Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 25 januari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Blood Diamond
"It will cost you everything."
In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.
Danny Archer
N'Yanda Vandy
Captain Poison
Benjamin Kapanay
Bambi18
Ik kan er niet zo goed tegen als men in een niet engelstalig land engels spreekt. Daarom geef ik deze film een 3.
Ik vind hem ver overrated en snap niet waarom deze op de nr 1 staat van recente films.
In Sierra Leone is Engels de officiele taal. Alleen een klein gedeelte spreekt daar maar Engels. Ze spreke daar vooral Krio (als ik het goed heb)
xedion
Goede actiefilm, behoorlijk acteerwerk, human intrest onderwerp.
Maar veel teveel holywood "vervuiling".
Maar als actiefilm nog steeds een **3,5** waard
clintgodfather
4,11
Hoe hoog zou Blood Diamond dan niet komen in de top 250?
Sorry hoor maar 4,11 is een veel te hoog gemiddelde voor een 'aardige' film als deze.
Barrie vd Laan
jammer voor je reactie:p maar die gaat wel verwijderd worden.
ben ik bang
clintgodfather
Ik klaag over het gemiddelde en niet over een top 250 plaats, dus ik doe niets verkeerd.
Riddick
Prachtige film.
Filmisch top in orde, acteurs, muziek, locaties.. Gewoon alles perfect. DiCaprio en Hounsou straalde hier als twee geweldige acteurs. De hele cast was gewoon goed.
En over de top250 positie, hij komt bij Gladiator en Reservoir Dogs in de rij. Vind het geen slechte positie, en vind al helemaal niet dat hij te hoog staat.
De film is gewoon top!!..
Melvin Udall
Prachtige film met een wederom zeer sterke vertolking van DiCaprio (departed). De overige acteurs waaronder Djimon Hounsou en de altijd mooie Connelly zijn ook zeer op dreef. De film combineerd zeer eenvoudig avontuur-/thriller-/actie- en drama-elementen en laat mooi de verschillende belangen van de diverse spelers tegen een achtergrond van de bikkelharde burgeroorlog in sierra-leone zien.
Matchostomos
Oeverloos bombastisch en pathetisch. 'Blood Diamond' is een zwaar over het paard getilde prent, die het begrip subtiliteit duidelijk niet in de mond wenst nemen.
Edward Zwick maakt zich overigens wel vaker schuldig aan dit soort problemen, maar zelden in die mate dat het schaamrood ons op het gezicht stond.
Een duidelijk evenwicht tussen dramatiek en avontuur wordt niet gevonden, waardoor enige vorm van emotie achterwege blijft.
Meer enerverende pathetiek valt er eveneens te rapen in de soundtrack, maar bovenal bij Hounsou, die op overdeven wijze put uit zijn gekende arsenaal van roepen en tieren.
Ook de talentvolle en uiterst knappe Connelly stelt teleur, al is dat grotendeels te wijten aan de rol die het zwakke script haar toeschrijft.
Enkel DiCaprio laat zien dat hij uit het goede hout is gesneden, zelfs al moet hij zich daarbij tot het nodige wenkbrouwenwerk.
1.5* voor dit stinkende stukje Hollywood.
Sam_Bracke
4,11
Hoe hoog zou Blood Diamond dan niet komen in de top 250?
Wat maakt dat uit, het is ook een hele goede film dus....
Nimdex
prachtig.. ontroerend..... laat het duidelijk zijn hoe de wereld in elkaar zit.. dit is nog maar het topje van de ijsberg
metaledje
de beste hollywood film de 11e eindelijk op dvd!!!! kan niet wachten!!
sam007
ik begin moest ik niets van die man (jongen) hebben .ik begin meer en meer van zijn films te houden , the departed staat in mijn favoriete top 10. Leonardo DiCaprio is een echte topper
blisteringdude
Deze film gaat volgens mij direct naar de nummer 1 in de top 250. Ik geef een 5*!
pass=fidelio
Ik denk er precies hetzelfde over, sinds Gangs Of N.Y., the Aviator, The Departed en nu dan Blood Diamond ben ik een zeer grote fan geworden van DiCaprio !! Je ziet namelijk heel goed de emoties in zijn rollen.
Barrie vd Laan
Alleen jammer van Leonardo DiCaprio maar verder goeie film.
Als je het een goede film vindt is di caprio gewoon goed. Hij draagt de hele film en is 100 procent in beeld.
Mooi gemaakt, regelmatig spannend.
Niks te klagen over DiCaprio en Connelly. Di Caprio valt me eigenlijk nooit meer tegen.
De Afrikaanse rebellen rijden tegenwoordig de ene film uit, de andere film in. Al die gruwelijkheden hebben impact, maar ik wil het niet zien in zo'n Hollywoodthriller. Bij de zoveelste afslachting wend ik mijn hoofd af.
De onstervelijke DiCaprio deed me aan Rambo denken. Wat ie ook doet, je weet dat alle kogels met een boogje om 'm heen gaan. Haalt de spanning er behoorlijk uit.
Op het einde 'mag ie dood'. Het is allemaal zo bedacht.
Was die acteur die zo op Tony Blair lijkt nou gecast als Tony Blair of wat? Vond het raar.
Lady_Movie
Leuke actiefilm.
Mooi gemaakt.
Goed geacteerd door DiCaprio.
Voor het acteerwerk een 3.0 en voor het verhaal een 1.0.
Dus samen een 4.0
Lady_Movie
Rekenfout, (3+1)/2=2.0
?? ik heb gewoon opgeteld.
Heleentje
Geweldige film, Leonardo weet weer super te acteren
Lekker veel actie
Mochizuki Rokuro
Nee. Hij (Sheen heet-ie geloof ik) speelt Tony Blair in die andere recente film: The Queen. Hier speelt hij gewoon iemand die lijkt op Tony Blair.
Roel-
- 1978 berichten
?? ik heb gewoon opgeteld.
Je moet het gemiddelde van de 2 nemen^^...
gemiddelde tussen 3 en 1 is toch echt 2:p
Mijn mening over deze film:
Aardige film die een beetje te veel hollywood effecten heeft. Dicaprio die zo'n beetje onsterfelijk is en een haast ongemogelijk einde...
De hele familie van solomon die zomaar even bij elkaar gebracht wordt, yeah right... Dacht dat het hele land in puinhoop lag en het haast ongemogelijk was elkaar te vinden, met die vele honderduizenden zoniet miljoenen vluchtelingen
3,0*, en een zwaar overrate film op moviemeter
Angrod_Pallanén
Mooie film.
'Blood Diamond' is een aangrijpende film die een geheel ander perspectief geeft aan burgeroorlogen, ze zijn er, je weet er van, maar aandacht gaat automatisch uit naar slachtoffers van natuurrampen of iets dergelijks. Fijn is dat de weg van de diamanten nog wordt uitgelegd. De film komt realistisch over en dat is een van de beste punten aan 'Blood Diamond'. Het acteerwerk is erg goed, Djimon Hounsou speelt verbazingwekkend goed. Het verhaal echter heeft zijn (kleine) mankementen. Zo is het in deze realistische film wederom belabberd dat Leo en Djimon door steden, steppes en kampen kunnen redden waar iedereen dood gaat behalve zij. Ook het feit dat aan het einde Djimon al een staande ovatie krijgt vóórdat hij heeft gesproken is nogal raar. Kleine minpunten in een grootste film. Veel spektakel, lekkere actie maar met een duidelijke boodschap.
4.0
Mythikal
Aardige film. Niks meer, niks minder.
Goed verhaal, komt lekker realistisch over, Laat duidelijk zien wat voor grote onzin het is dat er geld bestaat op de wereld. Ik had alleen de rechtzaak op het einde ook nog effe uitgewerkt willen zien.
Dicaprio die zo'n beetje onsterfelijk is en een haast ongemogelijk einde...
Mag je wel vinden, maar iemand die getraind heeft als soldaat van jongs af aan, mag je toch wel verwachten dat ie wat kogels kan ontwijken. Tuurlijk komt er ook geluk bij kijken...
Nee hoor, de rol wat DiCaprio speelde was goed overnagedacht.
De hele familie was niet zomaar even bij elkaar gebracht... Er stond nergens hoe lang het heeft geduurd voor ze elkaar zagen op de vliegveld.... of ik heb wat gemist...
En de journaliste had de familie al gevonden in een kamp + de heler die de diamant wou hebben, heeft natuurlijk geld genoeg om hier en daar wat mensen om te kopen. Dus wat je schrijft slaat een beetje nergens op...
Dit heet een hart onder de riem te steken. Voordat iemand zoals Djimon aan de woord komt, weten de meeste al wat hij heeft moeten doorstaan om daar te mogen staan. Dus zo raar vind ik het niet...
diedier
Zeer Zeer Mooie Film,Knap acteer werk zeker door Djimon Hounsou het leek juist echt.Ook de actiescénes waren knap maar het verhaal was ook niet mis.Maar ik vond het beste stuk in de film het laatste stuk toen Danny de steen toch aan Djimon gaf een zeer pakkend moment en zeer knap gefilmd.En niet te vergeten DE MUZIEK is zeer mooi gecomponeerd door Ron Howard Stone
Een dikke 4*

Actiethriller 'Blood Diamond' met Leonardo DiCaprio vanavond (22 februari) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Bikkelharde 'Blood Diamond' met DiCaprio vanavond op Net 5

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

The Departed

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004
afrikarebelverlies van geliefdejournalistjournalistiekslavernijhuurlingdiamond minesierra leone bootleggervisserspecial unitsmokkelrwandan genocideoppressionmacabrejaren 90private military company inspirationalsinisterset in africa