• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Mena Suvari, Nick Cannon en Stark Sands

Plot Day of the Dead

"D-Day is coming."

Als militair Sarah haar zieke moeder naar het ziekenhuis brengt, ontdekt ze dat een heleboel mensen in het Amerikaanse stadje tegelijkertijd ziek zijn geworden. Het duurt vervolgens niet lang voor het gruwelijke virus dat deze zieke mensen in hun lichaam hebben hun drager transformeert in bloeddorstige wezens. Sarah, een paar collega's en nog wat andere mensen worden vervolgens aangevallen door deze hongerige monsters. Ze moeten nu alles op alles zetten om uit de handen van deze zombies te blijven en te overleven.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Romero's Night of the Living Dead is in 1990 in een erg aardig nieuw jasje gestoken door Tom Savini. Zack Snyder gaf het woord 'remake' in 2004 helemaal een goede naam toen hij met zijn versie van Romero's Dawn of the Dead op de proppen kwam. Het zou niet lang duren voor het laatste deel uit de Romero trilogie ook van een hedendaagse versie zou worden voorzien. Ik had er in het begin alle vertrouwen in en zelfs toen regisseur Miner (verantwoordelijk voor onder andere het hilarische House) werd aangenomen, had ik nog wel enige verwachtingen van deze remake. Maar na bepaalde berichten en een verschrikkelijk slechte trailer gaf ik de hoop op. En dat was maar goed ook.

Fans van het origineel zullen zich alleen al de haren uit het hoofd trekken als ze aanschouwen wat er is gedaan met het originele verhaal en achterliggende gedachte. Enkel de titel en de namen van de personages komen overeen, verder is alles omgegooid en gekneed tot een waardeloze tienerhorror. Zo zijn bijvoorbeeld geweldige personages uit het origineel (Rhodes, Bub, Dr. Logan) volkomen verpest. Rhodes is niet de grote klootzak van de film maar een nietszeggend persoon met enkel een paar minuten screentijd. Bub is een vegetarische loser geworden. Jawel! En Dr. Logan is niet meer dan een ééndimensionaal kartonnen personage, die zo uit een Amerikaanse soap lijkt te zijn gestapt.

Eigenlijk is de film de term 'remake' helemaal niet waardig, het is enkel een bizar slechte zombiefilm die wil meeliften en dus de naam van een bekende film heeft aangenomen. Ook aan de keuze om Rhames aan te nemen blijkt maar weer wat de makers er voor doen om mensen naar hun film te trekken (aangezien iedereen toentertijd dacht dat dit een direct vervolg zou zijn op Snyder's Dawn). Rhames is, ondanks zijn personage, overigens zeker niet het dieptepunt van de film. Want ja, met non-talenten als Mena Suvari en Nick Cannon in de hoofdrol vraag je ook om moeilijkheden. Eigenlijk zit er geen personage in de film die niet het bloed onder je nagels vandaan haalt, iedereen is irritant.

Verder zijn de zombies ook op idiote wijze aangepast. Ze huppelen en springen in het rond, kruipen over muren, maken het geluid van de Tyrannosaurus uit Jurassic Park en zien er sowieso niet uit. Erg matige make-up effecten. Bepaalde scènes met wat gore zien er nog redelijk uit, maar dit zijn er niet bepaald veel. En tja, verder is het gewoon het niveau van een hele slechte B-horror; PG-13 vrijende (dus met broek en BH aan) tieners, die worden aangevallen en irritante hoofdpersonen die samen met hen proberen om een uitweg te vinden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over dat idiote einde met dat belachelijk goedkope schrik- trucje. Goh, wat ben ik geschrokken.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar om een lang verhaal kort te maken; Day of the Dead is niet minder dan rampzalig. Liefhebbers van het origineel zullen díep en díep teleurgesteld zijn, maar ook mensen die het origineel maar matig vonden, zullen hier waarschijnlijk erg weinig tot niets mee kunnen. Paar héle kleine momenten zorgen er (momenteel in ieder geval) nog net voor dat ik de film niet de allerlaagste score geef. Maar het scheelt maar bar weinig.

1 héle kleine ster

avatar van The Oceanic Six

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een groot liefhebber ben van dit soort zombieslashfilms en daarom me niet irriteer aan het gebrek aan originaliteit. De films in dit genre zijn allemaal hetzelfde: Epidemie breekt los, er wordt flink gemoord en op het einde hebben ze de epidemie onder controle. Zo heb ik er al wel veel gezien en deze was niet anders. Het belangrijkste is dus om zon verhaal goed uit te werken en dat deed deze film heel behoorlijk. De spanning werd vooraf goed opgebouwd en de aanwezigheid van het leger vond ik meteen al erg prettig omdat je dan meteen zon massa-ramp gevoel hebt. Er zaten genoeg ranzige scene's in al schrik ik tegenwoordig niet meer van ingewanden in beeld. Later werd de film wat minder. De typische ''cliche-neger'' werd weer ingezet. Oftewel, een grote neger met veel wapens, stoere oneliners en veel gevloek. Nogal irriteren en erg slecht gecast vond ik. Zon film moet geen Rambo zijn, het moet vooral creapy en spannend zijn. Gelukkig was zijn rol niet al te groot dus dat scheelde. De rest van ik aardig gecast. Mena Suvari speelde de hoofdrol als leger-chick en dat deed ze zeker niet verkeerd. Ze had een leuk koppie en speelde overtuigend. Wel onnodig vond ik dat ze later in de film prive-zaken erbij gingen betrekken en het wat emotioneel maakten. Lekker overbodig in een film als deze. Het boeide me ook geen fuck omdat dat aspect slecht uitgewerkt werd.

Maar alles bij elkaar een erg lekkere bloederige zombie slasher die me goed vermaakte.

avatar van Theunissen

Ach en leuke en vermakelijke zombie film voor eens te kijken. Het verhaal stelt niet veel voor en is ook niet echt spannend maar gelukkig komt de film snel op gang. De zombies zien er best goed uit en zijn ook nog eens apart (razendsnel, kunnen hoog springen en klimmen en kunnen ook langs plafonds kruipen !). Met het blood en aantal doden in deze film zit het goed maar het aantal goor momenten is echter zeer beperkt. Maar dat had ik ook niet verwacht van deze productie.

Mena Suvari vond ik leuk in "American Beauty" maar voor een zombie film vind ik haar niet echt geschikt. De film duurt gelukkig ook niet echt lang waardoor het saai wordt.

Tja, Miner hé.

Waar Romero dit jaar teruggreep naar de schuifelzombie, komt Miner met iets geheel nieuws. De versnelde zombie. Spastisch lopende zombies in fast forward voor extra effect. Het effect is gelijk aan wat je soms ziet in van die melige 90s HK action flicks. In een zombie film als deze past het jammer genoeg echt niet.

Er wordt nog redelijk omgesprongen met het kleurgebruik, maar Miner had beter wat meer geld aan een betere cameraman uitgegeven. En misschien de volgende keer ook een professioneel editor aangenomen. Echt vreselijke slechte namaak.

Film heeft verder weinig tot niks meer te maken met het origineel (waar ik ook niet weg van was), beetje vreemd om het dan te bestempelen als remake, of de film in ieder geval dezelfde naam te laten dragen.

Zombies zijn verder redelijk saaiig. Enkele leuke ideetjes (zoals het shot door het luchtrooster met de omhoogspringende zombie) maar verder zombie boredom.. Iets waar ik anno 2008 echt niet meer op zit te wachten. Goor is het ook al niet, die typische Miner-kills (telkens weer die cut, amper een volledig kill in beeld) vind ik ook echt niks.

Ik ben geen Miner-wizz, maar dit is wel wat ik van de man verwacht. B-nonsense waar het amateurisme vanaf druipt. De na-aperij doet hem verder ook echt geen goed.

Prullenmandwerk dit. 1.0*

Edit: erg gave poster wel, jammer dat het verspilde moeite was.

avatar van Zinema

Beneden gemiddelde zombiefilm die niet kan tippen aan Dawn Of The Dead (en dan met name de remake) of de 28-serie om maar iets te noemen. Zelfs Diary Of The Dead is nog beter.

Slecht geacteerd. Slechte verhaallijn. Het ontbreken van spanning en goede gore. Hoog B-gehalte maar ditmaal onbedoeld.. Met name de special effects zijn erg goedkoop.

Overslaan..

Zinema

avatar van Cheo

Cheo

Als je van zombiefilms houdt, wees gerust deze over te slaan
Leek echt helemaal nergens op, zoals eerder gezegd: Die 'fastforward' zombies waren echt belachelijk. Daarnaast waren de acteerprestaties slecht net als het script.
De vegetarier zombie spande toch eigenlijk wel de kroon, omfg. Niet te vergeten de prachtige slotscene, waar het zombiehoofd nog even voor de camera verschijnt, schrikken zeg...

1.0* voor de af en toe nog redelijke gore

avatar van rep_robert

Ondanks de weinige linken met het origineel is dit wel een lekker weghappertje.

Maar daar is alles ook wel mee gezegd, waar ik mij(persoonlijke smaak) het ergste aan irriteer is dat die zombies (tegenwoordig) allemaal ubermenschen worden of zo.

Ze rennen, springen, schieten, klimmen meer dan hun lief is.

In mijn ogen moeten zombies zoals in de oude Romero films zijn: sloom als een lijk!!!!

Waarom zul je denken? Nou gewoon, rottende lichamen en lijken die vanuit gebouwen 6 hoog springen horen gewoon niet van die superskills te hebben, dat kan gewoon niet en dat neemt gewoon de hele charme van zombies weg, hoe kan je dit eigenlijk nog zombies noemen.

Het zijn eerder genetisch gemanipuleerde superwezens ipv zombies.

Doordat de zombies zo snel en behendig zijn veranderd zo'n film voor mijn gevoel ook veel meer in een actiefilm dan een horrorfilm, wat opzich niet slecht is, maar je zit niet in spanning zo'n film te kijken, wat toch wel zou moeten.

Al met al een lekker wegkijkertje zonder een al te diepgaand verhaal en zonder al te veel spanning, maar wel met actie(zoals er al zoveel remakes zijn tegenwoordig)

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dit gemiddelde doet me toch twijfelen aan het stemgedrag hier.

En dan vergelijk ik deze met een diary of the dead/land of the dead..

Werkelijk ongelooflijk dat deze hier net een 2.5 gemiddeld behaald!

Ik heb aardig wat films gezien, heel wat slechte en ook heel wat goede, en deze hoort toch meer bij het laatst genoemde..

Het acteerwerk is niet meer als redelijk, en voor zo'n B-film kan dit er best mee door, ik stoorde me er niet aan.

Nick cannon, daar stoorde ik me aan! Wat een overdreven macho personage zet hij hier neer, heerlijk voor de actie wanneer zijn hoofd buiten beeld is, dat wel.

De hersenpannen vliegen door het beeld, de ledematen spatten eraf en het bloed spuit in het rond, goede gore dus.

Het verhaal doet er niet eens toe, die is trouwens zoals altijd droevig.

Er zitten echt een paar mooi geschoten beelden in deze film, enkele scéne's zijn écht heel goed gedaan en ook best over nagedacht.

De aktie is verder in grote mate aanwezig waardoor je je nooit zult vervelen tijdens deze film.

Ook zien de zombies er redelijk tof uit, ze rennen weer als een gek (Wat ik overigens écht een verbetering vind in de zombie films van tegenwoordig, komt de spanning ten goede!)

En er is nog iets bijgekomen, ze kunnen heel ver springen, nu is dit gelukkig niet overdreven en ziet het er soms nog best tof uit ook, er word niet heel erg veel gebruik van gemaakt dus eigenlijk kon het me al niet storen.

Nogmaals, ik snap het even niet meer, ik heb genoeg zombie films gezien om te weten welke goed zijn en welke niet, en deze ontstijgt toch de meerderheid van de recente zombiefilms..eigenlijk op alle punten..

Nu ik aan bijvoorbeeld diary of the dead terug denk is die droevig in vergelijking met deze..

3.5*, omdat ik me ontzettend vermaakt weer heb met een zombie film, en dat is genoeg.

avatar van Flipman

Flipman

Nee, nee, nee, nee, nee. Deze film deed 't 'm niet voor mij, allesbehalve. Het origineel had al zo'n verneukt intro, begon spannend, maar toen kwamen al die zombies, 'as if on cue' allemaal tegelijk tevoorschijn! Vaarwel, mooie opbouw! En daarna werd de film ook niet bijster interessant, afgezien van het feit dat de zombies er een stuk enger uitzagen dan in hun voorganger, Dawn of the Dead (1978).

Als Diary of the Dead al 'droevig' is in vergelijking met deze remake, weet ik dat ik die al moet vermijden; Land of the Dead was al verschrikkelijk slecht; het ontbrak de film aan spanning en een uitwerking van een verhaal wat zich in principe leent voor een goeie film. Maar helaas, het mocht niet baten. Dankzij Land of the Dead en deze heruitvinding van Day of the Dead raakt Romero's originele trilogie wel erg in het slop.

Scenarist Jeffrey Reddick: "It's going to be a separate movie...We wanted to pay homage to the original with the military and the scientists and the socially relevant stuff that George Romero always does, but we wanted to put a fresh spin on it. There will be similarities, but there will be differences as well that I think fans will hopefully dig."

Afgezien van een nieuwe draai eraan geven, heeft de film in alle andere opzichten meer dan gefaald. Militairen en wetenschappers maken nog niet dat een film werkt en/of een origineel eer aandoet en 'socially relevant stuff'? Dat heb ik in heel de film niet mogen meemaken! De enige gelijkenissen met het origineel zijn de militairen en de wetenschappers en 't feit dat mensenlevens worden bedreigd/overgenomen door zombies.

Ook de zombies zelf vind ik over-the-top. Op een negatieve manier. Daar het virus zich in deze film begint te manifesteren en het tijdsbestek bestaat uit ongeveer één dag, kwam het er voor de makers op neer dat het verrottingsproces gewoonweg supersnel plaats moest vinden. Voor zover deze al in zombiefilms aanwezig is, komt dat de geloofwaardigheid niet ten goede. Bovendien wordt het virus op twee manieren verspreid; via de lucht en via bloed/speeksel, dat laatste zoals we gewend zijn. De film had gewoon moeten kiezen voor één van deze manieren, dit is echt teveel van het...nou ja, over 'goede' kunnen we niet echt spreken. Daarnaast kunnen ze onmenselijk ver springen en zet het virus ook het muteringsproces in werking dat Peter Parker zijn gaven schonk, daar ze allemaal over muren en plafonds kunnen lopen. Als dit onderdeel is van die "differences [...] that I think fans will hopefully dig," dan kan ik concluderen dat de film ook hier de plank volledig misslaat.

Waarschijnlijk had de film geen behoorlijk groot budget, daar de locaties allemaal zo dicht bij elkaar liggen en de film zo'n razend tempo bezit. We hebben nauwelijks tijd om met de karakters kennis te maken. Op zich weten we genoeg van ze om de film te kunnen volgen, maar wat me wel stoorde was dat er meerdere malen op word gewezen dat Sarah's wapen niet geladen is en dat dit een reden heeft, maar die wordt vervolgens net uitgelegd! Daarnaast hebben we weer een heel setje stereotype karakters, zoals Salazar, gespeeld door Nick Cannon, the 'nigger*' that always dies first, Nina (AnnaLynne McCord), het opgefokte blondje, Dr. Logan (Matt Rippy), the backstabbing scientist en, last but not least, Bud (Stark Sands), DE VEGETARISCHE ZOMBIE!!! Mijn broer, zijn vriendin en ik slaakten alledrie kreten van ongeloof, dat ze DAT konden MENEN!!!

Concluderend, Day of the Dead is een nodeloze remake die nergens bij stilstaat en geen sociale kritiek bevat, die in Romero's films wel terug te vinden is. De film zet niet aan tot nadenken, daarvoor is deze te breinloos, gelijk aan een zombie. Wat de gore betreft, dat is dan een klein pluspuntje aan de film, ook al zijn de zombies zelf te over-the-top. En dan zijn er nog die irritante stereotype karakters.

Ik geef een twee. Ben ik nog gul ook!

*=Niet racistisch bedoeld.

avatar van Film Pegasus

Tja, een film over zombies, blijkbaar ook gemaakt door zombies. Weinig inhoud en veel clichés. Verder valt de actie nog wel mee en je blijft gelukkig kijken naar de film. Maar er zit niets opvallend in en inhoudelijk is het ook niet veel soeps. Weer een groep die moet overleven, weer een virus, weer de voor de hand liggende figuren die overwinnen, ... Als remake is het vrij zielig gedaan. Als zombiefilm valt hij nog wel mee, al valt dit eerder onder de noemer overbodig. Ik heb me niet verveeld, maar daar is dan ook alles mee gezegd. 2*

avatar van Vascago

Vascago

Dramatisch. Hoe kom je in hemelsnaam op het idee de hoofdrol te geven in deze film. Totaal niet geloofwaardig als heldin. Ook de rest van de cast is ongelooflijk slecht bezig. En dan de film zelf: Er zit totaal geen sfeer in. De muziek is irritant en er zit nauwelijks verhaal in. Het dieptepunt van de film is het komisch bedoelde gedeelte: een vegetarische !! zombiesoldaat die in de houding gaat staan als je hem erom vraagt en allerlei rare bekjes loopt te trekken. Van somber tot verliefd. Op een gegeven moment begint ie zelfs andere zombies te beschieten om zijn liefje te redden :S
De gore was ook al niet om naar huis te schrijven en de CGI verschrikkelijk. Draak van een film. Schande tov het origineel.

avatar van Aapje81

Aapje81

Onderhoudend maar gelijk ook weer erg zwak. Ik zie de films van Miner over het algemeen graag maar deze werkte voor mij niet. Spanning was nergens te bekennen en de zombies vond ik niet overtuigend. Pluspunt is echter dat de film zichzelf niet al te serieus neemt en ik zie Mena Suvari nog altijd graag al is ze hier niet op haar plaats. De film kijkt aardig weg maar bijzonder is het nergens.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

niet meer dan een standaard zombiefilmpje. en de acties hoe de zombies tevoorschijn kwamen leken zo uit het spel house of the dead te komen.. achja ik kon er nog wel om lachen allemaal

avatar van DieGo

DieGo

Hele matige zombie-slasher. Dom verhaal (de manier waarop ze in het laboratorium komen ), slecht acteerwerk, een belabberd einde wat zo uit de lucht kwam vallen (waarschijnlijk was het geld op) en nog een hoop andere belachelijkheid.

Als er nou nog wat te lachen was maar dat was helaas ook niet het geval. Toch nog 1.5* door wat aardige 'slash' momenten.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' You see a black man with a sharp stick and it's supposed to be a spear? ''

Ik schrok best van het gemiddelde hier, om maar te zwijgen over de cijfers van de mensen die het bericht als ''mening'' hebben gemarkeerd. Is het dan werkelijk zo'n slechte film dacht ik bij mezelf? Toch besloten deze film toe te voegen aan mijn collectie, en vanavond heb ik hem gekeken. Vooral omdat ik toch een zwak heb voor zombieslashfilms.

Het grote verschil met het origineel is dat bij deze versie de nadruk ontzettend ligt op het tiener-gebeuren. Het is allemaal vrij puberaal en de sfeervolle stijl die het origineel hanteert komt nu minder goed uit de verf. Net zoals veel tienerhorrortjes begint de film met een stelletje ''mooiboys'' en hete chickies die lekker wulps om elkaar heen dartelen. Wanneer onze modelletjes in spé allemaal plots bloedneuzen krijgen, zou je toch denken dat er stront aan de knikker is, maar onze horny teenagers willen toch liever doorbatsen.

En dan begint het: cliché na cliché na cliché. Boos meisje alleen in het bos, rennen, vallen, opstaan, nog meer rennen, paar metertjes naar beneden rollen, en gegrepen worden door iets ''onbekends''.

Daarna begint het verhaal langzaam op gang te komen. Hoewel ik Mena Suvari altijd blijf zien als het American Pie doosje, wist ze me hier enigzins te overtuigen. De rest van de cast doet het redelijk, maar echt indruk achter laten doet het nergens. Eng wordt het ook niet, in tegenstelling tot zijn voorganger(s). Het is meer een actiespektakel dan een horror waar je maag van omdraait. Gelukkig volgen de scènes elkaar wel vlot op, en heb je hier en daar nog flink wat schietpartijen waardoor er wat vaart in de film zit. Ook de special effect zijn goed te doen, evenals de locaties.

Toch blijft het meer een afknal-filmpje dan een film met een verhaal, maar vermakelijk is het zeker. En ach, stiekem zijn zombies die tegen muren aan lopen en over plafonds rennen best grappig...

avatar van Lennert

Lennert

Zielloze film, gebracht door de mensen die een gelijknamige film uit 1985 kennelijk erg goed vonden (en terecht).

De personages zijn erg saai en slecht uitgewerkt (waarom had Sarah nu een pistool dat niet geladen was?, er zit totaal geen spanning in en de in het rond rennende, springende en krijsende 'zombies' zijn een lachertje. Af en toe wat gore, maar het is zo onduidelijk in beeld gebracht of overduidelijk CGI dat het me allemaal niets uitmaakt. Veel 'stoere' oneliners van Nick Cannon, die hier een van de meest vervelende stereotype rollen moet spelen die tegenwoordig in films te vinden zijn. God, ik haat gangstertaal uitslaande figuren.

Het tempo was aardig en het was leuk om een acteur als Ian McNeice eens in een ander soort rol te zien, maar afgezien daarvan was de film weinig memorabel. Kap nu eens met die snelle zombies, het komt de sfeer absoluut niet ten goede.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Niet meteen mijn favoriete zombiefilm, maar toch ben ik verrast over het redelijk lage gemiddelde op de site.

Qua originaliteit is deze film uiteraard geen hoogvlieger: je hebt steeds het gevoel "dat je het allemaal al eens gezien hebt". Al hebben ze er toch enige vorm van originaliteit willen insteken volgens mij, namelijk het feit dat de zombies een deel van hun menselijke kant hadden behouden. Zelden heb ik ook zo'n actieve zombies gezien, volgens mij konden ze zelfs op de muren e.d. lopen als ik het goed gezien heb.

In een film als deze is het redelijk moeilijk vind ik om de acteerprestaties te beoordelen. Mij lijken het geen wereldacteurs te zijn, maar ik kan moeilijk zeggen dat ze het in deze film slecht deden.

avatar van xxc

xxc

Ja, dit is wel een leuk filmpje.

de zombies zijn sneller dan voorheen, dus dat geeft zoiezo al een enger gevoel. En ook die hoofddokter was nogal creepy.

Nick Cannon en Mena suvari kwamen overtuigend genoeg over.. Alleen jammer van die zogenaamde zombieliefde .. Een lieve zombie hoort er gewoon niet bij na mijn mening

Dawn of the dead (remake) blijf het mooiste van de reeks, maar day of the dead zit er zeker niet veel onder.

avatar van N23

N23

Een aardige film, eerlijk is eerlijk.

Geen orgineel verhaal, maar daarvoor kijk je ook geen Zombie film.

Het begint heel goed, en daarmee is ook alles wel gezegd.

Want na mate de film vordert wordt het steeds slechter, en onrealistischer (in het zombiegerne).

De acteurs krijgen een magere voldoende.

Op het moment dat een zombie film aan 'interligente' zombies gaat beginnen graven ze al hun eigen graf. Maar toch blijven ze het proberen, ze willen blijkbaar het idee niet laten sterven, of zijn al weer opgestaan...

Een 2*

avatar van Perry Meer

Perry Meer

jammer, de makers hebben er een Disney-draai aan gegeven, er kon blijkbaar geen keuze worden gemaakt tussen een familie/feel good movie of horror, zonde het had wel gekund, knowhow en budget was er maar dan moet je niet met een vegatarische zombie aankomen!

een kwestie van teveel graantjes willen meepikken

avatar van kaholiic

kaholiic

Vermakelijk, maar ook niet meer dan dat.

Als je een beetje op let zie je al dat er overal fouten zitten. Maar je moet bij dit soort films niet te veel na denken, gewoon kijken.

Leuk, grappig, vermakelijk en best grappig!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Omg! Wat een onvoorstelbaar zwak en slecht verhaal! Flinterdun! De acteerprestaties zijn ronduit storend. En tot overmaat van ramp zijn die zombies ook nog eens sneller dan de normale mensen -.-

Storende film, ik had er echt meer van verwacht.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Steve Miner heeft met deze 'remake' zijn oude stijl echt volledig overboord gegooid. Wat een hyper montage- en camerawerk kent deze film zeg. Zeker niet fijn en vooral een enorme sfeerbreker. Ook de overdaad aan CGI geeft een nare bijsmaak. Ongelofelijk dat dit geregisseerd is door de regisseur van films als Friday the 13th 2 en 3 en House. Verwerpelijk.

avatar van s_hirleeey

s_hirleeey

Het begon heel goed, maar het zakte steeds meer weg. Zoals de zombie's bijvoorbeeld spiderman-sprongen konden maken en dan ze super snel konden rennen, beetje vreemd.

Wel vond ik het leuk om een aardige zombie voor de verandering te zien

Al met al een leuke film om te kijken als je je verveelt.

avatar van Kondoro

Kondoro

Slecht en Teleurstellend ,

Wat een slechte film is dit.
Het begon eigenlijk in het begin heel leuk, en je kreeg er een echt "Zombie" gevoel van toen je de Jeeps van het leger zag.
Na maten de film verder ging begon het achteruit te gaan.

Denk hierbij aan dat je een paar zombie's ziet rennen (En schieten) met AK-47's en Uzi's. Maar ook dat ze Spider-man achtig gaan doen en op het plafond kunnen lopen

Het was niet zo mijn Zombie film, zoals je ze meestal tegen komt. (Denk hierbij aan Resident Evil en Dawn of the death) Maar ook niet zoals de Serie The Walking Dead.

Vond het dus gewoon echt een SLECHTE zombie film, en zou hem daarom zeker niet aanraden!

avatar van TomBroers

TomBroers

Vrij matige zombiefilm, nergens heel erg origineel, niet altijd goed geacteerd, slap verhaal en tegenvallende special effects. De film mist op eigenlijk alle fronten wel een aantal punten, wat dit voor mij een van de mindere zombiefilms maakt. Ook wil de film nooit echt spannend worden, ondanks de grote berg actie die (letterlijk) op je word afgevuurd.

Kom helaas niet verder dan 2*.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Day of the Dead is een vrij matige zombiefilm die zich weet te plaatsen in de lijst "slechtste zombiefilms". De film had naar mijn idee beter kunnen zijn als de kwaliteit van het eerste halfuur doorgetrokken zou worden naar het einde. Het eerste deel is namelijk echt zo slecht nog niet. De film begint namelijk zoals de meeste zombiefilms: chaos en paniek. Wat is er nou precies aan de hand? Is er een virus of en bacterie aan het werk? Naarmate de film vordert en de effecten duidelijk in beeld komen blijkt meteen waarom deze film vrij slecht is: amateuristische effecten en zombies die aan een soort van sprintlopen doen, alsof ze net allemaal de drug speed hebben ingenomen.

Van acteren valt nauwelijks te spreken. De personages staan bol van de clichés en een enkele is irritant. De enige die redelijk speelt is Mena Suvari en dat komt voornamelijk omdat ze knap is en omdat ze zo'n beetje de enige vrouw is in het leger (van mij mogen er sowieso wel meer vrouwen in het leger). Michael Welch speelt een irritant en paniekerig ventje die van mij al meteen zijn strot had door mogen laten bijten door een zombie. Nick Cannon speelt de meest ongeloofwaardige soldaat die er is. Een soort kruising tussen een gangster en een soldaat. Het is zo belachelijk dat ik me er aan begon te ergeren.

Het leukste aan de film zijn de slachtpartijen, en daar kijken we een zombiefilm uiteraard allemaal voor. Maar Day of the Dead faalt verder in bijna alle opzichten. De goedkope effecten doen de film de das om. Tel hierbij op saaie en ongeloofwaardige personages en je hebt een zombiefilm die je het best zo snel mogelijk kan vergeten. De anderhalf uur die de film duurt kan je beter besteden aan een zombiefilm met betere recensies.

avatar van Tarkus

Tarkus

Na 11 jaar opnieuw bekeken, en blijf bij mijn eerdere mening. Toch de score wat verlaagd, want wat speciale effecten betreft zijn we nu toch wat beter gewend, al zijn ze hier zeker niet slecht.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Er eens ingegooid ondanks de matige kritieken. Persoonlijk vind ik zombiefilms vergelijkbaar met pizza vanwege het moto: 'Even when it's bad it's still pretty good'.

Toch doen me de eerste tien minuten het ergste vrezen. Kartonborden karakters, matige militairen, cliché tienerliefde...maar wanneer de pleuris in het ziekenhuis uitbreekt hupt de film uit zijn matige niveau naar een hogere versnelling. En wat voor één!

Laat ik eerlijk zijn, het acteerwerk is verre van hét. De enige echte naam, Rhames, sneuvelt snel en sommige CGI elementen zoals de zombie die over het systeemplafond loopt is te slecht voor woorden. Maarrrr...met Suvari hebben we behalve een heerlijk stuk eyecandy, tevens een prima leading lady. Daarnaast zijn de zombies met hun snelheid, sprongkracht en slimheid een completely new ball game en voor de verandering best wel leuk. En is de sfeer verre van zware horror maar eerder een komisch aandoende 'gore' die ontzettend vermaakt.

Day of the Dead is in die zin in alles een breuk met het oude en origineel van Romero. Maar desalniettemin is deze DotD een meer dan kostelijk en vermakelijke prent die de nodige schoonheidsfoutjes heeft, maar daar doen we niet te moeilijk over. Gewoon erg leuk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ten opzichte van het bronmateriaal weet regisseur Steve Miner er iets beter het tempo in te krijgen en kent 't personages die wat beter acteren, maar eigenlijk heeft dit weinig te maken met George A. Romero's gedachtegang. Day of the Dead staat namelijk erg op zichzelf en gebruikt zelfs rennende/versnellende zombies als antagonisten in plaats van wandelend gevaar. Geregeld pakt het geheel uit met aardige kills en lompe slachtpartijen, maar de effecten daarentegen zijn houterig en te duidelijk geanimeerd. De aanloop duurt daarnaast net iets te lang en de personages zijn nergens bijzonder interessant, maar na een halfuur zit de vaart er prima in en kijkt de slotfase degelijk weg. Wat meer focus op praktische effecten had voor een voldoende kunnen zorgen, voor nu vormt 't een degelijk tussendoortje met weinig hoogtepunten.