• 9.377.055 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.466.992)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

Forrest Junior

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

mrkos

Goeie film, morgen weer te zien op tv:D

avatar van DeRaij

DeRaij

dit is een topper, een film die je absoluut niet mag missen en een film die iedere liefhebber in zijn collectie moet hebben..

een geweldige acteerprestatie van tom hanks!

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Ben benieuwd. Vanavond ga ik voor het eerst Forrest Gump zien. Het is eerlijk gezegd niet mijn type film, maar omdat hij op nummer 22 in de top 250 staat moet ik hem toch even zien. Straks kom ik terug om mijn reactie op deze film te posten. Hopelijk positief.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Verschrikkelijk mooie film. Goed, als je als azijnpisser een film kijkt dan zie je hoe corny het ook is. Ach, fuck it, ik ga een van mijn favoriete films niet te kort doen om onzinnige kritiek.

Jammer dat Bubba dood is:(:(:P

avatar van -P-

-P-

Ik heb deze film al ontzettend veel keer gezien, en hij blijft mooi! Absoluut een top film.

avatar van tijmenD

tijmenD

Hij gaa lkkkr hardlopen:P

Iedereen hem volgen want hij zou het voor een goed doel doen ofzo d8ten ze:P

Heel droog ineens ik ben moe ik ga eens naar huis XD

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Vermakelijke wegkijkfilm.

Forrest doet in zijn leven precies wat hij op dat moment wilt, zonder hierover als een normaal mens na te denken (want hij is een beetje dom), door niet na te denken en wat toevalligheden krijgt hij alles wat ie wilt en meer.

avatar van Quaest

Quaest

Wat een super film. Dit is nu voor de 2de keer gezien.

Hij acteert gewoon PERFECT! Het blijft gewoon een top film.

Zeker aanrader voor iedereen!

Verhoogd van 4 naar 4.5!

avatar van DB10

DB10

Schitterende film.

Het verhaal, de muziek, de geschiedenis, de beelden. Het past allemaal zo mooi bij elkaar.

avatar van Gerard.

Gerard.

Supermooie film!

Ook heel goed geacteerd door Tom Hanks.

Van mij een dikke 5.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Terecht dat deze zo hoog staat genoteerd. Heb de film nu voor de derde maal bekeken en hij verveelde vanavond nog steeds geen minuut.

Prachtig verhaal, misschien wel het beste filmverhaal ooit. Alle verhaallijnen zijn goed uitgewerkt, en alle hoofdpersonen (de characters) zijn interessant.

Mooi hoe Forrest als simpele ziel betrokken blijkt te zijn (althans, hij beweert het... ) bij vrijwel alle belangrijke gebeurtenissen in die tijd in de VS.

Misschien toch eens overwegen om 'm in m'n top 10 te zetten.

avatar van fabulousness

fabulousness

Ik vond het een geweldige film maar ik begrijp niet waarom de film op nr. 22 staat in de top 250. Het leek af en toe wel een rtl 4 woensdag avond film en kom op er zijn betere films. Toch kan ik het niet laten om 4* te geven. Mooi gedaan met al die Amerikaanse gebeurtenissen door de geschiedenis heen. Het onderscheidt zich toch iets van de meeste van dat soort drama's imo.

avatar van Arnie

Arnie

He, zo, eindelijk eens deze film gezien die een normaal mens van mijn leeftijd hoogstwaarschijnlijk al 23 keer gezien heeft. En hij is mooi hoor, een erg pure film, niet te gecompliceerd, en erg hilarisch af en toe. Een amerikaanse geschiedenis in een notendop zou ik het noemen, want iedere gebeurtenis die de tegenwoordige amerikaan in zijn hoofd gestampt krijgt en die de identiteit van de natie bepaalt zien we door de ogen van onschuldige Forrest. Ik heb door deze film eigenlijk pas ontdekt hoe vaak er eigenlijk aanslagen gepleegd zijn op Amerikaanse president(skandidat)en. Forrest volgt het op tv en denkt: niets nieuws onder de zon. Bijzonder grappig.

Mag ik ook een oordeel geven over het patriottismegehalte van deze film? Goed dan: valt mee zou ik zeggen.

mrkos

Heb voor de 3e x weer genoten van de film, helaas niet het einde gezien want toen zapte ik naar veronica waar de nieuwe film van Van Damme op was!! Maar goed vond hem zoals gwnlijk weer heel mooi!! perfecte acteer werk van Tom Hanks!

avatar van joojoo7

joojoo7

Gisteren voor de eerste keer gezien en iedereen moet deze film eigenlijk wel gezien hebben. Mooi dat al die gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis voorkomen. Tom Hanks speelt hier echt voortreffelijk!! > Die scene waarin hij maar blijft hardrennen is overigens ook geweldig! Zeker dat stukje met 'shit happens'! Kortom 4,5 sterren!

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Toch wel erg zoetsappig soms, ik verlaag hem naar 4 sterren, en dat is nog best hoog.

avatar van The Oceanic Six

Gister nog een stukje gezien, wat blijft die film mooi! Terechte 5* van mij en hij blijft zeker in mijn top 10. De film is grappig, ontroerend, boeiend en bovenal heel goed!

avatar van _Lieke

_Lieke

Ontroerend, grappig en erg goed gespeeld!

avatar van TyphOn

TyphOn

Ontroerende en erg goede film, maar the oscar(s) had(den) naar The Shawshank Redemption moeten gaan.

avatar van JoostB.

JoostB.

Erg goed geacteerd door Tom Hanks!

avatar van Milan07

Milan07

Super film met een fantastische soundtrack. Ik begreep dat het boek nog wat uitgebreider is want daarin beland Forrest ook in een film met Jane Fonda en gaat hij naar de maan. Lijkt mij wat lastig in de lijn van deze film te verwerken. Had de film nadat ik hem in de bioscoop zag in 1994 weer eens gezien. Dat loopje van Forrest echt geweldig en zijn mimiek. Terecht dat hij hiervoor een oscar won.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Erg goede film die toch anders was dan ik gedacht had. Goede muziek en fantastisch acteerwerk. Ook het verhaal is prima. Ik kan er nog wel meer over vertellen, maar alles staat in de berichten hierboven al vermeld.

Een terechte 4.5 sterren

avatar van sedje

sedje

Heb em twee keer gezien, eerste keer gaf ik het een 4.5 de tweede keer een 3.0. Waarom? ik begon me letterlijk dood te ergeren aan het amerikaanse nationalisme in de film.

avatar van serpico

serpico

sedje schreef:

Dat valt echt wel mee hoor. Probeer Spider-Man 3 eens.

avatar van Michou

Michou

Prachtfilm. Een van mn favorieten, echt ge-wel-dig. Hij bevat alles wat een topfilm moet hebben. 4,5*

avatar van DannyScheur1231

DannyScheur1231

Leuke film.

Maar, ik had er zoveel meer van verwacht.

Ik geef de film 3*

avatar van dionj

dionj

sedje schreef:

Dan kun je iedere film uit Amerika wel ergeren. Kijk maar geen Oliver Stone films barst van nationalisme...

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Zonder twijfel één van mijn favorieten. Tom Hanks is schitterend in deze rol. Deze film spelen ze jaarlijks en ik kijk er elk jaar weer naar. Ik vind dit echt een must see film!

avatar van gauke

gauke

Wat een origineel verhaal verweven in zoveel Amerikaanse gebeurtenissen die mij nog voor ogen staan. Ik heb de film inmiddels zo'n tien maal gezien en hij verliest niets aan kracht en emotie. Wat een regie en wat een karakters!