Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.468.409)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
tukkerstein
Forrest en junior zullen wel niet besmet zijn, want ze zijn momenteel aan het werken aan een sequel voor FORREST GUMP...
Dat zijn enkel geruchten. Een tweede deel zal financieel werd een groot succes worden maar sta totaal niet te wachten op een tweede deel, deel 1 was geweldig en had een perfecte afsluiting.
En ik dacht dat een tweede deel nooit gemaakt zou worden omdat de producent een conflict had met de schrijver van het originele boek?
Theatertje
Weet ik veel, jij bent duidelijk meer op de hoogte ervan dan ik
Alina
Forrest Gump is echt een hele mooie film. Het verhaal is origineel en er is goed geacteerd door de acteurs, vooral Tom Hanks. Een film waarbij je kunt lachen, maar ook huilen, dus dramatisch en komisch tegelijk. De liefde voor Jenny is heel mooi en realistisch neergezet. Iedereen moet deze film wel een keer gezien hebben, 4,5 *
RichardVeld
Dit is de eerste, en tot nu toe enige film die ik gezien heb die mij in de bioscoop aan het huilen kreeg. Vanaf het moment dat Forrest erachter komt dat hij een zoontje heeft (Is he normal?) tot en met het moment bij het graf van Jenny heb ik het gruwelijk moeilijk..De onbaatzuchtige liefde die hier naar voren komt is zo mooi dat het je wel moet ontroeren..Ik heb zelf twee zoontjes en de liefde van Forrest voor Little Forrest is zo herkenbaar en puur dat het mij ELKE KEER weer tot tranen toe ontroert. Hij was pas op TV en ja hoor, ik zat verdomme weer te janken..In mijn lange filmkijkcarriere is dit dus de enige die dat voor elkaar kreeg..Zelfs The Champ kreeg bij mij geen traan los
Simpelweg een meesterwerk en een hele diepe buiging voor Tom Hanks...
Betjeuhx
Haha, wel leuk om te zien ! Ik moest bijna ervan beginne huilen !! Wel mooi acteerwerk hoor, Tom Hanks ! een 4,5
dionj
Deze film verdient ietsje hoger in de top 250!
Wat dit is mijn favo film allertijden
Gioia221
dit is inderdaad ook jarenlang mijn favoriete film geweest.
ik ga hem binnekort weer kijken
5!!!!!!!
dikke 5
torrento
geweldige film en zeer goed geacteerd door tom hanks.
is heel onvoorspelbaar en soms erg ontroerend.
had aan het begin weinig verwacht van de film maar ben zeer blij dat ik hem heb gezien is echt de moeite waard
martinstegenga
My name is Gump Forrest Gump, goh geweldig. De film zit erg goed in elkaar en door het fantastische acteerwerk van Tom Hanks mist er volgens mij niks ! -=*5*=-
n8n
Simpelweg een meesterwerk en een hele diepe buiging voor Tom Hanks...
ik kon het niet passender verwoorden.
Mijn 1e bericht en meteen een quote, heb deze film helaas nooit in de bioscoop kunnen bezichtigen.
Kevin_1989
Prachtige film. Echt een film waar ze alles, maar dan ook écht alles hebben uitgehaald. Tom Hanks is fantastisch.
Plekje in mijn top 10
En 5 sterren natuurlijk
maerk
Meesterlijke film! Tommie Hanks zet natuurlijk weer een geweldige rol neer en Gary Sinise(lieutanent Dan) doet het ook goed. Ook zeer knappe special effects. Een lach en een traan komen bij deze film ook zeker tot zijn recht.
5 sterren.
Rude
Ik snap eigenlijk niet echt helemaal wat deze film in het genre komedie doet.. Maar deze film kent geen vast genre naar mijn mening..
Ik vind het een goede film, apart verhaallijn af en toe een beetje te langdradig, en af en toe een beetje teveel van het zelfde..
Ondanks dat is het een topfilm om even na te denken over hoe het leven van een gehandicapt persoon eruit ziet..
Weirdo Wizzy
Nou gehandicapt was die niet hoor
Forrest Gump was meer een niet al te slim persoon. Het zal vast wel een naam hebben maar die weet ik even niet.
martinstegenga
Tja... laten we het maar op een IQ van een toetsenbord houden
QuentinTarantino
Zeer mooie film, erg indrukwekkend. De film zit mooi in elkaar, het is een soort rit door de Amerikaanse geschiedenis. Dus veel meer dan zomaar een drama! Erg veel historische bagage. En de film heeft humor, drama, en bezit erg veel acteerkunsten!
Hij staat terecht in de top 250! 4*
russell
Zielige film, zeer goede cast, meeslepend, alles is goed aan deze film. 4,5.
IcU
Prachtig indrukwekkende film. Hier en daar vond ik het verhaal iets te over de top, maar het was niet storend. Dit mooie drama werd goed op poeten gezet door het geweldige acteer werk en de goede regie. Een meesterwerkje. 5*
maurickcollege
Super film,, Tom Hanks al vanouds weer super geacteerd.
**** 1/2,,, hoort cker in top 250
Erik1973
Een geweldige film, een goed verhaal met hele goede acteurs.
Echt 1 van mijn favorieten. Goed voor 4,5 sterren
serpico
Zonet herzien, maar het was alsof ik hem pas voor het eerst zag. Hij stond op 4,5*, maar is onmiddellijk verhoogd naar 5*.
Als guppie had ik de hele emotionele impact van Forrest Gump gemist, en dat is zonde. Want die zit in bijna ieder frame van de film, lijkt het. Zo sprookjesachtig als het gefilmd is, het doet allemaal aan als een wonderwel echt gebeurd verhaal. Onwijs mooi is het om te zien hoe Forrest tegen de dingen aankijkt, hoe hij reageert op doodnormale aspecten van het leven. Vooral schitterend om te zien dat ook hij verliefd wordt en wil trouwen. Hij is ook maar een mens.
Het verhaal steekt perfect in elkaar en wordt zeer vlot verteld, komisch, dramatisch, vertederend, verbazingwekkend; in Forrest Gump wordt het allemaal tot een fantastisch geheel gesmeden. De montage is het vermelden dan ook waard. Soms onverwachts komisch, dan weer een ontmoeting met de President. Dan weer een ontmoeting met Jenny. Uiterst grappig was de ontmoeting met John Lennon
. Zo zaten er nog meer stukjes in, die ik niet allemaal snapte (ze zochten in Vietnam de hele dag naar CHARLIE), maar die Forrest ook niet scheen te snappen. En dat maakte het zo vertederend.
Maar het mooiste is het dromerige dat de film uitstraalt. En ook laat horen, want de muziek is uitstekend, met als vroeg hoogtepunt eigenlijk de begincredits. De optimistische sfeer die in de kleine dingetjes zat, zoals dat Forrest Bubba's deel van het geld aan zijn familie gaf. Het einde kan zeker triest genoemd worden, maar toch verlaat je de film met een glimlach en natte ooghoekjes. Dat geld eigenlijk vanaf het moment dat Forrest's zoon in beeld komt. Dat is zo ontroerend.
En dan is daar dat veertje, dat net zoals ons 'door het leven fladdert like in the wind. Prachtig. De film wekte hiermee een gevoel op, vergelijkbaar met dat van de 1e Back to the Future, van het zelfde team van Zemeckis/Silvestri. Ben benieuwd naar Romancing the Stone.
Het is dat ik geen ruimte meer heb in mijn top 10. Allicht komt hij daar nog eens in. En 5* dus.
Seifer
"In Forrest Gump (Robert Zemeckis) wordt het hoofdpersonage genoemd naar de stichter van de Ku Klux Klan."
Nathan Bedford Forrest is de oprichter.
Dit kwam ik tegen op Wikipedia, toen ik zocht naar de film Time to kill. Alleen kan ik me niet herinneren dat de hoofdpersoon echt vol uit Nathan Bedford Forrest heet in deze film. :S
Schattig filmpje.
Veel leuke ideetjes met een fris gevoel voor humor. Scenes zoals de "gele smiley afkomst " zijn eigenlijk goud waard en vind je niet meteen terug in andere films.
Het is aangenaam om volgen, soms ligt het er alleen net iets te dik op, vooral de drama scenes dan. Muziek is soms te zeemzoet om echt meegesleept te worden, hoewel het verhaal met Jenny wel voor wat welgekomen onzachtheid zorgt.
Misschien net iets te lang, maar genoeg aandoenlijke scenes en leuke, rustige quirckyness. Deed me een beetje aan films ala Taste of Tea denken, al brengen die het idee nog wel wat verder.
Verdienstelijke 3.5*
Schattig filmpje.
Niet? Ik vond het anders een herhalingsoefening van de Chuck Berry grap in Back to the Future (ook van Zemeckis)
Aangezien ik me die grap al niet meer kan herinneren en ik de humor in Back to the Future alles behalve geslaagd vond heb ik daar enigszins mijn twijfels bij.
Twijfels waarover? Het is dezelfde soort grap. Hoofdpersoon blijkt aan de basis te staan van iets wat later wereldberoemd wordt, toch? En wordt die grap niet een keer of tig gemaakt in FG?
Die grap wordt inderdaad meerdere keren gemaakt in FG. De humor komt voor mij van het "random" gegeven wat iets groots teweegbrengt.
Misschien zit het dan ook zo wel in BttF, blijkt alleen dat ik de uitwerking daar dan compleet ruk vond. Waardoor er toch ergens wel een wezenlijk verschil zal zitten.
Het ging me om je opmerking over andere films waarin je zoiets nooit zag. Bij dezelfde regisseur, dus.
Grappig, trouwens dat je de film leuk vond. Had ik niet verwacht.
Ik vond het uiterst conservatieve, gezapige en slome Hollywood schmaltz, niet iets waar ik jou mee associeer. Dan vond ik BttF een stuk frisser.
Voor mij was het dit soort (werkende ?) humor dat de film aandoenlijk maakte, waar BttF voor mij op een Suske & Wiske niveau bleef hangen. Vond het uitgangspunt bij Forrest Gump gewoon werken.

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy