• 9.378.387 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.467.755)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

avatar van van duijn

van duijn

Zeer grappig film, Er zit erg veel leuke humor in. Het acteerwerk is heel mooi gedaan met name van Tom Hanks. Het verhaal is meesterlijk. Ik heb me in ieder geval geweldig vermaakt bij het kijken van deze film. Maar in de film zie je ook dat het eigenlijk meer drame dan comedy is. Heel goede film, de volle *5

avatar van elmo4ever

elmo4ever

leuke mooie en grappige film!!!

ik heb erg genoten! De leuke manier van spelen en praten maakt het een 4,5.

avatar van Lyonesse

Lyonesse

Dit is één van de beste films ooit gemaakt.

“My momma always said, life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get”. Forrest Gump is niet de slimste, hij vertelt zijn levensverhaal aan mensen die naast hem komt zitten.

Het eindresultaat is een komisch maar meer nog dramatisch verhaal over en man met een groot hart en de wil om iets te bereiken. Wat hem nog lukt ook. Ik zie dit meer als een modern sprookje. Zeer goed acteerwerk van Tom Hanks maar ook zeker Gary Sinise.

Dit is een topper! Eén van de beste films wat mij betreft!

Staat in mijn top 10!

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Hele mooie film.

Alweer een leuke biopic over iemand die van alles meemaakt.

Acteerprestatie van Hanks is erg goed en voelt fris aan. Ook Sinise speelde leuk.

Het vlotte tempo zorgt voor veel gebeurtenissen en houdt de film energievol. Nergens zakt het dan ook in. Het voelt allemaal net even wat aan als een sprookje, maar dat doet niet af aan het erg goede verhaal.

avatar van Pafnes

Pafnes

Hele mooie film! En wat acteert tom hanks toch goed.

Gary sinise ook trouwens.

Leuk om te zien hoe een zwakbegaafd personage neerzetten die veel succes boekt met simpele zaken en daar uiteraard heel nuchter mee omgaat.

kobe bryant fan

Tom hanks in zijn beste rol.

zeer zeker the best film ever made

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zeer zeker van niet.

avatar van scc-j

scc-j

JLH ga lekker een andere film kijken ipv een hetze tegen deze film te voeren

scc-j schreef:

JLH ga lekker een andere film kijken ipv een hetze tegen deze film te voeren

Dat vind ik ook. Steeds opmerkingen plaatsen als 'zeker van niet', roept alleen frustraties op. Deze site is bedoeld dat we meningen kunnen uitwisselen en mensen een andere kijk op een film kunnen aanbieden. Dit gedrag komt meer over als 'ik heb gelijk, shut up'.

Het zou dus ook maar heel goed kunnen dat ik je met deze reactie nieuw voer geef voor je gedrag. Nou ja, be my guest.

Over de film:

Super! Hoewel ik me mateloos erger aan de vriendin van Forrest (als personage, niet als actrice), draagt de film me gewoon door het hele verhaal. Het geeft me steeds bij het eind een voldoeningsgevoel. En zoals vaker gezegd: Hanks speelt hier echt de sterretjes van de hemel.

chevy93

Wat irriteerde je dan aan haar karakter?

P.S. De smiley is met een O en niet met een 0.

chevy93 schreef:
Wat irriteerde je dan aan haar karakter?

Ik vind het verschrikkelijk hoe zij Forrest min of meer aan het lijntje houdt. De ene keer geeft ze hem hoop, de volgende hakt ze de band hard door midden. Ik kreeg medelijden met Forrest, die intents van haar houdt, maar waar zij min of meer misbruik van maakt.. Tja, ik kan het niet goed uitleggen. Ik erger me denk ik aan hoe zij tegenover Forrest staat

P.S. De smiley is met een O en niet met een 0.

Thnx

• 19752 berichten

Hij heeft zijn 1e wippie aan haar te danken, ze heeft altijd de kant van Forrest gekozen zowel in het verleden als later. Ze wou Forrest niet te bang maken met het feit dat hij vader was. Een betere vriendin/vrouw had die gast zich toch niet kunnen wensen. Het is nog een lekker ding ook. Vond het dan ook geen prettig einde, wetende dat zij is overleden.

Vermeer

En tóch zit het me niet lekker..

Ik zal de film nog eens herzien ergens in oktober en er specifiek op leten. Wellicht neem ik het dan terug, of kan ik het wat beter nuanceren.

chevy93

Jenny is zelfs de enige die echt om Forrest geeft. En misschien nog Dan.

• 19752 berichten

En Bubba niet te vergeten.

chevy93

True. Er zijn maar weinig films die écht van Forrest houden en hem niet gebruiken. Wat eigenlijk wel raar is, want hoe kun je nou niet van Forrest houden?

chevy93 schreef:

want hoe kun je nou niet van Forrest houden?

Exactly mijn punt! Komt-ie weer:

• 19752 berichten

Nou houden is dan weer een groot woord, ik denk dat ik me na een uurtje flink ga irriteren aan hem. Een mens dat alleen maar 100% goed is en nooit een beetje venijnig uit de hoek kan komen vind ik behoorlijk saai, maar goed.

kobe bryant fan

Vind ik juist niet dat ontroerd juist.Maar das mijn mening.

Forrest

Vermeer sorry dat ik u na doe .

Het zijt u vergeven!

Thanks

avatar van _manga_

_manga_

vreemd genoeg nooit gezien deze film, is deze film ook echt grappig of is het meer mooi en goed, ik heb weer is zin in een goede film waar je ook echt kan lachen en ik ben die flauwe scary movie/super hero movies ook wel zat, ik kan er wel is een beetje om lachen maar meer ook niet,

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Grappig maar ook wel serieus en emotioneel.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

_manga_ schreef:

Deze film raakt je direct in het hart.

Tenminste als je gvoel hebt voor sentiment.

Je kunt erom lachen en huilen.

En soms zelfs tegelijk.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

kobe bryant fan schreef:

Tom hanks in zijn beste rol.

Dat is the green mile toch ?

avatar van flrn

flrn

ignorance is bliss!

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een ongelooflijk mooie film.
Hanks in zijn beste rol, vind ik.
Field als moeder, perfect gecast.
Soms zeer grappig, dan weer ontroerend.
De muziek is magnifiek.
En `t mooist aan deze film is `t begin en `t eind...De veer die geblaast word door de wind, met schitterende muziek, en `t einde dat de veer weer uit `t plakboek word geblazen...einde film.
In 1 woord......SCHITTEREND.
Na herziening, nog een halfje erbij, zo mooi.
Dus, een dikke 5 * voor een meesterwerk die je niet zomaar vergeet.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Hoe kan ik deze film vergeten? Ik heb hem nog zelfs in mijn kast liggen

Maargoed, tja wat kan ik erover zeggen? Precies wat hannes64 zegt

SCHITTEREND. Vooral de muziek.

sweinsteiger schreef:

Dat is the green mile toch ?

Vind hem hier toch nog beter spelen.

Tom Hanks