• 9.381.104 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

Benjamin Kapanay

avatar van hinie

hinie

Nicolage Rico schreef:

Bestond de term "Bling Bling" in 1999 eigenlijk al?

Is volgens mij echt iets van de laatste 3 jaar.

Welnee, bestaat al jaren. In hip-hop kringen iig.

avatar van hinie

hinie

Ok, ben niet zo thuis in de hip-hop.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

kos schreef:

Welnee, bestaat al jaren. In hip-hop kringen iig.

Ja al jaren, maar 1999 is alweer 8 jaar geleden..

Is ook maar een klein detail, maar die moeten wel juist zijn.

Je hebt gelijk, het zal idd rond die tijd geweest zijn.

Ik vond deze film zeker het kijken waard, heb met plezier de 2en een half uur gekeken.

Dit omdat ik het een keigoed verhaal vind, intresseerd mij zeer.

Zeker moeite waard om te kijken

avatar van joostbot

joostbot

echt een pracht van een film!

geen woorden meer voor

avatar van mister blonde

mister blonde

Queto Yurlunyur schreef:

Als je pretendeert iets serieus te zeggen over de problemen in de wereld, heb dan ook het lef om er een geloofwaardig einde aan te breien. (óf vergeet de hele boodschap en maak er puur James-Bondentertainment van, maar dit valt tussen wal en schip, waardoor de film uiteindelijk in beide opzichten faalt). 2 *

Helemaal mee eens, goed verwoord. Hier mag wel een halfje van af.

avatar van DwarreI

DwarreI

Als iemand deze film 5 sterren geeft dan is diegene in het verleden waarschijnlijk niet veel verder gekomen dan de gemiddelde blockbuster.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

hinie schreef:

Is volgens mij echt iets van de laatste 3 jaar.

Dat dacht ik ook tijdens het kijken van de film...

avatar van Creap

Creap

Ik zal het maar kort houden.. Echt een super film!

avatar van JFK11

JFK11

Ga mee met de meeste stemmers, EEN SUPER FILM!!

Je word er bang van dat dit werkelijk ook zo gebeurd is/misschien nog wel is ???????

avatar van Yamato

Yamato

Hoe halen mensen het in hun hoofd om een film van dergelijke kwaliteit af te kraken. Een op zn minst geniale film met dito acteerprestaties.

avatar van FisherKing

FisherKing

Die mensen hebben heel veel betere films gezien bijvoorbeeld ?

avatar van Terry1985

Terry1985

Nee, de uitdrukking Bling Bling is al veel ouder. Als je bijvoorbeeld het album van Tupac luistert komt het al voorbij. En dat album is uit 1995. Dus 4 jaar voor de tijd in de film.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Terry1985 schreef:

Oke, dat zou kunnen. Maar die term was toen nog niet wereldwijd bekend, alleen bekend in dat wereldje. Volgens mij was Danny Archer geen rapper. Maar goed, nogmaals: het is een klein detail.

avatar van Miss////

Miss////

Geweldig mooie film.

Die op een harde manier laat zien hoe het er aan toe gaat bij de kindsoldaten.

Super 4.5*

Gister gezien.
Wat een ongelofelijk indrukwekkende film zeg.
Het begint meteen al heel sterk met vader en zoon op de vlucht. Het is een heel goed verhaal, en er word stérk geacteerd door Djimon Hounsou en
Leonardo DiCaprio! Ik vond de film niet overgedramatiseerd, ik vond werkelijk over komen.
Want zulke dingen zijn er gebeurd, en kindersoldaten zijn er nog steeds. Ik vind de spanning in de film heel goed, op sommige momenten is het allemaal heel emotioneel, en worden de emoties van dichtbij goed gefilmd, dan ineens komt er veel actie en explosie. Er gebeurde veel, en je verveelt je geen moment.
Ik vind dit zeker een klein meesterwerkje.
En dat is niet omdat ik nog nooit een 'goede' film gezien heb, ik heb aardig wat film's gezien maar bij deze was ik erg onder de indruk en dat had met meerdere factoren te maken dan alleen de film zelf. Het verhaal, de muziek, het acteer werk, camera werk, de realiteit, natuurschoon, de actie etc. Prima film, Overweldigent, vooral in de bios
Een van de beste films van de laatste maanden tot nu toe.

Welverdiende 4*

avatar van override100

override100

hinie schreef:

Is volgens mij echt iets van de laatste 3 jaar.

ja zo iets ,wel top film

avatar van override100

override100

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Tun-89 schreef:

...Wat een ongelofelijk indrukwekkende film zeg...

override100 schreef:

Geen inspiratie ofzo?

Tun-89

Dat is nou eenmaal de juiste uitdrukking voor deze mooie film, heb jij niets beters te doen soms?

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Had het niet over jou Het is duidelijk meneer 'override100' die jou zin gewoon knipt en in zijn eigen bericht plakt.

Oh, en ik heb wel wat beters te doen ja, maar op zoiets onzinnigs mag ik toch wel even reageren dacht ik

Oh jawel hoor

avatar van Montorsi

Montorsi

zo zeg, 4.13 na zoveel stemmen

Laat ik dan ook maar eens een bioscoop opzoeken binnenkort..

avatar van soko

soko

Kon hem met moeite volgen, ik vond het niet meer dan een aaneenschakeling van allerlei toevallige gebeurtenissen. Het acteren was al helemaal dramatisch, vooral van DiCaprio, daar stoorde ik mij echt aan! Ik heb meerdere keren moeten lachen om zijn zielige gedoe!

Had hoge verwachtigingen door de hoge score hier op mm, maar dat veranderde al snel.

En verhaal??? Goed verhaal?? WELK VERHAAL eerder!! Het gaat maar om 1 ding. En daarom heen is een hele hoop commotie.

Nee, deze film heeft dus totaal géén indruk op mij gemaakt, maar toch was er 1 pluspunt, dat die ein-de-lijk afgelopen was!

Was blij dat de film voorbij was

1,5 *

avatar van FisherKing

FisherKing

Montorsi schreef:

zo zeg, 4.13 na zoveel stemmen

Laat ik dan ook maar eens een bioscoop opzoeken binnenkort..

Da's een vertekende score omdat allereerst altijd fans naar de bios gaan.

avatar van starbright boy

En de score daalt de laatste tijd erg snel valt me op.

avatar van Rua

Rua

FisherKing schreef:

Da's een vertekende score omdat allereerst altijd fans naar de bios gaan.

Fans waarvan?

Als je de film nog niet hebt gezien weet je ook nog niet of je een fan bent of niet...

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Volgens mij heeft Leonardo DiCaprio massa's fans... Die hem op de voet volgen en alles wat hij doet briljant vinden.