Next (2007)
Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Next
"If you can see the future, you can save it."
Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.
Cris Johnson / Frank Cadillac
Mr. Jones
Security Chief Roybal
Jeff Baines
lolsnol
Slaapverwekkend ,na een half uur zijn trucje te hebben gezien was het voor ons wel genoeg Next.
Helemaal mee eens. Bah wat slecht.
B100
Moet m nog afkijken! Was in slaap gevallen, niet dat de film slaapverwekkend is. Tot nu toe interesant.
Baklap
Vond het een vermakelijke film.. met name een enigzins voorspelbaar maar toch knap einde... en dan stop ik
oudetonge
goeie film,de special effects waren goed kortom,een 4,5 van mijn kant
Vader81
Vond het een zeer goede film, vermakelijke film tot het einde !
Van mij een 4.5 !
ArcovandenBroek
Aardige film van Nicolas Cage, maar de laatste jaren worden we niet meer verwend zoals vroeger met Nicolas Cage. Jessica Biel blijft een plaatje om naar te kijken!
3 *
Travolta_Jackson
3 *
Mee eens. Cage neemt tegenwooridg alle rollen aan. en daardoor is 2/3 een flop of niet goed
all4all
Dit was nu eens een verrassende film. Niet uniek want er was hiervoor een film waar men middels telescopen alles 3 d opnam en 1 maal terug kon kijken, en dat is dit verhaal, zij het omgebouwd, eigenlijk ook.
Oftewel het scifi ´ tijdreizen-maar-ook-weer-niet genre ´.
Net als ghostrider vond ik het verfrissend om cage eens in een film te zien als deze. Niet van die harde muziek en explosies in overvloed, wEl verfijnde scene´s (zoals wanneer hij ´vecht´ als een volleerde Chan of Li, alleen omdat hij weet wat ze gaan doen.)Het einde van de film had ik anders gedaan, maar de film aan sich bleef boeien.
Kort gezegd: niet een 12 uit een dozijn film, aparte verhaaltjes, topacteur cage in een ietwat luchtige rol / caracter, zoals hij dat uit de losse pols vaak doet; gelaten, semi-relaxt/vermoeid.
Apart verhaal ook wel. Niet zo zeer het gegeven, maar wel de uitwerking en volgorde, het plot. 2 top acteurs, Cage weer eens als semi-gekwelde slachtofferrol spelende held.
Gewoon eens wat anders, dat breekt de week. Ik hou er van, goeie film.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
nou dat was echt wel een leuke film. Ook vooral leuke actie omdat Cris elke keer in de toekomst kon kijken. En hij was inderdaad verrasend beter dan ik gedacht had.
dikke 3.5 sterren.
Roodkapje
Dit was een goede film op zeer veel domeinen: verhaal, graphics, acteerprestaties en cinegrafie. Toch had ik zo wat de indruk van "ik heb dit al eens een paar keer gezien". Nicolas cage kan gelijk niet veel meer dan telkens hetzelfde "typke" neerzetten als hij in een film speelt. De film zat vol met plotwendingen, al waren sommige plotwendingen er iets teveel aan. Op het eind had ik zo iets van... "en....???"...
Janus_77
De film opzich was best goed te pruimen, me tenminste niet verveeld ofzo, maar dat einde sloeg nergens op
TheRisingSun
Een lekkere actiefilm!
Een actiefilm zoals ik ze ken van Michael Bay. Films als "The Rock", "Con Air", "Armegeddon" en "The Island". Snelle actie en een lekker vlot tempo van de film. Typische films voor een cola en een zak chips.
Deed me ook wat denken aan het gegeven uit "Deja Vu". Had het wel iets van weg vond ik.
Met een ouderwets op dreef zijnde Cage en degelijke Moore en Biel is de cast goed verzorgd. Ook de special effects zien er goed uit.
Het einde was voor een aantal mensen een teleurstelling, maar ik vond het weer wel eens iets anders dan anders. Zag het ook totaal niet aankomen! Misschien dat er een beter einde aan gebreid had kúnnen worden, maar vond het zo ook wel aardig gevonden.
3,5 ster
john constantine
Aardig filmpje om eens te bekijken, natuurlijk geen meesterwerk! Om te beginnen het verhaal is wel leuk in elkaar gezet, en de special effects zagen er ook goed uit behalve die met de trein dan maar de rest was goed!
Ik vond het einde ook een beetje jammer had er iets meer van verwacht dat hij de helft van de film gedroomt heeft, dat vond ik wel jammer. Maar buiten dat vond ik hem wel leuk om te zien
In iedergeval leuk om eens een keertje te bekijken, verder wel aardig maar niet super krijgt een 3.5*!!
Vandernagel
Op een leuke gedeelte in de casino na, verviel de rest in een nietszeggend verhaaltje. Zowel Cage als Biel als Moore spelen de rollen die ze het beste (en als enigste) kunnen terwijl de film verder rolt.
2,5 sterren
Smi
De door mij hooggewaardeerde Cage stelde me hier zeer teleur.
De dialogen en filmstijl drijven slapjes op de oppervlakte. Nergens kreeg ik 't gevoel dat de film van de grond kwam.
Ondanks de casting, die echt benoemswaardig is, weet de verhaallijn me nergens op te pikken.
Het verhaal is wel leuk, maar er zitten gaten in, in het script en de wijze waarop 't gefilmd is, formaatje Grand Canion.
Een voorbeeldje: in het begin van de film waar Cage net de politie wist af te schudden na 'n incident in het Casino en zich terugtrekt in een oud cafe. Hier wordt hij geconfronteerd door een agente (Moore). Opeens realiseerd Cage tijdens het dialoog met Moore dat hij inderdaad moest vluchten en hier klopte voor geen meter meer de overgang van het dialoog naar het vluchtscene... (Moore stond ineens buiten)
Erg jammer van deze film.. Films met Cage bevatten (bijna) altijd een sterke verhaallijn en acteerwerk. En inderdaad is het Cage die in deze film verantwoordelijk is voor het kleine beetje kijkplezier die de film nog bevat..
Quatro
Dit script komt in aanmerking voor een hoge notering in de flop 100.. bizar dat Cage hiervoor heeft gekozen... snel maar weer vergeten
Makz
*4,0;
Omdat het toch wel erg vet in elkaar is gezet. Je wordt zelf nogal in verwarring gebracht en begint zelf ook mee te denken. (Dat had ik met 2 vrienden tenminste..)
Later overigens nog leuk zitten nakletsen over deze kracht en het inderdaad handig zou kunnen zijn om dames te versieren, haha!
Tarkus
We zijn van Nicolas Cage veel beter gewoon.
Julianne Moore speelt aardig en Jessica Biel doet niet veel meer dan mooi te wezen.
Het verhaal is zwak en verwarrend, maar sommige actiescènes zijn dan wel weer goed. Ook de locaties zijn op gegeven momenten indrukwekkend.
Leuk is de cameo van Peter Falk, weet U nog, 'Inspecteur Columbo', als vriend van het hoofdpersonage.
Maar zoals ik al zei, het is geen topper deze film en het einde ervan is al helemaal niets waard.
Toch 3 sterren voor de goede punten, de locaties, actiescènes en Peter Falk.
Weertenaar
Een 2.5 voor deze doorsnee science fiction / actie film.
Laat ik maar meteen met de grootste ergernis beginnen. Wat waren die special effects een aantal tikkeltjes dramatisch zeg!! Dan pik ik even de scene met de rollende boomstammen in de Grand Canyon eruit, dit lijkt werkelijk helemaal nergens naar. Anno 2007 mogen we toch wel wat meer verwachten. De boomstammen reageren als stijfe planken op de hobbels en rotsformaties op de berg, en ook de kleurstellingen van deze hele scene zijn uitermate slordig gekozen.
Zo dat moest er even uit, want daar heb ik me toch wel even aan zitten ergeren. Als je voor veel special effects kies, doe het dan goed. Verder is de cast aardig. Ik vind Cage heel behoorlijk spelen, en zet hij zijn rol als de ietwat slome en paranoide Johnson erg goed neer. Biel speelt goed in haar rol, en ook Ferris heeft het voorkomen van een echte "bitchy" FBI agente.
De speelduur van 87 minuten (effectieve speeltijd) vind ik aan de zeer matige kant, helemaal als ik daar de scenes van de toekomst voorspellende Johnson vanaf trek, dan kom ik hooguit op een minuutje of 50. Het verhaal is getracht goed neer te zetten, maar hier is Tamahori maar half ingeslaagd. Hij probeert met de monoloog tussen Johnson en Liz enerzijds, en de criminelen met de nucleaire bom anderzijds twee verhaallijnen in de film te proppen. Echter is dat niet echt goed uit de verf gekomen. Dan kom ik meteen op de verhaallijn, want deze rammelt aan alle kanten. Zo benadrukt Johnson meerdere keren dat hij maar maximaal 2 minuten in de toekomst kan kijken, met uitzondering als hij in het bijzijn van Liz is. Dan zou hij veel verder kunnen kijken (al word nergens duidelijk hoe ver dit dan exact is). Op een gegeven moment is Liz niet in zijn directe bijzijn als Johnson op het FBI kantoor word verhoord (de scene met dat model 2016 bril op zijn bol). Maar hier kan hij vervolgens wel zien dat Liz op het garagadek tot ontploffing word gebracht, en dit is toch echt verder kijken dan twee minuten terwijl Liz niet in zijn bijzijn is...
Nog een punt: Als Johnson na afloop van deze verhoren terug word gebracht naar zijn cel weet hij te ontsnappen door alle agentjes uit te schakelen doordat hij al kan zien welke acties zei ondernemen. Maar op een gegeven moment is er een shot waarbij Johnson aan het einde van de gang beide kanten op kijkt, en vervolgens rechts kiest. Een zeer vreemde actie voor iemand die in de toekomst kan kijken, en dus al zou moeten weten welke kant hij zal opgaan....
En zo zijn er nog wel een aantal fouten in de film geslopen die niet stroken met het verhaal, maar die wil ik jullie besparen. Al bij al probeert Tamahori vanuit een heel ander perspectief de film neer te zetten, maar vergeet daarbij voor het gemak even wanneer Johnson iets wel en niet zou kunnen zien. Bovendien is het laatste halfuur van de film een grote toekomstvoorspelling van Johnson geweest, en zien we hem op een gegeven moment weer op bed liggen naast Liz omdat hij een foute inschatting heeft gemaakt. Hier bekruipt je echt het gevoel dat je 30 minuten voor enkel de aardig uitgewerkte actiescenes heb zitten kijken, en niet voor het verhaal. Een gemiste kans voor Tamahori, hij had met dit idee veel meer kunnen, en moeten doen: een 2.5
kaztor
Volgens mij heeft Nicolas Cage al jaren geen goede rol meer gekozen. Deze kan ook nog wel bij de vuilnishoop!
Vooral World Trade Center, Next en Ghost Rider waren uitermate beroerd. Maar in het verleden is gebleken dat ie wel acteren kan hoor. Zie bijvoorbeeld Raising Arizona, Leaving Las Vegas en Adaptation.
willemfilm
Film met enige vaart. Geen echt goed verhaal. Niet echt spannend ook. Wel een mooie actrice, Jessica Biel. Ik heb me toch wel enigszins vermaakt met de film. Je hoeft er niet voor thuis te blijven als de film ooit op tv komt.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007
fortune tellerreligion and supernaturaltijdreizentime loopparanormal phenomenaterrorismegebaseerd op een kort verhaalduringcreditsstingervision of the future