Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.468.099)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
laundromat
Heeeel lang geleden gezien. Maar es kijken of die 3,5* van mij nog blijft staan. Was niet echt mijn film....
SSS
een van de beste acteer prestaties ooit m.u.v. van de genieën in het acteerwerk
Vergelijkbaar met Temple Grandin?
hutsekluts
Wat een geweldige sfeer heeft deze film, vanaf het begin en dat gedurende bijna 2,5 uur.
Prachtwerk!
Dreiecke
Het viel mij op dat je in je waardering van 4.0 naar 1.0 ging. Hoe is dat gebeurd?
night rider
leuk,komt voor de verandering maar weer is een keer op televisie!
mikey
"Forrest Gump" teaches you to follow orders like a retard, even if you get your ass shot off in Vietnam, and you will be rewarded. You will be a millionaire. But if you're a gyno-American, you will be punished and get AIDS.'' Lloyd kaufman regisseur van Toxic Avenger
blonde redhead
Jaloerse mensen zeggen vaak domme dingen. Het heeft er natuurlijk helemaal niks mee te maken. Het gaat gewon om een feel goed movie. En dat men daarbij weer belachelijke theorieen moet halen slaat natuurlijk nergens op. En het blijft een geweldig verhaal met een goede sfeer sommige acteerprestaties hadden wat beter gekund, zoals bijvoorbeeld Jenny. Maar verder is er absoluut weinig aan deze film aan te merken en komt er automatisch een hoog gemidelde uit. Alleen de zichzzelf benoemende filmkenners hebben daar altijd wat op aan te merken. En dat mag, maar is soms wel een beetje zielig.
wuppie89
Toen ik deze film voor het eerst zag zou ik hem 3.5 ster hebben gegeven.
Ik hou namelijk niet van komedies waar teveel drama in zit.
Maar heb hem nog eens gezien, en ik moet bekennen dat ik de film destijds ondergewaardeerd heb.
Ik vind het echt een super film, vooral de sterke acteerprestatie van Tom Hanks vind ik geniaal.
Ik verhoog naar 4.5 ster.
mikey
foxeinstein
Sterke Film met een ongebruikelijke combinatie tussen Humor en Drama.
Mooi interessant verhaal wat goed in beeld gebracht en ook de tijdsgeest(/en) zijn goed uitgebeeld. Verder veel goede acteurs en veel interessante personages met sterke persoonlijkheden. Er word wel eens gezegd 'geluk is bij de Dommen' en ik heb in mijn leven persoonlijk waargenomen dat dit een waar spreekwoord is. Maar wat in deze film allemaal aan de orde komt is totaal onrealistisch. Gebeurtenissen en voorvallen die op Forrest zijn pat komen zijn wel erg groots en daarvoor niet realistisch. Ook geloof ik er niets van dat iemand zo passioneel, empathisch liefdevol en hartverwarmend kan zijn om zelf als intelligent persoon, met iemand die bijna debiel is het bed te delen en uiteindelijk ermee te trouwen en een kind te schinken. Gezien de film vind ik wel dat dit Forrest gegund mag worden maar het is nogmaals totaal onrealistisch. Daarnaast lijkt Forrest in de film zich geheel niet van zichzelf bewust te zijn.
Er word in de film wel een aantal keer met hem over gesproken dat hij niet te slim is en ook is er een moment in de film dat hij dit zelf zegt. Maar nergens in de film uit hij zich ernaar dat hij weet dat hij niet slim is en gooit hij zichzelf roekeloos in allerlei situaties. Iemand die niet zo slim is maar dat wel weet van zichzelf,zal dat zelf ook voortdurend b.v op school ervaren wanneer hij b.v. kijkt naar andere leerlingen. Die persoon zal daardoor vast weinig zelf vertrouwen hebben en meer timide, teruggetrokken zijn, niet dat Forrest nou blaakt van zelfvertrouwen. Maar nogmaals is ook niet van zichzelf bewust (wat een echte debiel zelfs wel kan zijn). Hij lijkt ook geen zelfreflectie te hebben en enig sinds van eigen fouten te leren. Dit alles maakt de film totaal onrealistisch MAAR dat wil niet zeggen dat dit de film minder mooi of leuk maakt. Wat er allemaal in de film gebeurt is soms traumatisch en hard maar ook vertederend en meeslepend en veel situaties zijn humoristisch. Wat er uiteindelijk allemaal van Forrest terecht komt is nog eens zeer hartverwarmend.
Al met al een Goede en leuke film 3,5
Willie_Baas
Het blijft de beste film ooit gemaakt. Van alle films die ik tot nu toe heb gezien is er niet 1 die zoveel emoties laat voelen als Forrest Gump. De humor uit de film, afgewisseld met de emotionele scénes is van ongekend niveau. En de medelijden die je soms voelt met personages kan binnen luttele seconde omslaan in trots. En dat dit dan verweven zit in de complete amerikaanse geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog is enorm knap. 5*, dik verdiend.
moviemafketel
- 19752 berichten
Laatste uurtje weer eens meegepakt en vind dat ook meteen het beste stuk. Toch wel moeilijk om met die mooie muziek geen krop in je keel te krijgen. Robin Wright speelt trouwens ook prima.
predator
- 1954 stemmen
Zo'n film, die ook na meerdere kijkbeurten niet gaat vervelen. Ik zie het vooral als een sprookje en allerlei zware boodschappen haal ik er niet uit (of wil ik er misschien niet uithalen). Gary Sinise vond ik overigens een geweldige rol hebben. Maar Tom Hanks steelt natuurlijk de show.
joeppie55
best een goede film met verhaal, alsof dit soort rollen precies voor Tom Hank zijn : zie andere met hem ?
davert89
Deze film stond al jaren op mijn lijstje om eens bekeken te worden, maar het kwam er maar niet van. Van de week heb ik hem dan eindelijk eens bekeken, en ik heb er geen spijt van. Perfecte combinatie van komedie en drama, gegoten in de chronologie van de Amerikaanse geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog. Ik was onder de indruk.
Brabo1985
Gisteren de film na hem op TV te hebben opgenomen, maar eens gekeken.
Het is een echte Amerikaanse film. Veel 'feel good'-actie en soms ongeloofwaardigheid.
Het is wel erg toevallig dat Forrest zowat elke Amerikaanse president ontmoet.
Wat niet ongeloofwaardig is, is de manier waarmee men de tijdslijn neerzet. Met mooie muziek (onder andere mrs. Robinson komt voorbij, prachtig spul!)
De angst voor het communisme schittert door, net als enige rassenhaat in het zuidoosten van de VS en we zien beelden van de hippies die richting San Francisco vertrekken, 'to Freedom
Mooi!
Als je met mensen met autisme werkt, zie je het ware talent van Tom Hanks.
Wat is DIT goed geacteerd! Werkelijk tekenend zoals hij reageert op Jenny's opmerkingen, zoals hij de dingen beleeft en zijn manier van praten... Het is even of ik op mijn werk ben!
De manier waarop hij een 'imbeciel' neerzet is echt wat deze film tot topklasse maakt
laundromat
Mijn stem blijft staan. Mooie film (vooral tijdsbeeld), maar wel beetje overgewaardeerd imho. Grappig om Haley Joel Osment te zien. Was wel een snoepje hoor. En nu zie ik ook waarom Shawshank Redemption geen Oscar-nominaties heeft verzilverd. Onbegrijpelijk! Freeman had hem ipv Hanks moeten hebben vind ik. Ook Pulp Fiction had pech....
Buul
Topfilm in een woord prachtig, ik heb hem misschien al 10 x gezien en iedere keer vallen er weer kleine dingen op die ik nog niet eerder had gezien. Voor de jongere onder ons zullen bepaalde items niet te volgen zijn omdat die in een bepaalde tijdgeest geplaatst moeten worden (John Lennon, Nixon enz) Al die kleine dingen maken dit een grootse film.
DESPERADO1
deze film in de bioscoop gekeken omdat iemand anders mij meenam, anders was ik niet gegaan: geen moment spijt van gehad! blijft nog steeds boeien en moet er nog steeds om lachen.
VincentL
Geniale film. Ik vind deze film een goede combinatie geven van comedy en educatie. Forrest Gump wordt echt geniaal geacteerd. Echt complimenten. Zijn simpele gedachtes maken de film echt tot een topper.
vandaar ook een goede 3.5*
levi_film
schitterende film
'run forrest run'
iki heb hem nu al vaak gezien en geniet er nog steeds zo van als de eerste keer
een film de je gezien moet hebben
Tonypulp
. Meestal omhoog, maar het kan vaak ook ver kelderen. Vooral het laatste jaar ben ik anders naar films gaan kijken, en daar is deze helaas beroerd vanaf gekomen.
Dreiecke
Kan gebeuren inderdaad, het verschil was zo groot, vandaar de vraag
Ik had deze ook nog niet gewaardeerd, wel gezien op tv laatst.
Ik vond het een ludieke geschiedenisles, een soort meme eigenlijk. Forrest was overal bij en werd als het ware overal in gephotoshopt. Wat dat betreft een hippe film
Daarnaast was ik er niet helemaal stuk van, wel grappig en feelgood maar verder een beetje gewoontjes (in de zin van niet-uitdagend) voor mij. Wel interessant om te volgen hoe men met eenvoud heel ver komt.
bozzy
Deze film kan je niet anders dan gewoon 5 sterren geven
Zeer origineel verhaal met humor drame actie eigelijk zit er alles wel in,
Een Prachtrol van Hanks!
Lord Flashheart
Iets in die trend?
Forrest Gump verandert van een sympathieke jongen in een klootzak dankzij de verandering van filmvisie of zo
Er zijn weinig films die zo ontroerend een verhaal kunnen vertellen als Forrest Gump, visueel is totaal ondergeschikt in deze film, al vind ik dat hier ook weinig op aan te merken valt.
Iets in die trend?

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy