• 9.378.109 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.467.755)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

Nurse at Park Bench

avatar van guylopez93

guylopez93

prachtige film

mooi verhaal, leuke karakters en geweldige acteerprestaties van Tom Hanks die hier op z'n best is

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Kricky schreef:

heb m trouwens op dvd aangeschaft

Zo een film van een topper zou je haast wel moeten hebben op DVD.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

badbull schreef:

echt een niet grappige lompe kinderfilm, dat dit een klassieker is en zo'n hoge score heeft verbaast mij. 0,5*

Zegt de persoon met de avatar van een neger die een goudvis nadoet ( ofzo ).

Ieder zijn ding.

avatar van Don MN

Don MN

badbull schreef:

Dat is misschien de grootste onzin, die ik ooit heb gehoord.

Ookal probeer ik altijd met veel moeite ieders mening te respecteren.

Gtrn

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Heb een dubbel gevoel bij deze film.

Langs de ene kant vond ik hem soms saai en langdradig maar langs de andere kant vond ik het een heel mooi en ontroerend verhaal waar ik me net niet genoeg kon inleven. Jammer. Alvorens ik hem hier een score ga geven ga ik hem nog wat laten sudderen in men gedachten denk ik =)

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Net weer een keer gekeken. Blijft een mooie film.

De film is veeels te sloom.

Maar misschien was de film naar mijn gevoel beter geweest als een andere acteur deze rol had overgenomen

avatar van mickgkz

mickgkz

De film is veeels te sloom.

Slechte film, of slechte acteur?

Denk dat juist hanks deze rol moet hebben.

Fantastische film natuurlijk. zal altijd in mijn top10 blijfe.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Dit is geen film die je twee keer kijkt.

Dan denk ik toch dat het allemaal wat lang duurt om te blijven boeien.

avatar van Maurien

Maurien

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Misschien leuk voor de amerikanen [die zichzelf en hun geschiedenis zo geweldig vinden] maar ik vond deze zeer overschatte film langdradig, saai en uitermate irritant.

En dan die zgn. geniale uitspraken die regelmatig gequot worden zoals ''life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get'' ja dúh.

Een ontzettende tegenvaller; ik heb met verbijstering zitten kijken om me uiteindelijk af te vragen waarom mensen buiten 'smallminded america' dit een goede film vinden.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

riefenstahl schreef:

Kan me er goed inplaatsen,

Btw. Forrest is best lief ^^

avatar van the_insider

the_insider

riefenstahl schreef:

Ik krijg de indruk dat de film niet objectief beoordeeld wordt op zijn kwaliteiten... maar met een subjectieve anti-amerikaanse-want-ik-ben-tegen-de-oorlog-in-Irak-blik beoordeelt is, waarbij het oordeel grotendeels voor het kijken van de film al vast stond.

Alle negatieve uitingen worden vervolgens niet eens onderbouwd..jammer

avatar van glannestino

glannestino

De film is veeels te sloom.

Jij had hem vast beter gevonden als Marlon of Shawn Wayans erin had gespeeld... Sorry, kan je mening niet serieus nemen als je white chicks een geweldige film vindt, maar dat ligt aan mij..ieder zen smaak..

riefenstahl schreef:

Ja waarom dat 'smallminded america'? De film neemt toch nergens een politieke stelling. Het gaat gewoon objectief door de geschiedenis van america (vanuit oogpunt van forrest, dus als er al een politiek standpunt genomen wordt is dat hoe forrest het ziet). Sterker nog: Forrest gelooft in niets, en staat voor niets, heeft zelden een mening, hij doet gewoon wat hij denkt dat goed is.

Misschien wordt de geschiedenis van america een beetje geromantiseerd, America wordt wel op zijn mooist geportretteerd, maar daar is toch niets mis mee? Dat komt de film juist ten goede. Bovendien gebeurt dat in alle historische films (bv: Novecento, La Meglio Gioventu, Ones upon a time in America, Godfather part 2 enz.).

Verder wil ik nog wel kort een poging doen om je verbijstering weg te nemen die je in je laatste zin uitspreekt. Hier komt ie:

In dit levensverhaal komen vriendschap, liefde, oorlog, spanning, humor, verdriet en historische gebeurtenissen voor. Tel daarbij nog de geweldige acteerprestaties, fantastische camerashots, goede muziek en de prachtig montage van orgineel beeldmateriaal op, en je kunt misschien wel begrijpen waarom "mensen buiten smallminded america dit een goede film vinden".

PS:

ja dúh.

over irritante uitspraken gesproken..

Nee hoor helemaal niet. Maar deze film slaat gewoon nergens op

laten we minuten lang naar een achterlijke zitten kijken! Waar je niet eens om kan lachen!! Erg leuk NOT

Maurien schreef:

avatar van Jeewee

Jeewee

Nee hoor helemaal niet. Maar deze film slaat gewoon nergens op

jij kan blijkbaar lachen om White Chicks? Dan moet je toch wat aan je gesteldheid van humor sleutelen zou ik zeggen. Juist omdat Forrest zo simpel denkt en alles accepteert zoals het is, is hij een geweldige vent! Eindelijk is iemand die niet overal vragen bij stelt!

en neem nou de zin - en het voorafgaand stukje dat daarbij hoort - "sometimes, i guess there just aren't enough rocks".

prachtig toch? als je daar de schoonheid niet in kan zien, kun je maar beter inderdaad White Chicks gaan kijken.

Jeewee schreef:

en dat ga ik zeker ook doen ja!

Vrijheid van meningsuiting komt niet voor bij jou in het woordenboek????

Kan je maar beter hier wegblijven

Houd de discussie gewoon bij deze film, dan krijg je niet van dit soort rare vergelijkingen en verwensingen.

Respecteer elkaars smaak.

kappeuter schreef:

Respecteer elkaars smaak.

Nou precies!

avatar van notsub

notsub

Mooie film. Het is gewoon een prachtig ontroerend verhaal over een erg simpele man die enige bizarre eigenschappen bezit. Zijn levensverhaal vertelt hij op een bankje bij een bushalte en het zit vol met anekdotes en prachtige verhalen. Het is alemaal heel onderhoudend en er zit flink wat humor in. Erg goede film.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic berichten weggehaald.

avatar van Kippie.

Kippie.

Wát een mooie film. Humoristisch en ontroerend. Staat ook zeker in mijn flim top 10.

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Heb hem vandaag nog eens bekeken en ik begrijp nu de hoge score in de top 250. Hoewel Tom Hanks niet mijn favoriete acteur is, kan hij toch hier toch wel een mooi typetje neerzetten. Deze film doet me een beetje denken aan Rain Man. Films met gehandicapten gaan er zoet in, zeggen sommigen... dat kan wel maar ja het hoeft toch niet altijd een perfect uitgebalanceerde oorlogsfilm te zijn ? Dit is gewoon een prachtige film... no more and no less. Blijft boeien tot het einde, is ontzettend origineel, goed acteerwerk, een simpele jongen die het op zijn eigen, impulsieve manier zo ver brengt ... en dus alle ingrediënten voor een "complete" film! Ik moet mijn stem dan ook heropwaarderen naar 3.5 *

avatar van xKattepiz

xKattepiz

toch maar eens kijken.

avatar van TorresNL

TorresNL

Top film, vandaag gezien op school.

*4,5* want niets is perfect.

avatar van Elineee

Elineee

Ik heb hem een tijdje geleden gezien. Ik vond het een erg leuke film, en ook mooi. het begin vond ik iets minder, maar misschien komt dat door mijn mindere concentratie op dat moment.

avatar van renspwn

renspwn

waarom doen zo veel mensen negatief over deze film?

lk vind het zo'n goede film en niemand zou deze rol beter kunnen doen dan Tom Hanks!!

avatar van Ant

Ant

Meesterwerk in mijn ogen. Vond het echt schitterend om naar te kijken. Maar zoals ik voor mijn bericht lees, voor een tweede keer zal ik hem niet zo snel pakken.

avatar van buitenbeentje

buitenbeentje

1000ste x dat ik m zie, hij blijft geweldig!!!!

ik beschou deze film als de beste!