• 9.374.188 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Ik ben 3 weken geleden nog in Las Vegas geweest, dus ik vond het wel gek dat Cage een casino op de Fremont Experience instapt, en er in de volgende scene bij Bally's op The Strip weer uitkomt

Verder best leuke film en heb me er goed mee vermaakt. Ook wel lekkere actiescene's.

avatar van skipy05

skipy05

zeer goede film met een goed verhaal. de acteurs waren ook allemaal goed. Nicolas Cage speelt het zoals altijd goed. het heeft een onverwacht einde.

avatar van mckiller

mckiller

Aardige film, alleen jammer van dat einde

avatar van gentenaar

gentenaar

als men het einde van de film buiten beshouwing laat viel deze nogal mee, Cage acteerde prachtig, maar dat einde.........kon beter punt achter gezet worden vond ik

toch 3*

avatar van AGoos

AGoos

Júist het eind vond ik dan wel weer leuk...de rest was allemaal nogal dom en ook de special effects vond ik met regelmaat veel te geknutseld...dit is toch wel de minste Philip k. dick-verfilming die ik heb gezien...en nicolas cage, mocht je dit lezen en dus ook toevallig nederlands kunnen, kijk eens hier!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk leuke film. Het idee is goed, maar de uitwerking een beetje standaard, maar wel bij vlagen vermakelijk. Cage is altijd cool en ondanks dat hij samen met Biel een beetje ongeloofwaardig lijkt - leeftijdsverschil - vond ik toch wel dat ze het samen prima deden. Biel ziet er altijd goed uit wat mij betreft. De actie is voorspelbaar, de special effects vond ik toch wel redelijk geslaagd en de score is opzich prima in orde. Vermakelijke film voor een keer. Ow, jah; Julianne Moore ziet er lachwekkend uit met die politiepet op.

avatar van acrazylady

acrazylady

hele goede film.

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Erg goede film...ik heb genoten..en het einde is niets mis mee.

Prima vermaak.

avatar van helleke

helleke

Flauw filmke,ik had er veel meer van verwacht.

Gisteren gezien en vandaag kan ik mij al maar half meer herinneren hoe de film verliep,en bij de meeste films heb ik dat toch niet.

Daarom 2,5 sterren.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Ik vond dit best een vermakelijke film.

Ok, sommige dingen zijn een beetje te simpel maar gewoon lekker film kijken zit er wel in en vermaak ook.

avatar van newG

newG

wrm duurt die film maar 96 min

komaan zeg...

avatar van sjaak112

sjaak112

Leuke film, die niet saai wordt. Alleen, toen ik dacht nu gaat de film echt openbreken, was ie al afgelopen.

daarom een 3* (zesje)

avatar van joeythebest

joeythebest

Leuke film met een leuk concept. Had iets meer uitgewerkt kunnen worden.

avatar van seth gecko

seth gecko

de verwachtingen lagen niet bijster hoog. Lee Tamahori is sinds zijn debuut compkeet van lotje getikt geworden de laatste jaren, en Nic Cage carriere is de jongste jaren eentje van meer missers dan hits. voor elke weather man komt er een overacterende Ghost Rider en Wicker man.

de verwachtingen lagen niet hoog, maar de wil om fun te hebben was er wel, de lat lag behoorlijk laag. dat maakt het extra pijnlijk om Next er simpelweg met zijn bek aan te zien knallen.

Het plot mag dan ook totaal van de pot gerukt zijn, aanvankelijk lijkt het garant te staan voor wat fun. Cage gebruikt zijn gave om een Bourneke te doen en op perfect getimede wijze zijn belagers te ontsnappen. Dat werkt tot op zekere hoogte dankzij goodwill van de kijker en het beruchte suspension of disbelief, alleen.....
Wanneer je aan het stuk komt waarin Cage zichzelf opsplits in een heleboel andere cagejes schiet je simpelweg in een lach die tot schateren overgaat wanneer hij in pure Neomode gaat en een salvo kogels ontwijkt. whoaw!

Het scenario zit zo tsjokvol plotholes die niet eens opgevuld kunnen worden door de rammelende premisse. Dat Tamahori nog steeds voor geen meter kan directen en zijn actiescénes volstouwt met CGI, daar kijk ik al niet meer van op.

Nic Cage is zoals altijd weer zijn grappige zelf. ik verdenk hem ervan om de rol aangenomen te hebben om aan jessica biel te kunnen prutsen en nog eens cool te kunnen kijken met zijn treurwilgkop, duidelijk geval van Midlife crisis

eeuhm, de bad guys, ik denk dat het fransen waren, de stoute meneers praten toch zo, en ze wilden dat een kernbom boem zou doen, amerikanen houden niet van fransen, ik ook niet. dit soort films is bedoeld voor domme mensen en je hersencellen sterven er beetje van af .

wat voor memorabels kunnen we dan onthouden van Next?
wel, dat Peter"Colombo" falk nog steeds leeft was eigenlijk verrassend.
maar vooral om op een positieve noot af te sluiten dat iedereen het kan maken in Hollywood, zelfs de pruik die Tom Hanks in de davinci Code droeg, ook hier speelt ze weer de acteur op wiens hoofd ze ligt nagenoeg van het scherm.

avatar van Demoniac

Demoniac

seth gecko schreef:

...dit soort films is bedoeld voor domme mensen...

Alleen domme mensen doen een uitspraak als deze. Waarom mag je niet van deze film genieten als je slim bent?

avatar van seth gecko

seth gecko

kleine nuance mss, als je die zin in de context van mijn commentaar zet, dan zie je dat het bedoeld is als een sneer naar het scenario.

dat is gewoon mindnumbing dom en is gewoon echt overduidelijk bedoeld voor een amerikaans popcornvretend publiek waarin de baddies frans en shallow zonder motief moeten zijn en iedere plotpoint 5 keer verklaard moet worden met een variant op Cage weet alles. al die dingen zou ik kunnen vergeven als de entertainmentwaarde hoog lag, maar dat is het niet, dus domheid voor domme mensen bedoeld wat mij betreft.

er is niks mis met stompzinnige films, kijk maar naar celurar bvb, maar ze moeten niet pretenderen meer te zijn dan wat ze brengen, ze moeten entertainen en vooral hun publiek niet betuttelen, anders wordt het zootje al snel pretentieus.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

ik vind dit nog origineel gevonden alleen dat einde, toen de aftiteling op het scherm verscheen was ik enkele minuten tomverbaast. Nu nog altijd. ik weet niet wat ik ervan moet vinden is het origineel of gewoon dom?

avatar van RedLine

RedLine

Jammer van het einde is hier nog een deel 2 van of is dit de einde??

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

ik ben bijna zeker dat dit het einde is, daarom weet ik niet wat ervan te vinden

avatar van Theunissen

Keek zich wel lekker weg. Het verhaal was prima maar het einde was een afknapper.

avatar van drlina

drlina

heel erg leuk! Goed geacteerd, mooi verhaal!

avatar van Mels

Mels

Aardig film, het einde verpest het een beetje.

avatar van joey_saza

joey_saza

Vond het wel een redelijke film. Alleen dat ie aldoor van te voren al weet wat er gaat gebeuren gaat op den duur vervelen. Laatste 20 minuten vond ik wel wat erg over the top met overdreven actie. Het einde maakte dan wel weer iets goed...

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Alhoewel ik Nicolas Cage niet graag zie acteren, vind ik hem hier best wel goed!!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

goeie film, raar einde

avatar van pyamamannl

pyamamannl

Deze film destijds in de bioscoop gezien. Film is zeer vermakelijk , maar het plotselinge slappe einde verpest het toch wel een beetje.

Toch 3 *

avatar van boldhead

boldhead

zeer goeie film, maar wel een raar eind inderdaad

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke film met een apart verhaaltje

keek lekker weg maar voor de rest niet echt bijzonder

avatar van briek

briek

Aardige film met een origineel concept en nodige dosis humor. Het einde is inderdaad wat aan de rare kant.

Boeiende film, maar ik ben niet zo te spreken over het slot, daarom kan ik er toch niet meer als 3* voor geven.

Wel zeker de moeite van het kijken waard.