Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 25 januari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Blood Diamond
"It will cost you everything."
In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.
Danny Archer
N'Yanda Vandy
Captain Poison
Benjamin Kapanay
GroovyDrummer
Geweldige film ! Zeer overtuigend vond ik vooral Djimon Hounsou en Leonardo di Caprio.
Gewoon kijken ! Aanrader !!!!
finalman
kheb het niet verwacht dat het zo'n goeie film zou zijn, alhoewel ik niet zo'n fan ben van Leo. Hij was zelfs beter aan het acteren dan in The Departed. Hij doet het overtuigend goed! 4****
Matchostomos
...Leo. Hij was zelfs beter aan het acteren dan in The Departed. Hij doet het overtuigend goed!
Diens prestatie in 'Blood Diamond' kan ik absoluut niet tegenspreken, maar uiteindelijk legt hij veel meer karakter en diepgang in zijn personage in 'The Departed' (deels vanuit zichzelf, deels vanuit het script).
In 'Blood Diamond' is hij meer onderhevig aan de visuele en verhaaltechnische bombast, waardoor zijn personage een nogal oppervlakkige indruk krijgt. Op dat moment is het echter de verdienste van DiCaprio, dat hij alsnog een degelijke prestatie weet te leveren.
funkieden
supergoede film wereld film, zo goede film heb ik in tijden niet gezien ik wete geen minpunten van deze film, vooral het einde is heel goed.
blackthorn
goede film alleen een tikkeltje langdraderig in het begin verder heel goed
gortdroog
van een goede film moet niet meteen een legendarische film gemaakt worden, gezien het gemiddelde scoort deze wel erg hoog. Kortom geen top 100 film aller tijden
helleke
Eén van de beste films die ik dit jaar al heb gezien en in tegenstelling tot vele anderen vond ik hem zeker niet langdradig.
Schitterende acteerprestaties.
Het verhaal vond ik ook goed uitgekozen,eens een film over Afrika waarin het niet over de genocide in Rwanda gaat zoals er de laatste jaren veel zijn uitgebracht.
4,5 sterren.
rulybatters
Prachtige film over een enorm boeiend onderwerp.
exellente acteerprestaties.
**** */2
JohnStacks
Ongelooflijk dat julie dit alleen maar als entertaiment gebruiken he..
Geeft er niemand hier dan een Post over het onderwerp ofzo??
Diamant is BLOED
Matchostomos
Geeft er niemand hier dan een Post over het onderwerp ofzo??
Waarom zouden we à propos iets zeggen over het onderwerp, als blijkt dat 'Blood Diamond' zelf niet weet onder welke noemer hij valt. Zwick kan niet kiezen tussen een avontuurlijk prent of een politiek geangeerde prent, en blijft daardoor nogal verdwaald achter.
schaper
Ik vond het een goede film, maar een beetje aan de lange kant waardoor hij een beetje in begon te zakken. Di Capri speelde weer erg goed, z'n tegenspeelster kon mij niet echt overtuigen. Toch erg genoten van deze film, een dikke 4 sterren!

VengefulSpartan
Leonardo DiCaprio blijft mij verbazen sinds The Departed
hij is toch verbeterd vindt ik persoonlijk
Leland Palmer
Leonardo DiCaprio blijft mij verbazen sinds The Departed
hij is toch verbeterd vindt ik persoonlijk
Ik heb hem eigenlijk altijd al een goede gevonden. In What's Eating Gilbert Grape was hij al magish, hetzelfde geld voor Titanic, maar recente films zoals Blood Diamond en The Departed zijn voor DiCaprio een echte vooruitgang geweest....
Matchostomos
En zijn magistrale vertolking van Howard Hughes in 'The Aviator' wordt daarbij maar al te vaak over het hoofd gezien...
Leland Palmer
The Aviator wordt sowieso door veel mensen over het hoofd gezien...
kristof321
prachtige film shitterend acteer werk van dicaprio hij blijft me verbazen dikke 4
VengefulSpartan
aja daar was hij ook ni slecht in
TheRisingSun
Klasse film!
Een film die het entertainment en de pijnlijke realiteit erg goed weet te mixen.
Want naast het lekkere vlotte verhaal is er natuurlijk ook de harde realiteit dat er veel problemen zijn (geweest) op het continent Afrika. Niet alleen burgeroorlogen of genocides, maar ook grondstoffen op deze plek van de wereld maken het continent langzaamaan kapot. Waar die grondstoffen Afrika misschien zouden kunnen helpen om wat welvarender te worden, worden die grondstoffen veelal door de westerse wereld ingenomen.
Daarnaast zijn er nog de kindsoldaten, waar je al een blik van ongeloof van krijgt als je van die kleine mannetjes met geweren in hun handen ziet staan die bijna even groot zijn als zij zelf! Onvoorstelbaar!
Gelukkig weet Zwick in de film ook nog wat momenten vrij te maken voor het overweldigende natuurschoon wat Afrika óók bezit!
Dan de film als entertainment: Een verhaal dat zich niet langzaam ontwikkeld, maar meteen met de deur in huis valt doormiddel van het bijna totaal uitmoorden van het dorp van Solomon Vandy (Hounsou) door de rebellen van de RUF. Schokkend om te zien, wetende (of denkende) dat dit écht gebeurd (is). Dit soort voorvallen zijn meermaals te zien, waardoor het onmogenlijk is om niet met afschuw hier naar te kijken. Helaas is dit wel de realiteit (geweest)!
De acteurs in de film zijn goed, met als uitblinkers de twee hoofdrolspelers DiCaprio én Hounsou. DiCaprio heeft mij eigenlijk nooit teleurgesteld, maar dat ie zich ontwikkeld en verbeterd heeft is duidelijk te zien. En Hounsou heb ik sinds "Gladiator" al een karakteristiek en charismatisch persoon gevonden en vind het daarom ook goed om te zien dat deze man met de jaren grotere rollen heeft weten te bemachtigen.
Connelly is mooi en degelijk in de film, maar laat geen onvergetelijke indruk achter, al is dit misschien ook niet mogelijk met haar rol die niet echt uit te diepen is.
Ik ben blij dat Zwick na "The Last Samurai" weer een mooi epos heeft weten te maken en hoop dat ie in de toekomst meer van dit soort films in petto heeft.
FisherKing
Het heeft ook wel allemaal met goede smaak te maken.
dat jongetje zo obsessief in beeld brengen dat er 1 traan uit zijn ogen rolt. Kwam onnatuurlijk over. En die sterfscene van Dicaprico, jeetje wat over-sentimenteel gedaan
Ik geef de film daardoor behoorlijk lager, hoewel ik de goede bedoelingen van de film herken en erken.
hanssierra
Een geweldige film in een fantastisch decor....met een vbolwassen Leonardo di Caprio...
Matchostomos
Dan de film als entertainment: Een verhaal dat zich niet langzaam ontwikkeld, maar meteen met de deur in huis valt.
Dat is nu net het probleem wat velen niet willen en lijken in te zien. 'Blood Diamond' mist alle subtiliteit om oprecht over te komen en de nodige emoties los te wekken.
Clement
Dit is een toppertje.
Een goeie film.Perfecte rol van leonardo (die de laatste tijd heel goed bezig is ook in de departed).
Laat toch ook maar weer zien hoe relaxt wij het hier hebben en dat ze daar iemand afslachten voor zo,n ... steentje.
Toch ook wel waarheid in.
Zeker naar kijken.
Ik heb me echt geen enkel moment verveeld met deze film.
Een dikke 4,5 voor deze film.
stevy
Werkelijk 1 van de beste films die ik ooit heb gezien. Zeer ontroerend, zeer goed acteer werk, zeer boeiend, zeer vermakelijk. En eigenlijk vrij onverwacht, ook het acteerwerk van Hounsou verrassend zeer goed.
Hele dikke 5*
Ajax&Filmfreak
Eindelijk weer een film die mijn hoge verwachting waar kon maken 4,5*
joepp
Goede film, maar hij was me soms toch echt iets te amerikaans, glad en sentimenteel. Het was vooral actie en sentimenteel gezeik. Verder zat de film wel redelijk in elkaar en werd er redelijk geacteerd, maar het einde was weer verschrikkelijk slecht.
3,5

Actiethriller 'Blood Diamond' met Leonardo DiCaprio vanavond (22 februari) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Bikkelharde 'Blood Diamond' met DiCaprio vanavond op Net 5

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

The Departed

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004
afrikarebelverlies van geliefdejournalistjournalistiekslavernijhuurlingdiamond minesierra leone bootleggervisserspecial unitsmokkelrwandan genocideoppressionmacabrejaren 90private military company inspirationalsinisterset in africa