Next (2007)
Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Next
"If you can see the future, you can save it."
Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.
Cris Johnson / Frank Cadillac
Mr. Jones
Security Chief Roybal
Jeff Baines
jaspertje3
Ik ben 3 weken geleden nog in Las Vegas geweest, dus ik vond het wel gek dat Cage een casino op de Fremont Experience instapt, en er in de volgende scene bij Bally's op The Strip weer uitkomt
Verder best leuke film en heb me er goed mee vermaakt. Ook wel lekkere actiescene's.
skipy05
zeer goede film met een goed verhaal. de acteurs waren ook allemaal goed. Nicolas Cage speelt het zoals altijd goed. het heeft een onverwacht einde.
gentenaar
als men het einde van de film buiten beshouwing laat viel deze nogal mee, Cage acteerde prachtig, maar dat einde.........kon beter punt achter gezet worden vond ik
toch 3*
AGoos
Júist het eind vond ik dan wel weer leuk...de rest was allemaal nogal dom en ook de special effects vond ik met regelmaat veel te geknutseld...dit is toch wel de minste Philip k. dick-verfilming die ik heb gezien...en nicolas cage, mocht je dit lezen en dus ook toevallig nederlands kunnen, kijk eens hier!!
Leland Palmer
Redelijk leuke film. Het idee is goed, maar de uitwerking een beetje standaard, maar wel bij vlagen vermakelijk. Cage is altijd cool en ondanks dat hij samen met Biel een beetje ongeloofwaardig lijkt - leeftijdsverschil - vond ik toch wel dat ze het samen prima deden. Biel ziet er altijd goed uit wat mij betreft. De actie is voorspelbaar, de special effects vond ik toch wel redelijk geslaagd en de score is opzich prima in orde. Vermakelijke film voor een keer. Ow, jah; Julianne Moore ziet er lachwekkend uit met die politiepet op.
swollenaer68
Erg goede film...ik heb genoten..en het einde is niets mis mee.
Prima vermaak.
helleke
Flauw filmke,ik had er veel meer van verwacht.
Gisteren gezien en vandaag kan ik mij al maar half meer herinneren hoe de film verliep,en bij de meeste films heb ik dat toch niet.
Daarom 2,5 sterren.
djkoelkast
Ik vond dit best een vermakelijke film.
Ok, sommige dingen zijn een beetje te simpel maar gewoon lekker film kijken zit er wel in en vermaak ook.
sjaak112
Leuke film, die niet saai wordt. Alleen, toen ik dacht nu gaat de film echt openbreken, was ie al afgelopen.
daarom een 3* (zesje)
joeythebest
Leuke film met een leuk concept. Had iets meer uitgewerkt kunnen worden.
seth gecko
de verwachtingen lagen niet bijster hoog. Lee Tamahori is sinds zijn debuut compkeet van lotje getikt geworden de laatste jaren, en Nic Cage carriere is de jongste jaren eentje van meer missers dan hits. voor elke weather man komt er een overacterende Ghost Rider en Wicker man.
de verwachtingen lagen niet hoog, maar de wil om fun te hebben was er wel, de lat lag behoorlijk laag. dat maakt het extra pijnlijk om Next er simpelweg met zijn bek aan te zien knallen.
Het plot mag dan ook totaal van de pot gerukt zijn, aanvankelijk lijkt het garant te staan voor wat fun. Cage gebruikt zijn gave om een Bourneke te doen en op perfect getimede wijze zijn belagers te ontsnappen. Dat werkt tot op zekere hoogte dankzij goodwill van de kijker en het beruchte suspension of disbelief, alleen.....
Wanneer je aan het stuk komt waarin Cage zichzelf opsplits in een heleboel andere cagejes schiet je simpelweg in een lach die tot schateren overgaat wanneer hij in pure Neomode gaat en een salvo kogels ontwijkt. whoaw!
Het scenario zit zo tsjokvol plotholes die niet eens opgevuld kunnen worden door de rammelende premisse. Dat Tamahori nog steeds voor geen meter kan directen en zijn actiescénes volstouwt met CGI, daar kijk ik al niet meer van op.
Nic Cage is zoals altijd weer zijn grappige zelf. ik verdenk hem ervan om de rol aangenomen te hebben om aan jessica biel te kunnen prutsen en nog eens cool te kunnen kijken met zijn treurwilgkop, duidelijk geval van Midlife crisis
eeuhm, de bad guys, ik denk dat het fransen waren, de stoute meneers praten toch zo, en ze wilden dat een kernbom boem zou doen, amerikanen houden niet van fransen, ik ook niet. dit soort films is bedoeld voor domme mensen en je hersencellen sterven er beetje van af .
wat voor memorabels kunnen we dan onthouden van Next?
wel, dat Peter"Colombo" falk nog steeds leeft was eigenlijk verrassend.
maar vooral om op een positieve noot af te sluiten dat iedereen het kan maken in Hollywood, zelfs de pruik die Tom Hanks in de davinci Code droeg, ook hier speelt ze weer de acteur op wiens hoofd ze ligt nagenoeg van het scherm.
Demoniac
...dit soort films is bedoeld voor domme mensen...
Alleen domme mensen doen een uitspraak als deze. Waarom mag je niet van deze film genieten als je slim bent?
seth gecko
kleine nuance mss, als je die zin in de context van mijn commentaar zet, dan zie je dat het bedoeld is als een sneer naar het scenario.
dat is gewoon mindnumbing dom en is gewoon echt overduidelijk bedoeld voor een amerikaans popcornvretend publiek waarin de baddies frans en shallow zonder motief moeten zijn en iedere plotpoint 5 keer verklaard moet worden met een variant op Cage weet alles. al die dingen zou ik kunnen vergeven als de entertainmentwaarde hoog lag, maar dat is het niet, dus domheid voor domme mensen bedoeld wat mij betreft.
er is niks mis met stompzinnige films, kijk maar naar celurar bvb, maar ze moeten niet pretenderen meer te zijn dan wat ze brengen, ze moeten entertainen en vooral hun publiek niet betuttelen, anders wordt het zootje al snel pretentieus.
Mary_Shaw
ik vind dit nog origineel gevonden alleen dat einde, toen de aftiteling op het scherm verscheen was ik enkele minuten tomverbaast. Nu nog altijd. ik weet niet wat ik ervan moet vinden is het origineel of gewoon dom?
RedLine
Jammer van het einde is hier nog een deel 2 van of is dit de einde??
Mary_Shaw
ik ben bijna zeker dat dit het einde is, daarom weet ik niet wat ervan te vinden
Keek zich wel lekker weg. Het verhaal was prima maar het einde was een afknapper.
joey_saza
Vond het wel een redelijke film. Alleen dat ie aldoor van te voren al weet wat er gaat gebeuren gaat op den duur vervelen. Laatste 20 minuten vond ik wel wat erg over the top met overdreven actie. Het einde maakte dan wel weer iets goed...
ninoboy1
Alhoewel ik Nicolas Cage niet graag zie acteren, vind ik hem hier best wel goed!!
pyamamannl
Deze film destijds in de bioscoop gezien. Film is zeer vermakelijk , maar het plotselinge slappe einde verpest het toch wel een beetje.
Toch 3 *
guylopez93
vermakelijke film met een apart verhaaltje
keek lekker weg maar voor de rest niet echt bijzonder
briek
Aardige film met een origineel concept en nodige dosis humor. Het einde is inderdaad wat aan de rare kant.
KillBill1978
Boeiende film, maar ik ben niet zo te spreken over het slot, daarom kan ik er toch niet meer als 3* voor geven.
Wel zeker de moeite van het kijken waard.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Seven Pounds

Mr. Brooks
Drama / Thriller, 2007

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007
fortune tellerreligion and supernaturaltijdreizentime loopparanormal phenomenaterrorismegebaseerd op een kort verhaalduringcreditsstingervision of the future