• 9.375.377 stemmen

Geregisseerd door: Steve Miner

Met onder meer: Mena Suvari, Nick Cannon en Stark Sands

Plot Day of the Dead

"D-Day is coming."

Als militair Sarah haar zieke moeder naar het ziekenhuis brengt, ontdekt ze dat een heleboel mensen in het Amerikaanse stadje tegelijkertijd ziek zijn geworden. Het duurt vervolgens niet lang voor het gruwelijke virus dat deze zieke mensen in hun lichaam hebben hun drager transformeert in bloeddorstige wezens. Sarah, een paar collega's en nog wat andere mensen worden vervolgens aangevallen door deze hongerige monsters. Ze moeten nu alles op alles zetten om uit de handen van deze zombies te blijven en te overleven.

neo

Romero's was vrij slecht. Eerste keer sinds tijden dat ik eens het gevoel heb dat een remake beter uit zal pakken.

avatar van Wouter

Zeker als je weet dat Romero nooit het geld had om zijn favoriete epische scenario te verfilmen.

Ik geloof alleen niet dat dat nu verfilmd wordt. Inderdaad, dit was de perfecte film voor een remake, maar ik heb er weinig vertrouwen in.

avatar van starbright boy

Ik ook niet bepaald. De regisseur wekt geen vertrouwen en de trailer voorspelt ook niet veel goeds.

avatar van Wouter

Precies.

Helaas.

avatar van Quentin

Quentin

En dan komt het ook nog eens van de flut maatschappij Milleniun/NuImage, ik heb de hoop allang opgegeven.

avatar van mikey

mikey

Deze film lijkt me grappig, ik vond de trailer best okee. Hopelijk wordt dit een goeie campy low standard horror pulp, puur voor de big fun. Heb er best vertrouwen in omdat ik de regisseur erg goed ving. Heb ik dat al eens eerder gezegd?

avatar van Jantje666

Jantje666

Horrordude schreef:

Waarom rennen zombies niet?? omdat jij het zo gewend bent uit andere films, maar stel dat ze een standaard zombie film hadden gemaakt had je het ook niet goed gevonden...

ja, wel juist.

Ik zou juist graag weer eens een ECHTE ouderwetse zombiefilm zien. Dan maar geen vooruitgang of vernieuwing.

Van die rond tollende zombie's ala (orginele) Dawn of the Dead, hahahahaha, die zijn

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Horrordude schreef:

Ooit misschien van Rigor mortis gehoord?

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

die poster lijkt wel een beetke op die van land of death .

weer een film met zombies.

geweldig .

ik kijk er naar uit

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Worden we nu echt overspoeld met zombie films

geweldig juist!

Mr Confused schreef:

Ooit misschien van Rigor mortis gehoord?

Ja, maar ik zie de link niet naar wat ik zei?

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Horrordude schreef:

Ja, maar ik zie de link niet naar wat ik zei?

Omdat wanneer Rigor Mortis of lijkstijfheid optreed, zombies niet meer het vermogen hebben om te rennen.

haha zit wat in

avatar van duffman

duffman

Is deze al in de bioscoop ofzo.

avatar van daviddoelen

daviddoelen

duffman schreef:

Is deze al in de bioscoop ofzo.

Nee. Het is ook nog niet bekend of de film in de bioscopen gaat draaien, hij kan ook direct op dvd worden uitgebracht.

avatar van pompoen

pompoen

Dit is mijn favoriete zombiefilm(de originele versie).

Ik ben benieuwd naar deze...

neo schreef:

Veruit het beste deel van de trilogie, dus deze kan alleen maar tegenvallen...

avatar van gotti

Vinden jullie de derde écht de beste? Ik ga toch voor Dawn, dan Night, dan Land en dán Day...

• 12092 berichten

Raar, de sfeer is toch echt veel intenser en claustrofobischer in Day Of The Dead, de gore het best en de soundtrack ook briljant. Bovendien vind ik het een prima verhaal, waar Land of the Dead alleen maar een beetje op verker kauwt..

neo

Vond het juist een standaard ''wetenschappers experimenteren en het gaat mis' verhaaltje meer niet. Maar denk niet ze daar veel aan hebben kunnen veranderen om toch bij mij in de smaak te vallen. Wellicht dat de actie wel beter is.

• 12092 berichten

Dan hebben de eerste twee al helemaal geen verhaal.. groepje lui sluit zichzelf op in huis en vecht zombies van zich af en laatste overlevenden vluchten naar shopping mal om daar de strijd tegen de zombies uit te zitten

neo

Dat zie ik liever. Gewoon lekker meteen de actie in. Bovendien is deel 2 lang niet zo vlak als het lijkt. De derde probeert geforceerd een klein verhaaltje erin te proppen, waardoor je je eerst weer door een standaard weg moet wanen om bij hetgeen uit te komen wat je eigenlijk echt wilt zien.

avatar van gotti

Daarbij komt nog dat het tweede verhaal heel wat verder gaat, dan alleen "mensen zitten opgesloten in een shopping mall en moeten de strijd met de zombie's aan gaan".

avatar van nightbreed

nightbreed

Als deze net zo is als 'Land of the Dead' dan haak ik af want die viel me echt vies tegen.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Land of the Dead heb ik pas nog eens herzien (ik dacht: je bent zombie-fan of niet, vooruit, geef hem nog een kans) maar die is inderdaad gewoon slecht helaas.

Deze remake zou best aardig uit kunnen pakken.

Ik vind het orgineel in ieder geval debeste uit de trilogie, dus het materiaal voor de remake is goed.

Hoop dat de desolate donkere depressieve sfeer behouden wordt, dat was het skelet van de gehele film.

neo schreef:

Over die vermeende diepgang van deel2 heb ik nu al wel wat gelezen en gehoord ja.. je ziet het er wel in, maar zo opvallend is het nu ook weer niet. Ik vind Dawn best aardig, maar Day is veel rauwer en realistischer. Daarnaast is het de enige zombiefilm waar überhaupt is getracht iets met het gegeven te doen, op die laatste na, maar die herkauwd zoals gezegd eigenlijk verder op de ingeslagen weg van Day Of The Dead.

Nee, Day Of The Dead is een sublieme horrorfilm, met een heerlijke ondraaglijke survival-sfeer. De beelden zijn ook veel boeiender als die in Dawn (uitgestorven straten en desolaatheid).

avatar van Max en Joep

Max en Joep

en dat claustrofobische gangenstelsel

avatar van Boeikens

Boeikens

Laat maar komen, beter of niet beter, als er maar genoeg gore in zit!!!

orbit schreef:

Het standaard ''we onderzoeken wezens in een lab en de boel loopt uit de hand''? Dat is ontelbaar vaak in een horrorfilm gebruikt. Goed er is

iets mee gedaan, maar zie daar niks opzienbarends in.