Day of the Dead (2008)
Geregisseerd door: Steve Miner
Met onder meer: Mena Suvari, Nick Cannon en Stark Sands
Plot Day of the Dead
"D-Day is coming."
Als militair Sarah haar zieke moeder naar het ziekenhuis brengt, ontdekt ze dat een heleboel mensen in het Amerikaanse stadje tegelijkertijd ziek zijn geworden. Het duurt vervolgens niet lang voor het gruwelijke virus dat deze zieke mensen in hun lichaam hebben hun drager transformeert in bloeddorstige wezens. Sarah, een paar collega's en nog wat andere mensen worden vervolgens aangevallen door deze hongerige monsters. Ze moeten nu alles op alles zetten om uit de handen van deze zombies te blijven en te overleven.
Sarah Bowman
Scientist
Local Girl
Mrs. Leitner
Paul - DJ
veel te ranzig... vooral met die kolonel zombie die zijn oog opeet... veel veel te vies.. daardoor gingen veel punten ervanaf... ook die dingen als, ik beuk zo'n zombie met een brandblusding op zijn hoofd en dan ram ik gelijk zijn hele harses eraf...
hele matig film...
Rare manier van beoordelen vind je niet.
Het is niet voor niks horror.
bollepeer
hahaha nou inderdaad. dat weet je als je een zombie film gaat kijken
Nou dan, is 1,5 niet te laag.
boozebelly
- 1908 stemmen
Deze is toch een stuk beter dan "Diary of the dead", die ik eerder deze week had bekeken.
Het acteerwerk is al een stuk beter, net zoals de special effect's en er zit ook een lekker tempo in deze film.
Daar waar de remake van "Dawn of the dead" zeer leuk was om te kijken, vallen DiaryOTD & DayOTD toch behoorlijk tegen. 2 gemiste kansen
Toch een nipte voldoende voor deze, omdat ik me er best mee vermaakt heb.
bollepeer
Nou dan, is 1,5 niet te laag.
ik vond het ook niet ranzig, ik vond het heel slecht gemaakt
megaman
Inferieur ten opzichte van Romero's meesterwerk. De remakes van Night en Dawn zijn dan toch stukken beter. Deze beviel me dan beter dan Diary maar dat zegt niks want die film was crap van de bovenste plank.
Yehudit
Hmmmm. Tja. Ik ben 'm nu aan het kijken en ik vind deze film redelijk vermakelijk, er komt in ieder geval een beetje actie in voor. Maar dat komt denk ik doordat ik net Carriers heb gezien en die was zo saai dat alles in vergelijking nu waarschijnlijk leuk lijkt. Gaap. Zaterdagavond thuis, ik voel me 80.
Erick1985
Heerlijke film, hartstikke goor, maar super special effects. Acteerwerk is best prima, op het irritante macho-gedoe van Nick Nannon na dan. Máár zijn heerlijke bekkie maakt dat helemaal goed
Overall; een leuke film. 3,5 *
Sjurk
Het werd me niet helemaal duidelijk of ze nou dood waren die zombies.
Er zaten een aantal tegenstrijdigheden in vond ik....
Zo zijn de 'zombies' wel erg snel voor doden mensen. Door de lijkstijfheid zouden ze juist langzaam moeten zijn zou je zeggen.
Aan de andere kant zie je ze ook niet echt doodgaan, ze veranderen alleen door het virus. Maar de gebeten mensen die dood zijn komen dan wel weer tot 'leven'.
Ook het feit dat ze door hun hoofd geschoten moeten worden levert wat tegenstrijdigheden op want als ze nog 'leven' zou een schot door de borst ook genoeg moeten zijn. Dan zullen we maar zeggen dat ze dood zijn!! al zijn ze daar veel te snel voor.
De film kon we wel bekoren moet ik zeggen.. zeker geen meesterwerk maar om ff met je mind op nul een leuk zombie filmpje te kijken is ie zeker aan te raden.
Miss Sway
hahaha nou inderdaad. dat weet je als je een zombie film gaat kijken
Dat ben ik wel met je eens, daarnaast vind ik er wel een verschil zitten tussen horror en gore.
LennyLink
De zombie's en de gore zagen er niet verkeerd uit,
maar die Nick Cannon kan ik echt niet uitstaan hier : |
juhnzun
Des te recenter des te
slechter
Dawn of the Dead 2004 geef ik nog een voldoende
Land of the Dead 2005 gaat de verkeerde kant op
Day of the Dead dit deel dus is gewoon ronduit triest
HeatWave
Zo triest vind ik 'Day of the dead' nog niet.
Veel actie en gore momenten en ook veel absurdieteit.
Het duurt gelukkig ook niet elendig lang voor dat de aktie op gang komt. Vermakelijke kost dus voor Horror-liefhebbers. Maar ik geef natuurlijk wel gelijk toe dat de gehele film niet van een al te hoog niveau is en heel duidelijk een B-film. Toch vind ik dat de regiseur er redelijk in geslaagd is de kijkers een stukje smerig vermaak voor te schotelen.
JDSsmetje
Zéér magere film. Ondanks enkele bekende namen in de cast (ik zeg bekend, niet goed) en zeker geen onbekende regisseur komt deze film heel goedkoop over. Vooral de zombies en de special effects zien er enorm slecht uit. Het acteerwerk trekt op niets, en de film heeft 0,0 aan verhaal. Verder vooral veel clichés en totaal niet spannend. Ook van de personages en het virus zelf weten we véél te weinig. 13 in een dozijn film, maar dan nog ongeloofwaardiger en uiteindelijk ook nog een stukje minder. Lang geleden dat ik zo'n slechte film gezien heb.
hendriks
de oudere versie is veeel beter weer een gemiste kans op een remake
Zizzo
Sfeer goed neergezet. Zeker niet de beste zombiefilm, maar er zitten boeiende scenes in. Mena Suvari is altijd een feest om naar te kijken.
Elineloves
'' You see a black man with a sharp stick and it's supposed to be a spear? ''
Ik schrok best van het gemiddelde hier, om maar te zwijgen over de cijfers van de mensen die het bericht als ''mening'' hebben gemarkeerd. Is het dan werkelijk zo'n slechte film dacht ik bij mezelf?
Toch besloten deze film toe te voegen aan mijn collectie, en vanavond heb ik hem gekeken. Vooral omdat ik toch een zwak heb voor zombieslashfilms.
Het grote verschil met het origineel is dat bij deze versie de nadruk ontzettend ligt op het tiener-gebeuren. Het is allemaal vrij puberaal en de sfeervolle stijl die het origineel hanteert komt nu minder goed uit de verf. Net zoals veel tienerhorrortjes begint de film met een stelletje ''mooiboys'' en hete chickies die lekker wulps om elkaar heen dartelen. Wanneer onze modelletjes in spé allemaal plots bloedneuzen krijgen, zou je toch denken dat er stront aan de knikker is, maar onze horny teenagers willen toch liever doorbatsen.
En dan begint het: cliché na cliché na cliché. Boos meisje alleen in het bos, rennen, vallen, opstaan, nog meer rennen, paar metertjes naar beneden rollen, en gegrepen worden door iets ''onbekends''.
Daarna begint het verhaal langzaam op gang te komen. Hoewel ik Mena Suvari altijd blijf zien als het American Pie doosje, wist ze me hier enigzins te overtuigen. De rest van de cast doet het redelijk, maar echt indruk achter laten doet het nergens. Eng wordt het ook niet, in tegenstelling tot zijn voorganger(s). Het is meer een actiespektakel dan een horror waar je maag van omdraait. Gelukkig volgen de scènes elkaar wel vlot op, en heb je hier en daar nog flink wat schietpartijen waardoor er wat vaart in de film zit. Ook de special effect zijn goed te doen, evenals de locaties.
Toch blijft het meer een afknal-filmpje dan een film met een verhaal, maar vermakelijk is het zeker. En ach, stiekem zijn zombies die tegen muren aan lopen en over plafonds rennen best grappig...
megaman
Niet alleen dat maar ook de opnames zijn versneld: Fast-Forward Zombies
Persoonlijk vind ik dit echt een mislukte remake van een meesterlijke psychologische zombieflick. En waarom noemden ze de film eigenlijk DAY of the dead terwijl meerendeel savonds afspeelt. Any way, heb je de remake van Dawn of the Dead al eens bekeken? Die kan ik veel meer waarderen dan dit prutswerkje. Planet Terror is ook een toffe zombieflick maar je moet van dat old-look sfeertje en de stijl van Robert Rodriguez houden denk ik.
Elineloves
Volgens mij heb ik die ook wel gezien, maar moet eerlijk bekennen dat ik volgens mij alles door elkaar heb gegooid.. de Dawn's staan iig ook nog op het programma. Planet Terror is natuurlijk
Zaten sowieso veel aparte dingen in deze film. Zat vanochtend in de auto nog een beetje na te denken over deze film en plots dacht ik ; Zeggen ze nou tegen mensen die bloedneuzen krijgen dat ze het hoofd naar ACHTEREN moeten houden?
Details...
Tonypulp
Hé hé eindelijk weer iemand die deze weet te waarderen! Van de week ook nog aangeschaf bij mediamarkt, binnenkort eens herzien.

Elineloves
Ja, ik heb hem ook van bij de MM inderdaad, maar wist niet in welke volgorde ik ze nou moest kijken. Stiekem vind ik remakes vaak wat leuker en minder stoffig dan het origineel, daarom maar niet te lang wachten met die anderen, nu ik nog lekker in het zombiesfeertje zit.
Dawn's had ik volgens mij allebei op 3.5* staan, benieuwd of het na de herziening zal veranderen.
Ik vond deze ook best leuk.
''Diary of the Dead'', die was wel echt slecht.
Ik krijg opeens weer vegetarische en van gebouw afspringende zombies flashbacks als ik aan deze film denk. Misschien maar is een keertje herzien en kijken of ik hem dan niet meer serieus hoef te nemen.
Elineloves
Is dr een bepaalde volgorde bij?
Day - Dawn - Land of the Dead?
Nee. Wel bij de klassieke reeks, al kan je ze ook daar los bij bekijken omdat het 3 verhalen zijn.
Lennert
Zielloze film, gebracht door de mensen die een gelijknamige film uit 1985 kennelijk erg goed vonden (en terecht).
De personages zijn erg saai en slecht uitgewerkt (waarom had Sarah nu een pistool dat niet geladen was?, er zit totaal geen spanning in en de in het rond rennende, springende en krijsende 'zombies' zijn een lachertje. Af en toe wat gore, maar het is zo onduidelijk in beeld gebracht of overduidelijk CGI dat het me allemaal niets uitmaakt. Veel 'stoere' oneliners van Nick Cannon, die hier een van de meest vervelende stereotype rollen moet spelen die tegenwoordig in films te vinden zijn. God, ik haat gangstertaal uitslaande figuren.
Het tempo was aardig en het was leuk om een acteur als Ian McNeice eens in een ander soort rol te zien, maar afgezien daarvan was de film weinig memorabel. Kap nu eens met die snelle zombies, het komt de sfeer absoluut niet ten goede.
TimZor
Vondt hem erg tegenvallen. gelukkig koste hij me dit weekend maar 1,66 euro bij de mediamarkt a-dam

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Fido
Komedie, 2006

La Horde
Horror / Actie, 2009
secret labinfectionquarantinezombiestruggle for survivalarmy national guard virus