• 9.379.404 stemmen

Geregisseerd door: Joel Schumacher

Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston

Releasedatum: 17 mei 2007

Plot The Number 23

"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."

Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.

Walter Sparrow / Fingerling

Hotel Clerk

Sergeant Burns

avatar van papaEd

papaEd

Niet echt een geweldige film te rommelig.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Net terug van de sneak preview en hij was niet zozeer rommelig maar gewoon niet spannend. Terwijl films als The Machinist of A Beautiful Mind je echt weten te betrekken bij de obsessie van de hoofdpersoon, kun je bij deze film alleen maar lachen om de talloze willekeurige manieren waarop de hoofdpersoon aan het nummer 23 komt. Op zich wel een interessante obsessie maar als kijker kun je jezelf er absoluut niet mee inleven.

De film faalt dus behoorlijk ondanks goede rollen van Jim Carrey en Virginia Madsen.

avatar van UnderCover

UnderCover

Tijdje terug in de sneak gezien, en ik vond m beter dan verwacht, 4*

avatar van Dreamboy

Dreamboy

waar is jim carrey mee bezig hij is een van de koningen van comedy gaat ie zo'n b film doen

avatar van theresia

theresia

boring boring en nog eens boring!!!!! op een gegeven moment ga je zelf allemaal 23 zien en horen... tekst kon je ook al voorspellen.. je moet eens voor de gein gaan tellen hoevaak 23 in de film voorkomt.. iets te erg... En vaak als iets te veel is, vind ik het al niet leuk meer..

turksoldier_61

ik vond hem uitermate goed acteerwerk is goed nu, nu ik die film heb gezien kom ik steeds op 23 uit als ik iets optel

avatar van p_tah

p_tah

echt een slaapverwekkende film :s

* erg langdradig

* je wordt niet meegetrokken in het verhaal

* er gebeurd niks :s

maar heb de film na een uur afgezet dus wellicht was het einde een stuk beter

avatar van Rulizz

Rulizz

turksoldier_61 schreef:

1+1 = 23 ??

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

11 september 2001

11+9+1+2 = weet ik veel , maar 't zal ook wel 23 zijn .

avatar van Leatherfacerules

Leatherfacerules

De film was inderdaad heel ingewikkeld:( maar wel spannend

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Afgelopen zaterdagnacht nog even een bezoekje gebracht aan de bioscoop. Wel een een lekkerer tussendoortje. Het meeste plezier als kijker haal je uit het spotten van #23 in zo ongeveer ieder shot.

HEEELP IK GA DOOD

Ik vond de trailer in ieder geval een lachtertje. "Ik ben geboren op 18 mei, 18 + 5 is 23, ik ontmoette je toen ik 23 was op 13 september, 10 + 13 is 23, en in dit boek dat over het nummer 23 gaat sterft het personage, AAAAAAH IK GA OOK DOOD."

Mensen die complottheorieen verzonnen rond data zijn er al sinds 11 september en die mensen worden sinds die dag al uitgelachen, hoe haal je het in je hoofd om uit zo iets lacherigs en onzinnigs angst proberen te halen?

avatar van my style

my style

hele aparte film, vind het wel erg leuk bedacht. Leuke wegkijkfilm 3,5*

HEEELP IK GA DOOD

Je moet het ook met een korreltje zout nemen hoor ik kan zoiets wel waarderen, al geloof ik er niet in.

Die mensen die complot theorieen verzinnen zijn er trouwens al heel wat langer dan 11 september hoor.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

-jack_sparrow- schreef:

11 september 2001

11+9+1+2 = weet ik veel , maar 't zal ook wel 23 zijn .

9/11 2001 oftewel, 9 + 11 + 2 + 0 + 0 + 1 = 23. Jaja, het slaat nergens op, eigenlijk zoals de hele film.

Gabe Walker schreef:

Een thriller is slecht als je hem met een korreltje zout moet nemen.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

En toch ben ik reuze benieuwd naar deze en zal de bios ook bezoeken. Alleen het gemiddelde cijfer hier is niet best. Maar goed, ik wil toch alles zelf zien

Rulizz schreef:

1+1 = 23 ??

je weet best wat ik bedoel

september is het 9de maand van het jaar, nu weet je het

avatar van marxl

marxl

ik ben geboren op 30.07

Volgens mij zegt hij 14 september, 14 + 9 = 23. Maar ik wil vooral niet betweterig overkomen

Zou deze film wel willen zien, maar wacht tot dvdtje.

avatar van peterdev

peterdev

ik heb de film net gezien en ik vond hem gruwelijk.......

turksoldier_61 schreef:

september is het 9de maand van het jaar, nu weet je het

Hij blijft dus toch leven

avatar van Redlop

Redlop

Verhaal is geschreven door Aad de Mos.

Drs. DAJA schreef:

Een thriller is slecht als je hem met een korreltje zout moet nemen.

Ahá dus als ik een film kijk en echt alles serieus moet nemen dan alleen kan hij goed zijn??? Donnie Darko?? Constantine?? The Butterfly Effect??Gattaca?? dat zijn dus helaas slechte films, aangezien je deze met een korreltje zout moet nemen??

Tuurlijk kun jij die thrillers slecht vinden, maar om nou zo een statement te maken.......

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

Gabe Walker schreef:

Donnie Darko?? Constantine?? The Butterfly Effect??Gattaca?

Niet bepaald rasechte thrillers of wel?

avatar van mister blonde

mister blonde

Eigenlijk te belachelijk voor woorden deze film. Angst aan getallen ontlenen door rare rekensommetjes.

Als je de geboortedatum van de regisseur 29-08-1939 neemt en dan;

29-08-1-9+3+9= 23 Bizar of wat?

Of anders de geboortedatum van Carrey;

17-01-1962

1+7+01+1+9+6-2= 23

Angstaanjagend.

Hoezo, als je willekeurig plussen en minnen mag gebruiken, moet je met de geboortedatum van velen wel op 23 uit kunnen komen:

Komt 'ie:

Ik ben geboren op:7-10-1973

7+10+1+9-7+3= 23

Angstaanjagend!

Cupido schreef:

Niet bepaald rasechte thrillers of wel?

Over de defenitie van ras echte thriller is natuurlijk te discussieren, en welke films daar nu wel en welke er niet bij horen. Maar het punt dat ik ermee wilde maken is dat als je een thriller met een korreltje zout neemt dat het echt geen slechte thriller/film hoeft te zijn.

Gabe Walker schreef:

Punt is dat deze films je meeslepen in hun vreemde wereld.

Als je van te voren je al voor moet nemen dat het allemaal een beetje onzin is anders werkt de film niet, dan is het een slechte thriller ja.

Drs. DAJA schreef:

Punt is dat deze films je meeslepen in hun vreemde wereld.

Natuurlijk, daar heb je ook gelijk in dat ze je moeten meeslepen. maar als er gedacht wordt zoals jij dat waarschijnlijk doet, dat meteen neerzetten als iets dat niet kan, dan is die mee sleep er al vrij snel van af... en dat soort zaken moet je niet al te serieus nemen ofwel met een korreltje zout nemen.....en ik weet heus dat het allemaal niet waar is, maar daarom is het ook fictie..... maar dat wil niet zeggen dat de film me daardoor niet doet meeslepen... of dat de thriller daarom slecht is.

Deze film heeft jou blijkbaar niet kunnen meeslepen, in dat opzicht is deze thriller idd niet geslaagd voor jou, ofwel een slechte thriller. Voor mij is het andersom het geval, ik vind het een vrij goede psychologische thriller met een steengoede rol van Carry en ik vind al die complot theorien hartstikke vermakelijk..... dat ze niet allemaal even aannemelijk zijn dat bederft voor mij niet de film, zeker niet deze film. Hier gaat het ook om dat dat nummer maar onzin is, een complot theorie als je wil, maar in het hoofd van Carry's personage is het allemaal echt, dit veroorzaakt zijn paranoia, dit is ook de clou van de film op het eind, dat hij zelf gek werd van een nummer en zodoende is dat boek ontstaan