• 9.374.138 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van Polvo

Polvo

Niet erg supersterke film, maar wel leuk om te zien.

Op dit gebied heb ik wel beter gezien.

avatar van Rien

Rien

Weertenaar schreef:
Dan kom ik meteen op de verhaallijn, want deze rammelt aan alle kanten. Zo benadrukt Johnson meerdere keren dat hij maar maximaal 2 minuten in de toekomst kan kijken, met uitzondering als hij in het bijzijn van Liz is. Dan zou hij veel verder kunnen kijken (al word nergens duidelijk hoe ver dit dan exact is). Op een gegeven moment is Liz niet in zijn directe bijzijn als Johnson op het FBI kantoor word verhoord (de scene met dat model 2016 bril op zijn bol). Maar hier kan hij vervolgens wel zien dat Liz op het garagadek tot ontploffing word gebracht, en dit is toch echt verder kijken dan twee minuten terwijl Liz niet in zijn bijzijn is.

Hij is wel bij Liz, dat zie je toch aan het einde :S.
Het laastste stuk van de film is allemaal een blik in de toekomst, dan word hij wakker en besluit direct naar Moore te stappen en ervoor te zorgen dat Liz buiten gevaar blijft en de wereld gered word.
Verder is hij de hele tijd bij Liz dus daarom kan hij zover de toekomst in kijken.

Edit: Dat vertelde je dus al, las je bericht te snel

Al met al, best een leuke film..
Maar de atoombommen, toekomst inkijken, het Ocean's Eleven achtige begin in dat casino, het liefdesverhaaltje en de veel te voorspelbare plotwending maakte dit voor mij niets meer dan een echte te Amerikaanse acite-film.

Jammer 2,5*

avatar van Ringo889

Ringo889

Zeer Goede film! Enorm genoten.

Enig vervolg op de film mogelijk denk ik.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Een leuk begin maar vanaf het moment dat die aantrekkelijke dame slow-motion en zeer dramatisch die cafetaria binnenkwam werd dat film als maar minder.

De politie-inspectrice heeft volgens mij in een andere film precies dezelfde rol gespeelt. En had ze ook precies hetzelfde pakje aan.

Dat franse accent van die bad-guys kan dus echt niet meer anno 2008.....het was volgens mij de laatste keer nog verantwoord met dat duitse accent bij Die Hard...

Nee, erg logisch....fransen die een atoombom in de USA tot ontploffing willen laten komen.

Het "in de toekomst" kunnen kijken verknalde voor mij alle spanning, want als er iets verkeerd ging wist je toch wel dat good ol' Cage weer 2 minuten terugging om het overnieuw te doen.

Erg slim bekeken van de scriptschrijver. Zo kon hij overal mee wegkomen en zorgen voor een echt amerikaans einde waarbij natuurlijk de hoofdpersonen overleven.

avatar van edejong

edejong

Cliché.

Dat somt alles op wat ik over deze film kwijt wil.

avatar van LeeGer

LeeGer

Hectometerpaal schreef:

Misschien nieuw voor jou maar ze spreken in meerdere landen frans, niet alleen Frankrijk.

Daarbij, slechterikken kun je met een flinke beloning best overhalen om slechte dingen te doen. Ook fransen, ook in amerika. En dat jij een frans accent ouderwets vind, daar zal de rest van de wereld maling aan hebben denk ik.

avatar van LeeGer

LeeGer

Best aardige film, had met dit gegeven alleen meer in gezeten denk ik. Vooral het einde is een makkelijke uitweg. Niettemin krijgt ie van mij voorlopig drie sterren.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Mooi bedacht , meer niet.

Het einde is wel behoorlijk tegengevallen.

avatar van Diesel

Diesel

Leuke openingsscène in het casino en aardige rollen van Jessica Biel en Nicolas Cage. Daarmee heb ik alle positieve punten van deze film opgenoemd. Sci-fi/actie volgens het boekje, totaal niet origineel en even spannend als een boek over de grondslagen van het recht. Het blijft me verbazen dat Lee Tamahori, regisseur van de briljante (!) Once Were Warriors, de laatste jaren ongelofelijke troep maakt. Next is iets beter dan zijn vorige twee films maar Tamahori kan veel beter. 2*

avatar van Badie

Badie

Mooie film, leuk gespeeld, ben nooit een 'tijdreis' fan geweest maar deze film is het kijken wel waard!

avatar van napoleon84

napoleon84

Leuke film en leuk einde

avatar van Martijnnn

Martijnnn

napoleon84 schreef:
Leuke film en leuk einde

Waarom een leuk einde het blijkt gewoon dat alles wat je gezien hebt niet echt gebeurd is, ik voel me dan als kijker best hard genaaid

avatar van amazingm

amazingm

Matige film, met veel niet uitgediepte verhaalijnen. Op zich misschien een aardig gegeven voor een all-American Action Movie, maar slecht en oppervlakkig gefilmd. Heeft mij geen moment kunnen pakken.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

leuke film. Niet supergoed ofzo, maar gewoon leuk voor tussendoor.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Martijnnn schreef:

Waarom voel je je genaaid ??? slaat ook nergens op. Je kwam er op het einde achter dat hij in de toekomst keek. Dat was best vermakelijk en verassend. Vreemde reactie dat je je dan genaaid voelt :?:?

avatar van chris444

chris444

Leuke film , af en toe wel verwarrend om te zien wanneer die nou in de toekomst zit en wanneer niet zeg maar ...

avatar van Prompt

Prompt

Aangename film om naar te kijken, al vond ik "de badguys" ietsje te ouderwets, een seriemoordenaar die om de haverklap een lijk achterlaat is toch niet meer van deze tijd, althans niet op de manier waarop het in de film word voorgesteld...
Maar mooie meeslepende muziek en uiteraard Jessica Biel

avatar van Floris22

Floris22

Afgezien van het verrotte einde best een aardige film. 2.5*

avatar van aerogp1

aerogp1

Leuke film met een leuke knipoog naar "Clockwork Orange".

Ik doel op de scene met die bril voor de TV.

Zowel de bril als de tv waren trouwens wel wat gepimpt t.o.v. Clockwork Orange

avatar van NightWolf

NightWolf

Zeer vermakelijke film. Het onderscheid moeten maken tussen wat écht is en wat in de toekomst gebeurt geeft toch een extra tikkeltje spanning mee aan de film. Vond hem eigenlijk ook helemaal niet voorspelbaar en het einde wel (misschien wel cliché voor zo'n film) leuk bedacht. Heb me zeker niet verveeld

avatar van Bambi18

Bambi18

Wel een aardige film, voor een keertje. Het was wel een verrassend einde, dat hij in de toekomst bleek te kijken - dat werd mij alleen wel gelijk duidelijk toen die bom toch ontplofte Ik vond het ook apart dat wanneer de FBI-agente belt om het telefoonverkeer binnen 2 km uit te schakelen gebeurt dit dan ook daadwerkelijk, omdat die 'bad-guy' zn maten niet kan bellen, maar zodra hij neergeknald is, kan de FBI-agente wel gelijk weer naar haar collega's bellen. Nou ja, het kan natuurlijk zijn dat ze dat gelijk weer hebben ingeschakeld nadat die gozer dood was, maar het was nogal snel op elkaar.

avatar van Orroz

Orroz

Toch fijn dat er altijd mensen zijn zoals Miranlovertje die net wat teveel over het einde van een film willen vertellen voordat je de film zelf hebt gezien. Spoilers kun je hier ook onzichtbaar maken voor degenen die het einde nog niet willen weten.

Ik heb de film gisteren gezien en vond het best een aardige film voor een zaterdagavond op de bank, ondanks dat het einde al voor een deel was verklapt door Miranlovertje.

avatar van ToNe

ToNe

Bah, het einde is een minachting voor het publiek.
Zo'n droom/illusie/visioen/fantasie-eind is zwak, aangezien ze hun kruit (losse flodders) al meerdere malen hebben verschoten.

Dat constante drukdoenerij verraadt ook dat de film maar gaat om het uitbeelden van Frank Caddilac's gave. Niks meer, niks minder.
Want zulke chase- en actiesscenes zouden inmiddels als template beschikbaar moeten zijn. Voor de filmmaker die het even niet meer weet.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

ToNe schreef:
Bah, het einde is een minachting voor het publiek.

Precies!

avatar van The Oceanic Six

Leuk tussendoortje. Het verhaal wilt origineel zijn en is dat ook, maar het is wel matig uitgewerkt. Er zitten veel gaten in het plot, hier ook al genoemd.

Cage speelt wel lekker, maar niet bijzonder. De hele film is eigenlijk wel goed genoeg voor een voldoende maar blinkt nergens uit.

avatar van anne J

anne J

Wel leuk en een grappige wending op het einde. 3*

avatar van Materny

Materny

Vermakelijk, al zitten er meer gaten in het plot dan een zwitserse kaas. Desondanks toch leuk, met redelijk tot goed acteerwerk.

avatar van kaleknikker

kaleknikker

Goede film!

vooral Julianne Moore is goed!

de film is zeker vermakelijk, maar geen top film

vooral het einde was leuk!!!

een 3.5*

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Geen heel slechte film, ook al omdat hij vrij kort is.

Best wel goede acteurs hier, maar in zo'n film is het wel heel moeilijk om als acteur uit te blinken.

Ik hou er mij niet mee bezig om fouten in het plot te ontdekken terwijl ik een film zie dus ik vond hem best wel vermakelijk.

Al heb ik niet echt de nood om hem een 2e keer te zien.

Wat mij wel de laatste films stoort is dat er iets verkeerd is aan Nicolas Cage z'n gezicht. Een face-lift ofzo, dat gebeurt wel vaker waarschijnlijk, maar dit valt op aan zijn mond.

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Zeer matige film. Ze hebben geprobeerd een orginele verhaallijn erin te krijgen met de helderziendheid van Cage maar dit maakt de film alleen maar warrig. De acteerprestaties van Biel vallen zwaar tegen.

Het einde was daarentegen wel verrassend.