Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.467.755)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
guylopez93
prachtige film
mooi verhaal, leuke karakters en geweldige acteerprestaties van Tom Hanks die hier op z'n best is
Zuzuu
heb m trouwens op dvd aangeschaft
Zo een film van een topper zou je haast wel moeten hebben op DVD.
Donkerwoud
echt een niet grappige lompe kinderfilm, dat dit een klassieker is en zo'n hoge score heeft verbaast mij. 0,5*
Zegt de persoon met de avatar van een neger die een goudvis nadoet ( ofzo
Ieder zijn ding.
Don MN
Dat is misschien de grootste onzin, die ik ooit heb gehoord.
Ookal probeer ik altijd met veel moeite ieders mening te respecteren.
Gtrn
kimberlyVD
Heb een dubbel gevoel bij deze film.
Langs de ene kant vond ik hem soms saai en langdradig maar langs de andere kant vond ik het een heel mooi en ontroerend verhaal waar ik me net niet genoeg kon inleven. Jammer. Alvorens ik hem hier een score ga geven ga ik hem nog wat laten sudderen in men gedachten denk ik =)
gebruiker_56935
Net weer een keer gekeken. Blijft een mooie film.
De film is veeels te sloom.
Maar misschien was de film naar mijn gevoel beter geweest als een andere acteur deze rol had overgenomen
mickgkz
De film is veeels te sloom.
Slechte film, of slechte acteur?
Denk dat juist hanks deze rol moet hebben.
Fantastische film natuurlijk. zal altijd in mijn top10 blijfe.
Handsome Bill
Dit is geen film die je twee keer kijkt.
Dan denk ik toch dat het allemaal wat lang duurt om te blijven boeien.
Maurien

riefenstahl
Misschien leuk voor de amerikanen [die zichzelf en hun geschiedenis zo geweldig vinden] maar ik vond deze zeer overschatte film langdradig, saai en uitermate irritant.
En dan die zgn. geniale uitspraken die regelmatig gequot worden zoals ''life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get'' ja dúh.
Een ontzettende tegenvaller; ik heb met verbijstering zitten kijken om me uiteindelijk af te vragen waarom mensen buiten 'smallminded america' dit een goede film vinden.
jumpstylemovie
Kan me er goed inplaatsen,
Btw. Forrest is best lief ^^
the_insider
Ik krijg de indruk dat de film niet objectief beoordeeld wordt op zijn kwaliteiten... maar met een subjectieve anti-amerikaanse-want-ik-ben-tegen-de-oorlog-in-Irak-blik beoordeelt is, waarbij het oordeel grotendeels voor het kijken van de film al vast stond.
Alle negatieve uitingen worden vervolgens niet eens onderbouwd..jammer
glannestino
De film is veeels te sloom.
Jij had hem vast beter gevonden als Marlon of Shawn Wayans erin had gespeeld... Sorry, kan je mening niet serieus nemen als je white chicks een geweldige film vindt, maar dat ligt aan mij..ieder zen smaak..
Ja waarom dat 'smallminded america'? De film neemt toch nergens een politieke stelling. Het gaat gewoon objectief door de geschiedenis van america (vanuit oogpunt van forrest, dus als er al een politiek standpunt genomen wordt is dat hoe forrest het ziet). Sterker nog: Forrest gelooft in niets, en staat voor niets, heeft zelden een mening, hij doet gewoon wat hij denkt dat goed is.
Misschien wordt de geschiedenis van america een beetje geromantiseerd, America wordt wel op zijn mooist geportretteerd, maar daar is toch niets mis mee? Dat komt de film juist ten goede. Bovendien gebeurt dat in alle historische films (bv: Novecento, La Meglio Gioventu, Ones upon a time in America, Godfather part 2 enz.).
Verder wil ik nog wel kort een poging doen om je verbijstering weg te nemen die je in je laatste zin uitspreekt. Hier komt ie:
In dit levensverhaal komen vriendschap, liefde, oorlog, spanning, humor, verdriet en historische gebeurtenissen voor. Tel daarbij nog de geweldige acteerprestaties, fantastische camerashots, goede muziek en de prachtig montage van orgineel beeldmateriaal op, en je kunt misschien wel begrijpen waarom "mensen buiten smallminded america dit een goede film vinden".
PS:
over irritante uitspraken gesproken..
Nee hoor helemaal niet. Maar deze film slaat gewoon nergens op
laten we minuten lang naar een achterlijke zitten kijken! Waar je niet eens om kan lachen!! Erg leuk NOT
Jeewee
Nee hoor helemaal niet. Maar deze film slaat gewoon nergens op
jij kan blijkbaar lachen om White Chicks? Dan moet je toch wat aan je gesteldheid van humor sleutelen zou ik zeggen. Juist omdat Forrest zo simpel denkt en alles accepteert zoals het is, is hij een geweldige vent! Eindelijk is iemand die niet overal vragen bij stelt!
en neem nou de zin - en het voorafgaand stukje dat daarbij hoort - "sometimes, i guess there just aren't enough rocks".
prachtig toch? als je daar de schoonheid niet in kan zien, kun je maar beter inderdaad White Chicks gaan kijken.
m1701
en dat ga ik zeker ook doen ja!
Vrijheid van meningsuiting komt niet voor bij jou in het woordenboek????
Kan je maar beter hier wegblijven
Houd de discussie gewoon bij deze film, dan krijg je niet van dit soort rare vergelijkingen en verwensingen.
Respecteer elkaars smaak.
Respecteer elkaars smaak.
Nou precies!
notsub
Mooie film. Het is gewoon een prachtig ontroerend verhaal over een erg simpele man die enige bizarre eigenschappen bezit. Zijn levensverhaal vertelt hij op een bankje bij een bushalte en het zit vol met anekdotes en prachtige verhalen. Het is alemaal heel onderhoudend en er zit flink wat humor in. Erg goede film.
Kippie.
Wát een mooie film. Humoristisch en ontroerend. Staat ook zeker in mijn flim top 10.
zenboy1969
Heb hem vandaag nog eens bekeken en ik begrijp nu de hoge score in de top 250. Hoewel Tom Hanks niet mijn favoriete acteur is, kan hij toch hier toch wel een mooi typetje neerzetten. Deze film doet me een beetje denken aan Rain Man. Films met gehandicapten gaan er zoet in, zeggen sommigen... dat kan wel maar ja het hoeft toch niet altijd een perfect uitgebalanceerde oorlogsfilm te zijn ? Dit is gewoon een prachtige film... no more and no less. Blijft boeien tot het einde, is ontzettend origineel, goed acteerwerk, een simpele jongen die het op zijn eigen, impulsieve manier zo ver brengt ... en dus alle ingrediënten voor een "complete" film! Ik moet mijn stem dan ook heropwaarderen naar 3.5 *
Elineee
Ik heb hem een tijdje geleden gezien. Ik vond het een erg leuke film, en ook mooi. het begin vond ik iets minder, maar misschien komt dat door mijn mindere concentratie op dat moment.
renspwn
waarom doen zo veel mensen negatief over deze film?
lk vind het zo'n goede film en niemand zou deze rol beter kunnen doen dan Tom Hanks!!
Ant
Meesterwerk in mijn ogen. Vond het echt schitterend om naar te kijken. Maar zoals ik voor mijn bericht lees, voor een tweede keer zal ik hem niet zo snel pakken.
buitenbeentje
1000ste x dat ik m zie, hij blijft geweldig!!!!
ik beschou deze film als de beste!

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy