• 9.375.099 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van van duijn

van duijn

Heel aardige film. Nicolas Cage heeft in Next een heel aparte gave. Hij kan in de toekomst kijken, de droom van iedere man. Want je kan talloze versierpogingen bij dezelfde vrouw uitproberen tot het uiteindelijk lukt. Dat hij iedere keer weet wat er gebeurd geeft in ieder geval een zeer komisch effect waardoor je het idee heb dat je naar een komedie zit te kijken.

Het verhaal is erg goed in elkaar gezet en er wordt heel redelijk geacteerd. Ik vond alleen de speciale effecten er niet echt best uit zien en ook jammer dat het verhaal erg veel om die vrouw draait. Niet dat ze er verkeerd uit zag hoor, zeker niet . Ik heb genoten. *3.5

avatar van panax

panax

prima film,genoeg spanning,mooie film,en een totaal onverwacht eind,ik heb genoten

avatar van pirlo

pirlo

Het idee van de film is leuk en het is best vermakelijk, de beginscene in het casino vond ik echt goud en de meerdere manieren om biel aan te spreken en dat ook echt te proberen vond ik erg leuk om te zien. Maar als je iets verder kijkt is het ook allemaal wel erg makkelijk. Nicholas Cage speelt zijn vertrouwde ik weet alles rol, de rol waarin ik hem in vrij veel films zie. Julliane moore vond ik de hele tijd nep boos doen en totaal ongeloofwaardig. En jessica biel speelt erin vanwege haar uiterst schone voorkomen, overigens haar relatie met nicholas cage vond ik ook pitig nep De badguys waren uiteraard ook weer lekker stereotype. JAmmer dat ze er zo'n gemakkelijke film van hebben gemaakt.
Dit viel me nog op.cage kan in deze film 2 minuten vooruit kijken, wanneer jessica biel hem dat fbi pilletje moet geven krijgt ze van die agenten te horen dat ze moet wachten met dat pilletje erin stoppen als hij 2 min uit de ruimte is. Dit lijkt me best krom want kan hij dus ook 2 minuten vooruit kijekn in de tijd van een ruimte waarin hij toevallig rondloopt? nee want hij ziet alleen wat hij zelf over 2 minuten ziet. Dus dat zij 2 minuten moest wachten leek mij een best potje onzin][/spoiler.[

Al met al toch een leuk concept en een makkelijk verteerbaar vermakelijk filmpje

Dreiecke

Hee, dezelfde regisseur als van Once Were Warriors. Dat vond ik een hele goede film.

Maar nu deze film. Een interessant gegeven en tot ver in de film werd het prima uitgewerkt.
Ook ik had echter een beetje moeite met het (tegen het eind) niet kloppen van de feiten. De ene keer kan hij 2 minuten vooruit kijken en de andere keer wel een kwartier. Is dat omdat hij illusionist is? Ook wat pirlo zegt, het gegeven is dus niet helemaal doorgevoerd en wordt ergens gewoon (zonder reden) losgelaten.
Verder vind ik Nicolas Cage in deze film weinig uitstraling hebben, hij blijft een beetje een dooie diender voor mij.
Ik ben eigenlijk de inhoud van de film al grotendeels vergeten, vandaar mijn krappe voldoende (voor het concept en 3/4 van de film).
Eh, ........ next?

Geweldig.

De film begint weer zoals vele standaart Cage filmpjes. Hij deed me ook erg denken aan Knowing en Bangkock Dangerous. Toch steeg deze ver boven de twee eerder genoemde films uit.

Het concept op zich is al geniaal te noemen. Hoe verder we in de film komen hoe meer er mee gedaan wordt en hoe meer Tamahori plezier in het maken van de film lijkt te krijgen. Normaal moet ik het nooit zo hebben met de filmrelaties alleen deze ging recht door het hart. Wat een gevoel weet Cage in de betreffende scènes te leggen. Als dit stukje er op zit gaan we verder met de uitwerking van de rest van het verhaal dat ook de hele tijd blijft boeien.

Zoals ik al zei acteerde Cage geweldig. Biel speelt hier ook voortreffelijk en de combinatie maakt het dat de film werkt.

Tegen het einde wordt de film een heel stuk genialer. De scène dat hij bijvoorbeeld beschoten wordt en telkens met andere bewegingen twee minuten vooruit gaat in de tijd is geniaal te noemen. Voortreffelijk uitgewerkt concept dat volgens mij geen fouten bevat. De passie voor de cinematografie spat er van af.

Wel een erg grote schoonheidsfout op de hoes. Hier staat de naam van Biel boven het hoofd van Cage en En Moore boven Biel, eigenlijk geen enkele goed dus.

Eigenlijk gewoon zowat perfect gedaan.

Dreiecke schreef:

Eh, ........ next?

Dit komt doordat hij verder vooruit kan kijken als hij bij Biel is. Op het eind zie je dus ook dat hij eigenlijk gewoon naast haar in bed lag en dat hij de zeg heeft vergist in wat de werkelijkheid was. Dit is dus geen fout van de film.

Dreiecke

Inderdaad, het moest nog beginnen Maar dat die 2 minuten losgelaten wordt vind ik jammer en flauw. Trek dat concept dan door.

Dreiecke schreef:

Dat is slechts een deel van het concept van de film er wordt in de eerste 10 minuten al gezegd dat hij verder kan zien als hij bij haar is.

Dreiecke

Ik begrijp dat jij het ok vindt. Voor mij blijft het niet zo'n goed idee dat je dan een concept kunt uitrekken naar believen om het kloppend te maken. Omdat het in het begin al gezegd wordt ?.... Ik blijf het toch een beetje jammer vinden.

Of ben ik niet romantisch genoeg?

avatar van swenbos

swenbos

Sterk plot zeg, had ik niet zien aankomen. En wat een acteerkanon die Nicolas Cage.

avatar van K. V.

K. V.

'k had lage verwachtingen bij deze film, omdat 'k een aantal negatieve reacties had gehoord bij de release, maar eigenlijk vond 'k het geen slechte film.

'k vond het wel een origineel verhaal. Er zat ook voldoende vaart in het verhaal, zodat de film absoluut niet verveelde. Ook de cast kon me wel bekoren.

Voor de rest keek de film vlot weg en had de film een origineel einde. De moeite om te bekijken.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

We are wasting our time chasing a magician.

Dat gevoel had ik ook zo'n beetje. Vind de premisse sowieso redelijk onnozel. Iemand die 2 minuten in de toekomst kan zien, maar enkel als deze toekomst zijn eigen leven betreft, zou zo maar even een nucleaire aanslag moeten kunnen vermijden. O, en bij de liefde van zijn leven kan hij verder in de toekomst zien. Zou je als bad guy dan niet gewoon zo ver mogelijk uit de buurt van deze twee sujetten blijven ipv ze op te jagen?

Cage vind ik een toffe acteur maar hier krijgt hij weinig speelruimte. Biel is gelukkig wel leuk om naar te kijken, da's ook een pluspunt. Waarom een rasactrice als Julianne Moore hieraan meedoet is me helemaal een raadsel.

Matig.

avatar van RoyDeSmet

RoyDeSmet

Deze film eens gezien in de bus naar Londen. Was vermakelijk tijdsverdrijf.

Het eind had ik echter aan zien komen en vond ik heel erg tegenvallen.

Het bagatelliseert ook de rest van de film, wat dan weer heel jammer is.

De 'actiescenes' (zoals die scene dat hij de kogels ontwijkt) waren wel 'spannend' en leuk om naar te kijken.

Waarom de titel nu 'Next' is is mij echter nog steeds niet helemaal duidelijk.

avatar van sofripa

sofripa

Herzien en nog beter bevallen dan de eerste keer. Lekker tempo. Een originele sf-er. Halve ster erbij.

avatar van stevebravo

stevebravo

mooie actrise die haar rol prima vervulde. verhaal is prima bedacht...

nicolas cage heeft slechtere films gespeeld..

goede film 3 sterren

avatar van RuudC

RuudC

Next is niet meer dan een overpretentieus thrillertje met een ongelooflijk suf plot. Het begin is gewoon ronduit belachelijk, want waarom zitten al die mensen achter de hoofdpersoon aan? Het slaat gewoon nergens op. De actiescenes zijn gewoon kut. Door het voorspellend vermogen van het karakter van Nicholas Cage is het net als een shooter waarin met cheats gespeeld wordt, of anders op een heel slimme manier de quick save functie. Ik heb wel eens vaker gezegd dat Nicholas Cage zijn films heel wisselend kiest. Soms erg goed, soms erg slecht, maar meestal een beetje tussenin. Next is zonder twijfel een van zijn slechtste films. Julianne Moore mag ook wel eens achter haar oren krabben. Next wil graag in hetzelfde straatje genoemd worden als Deja Vu, maar dat is ook zo’n ballenfilm. Tamahori komt deze keer niet met zo’n spuuglelijke prent als xXx 2, maar een goed regisseur zal hij never nooit niet worden. Hier valt ook gewoon erg weinig te genieten. Het concept boeide me gewoon niet en de meeste plotontwikkelingen zijn gewoon om te janken.

avatar van Marteineke

Marteineke

Ik heb me prima vermaakt. Origineel idee, zeer verrassend einde en een mooie Jessica Biel. De uitwerking van het script vond ik wel matig en het acteerwerk van Julianne Moore ronduit slecht. Jammer, want je had hier veel meer van kunnen maken, zoals bijvoorbeeld met Deja Vu het geval was (ook al was dat terug in de tijd in plaats van naar voren).

Maar wel vermaakt en door het einde een halve ster erbij naar 3.

avatar van Klauw

Klauw

Begint leuk, zakt daarna wat in en blijft daar wat in hangen. Idee is origineel, maar er had meer in gezeten. 2.5*

avatar van mystica

mystica

Geweldige film, ik heb er van genoten. Precies goed, vleugje mysterie, scheutje romantiek, een aantal goede actiescenes, special effects en een goed en spannend verhaal. Acteerprestaties waren prima en de film boeide me van het begin tot het einde. Hier hou ik van.

avatar van flaphead

flaphead

zeer matige film. naarmate de film vorderde, werd het steeds lastiger om erin te blijven.
het uitgangspunt is origineel en prima om mee te werken. helaas raakt de film in zichzelf verwikkeld door een opeenstapeling van plotholes. als je met een 'sci-fi'-idee wilt werken, doe het dan goed. dat gebeurde niet. als hij 2 minuten vooruit kan kijken in zijn eigen leven, kloppen het gros van zijn acties en de scenes niet, omdat de meeste gebaseerd zijn op grofweg 5 seconden vooruit kijken. en dat irriteert. wat ook irriteert is dat een thriller uiteindelijk voornamelijk gedomineerd wordt door de romance.
aardige scenes waren dan dat je door je gave eindeloos kan oefenen op je openingszin en het doorzoeken van de deks.
vlak voor het einde lijkt er een interessante twist te komen, maar ook dat ontaart in een dramatische anti-climax.
kortom, leuk idee, slechte uitwerking. ik had gehoopt op een leuk tussendoortje, maar dat haalt het zelfs niet. jammer.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Met plezier gekeken, film met een humoristische inslag, en Cage zoals je hem kent.

avatar van erniesam

erniesam

Wellicht ben ik te onnozel om het te begrijpen, maar naar mijn idee is de premisse van de film onmogelijk. Dit heeft mij dan ook de hele tijd gestoord.

Ik vond de film best vermakelijk...als een actiefilm. Het idee is origineel, maar had een veel betere uitwerking verdiend. Eentje die niet was gekoppeld aan actie. Ik beschouw het nu meer als een geslaagde actiefilm i.p.v. een interessant en "thought provoking" alternatief filmpje. Cage vind ik altijd leuk om naar te kijken. Dit kan ik niet zeggen van Julianne Moore; een actrice die bijzonder veel afkeer bij mij oproept. Dat zal wel een persoonlijk mankementje van me zijn. Ik moet toegeven dat ik The Hours met haar nog wel aardig vond. Vreemd overigens dat de bad guys die LA willen nuken een mengeling van Fransen en Duitsers zijn, terwijl het toch echt radicale islamieten zijn die dit als hun American Dream beschouwen. Dat is echter politiek correct Hollywood for ya. Hoewel het ook weer de verering van diversiteit teniet doet. Enfin, toch een vermakelijk filmpje.

Zoals ik zei doet de premisse van de film of in ieder geval de uitwerking ervan de logica geweld aan. Cage kan twee minuten in de toekomst kijken. Door deze kennis kan hij de toekomst of in ieder geval zijn actie veranderen. Volgens mij kun je de toekomst maar 1 keer veranderen (er is maar 1 toekomst). Cage kan geen scenarios zien die niet zijn gebeurt. Dit betekent dat bijvoorbeeld de versierscene alle logica tart. In tegenstelling tot Groundhog Day waarin Murray leert van werkelijk plaatsgevonden gebeurtenissen, kan Cage dit niet. Hij kan natuurlijk twee minuten vooruitkijken, maar zijn blik heeft steeds een beginpunt dat verder in de toekomst ligt. Vraag is dus: hoe lang duurt zo'n blik van hem in de toekomst? En hoe lang duurt de werkelijke correctie van de toekomst door hem? Bovenal: hoe kan hij teruggaan in de tijd wanneer hij een situatie heeft gecorrigeerd? Zijn blik in de toekomst is gericht op de toekomst die is gebeurd, dus er moeten dan al twee minuten zijn gepasseerd? Hoe kan hij dan een situatie twee of meerdere keren veranderen?

Ik zie wellicht dingen over het hoofd, maar naar mijn idee is de premisse van de film onmogelijk.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Lekker tussendoortje... interesaant plot had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden... Actie zit wel goed..

avatar van IGarance

IGarance

Geweldige film, maar wel een onbevredigend einde...ik zoek me te pletter of er een vervolg van is hahaha

avatar van Triple G

Triple G

Leuke film. Kan er zelfs naar blijven kijken. Vanwege Biel en een aantal leuke scenes. Aardig idee, redelijk uitgewerkt, leuk geacteerd en, zoals reeds gezegd, prettig om naar te kijken. Of het idee van verder kijken dan 2 minuten bij Biel een goed idee was ben ik niet zo zeker van. Maar goed, het heeft me ook geen pijn gedaan.

avatar van VforVictor

VforVictor

matige film met een goed einde.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

We zijn van Nicolas Cage veel beter gewoon.

Julianne Moore speelt aardig en Jessica Biel doet niet veel meer dan mooi te wezen.

Het verhaal is zwak en verwarrend, maar sommige actiescènes zijn dan wel weer goed. Ook de locaties zijn op gegeven momenten indrukwekkend.

Leuk is de cameo van Peter Falk, weet U nog, 'Inspecteur Columbo', als vriend van het hoofdpersonage.

Maar zoals ik al zei, het is geen topper deze film en het einde ervan is al helemaal niets waard.

Toch 3 sterren voor de goede punten, de locaties, actiescènes en Peter Falk.

Deze film is me nu toch wat beter bevallen dan de eerste maal dus een iets hogere score.

avatar van Movsin

Movsin

Toffe gast die rol die Nicolas Cage vertolkt. Twee minuten in de toekomest kijken en nog veel meer eigenlijk. Eén van de beste (?) momenten in de film is trouwens wanneer Jessica Biel werkelijk versteld staat als ze verneemt met welke kerel ze te doen heeft.

Verder zijn er nog enkele bijzondere effecten en voor de rest de typische figuren die zulke actiefilms steenvast bevolken en de overbekende achtervolgings- en schietscènes.

Onder de middenmoot in zijn genre.

avatar van Lkw

Lkw

swenbos schreef:

En wat een acteerkanon die Nicolas Cage.

Wauw, hoe mensen toch kunnen verschillen. Ik vind Cage hier wederom erg gemakzuchtig en als een houten klaas acteren. Zoals altijd onderkoeld en niet tot de verbeelding sprekend. Geef mij maar een acteur met passie en inleving in plaats van een soort robot.

avatar van des1

des1

Pff, wat een gezocht verhaal. Beetje een irritante kop van Cage als je m steeds met die standaard bezorgde gelaatsuitdrukking z'n 13 in een dozijn rol ziet vervullen. Volslagen verspild talent de aanwezigheid van Julianne Moore in deze film. Overigens zit er een piepklein aspectje quantum mechanica in. De toekomst zien, is 'm veranderen. Wel pietsie aardig dus dat je naar een 'mogelijk eind' hebt zitten kijken.