Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Sean Biggerstaff, Emilia Fox en Shaun Evans
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 juni 2007
Plot Cashback
"Sometimes love is hiding between the seconds of your life."
Nadat kunststudent Ben Willes (Biggerstaff) pijnlijk gedumpt wordt door zijn vriendin Suzy, ontwikkelt hij een vorm van chronische slapeloosheid. Om de lange nachten door te komen besluit hij nachtwerk in een plaatselijke supermarkt te gaan doen. Daar ontmoet Ben een aantal bijzondere mensen die allemaal hun eigen redenen hebben om 's nachts op te blijven.
Ben Willis
Steve Jenkins
Frozen Beautiful Girl
gmx
Leuke film.
Op zich inderdaad een vreemde mix van puberale humor en een zweverig sfeertje. Maar het werkte wel (...)
Tja, al weer perfect samengevat, Onderhond, heb hier wederom niks aan toe te voegen, exact mijn gedachtes.
Vandernagel
Zoekt en gij zult vinden.
4,0 sterren
Knisper
Wie heeft de poster veranderd?
En weet iemand misschien waar ik de vorige poster vandaan kan halen? Dit is namelijk de Amerikaanse poster (niet uit land van herkomst dus) waarbij ze haar met photoshop een bh aangedaan hebben. Schandalig dus!
Ik vind enkel de poster van de gelijknamige korte film (a short film by Sean Ellis) , die is ook ongecensureerd en met dezelfde dame.
Weet je zeker dat de UK versie geen Quad is?
Knisper
Nou ja, ik bedoel de poster die hier eergisteren in ieder geval nog op de site stond (deze poster staat hier pas sinds vandaag, ik bedoel dus de poster die hier tot deze tijd heeft gestaan). Staat daar niet misschien ergens een link van in de geschiedenis? Wellicht was die poster dan niet van de UK versie, maar hij zag er uit als de Franse zonder de Franse tekst.
gerre
Pfffft, ik zal het maar eens vragen in de videotheek.
Bedankt voor de hulp alvast.
gmx
Heb 'm maar eens verhoogd naar 4.5 *, heerlijk gevoel aan deze film overgehouden
maxcomthrilla
Pfffft, ik zal het maar eens vragen in de videotheek.
Bedankt voor de hulp alvast.
Schijnt op 1 januari 2008 in de betere videotheken te liggen. Dan ook maar hopen op een snelle winkelrelease.
Prudh
Sfeervol in al zijn luchtigheid? Of toch luchtig in al zijn sfeervolheid? Humor en ambiance lopen in Cashback kris-kras door elkaar en worden bijgestaan door frisse, visuele vondsten. Apart gaan beide elementen hand in hand met de leuke trucjes die op het beeldscherm getoverd worden, maar passen zij ook samen door een deur?
Ik vind van wel. De puberale ondertoon neemt nergens overhand, van een opdringerige sfeer is eveneens geen sprake. Drukke typetjes wisselen af met plotse kalmte. Dit alles wordt begeleid door een prachtige maar helaas ietwat overaanwezige soundtrack. Iets meer subtiliteit in het gebruik ervan had de mooie klanken meer recht gedaan. Maar ondanks deze kleine nuance biedt Cashback een aangenaam geheel.
Toch zullen velen de arthouse insteek niet kunnen behappen naast de tamelijk simpele humor. Het is een mix die niet voor iedereen zal werken en ik denk dat vooral een jonger publiek zich tot deze film aangetrokken voelt. Moge ik me in ieder geval nog lang jeugdig blijven voelen. Stop de Tijd.
maxcomthrilla
Voorlopig is de release uitgesteld. Nog vervelender dan toeleven naar een gestelde datum is dat er helemaal niets bekend is over een op handen zijnde Nederlandse release. Terwijl hij in Zweden, Engeland, Amerika en Zuid - Korea al lang uit is.
Knisper
Met daarbij de kanttekening dat hij in de meerderheid van die landen nooit in de bioscoop is verschenen.
rickbouman
Ik vind het een superfilm, ik herken mezelf er best wel in.
Zeker de moeite waard om te bekijken.
Als vind ik het einde best wel voorspelbaar maar toch een superleuke Happy Ending..
brucecampbell
Degelijke film die een beetje ondermijnt wordt door de zeer monotone voice-over en het expressieloze gezicht van Biggerstaff.
Misschien was het wel de bedoeling, maar de leegheid en het saaie leven van Ben werd geprojecteerd op de kijker zodat de film toch wat saai overkwam.
tolga2000
Geen slecht film, maar de hoge cijfers die hier gegeven worden vind ik een beetje aan de hoge kant.
Celluloid Dreams
Zomer 2006 gezien (bioscoop). Vond het wel aardig, maar was nergens echt onder de indruk. Misschien nog eens op DVD kijken als 'ie uitkomt binnenkort, zodat ik kan proberen er iets zinnings over te zeggen. Heb toen 3* gedaan op het scheurkaartje.
vito666
wat denk je kopen downloaden natuurlijk
goede film heeft mij kunnen overtuigen
voor mij
Dario G.
Vond het een leuke speciale film. leuke visuele effecten en geweldige humor, origineel verhaal.
Film heeft echter niet zo veel vaart waardoor het af en toe de saaie kant op ging (vooral na +/- half uur) verhaal pakte daarna de draad weer op. De simpele humor was echt geweldig.
Het potje voetbal (komt in elke engelse film zowat voor) had van mij niet gehoeven.
*Nientjah*
Erg mooie film, met mooie beelden die soms in elkaar overvloeien, mooi bijpassende klassieke muziek aan het begin, leuke humor en prachtige tragie.
4 sterren.
*Nientjah*
Hier hebben ze de USA-import maar die is niet in stock, dus ja..
Knisper
Cashback moet, gek genoeg, nog in Engeland in de bioscoop komen (april geloof ik). Dat zal wel het een en ander met de ontbrekende dvd te maken hebben.
zombie
Weet je zeker dat de UK versie geen Quad is?
Volgens mij doelde Knisper op de Franse poster die overigens bijna identiek is aan de Nederlandse, allebij ongecensureerd (zonder photoshop BH).
Knisper
Ja klopt; alleen kon ik me niet meer herinneren dat er Franse tekst op stond. Maar ach, ben inmiddels aan de bh gewend.
OlafK
Goede film; zeker geen snelle film zoals we die tegenwoordig gewend zijn. Het is een ietwat trage film die wel gigantisch goed in elkaar gezet is. Mooi camerawerk!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen