Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.466.493)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
bozzy
Een GEWELDIGE film zo verschrikkelijk origineel en mooi in beeld gebracht.
Zeker wel een meesterwerk van de bovenste plank.
Als je deze film nog niet hebt gezien dan heb je nog een mooie 142 minuten voor de boeg.
Een hele mooie boodschap geeft de film ook nog mee.
waar een wil is is een weg,geef nooit op,durf te dromen,geven en nemen en ga zo maar even door.
Hulde aan Tom Hanks en regisseur Robert Zemeckis.
tsjong
Loopt ie tot z'n baard de grond raakt en dan stopt ie.
Al die mensen laat ie staan.
De domheid is zo goed uitgewerkt dat hij GENIAAL is.
Lachte om de minuut.
DannyScheur1231
Ik heb hem herkeken en ik vond hem nu een stuk leuker.
Ik verander het cijfer in 4*ren
Donkerwoud
Mja okay, maar om nu te zeggen dat de film geen rode draad heeft is nogal merkwaardig aangezien de film een beetje de recente Amerikaanse geschiedenis in een notendop volgt.
Plus dat het ook een verhaal is over een jonge vrouw die pertinent de verkeerde jongens uitzoekt, terwijl een dommerik als Gump de hele film lang op haar verliefd is. Dat is net zo goed de rode draad als de Amerikaanse geschiedenis.
En deze film overdreven nationalistisch? Sorry hoor, maar dan hou je het maar bij Aziatische cultfilms en Europese artyfarty. Het nationalisme in deze film is nergens storend. Er spreekt liefde uit voor de eigen geschiedenis, is dat dan verkeerd? En ik ben juist iemand die zich doorgaans kan ergeren aan dat overdreven patriottisme.
badbull
echt een niet grappige lompe kinderfilm, dat dit een klassieker is en zo'n hoge score heeft verbaast mij. 0,5*
loves_horror
PRACHTIGE film, heb hard gelachen om die domme, maar o zo lieve Forest. Dit laat maar weer zien dat je niet heel slim hoeft te zijn om liefde te begrijpen. Echt droog, maar ook heel mooi. Tom Hanks is sowieso een goede acteur, maar dit is wel een knap staaltje acteerwerk! Als ik niet beter wist, zou ik denken dat ie echt zo was.
Arturo
Ieder zijn mening. Maar ik zou het geen lompe kinderfilm willen noemen.
guylopez93
nog steeds niet gezien terwijl ik em al een tijdje heb liggen thuis
maar het lijkt mij wel wat
Resh
Ben ik nou echt de enigste die deze film saai en onoverzichtelijk vind
?
Ook de sfeer was niet leuk. T.Hanks deed het wel natuurlijk goed maar Terminal blijft vele en vele male beter volgens mijn mening
max. 2.5*
Dark Knight
Wat een goede film. Tom Hanks is gewoon een top acteur en dat laat ie hier weer eens zien in een van z'n beste rollen. 5,0************
Katharina
Echt een mooie en superlieve film is dit. En Hanks is echt geweldig in deze rol.
Vermakelijke film met mierzoete vlagen en een hoop sentiment. Hanks is behoorlijk op dreef in de titelrol maar een echt meesterwerk is het niet. Goed.
hertogje
Geweldige film. Hanks is echt extreem goed als Forrest Gump. Het hele verhaal is verder top.
Minotaures
Effe een vraag, is dit nou een waargebeurd verhaal? Want daar ben ik nog niet zo zeker over, want het schijnt te zijn dat de smiley hierdoor ontstond ofzo?
SouthParkFan
de film is gebaseerd op een boek, en eerst zag de productiemaatschappij niks in de film en dacht dat het een flop werd. het tegendeel blijkt waar te zijn
serpico
Kricky
My name is Forrest..Forrest Gump, my momma always says...Run Forrest!! Run!! en nog veel meer memorable uitspraken in deze klassieker. Dit staat bij mij heel hoog in mijn film top 10. Niemand anders had deze rol kunnen spelen. je voelt echt goed mee met iedereen. Ik kan mij ook bij deze film de bioscooprelease nog herrinneren. Een Tom hanks-Topper
heb m trouwens op dvd aangeschaft
7,6
sabsabsab
deze film zit zeker wel bij de top 10 beste films zoals scarface,se7en,green mile en al die andere bekende films
maxo922
goede film, maar ik snap niet dat ze dit een komedie noemen...* 3,5
Movsin
Vanuit de figuur van deze doodbrave, naïve, goedgelovige en gedisciplineerde Forrest Gump worden ons US-toestanden, materialistische menselijke gedragingen, kleinzierigheid , enz..geschetst.
Ook het geloof om het ten alle tijde goed te doen en een onvoorwaardelijke liefde domineren deze film.
Tenminste, zo zie ik het, en al is de film op het einde misschien al te sentimenteel, hij boeit en ontroert.
Geen meesterwerk, maar beslist sterk genietbaar.
Minotaures
Maar mijn vraagt blijf onbeantwoordt. Is die boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Lijkt mij sterk, maar het zou zomaar kunnen.
de grafhond
US Toestanden? materialistische menselijke gedragingen? kleinzerigheid?!
Het gaat compleet over de Amerikaanse consumptie maatschappij, waar de de gehele westerse wereld toe hoort. Ten tijde waar die film zich afspeelde draaide (en nog steeds) alles om geld; iedereen probeerde overal een slaatje uit te slaan. (als hij aan het lopen is van kust naar kust veegt hij op een gegeven moment zijn gezicht af, waar later een smiley uit ontstaat, kijk naar de smileys die je hier nog steeds kunt gebruiken).
Ik haalde je aan om alleen maar te zeggen dat je deels gelijk hebt, want eigenlijk moet je U.S wegdenken en daar Westers van maken, en daar is helemaal niets mis.
Nu lopen we massaal te fitten op Bush en Amerika, maar feitelijk kunnen we niet zonder ze en berust onze recente geschiedenis en onze manier van leven compleet op de consumptie maatschappij. Dus eigenlijk mag je met een gerust zeggen, bedankt Amerika voor onze vorm van vrijheid die we nu hebben!
sabsabsab
nee
Lad
T.H. heeft hier de perfecte rol in
Mee eens, schitterend geacteerd!

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy