Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Sean Biggerstaff, Emilia Fox en Shaun Evans
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 juni 2007
Plot Cashback
"Sometimes love is hiding between the seconds of your life."
Nadat kunststudent Ben Willes (Biggerstaff) pijnlijk gedumpt wordt door zijn vriendin Suzy, ontwikkelt hij een vorm van chronische slapeloosheid. Om de lange nachten door te komen besluit hij nachtwerk in een plaatselijke supermarkt te gaan doen. Daar ontmoet Ben een aantal bijzondere mensen die allemaal hun eigen redenen hebben om 's nachts op te blijven.
Ben Willis
Anna Shapiro
Steve Jenkins
Frozen Beautiful Girl
SmackItUp
Heb weinig woorden voor deze fantastische film. Met de nodige dosis humor en romantiek hoef je je met deze film niet te vervelen. Verhaallijn is misschien niet erg origineel, maar beter uitgevoerd dan dat ik tot nu toe heb gezien.
Icer
Coole film waarin je wordt overladen met vrouwelijke vormen, terugblikken naar het verleden, humor en fictie, echt iets voor mij!
K. V.
Deze eens bekeken en wat is dit een leuke verrassing geworden. 'k had totaal geen idee waarover het zou gaan, maar de film kon me erg bekoren.
Het is zeker geen alledaagse komedie, 'k zou het eerder een mengeling van komedie (soms wel wat domme humor, maar het werkte wel
), toch ook wat drama, romantiek en dan nog een vleugje science-fiction.
Voor de rest deed de cast het uitstekend en ook de muziekkeuze kon me bekoren.
'k vond dit echt een aanrader en 'k heb het me absoluut niet beklaagd en hij wist me van begin tot einde te boeien. Topper.
Shinobi
Op zich wel een fijne film om te zien.
Alleen wel een film met twee uitersten zoals al eerder gezegd, aan de ene kant is het best wel zweverig met de tijd stil zetten erover 'filosoferen' en aan de ander kant de humor die op zich best aardig is, alleen soms echt teveel van het goede.
Met de cast is overigens niks mis en om de vele mooie dames die je in volle glorie kan bezichtigen niet te vergeten.
3,5 Sterren.
chevy93
Veel subtieler dan de cover doet vermoeden.
jipt
Heb niet zoveel met coming of age puber films, maar vond het de insteek hier heel origineel en leuk uitgevoerd, had wel iets weg van Fight Club. De vrouwen scènes waren sterk en goed geschoten. Maar naar mate de film vorderde bleef het verhaal hetzelfde als andere films uit het genre. 3,5*
gauke
Nogal een ongewoon, tragikomisch, traag en te weinig uitgebalanceerd verhaal met een wat misleidende titel, rondom gevoelens, verlies, scheiding en gedachten en de vraag wat nu eigenlijk liefde is. Het zijn vooral rustige beelden en diepgaande monologen die de treurnis naar buiten laten komen. Gelukkig zijn er amusante en minder verkrampte beelden, maar het duurt te lang voor er wat beweging in de film komt.
SPT
Geweldige film. Zeer leuk gebracht verhaal, mooie beelden (van o.a. vrouwelijk schoon), en boeiend van de eerste tot de laatste seconde.
Het gaat uiteraard nergens over, maar dat mocht de pret niet drukken.
ribas123
Erg leuke film... zitten leuke humor momenten in.
Kijkt ook lekker makkelijk weg.
En DAMN wat een vrouwen....NIET NORMAAL!!
joostus
Ik snap niet wat men zo bijzonder/goed vind aan deze film..
Ik vond er niks speciaals aan. Hij was saai, ik heb geen 1 keer moeten lachen en er gebeurt niks boeiends in het verhaal. De film was ook erg monotoon.
Justinw
Een ander tempo in een film betekent niet meteen saai of monotoon. Hier is bewust voor gekozen en geeft visueel meer voldoening in mijn ogen.
Ferdydurke
Merkwaardige poging om de rokjesoptillende en behaatjesverschuivende loerende puberblik haast één op één te verkopen als een oprechte en zelfs kunstzinnige zoektocht naar schoonheid en liefde.
Niks mis met die blik, hoor (vertel mij wat); dat de hormonen door de lijven van de jongetjes van deze wereld gieren is een fact of life, en ongetwijfeld een eeuwige bron van creativiteit, maar evenzo ook van frustratie, agressie en destructiviteit. En die spanning tussen creatie en destructie wordt hier eigenlijk volkomen genegeerd, terwijl de film zichzelf wél serieus wil nemen.
Resultaat is een nauwelijks te pruimen romantisering van de puber-/adolescenten-'problematiek', overvloedig gelardeerd met werkelijk tenenkrommende pogingen tot humor. Seksualiteit en de verhoudingen tussen de geslachten hebben natuurlijk óók een komische component, maar hier zijn daarvoor de onzinnig karikaturale bijfiguren ingehuurd; de hoofdfiguur blijft bijna geheel buiten schot.
En wat die destructiviteit betreft: daarvoor moet je tegenwoordig voornamelijk bij het immens populaire horrorgenre zijn. Bij het openen van MM worden mij momenteel steeds twee tieten in het gezicht gedrukt, waarachter zich een trailer bevindt van een film waarin hongerige piranha's het voorzien hebben op niet of nauwelijks bedekte vrouwelijke geslachtsorganen. In dat soort films wordt die destructiviteit en agressie overigens alleen gereflecteerd en geëxploiteerd, niet onthuld in hun ware aard (zoals bijvoorbeeld in films als Irréversible en Antichrist).
De uitkledende blik van onze held wordt nergens in vraag gesteld, al lijkt dat even te gebeuren als bij hem, in gesprek met de cassière waar hij een oogje op heeft, door zijn onverdraaglijk lollige collega's de broek naar beneden wordt getrokken. Maar nee. Hij triomfeert zonder noemenswaardige problemen met de tentoonstelling van zijn als 'kunst' vermomde verbeelding van zijn kinderlijke en kitscherige softporno-visie op liefde en schoonheid.
Makkelijk scoren, als de doelman bij elke flodderbal als een dwaas de verkeerde hoek induikt. 22 - 0. Spannend hoor.
Tegenvaller van jewelste.
Je hebt chicklit, een algemeen geaccepteerde term voor moderne,hippe, makkelijk weglezende jonge vrouwenlectuur. Cashback is een soort ladlit.
Plat en puberaal verbonden met een hoop pogingen tot iets meer diepte, maar dan worden het vaak tegeltjeswijsheden. Veel lelijke kitchslomo's. Enkele mooie scenes (in de supermarkt), een aardig, maar niet al te origineel ideetje (de de tijdstilzetscenes), maar dat krijgen we vervolgens veertien keer en hangt ook maar zo'n beetje aan het plot. Ook lang niet een film gezien met zo'n beroerd gebruik van muziek. Scenes worden dichtgesmeerd met clichémuziek en soms worden fragmenten van pophits ingezet op een knullige manier (op een gegeven moment komt zelfs een flard Bryan Adams voorbij, kom op). Om vervolgens te eindigen dat met de letterlijk uitgesproken conclusie dat geluk in een moment dat je zo mist zit, ook bepaald geen openbaring.
Vreselijke film.
Knisper
Ik kan me er ook wel wat bij voorstellen, ik zag hem in ieder geval met de juiste leeftijd.
wibro
Ik ook, hoewel ik 25 jaar ouder ben dan 'starbright boy'. Maar ja, hoe ouder je wordt hoe meer je geniet van vrouwelijk schoon.
Picker
Dromerige film met veel vrouwelijk schoon. Af en toe best grappig.
Gatvol
Inderdaad!
Wat een vrouwen zeg, mijn mond viel open bij die scene met die zweedse.
De film zelf?
eh...
Ja de film was erg eh....
Toch moet ik zeggen dat de film me enorm...eh...tja....
Wat een vrouwen zeg !!!
Gatvol
Zit net te lezen..
Deze film heeft een leeftijds restrictie van 12 jaar?
Jeetje...
Ik hoop dat de 18 jarige versie snel uitkomt.
davert89
Fantastische film! Een lekker dromerige sfeer en een feel good karakter. Voor mij persoonlijk was het geestdodende werken in shifts en het daarbij vechten tegen de klok, zeer herkenbaar gezien mijn ervaringen met een soortgelijk bijbaantje.
De personages zijn misschien iets over de top, maar ik kon er ruimschoots om lachen. Vooral het doen en laten van die manager was geweldig.
Een aanrader!
David Aaronson
Ben Willis en Sharon Pintey staan in één keer meteen in mijn top drie van meest geloofwaardige film-liefdeskoppels. Je voelt het en je ziet het.
Deze film is geschoten door een kunstenaar. De freeze-frames zijn een perfecte weergave van het feit dat een kunstenaar een moment probeert te vangen in een (verstild) beeld. Prachtig weergegeven is ook het contrast tussen de manier waarop een kunstenaar naar zijn modellen kijkt en een doorsnee mens. Ben ziet zijn modellen niet als lustobject maar als pure schoonheid, volmaakte creaturen. De liefde voor zijn model(len) spat vervolgens van het papier af. Als je deze film abstraheert blijft er bijzonder veel moois over.
Verrassing.
david bohm
Fijne film die visueel aantrekkelijk is en een mooi verhaal verteld van Ben die worstelt met het leven en in het bijzonder met zijn eerste echte liefdesverdriet. Hij lijdt hierdoor aan ernstige slapeloosheid die hem doet besluiten nachtdiensten te gaan draaien in een supermarkt.
De kolderieke toestanden aldaar vind ik, hoewel onderhoudend, eigenlijk het minste onderdeel van de film. Het detoneert wat met de subtiele vertelling en humor die de rest van de film kenmerkt. De fraaie muziek accentueert één en ander.
Al is de film hier en daar een tikje absurd en zelfs surrealistisch, het is best een waar verhaal dat hier vertelt wordt.
Mooie film, aanrader.
ILDIB
De soundstrack is echt heel goed, maar in de film zelf zitten toch te veel trage stukken om de sfeer vast te houden, maar met momenten echt heel mooi.
TMP
Vlotte, humoristische film. Ben Willes is een sympathiek en boeiend hoofdpersonage, die avonddiensten gaat draaien in de plaatselijke Sainsbury's. De film richt zich voornamelijk op Ben en zijn collega's. Dat levert zowel romantische als grappige momenten op. Hoewel ik de film niet echt hoogstaand vind, kan hij wel echt boeien en kijkt het allemaal erg vlot weg. De meer filosofische gedachten in de film komen iets minder geslaagd over, maar dat stoort verder niet.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Mary and Max