• 9.373.064 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van ericos

ericos

Erg vermakelijke film met een goed verhaal en goed acteer werk!!!
Alleen jammer van het abrupte open eind..

avatar van kleez

kleez

ericos schreef:

Alleen jammer van het abrupte open eind..

whaha, wat verwacht je dan, dat je nog een keer de hele film
gaat zien van begin af aan?!

avatar van iGeO

iGeO

Heb me goed weten te vermaken met deze film. Hij stijgt niet boven het gemiddelde uit, maar zeker een film om te zien.

Cage speelt gewoon goed, alhoewel ik me wel af en toe aan Moore zat te storen.

Het concept van de film is ook interessant en goed uitgewerkt.

Mooie FX's, kortom...

een dikke 3***

avatar van tenhercules

tenhercules

Het is wel een film met een heel groot open einde. Ik had hoge verwachtingen met NEXT. Idee was goed bedacht maar uiteindelijk baalde ik van de einde.

Iedereen zal hier wel een andere mening over hebben. Maar de einde was voor mij echt veelste te slap. Ze hadden wel 30 minuten bij mogen plakken om nog iets moois van de maken of is alle poen en tijd opgegaan aan de specialeffects?

avatar van Thomas

Thomas

gemiste kans.. het concept van 2 minuten is aardig maar hier wordt te weinig mee gedaan.. en atoombommen hebben we nu ook wel gezien...

en ehhh ...cage.. ga eens naar de kapper man.. ziet er niet uit...

avatar van taborano

taborano

boring

avatar van Vinco

Vinco

Vond hem beetje tegenvallen,vooral het eind vond k afgaraffelt.

Ze hadden dit verhaal veel beter moeten en kunnen uitwerken.

3,0 sterren.

avatar van Eduard37

Eduard37

Best wel aardige film. Niet echt spectaculair en een beetje te ver gezocht. Goede B-film als je geen betere voorhanden hebt.

2,5 sterren

avatar van Smith

Smith

Redelijke film. Geen Hoogvlieger, maar wel de moeite waard om ff te kijken. Geef m 2 en halve ster

avatar van patrick17

patrick17

Hmm geen slechte film maar ook geen hoogstaande film.. Het verhaal is gewoon dat hij in zijn toekomst kan kijken en zodoende dingen kan doen.. Nicolas Cage speelde wel een aardige rol en Jessica Biel een schitterende vrouw.. Actie zat er zo nu en dan ook wel in..

3 *

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Matig tot redelijke film. Acteerprestaties zijn niet erg goed, special effects zitten er amper in en die er inzitten zijn niet geweldig. Dat einde is erg afgeraffeld en lachwekkend. Toch is het verhaal goed bedacht en af en toe was het bestn leuk om te kijken.

2 a 2,5 => 2,5*

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Aardige ideetje, maar slecht uitgewerkt. Het verhaal van de terroristen en hun bommetje wordt helemaal niet belicht. Er zitten aardige actiescenes in, maar daarbij is de kwaliteit SFX erg matig. Cage en Biel spelen aardig, maar Moore heeft me wederom eens het bloed onder mijn nagels gehaald. Wat een vreselijke actrice is dat toch.

Al met al wel aardig, maar er had veel meer in kunnen zitten.

2.5*.

avatar van johnrambo

johnrambo

Een film die lijkt op andere films, maar toch voldoende nieuws brengt om geen goedkope look a like te zijn.

De verhaallijn van de film is origineel te noemen.

Voldoende spanning om de hele film te laten boeien.

De actiescene's zitten goed in elkaar en komen geloofwaardig over.

Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel acteren allen goed.

Het einde is onvoorpelbaar, en zet je zeker op het verkeerde been.

Al met al een leuke film die zeker bij de betere van de laatste tijd hoort, maar te kort schiet om een topper te zijn.

3,5 ster lijkt mij de juiste beoordeling voor deze film.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Had eigenlijk niet zoveel verwacht van deze film, daar Cage naar mijn bescheiden mening de laatste jaren niet meer echt in zijn element is.

Maar zie daar.... "Next" kon mij wel overtuigen, Cage goed, de rest van de overigens welbekende cast ook zeer goed. Mja concept is natuurlijk niet van hoogstaand niveau, maar wie verwacht dat dan ook bij zulk soort films.

Goed is goed, en daarom ook een... *4,0*

avatar van jedymaster

jedymaster

niet slecht deze film maar ook geen hoogvlieger NEXT!

avatar van BS

BS

Een best goede actie-film met een leuk verhaal.

Das eigenlijk een mooie omschrijving hiervoor.Het idee achter de film is goed en Cage acteert inderdaat erg lekker.Over lekker gesproken.. Jessica Biel brengt dat plus een goed stukje acteren mee de film in.

De elementen zijn er dus maar toch steekt hij net boven het gemiddelde uit.Waarom het dan geen kas-kraker geworden is, heeft misschien te maken dat ze het verhaal niet helemaal benut hebben om er iets spectaculairs van te maken.Iets wat bijvoorbeeld een film als Déjà Vu net ff wat beter doet.

prima vermaak en een film die je vaker kunt zien.Dat laatste argument is belangrijk en daarom het halve puntje extra.

avatar van krimsonnation

krimsonnation

Wat een slechte film zeg! Ik vond Nicolas Cage altijd wel een redelijk goeie acteur maar sinds films als Ghost Rider, The Wicker Man en Lord of war lijkt het alleen maar bergafwaarts te gaan met hem. Ik hoop dat hij het weer een beetje goed gaat maken met national treasure 2.

avatar van cavia

cavia

leuke film met een goed verhaal. alleen net als je denkt dat het komt, loopt de film af dus daarom krijgt deze film 3,5 sterren ipv 4 sterren

avatar van grovonion

grovonion

Zeer matige film. Productie zit goed in elkaar, acteurs doen wat nodig is in dit soort films. MAAR: Waarom kan Cage op het einde van de film plots veel meer dan enkel 2 minuten in de toekomst kijken? Dit is meer een soort god truck waarbij hij alle hoeken van de toekomst kan uitspitten voor hij er zelf aan begint. Nog een ander vraagteken: als je voortdurend je toekomst ziet, hoe kun je dan in het heden leven?

avatar van tuitovic

tuitovic

Ik vond het eigenlijk wel een goede film,

Zeer spannend tot op het laatste moment en soort film waar ik wel van hou dus wat mij betreft een toppertje

avatar van 3din

3din

Het begin zag er nog veelbelovend uit, daarna werd het meer een B-film.

Verhaal oke alleen niet goed uitgediept, vooral het einde.

avatar van eduard

eduard

Ik houd wel zulke films en vond deze best wel goed.

Toch hadden ze het eind ook echt het einde moeten laten op de nucliaire ontploffing na. Ook het verder kijken dan die 2 minuten was vreemd en het splitsen van personen.
Maar ik kan er mee leven.

avatar van pimke

pimke

grovonion schreef:

zeker mee eens, gedurende de hele film kijkt hij langer dan twee minuten in de toekomst, soms wel uren. Dit steeds heen en weer maakt het onduidelijk en naar mijn mening minder goed,,,indanks dit toch zeer vermakelijk 3,5 *

avatar van veroen

veroen

jessica biel is een lekker wijf haha

film vond ik best vermakelijk met een aantal onverwachte dingen

is zeker de moeite waard.

3,5 *

avatar van voomzap

voomzap

Zware tegenvaller, 13 in een dozijn actie die nergens spannend wordt en vol zit van de cliché's (zonder die cliché's iets extra's mee te geven). Waste of time. Voor de paar hele leuke scenes waarin de hoofdpersoon op de miliseconde toekomst kan voorspellen, een magere 2.

avatar van Fna

Fna

Vond het een goeie film, had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht maar zat eigenlijk vanaf het begin af aan goed in de film. nicholas Cage vind ik altijd wel goed acteren, maar dat vind ik niet van Jessica Biel. Ook al is ze zo lekker en knap ik vind haar niet echt goed acteren heb het al in een paar films gezien, de close ups op haar hoofd en als ze dan gaat praten, komt mij allemaal maar beetje nep over. Maarja who cares omdat ze gewoon een mooie meid is maakt het voor mij eigenlijk allemaal al weer goed. Al met al goeie film, spanned, goed einde.

avatar van Waku

Waku

In de plaats van flashbacks pakt "Next "anders uit door in de toekomst te duiken. Niet slecht gevonden.

Hierdoor word je als kijker regelmatig op het verkeerde been gezet gedurende de film. Het einde kan ik ook niet helemaal enthousiast over zijn..beetje vergezocht en rommelig.

Maar "Next"is leuk om gezien te hebben..

avatar van arne66

arne66

grovonion schreef:

Die fouten waren me ook al opgevallen. Maar dat heb je hellaas vaak met dit soort films

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vette film.

Het matige plot (hoe kan het ook anders, het zien van de toekomst kan niet uitgelegd worden in combinatie met actie én geloofwaardig overkomen) doet er maar weinig toe, ook al had de film zijn aardige wendingen. De actiescènes waren geweldig en ontzettend vet om te zien, maar telkens als er weer een grootste actiescène was dacht ik alleen "geldverspilling". Kijk het is vet om te zien, maar is het nodig? Nauwelijks, de film was ook prima geweest zonder tenminste de helft van de actiescènes. Maargoed, heb me toch vermaakt, maar wil Moore wel eens in een andere rol zien dan vuistige politieagente.

2.5

avatar van Oosie

Oosie

3,5*** en toch vond ik DEJA VU van DEZEL WASHINGTON tien keer beter , maar ik heb me toch vermaakt.