• 9.375.132 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Julianne Moore en Jessica Biel

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Next

"If you can see the future, you can save it."

Cris Johnson is een showroom-illusionist in Las Vegas die met een voor hem kwellend geheim leeft: hij kan enkele minuten verder in de toekomst kijken. Als kind onderging hij tal van onderzoeken opgezet door de overheid en de medische wereld, die hem uiteraard een interessante aanwinst vonden. Omdat hij deze interesse kotsbeu is, duikt hij onder een valse naam onder in Vegas waar hij leeft van goochel-optredens en kleine gokwinsten. Maar wanneer een terroristische groep ermee dreigt om een nucleaire opslageenheid in Los Angeles te laten ontploffen, tracht overheidsagente Callie Ferris hem op te sporen. Het kost haar enorm veel moeite om Cris te vinden en hem te overtuigen om haar te helpen om deze grote ramp stop te zetten.

Cris Johnson / Frank Cadillac

Callie Ferris

Liz Cooper

Security Chief Roybal

avatar van Sergio

Sergio

Prima film met goede actie, niet teveel over nadenken.

avatar van PaulusP

PaulusP

Film kijk lekker weg. De opzet van het vehraal is niet al te best, maarja dat hoef je ook niet te verwachten met zulk soort films. Is natuurlijk ontzettend lastig om zo iets realistisch te maken. Maar kortom, Jessica maakt veel goed, en heb me niet verveeld tijdens de film dus 3*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het idee is leuker dan de uitvoering...

Vooral het nogal vlakke acteerwerk en de regelmatig foeilelijke special-effects (CGI blijkt 9 van de 10 keer gewoon niet mooi en oogt tig keer nepper dan ouderwetse effects) doen de film niet veel goed. Cage doet het niet echt lekker in deze Next. Hij zet gewoon zijn vaste wat sullige en naïeve gezicht op maar verzaakt verder ook maar enige diepgang aan zijn karakter te geven. Wellicht werd de man op de set te veel afgeleid door de heerlijke Jessica (die nota bene zijn dochter had kunnen zijn).

Uiteindelijk blijft de film een beetje hangen in het truukje van het kunnen zien van de toekomst... al het andere is hieraan ondergeschikt en wordt derhalve dan ook maar niet verder uitgewerkt. Ook typisch Hollywood dat de badguys natuurlijk weer frans- en duitstalig zijn, en dus buitenlands en waarschijnlijk nog Europees ook

Nah ja, uiteindelijk best vermakelijk hoor met een paar leuke twistjes. Kijkvoer voor op het eind van de week is ook nodig. 2.5*

avatar van queenie

queenie

leuke film en Nicolas Cage blijft een topper. Ik vond alleen het einde dat had wat mij betreft wat uitgebreider gemogen maar toch 3½* voor deze film kijkt lekker weg.

avatar van ketel

ketel

Een film die terroristische dreiging als thema heeft. De uitwerking van dit thema is er één van 13 in een dozijn en lijkt een overdreven voorzorgsfilosofie te bevatten die de Amerikanen op dit moment zo eigen is en bij mij irritatie weet op te wekken.

In het begin stemt Cage nog hoopvol, maar daar komt snel een einde aan doordat de "paranormale gave" van de persoon die hij speelt zich buiten alle proporties ontwikkelt. Hij wordt daardoor een karikatuur van zich zelf.

Een erg matige film. Een magere 2. Ik vraag me af wat er met Cage aan de hand is, want na 911 gaat het bergafwaarts met hem.

avatar van molenaar666

molenaar666

Leuke film zeker de moeite waard ! Goed verhaal alleen zoals Queenie ook al zegt had het einde wel iets uitgebreider gemogen.

avatar van android325

android325

sterke begin, je begint te denken dat het nog beter wordt, maar helaas het blijft op een niveau.. ik vond jammer van de einde het had verder moeten gaan, daarom vond ik het film wat aan de korte kant. misschien komt er een tweede deel?

tegenwoordig worden films ook zo gemaakt alsof er verplicht een deel 2 moet komen..jammer

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Matige film met een slecht einde.

avatar van Weetee

Weetee

Tijdens het kijken van de film ga je er meer van verwachten helaas blijft dat uit. Kijkt wel lekker weg. Het einde is inderdaad nogal apart.

Heb me verder wel vermaakt met deze film.

avatar van Ge0force

Ge0force

Vlotte actiefilm die eigenlijk helemaal niet zo cliché is dan je zou evrwachten als je de korte inhoud leest. Het verhaal is wel nogal snel voorbij, precies alsof het een pilootaflevering van een serie is. Het mocht allemaal wat beter uitwerkt zijn. Toch een aanrader, 3.5*

avatar van sofripa

sofripa

Men neme bier cq fris en chips cq koek. 'Gewoon' kijken en niet te veel over nadenken. Alhoewel...het slot geeft nog even reden tot overpeinzen. 3*

avatar van darkcity

darkcity

Pfff wat een slaapfilm, echt zo saai, kon me aandacht niet houden.

Jammer, want Julianne Moore is een goede actrice en Jessica Biel heeft ook zeker veel in haar ehmm mars

Maar goed vond het verder niet echt bijzonder of speciaal. 2.5 ster.

avatar van Tj-83

Tj-83

Goeie film, mooie actie, mooi verhaal, super mooie chick

avatar van Brave

Brave

Doorsnee actiefilm met leuk bedacht verhaal erachter idd vond ik ook het einde wat minder! en het is idd ook wat kort eigenlijk maar uur en 15 alleen dat mindere einde is er nog aan geplakt al met al wel 3* waard

avatar van razor1

razor1

De film was heel apart, je wordt steeds op een dwaalspoor gezet qua tijd en gebeurtenissen.

Nicolas was weer op zijn best!

krijgt van mij 4 sterren

avatar van steephje

steephje

Toch weer eens wat anders... gelukkig wel in positieve zin.

Het verhaal stak over het algemeen goed in elkaar. Kijkt lekker weg en dat Jessica Biel meespeelt is natuurlijk ook een pré!

Krijgt van mij dan ook 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg leuke film. Nicolas' kapsel is irritant maar acteren kan hij wel. Ik vind het wel jammer dat hij de laatste tijd bijna alle rollen aanneemt, hij kan echt veel beter krijgen. Schoonheid Jessica Biel doet de film ook veel goed. Het verhaal vond ik een beetje afgezaagd, maar het kan er mee door. De tempo was lekker hoog en hij kijkt heel makkelijk weg.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

vandaag van iemand (illigaal) gekregen. lijkt me wel een toffe actiefilm

avatar van thedudesons

thedudesons

een spannende actiefilm met nicoals cage voorop. het verhaal was wat minder, maar de actie scene's maakte dat weer allemaal goed. leuke film.

avatar van fieko

fieko

heb weer es genoten van nicolas cage

heb in antwerpen in de bios gekeken

had er nog nooit van gehoort maar viel alles mee

opzich leuk verhaal met veel actie en een verrassend einde

mede omdat nicolas cage een van mijn favoriete actuers is 4*

avatar van thesultans

thesultans

Ik snap niet hoe sommige mensen alleen maar kunnen zeiken en films alleen maar afkraken. ik vond de film echt goed in elkaar gezet, cage speelt (zoals gewoonljk) super goed, en de combinatie cage/moore is goed geslaagd vond ik. je moet inderdaad niet goed bij nadeken maar de film is het kijken waard van mij een 4*.

avatar van jimbo79

jimbo79

zoveelste flop; met cage hij slaagt er in om in 1 jaaar in drie rampzalige films te spelen

avatar van Diederik58

Diederik58

Had er veel van verwacht. Vond het allemaal maar matig. Het verhaal is scifi onwaardig. Het rammelt aan alle kanten. Cage is totaal ongeschikt voor deze rol. Moore doet har best. En wat die Peter Falk in de film deed?? Laat hem gewoon Columbo blijven spelen,

Oke, de actie was wel aardig.

avatar van DieGo

DieGo

Madecineman schreef:

Het idee is leuker dan de uitvoering...

Ben het hier eigenlijk volledig mee eens. Het idee sprak me enorm aan en zeker in het begin zaten er een paar zeer leuke momenten tussen waarin Cage zijn kunststukje laat zien (bijvoorbeeld in het casino). Helaas verzandt de film halverwege in een nogal pover terroristen vs FBI verhaaltje en is het originele er wel vanaf. Naast Cage kon ook Moore (normaal gesproken toch een favoriet van me) me niet overtuigen als harde FBI-agent maar Biel daar tegenover doet het erg goed.

Beetje een tegenvaller maar zeker geen straf om naar te kijken. 3*

avatar van >>TDM<<

>>TDM<<

Deze film kijkt lekker vlot weg. Nicolas Cage is één van mijn favoriete acteurs, ik vond de film leuk genoeg. Het is natuurlijk wel zo'n typische Amerikaanse film, met de nodige foutjes.

Al met al leuk genoeg voor een avondje vermaak.

avatar van Ziel

Ziel

Idd een film die vlot weg kijkt.

Ik heb er van genoten als een oppervlakig film om tijd te doden.

avatar van selfhealing

selfhealing

Wel goed verhaal, iets minder goed uitgewerkt. Wel spannend van begin tot einde. Nicolas cage , die de laatste tijd slechte rollen kiest, heeft nu een goede rol gekozen. Geen super film gewoon redelijk, zeker niet slecht. 3 sterren.

avatar van Naduah

Naduah

Vermakelijke film...apart verhaal...gewoon eens iets anders!

avatar van Danny2379

Danny2379

leuke film leuk verhaal leuk geacteerd.

dus gewoon leuk

avatar van iscool

iscool

is dit een triller ja?k vond hem echt niet eng ,

wel mooie film , 3.5*