• 9.378.515 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

avatar van siamees

siamees

wereld topper.

geweldig.

aanrader voor wie niet gezien heeft.

avatar van Pafnes

Pafnes

Was erg onder de indruk van deze film

Wat een goede acteur is Djimon Hounsou, hij overtrof naar mijn mening zelfs Leonardo Dicaprio.

avatar van Whunter

Whunter

Leonardo is weer op en top! En iedereen die meegaat, gaat vanzelfsprekend mee...Wat een heerlijke speler is het toch!

2de in mijn top 10 wat een heeeeeeeeeeeerlijke film zeg.

ik begon eigenlijk een beetje sceptisch aan deze film maar wat was ik blij dat ik verder ging kijken wat een verhaal zeg.

heerlijk zo onvoorspelbaar en telkens zit er actie bij.

Elke scene is gewoon heerlijk om te kijken door de verschillende dingen die zich erin afspelen.

kippenvel in de scene in de kampen en op het einde niet normaal

SUPER FILM

5 ster

avatar van lizzy123

lizzy123

De film was op sommige momenten echt zielig. Het is goed dat ze hier een film van maken. Zodat iedereen ziet wat er in de wereld gebeurd. De acteur leonardo dicaprio acteerde erg goed, maar wat jammer dat hij op het einde niet bleef leven, om ook over het verhaal mee te kunnen praten. Hier om gaar er van mijn stem af.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Even spoilers gebruiken lizzy123!

avatar van DiDiejj

DiDiejj

Wauw Wat is deze film mooi in elkaar gezet. en het is ook heftig tegelijk. Met een verrassend einde wat ik niet verwacht had.

Ik hou niet zo van schiet films enz. maar deze was erg mooi.

Aanrader.!

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Blood Diamond is meeslepend

Blood Diamond begint dat een stel rebellen een dorp aanvalt, plundert moord en jonge kinderen "verzamelt".
Vreselijk zou je denken.
Dan zijn er naast de "slechten" rebellen, ook nog de rijke mensen in het westen de de rebellen financieren en wapens leveren.
Dat in ruil voor de diamanten.

Leonardo speelt toch wel goed, alleen vind ik dat de focus wel te veel op hem is gezet.
Al is dat misschien wel het verhaal, het ging mij persoonlijk meer op die man die zijn zoon kwijt was, in plaats van een handelaar in bloed diamanten.
En wie dan ook nog op het einde als hij dood gaat als een held wordt neergezet.

Grafisch is het erg degelijk in elkaar gezet, die mooie landschappen bijvoorbeeld.
Het filmen is ook goed gedaan niet veel op aan te merken.

Het einde vind ik dan niet zo goed in elkaar gezet, de gebeurtenissen volgen elkaar erg snel op en zijn niet altijd even realistisch.
Dat happy-end vind ik dan ook wel matig, dan niet echt omdat het een happy-end is.
Met een bad-end zou ik ook waarschijnlijk kritiek hebben, maar dit is ook goed.

Toch maar het voordeel van de twijfel,

4½'

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Lache zeg.

'Niet zo goed...niet altijd even realistisch...wel matig... VOORDEEL VAN DE TWIJFEL'

..en toch 4,5 ster

avatar van ehs21

ehs21

Met een bad-end zou ik ook waarschijnlijk kritiek hebben, maar dit is ook goed

wow die 2 zinnen snap ik echt helemaal niks van.

chevy93

Oftewel, geen goed einde mogelijk.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

John Lee Hooker schreef:
Lache zeg.

..en toch 4,5 ster

Ik heb het over aspecten over de film die ik niet zo goed vind, of matig vind.
Bijvoorbeeld het happy-end.

Als je het zo quote lijkt het net alsof dat mijn hele recensie inhoudt, alsof de film opzich matig is. Nee dus.

Ik zat te twijfelen tussen een 4 en een 4.5, vandaar.

ehs21 schreef:

wow die 2 zinnen snap ik echt helemaal niks van.

Achja, is puzzelen met rare zinsconstructies niet leuk?
Dat blijf ik doen.

chevy93 schreef:
Oftewel, geen goed einde mogelijk.

Daar komt het wel op neer.
Vond het nogal geforceerd overkomen.

avatar van Nieke

Nieke

Uitstekend thema, had hem 'zuiverder' verwacht. Lage(re) score ligt gedeeltelijk aan mezelf: ik kan Leo moeilijk anders zien dan Leo. Shutter Island uitgezonderd.

avatar van johan 72

johan 72

super film, kort en krachtig en niets aan veranderen: toch ???

avatar van rambo44

rambo44

kuk schreef:

Hij acteert best goed hier (al is het verreweg zn minste film), maar misplaatst. Want uiteindelijk verstigt alle aandacht zich op hem en dat is krom in een dergelijke setting. Blanke Amerikaan met zn persoonlijke probleempjes is het belangrijkste, en o ja, hier woedt ook al jaren een oorlog om dure steentjes. Maar we moeten vooral huilen als het met onze Leo wat minder gaat. Daar kan ik niet in komen.

leonardo acteert gewoon weer top,

en wat wil je dan, dat die afrikaan de hoofdrol gaat spelen

denk dat er dan een heel stuk minder mensen naar deze film zouden kijken, waardoor er ook een stuk minder aandacht is voor het hele probleem

rambo44 schreef:

Ja, dat is inderdaad de motivatie van Edward Zwick, dat er 'aandacht is voor het hele probleem'.

Gewoon een geldwolf eerste klas, kijk maar eens naar z'n palmares. Stuk voor stuk films met gemakkelijke thema's als discriminatie en het onrecht in de wereld.

chevy93

Maar hoe weet jij zo zeker dat het een geldwolf is en niet gewoon iemand die deze problemen echt aan het licht wil brengen?

yeyo

Omdat het perfect in de lijn ligt van zijn andere films:

- onderdrukte negers tijdens de burgeroorlog in Glory

- onderdrukte samurai in The Last Samurai

- onderdrukte Joden in Defiance

chevy93

Nogmaals dezelfde vraag. Waarom zou hij niet gewoon oprechte bedoelingen kunnen hebben?

yeyo

Zijn films draaien om goedkoop effectbejag. Dat het voor een keer een actueel thema is, link ik niet meteen aan humanitaire intenties.

avatar van rambo44

rambo44

yeyo schreef:

hoezo gemakkelijk, er zijn miljoenen thema's en problemen in de wereld.

heb jij ooit aandachtig CNN gevolgd om te zien wat er in de vluchtelingenkampen in Liberia of waar dan ook gebeurt, denk het niet.

Juist doordat topfilms de aandacht van mensen trekken is dit een ideaal podium om mensen bewust te maken.

Dat hij er dan geld aan verdient vind ik dan niet erg.

yeyo schreef:

Dat onderwerpen als deze (relatief) makkelijk scoren hoef je wat mij betreft niet gelijk te koppelen aan de intenties van de regisseur.

avatar van Knisper

Knisper

chevy93 schreef:

Omdat hij niet meer dan een stereotype beeld schetst van een grote problematiek en dat vervolgens ge(mis)bruikt voor een of ander heldenverhaaltje.

avatar van Q Jones

Q Jones

Toch vind ik dat hij het goed doet, hij laat een thema iets of wat belichten, maar zorgt er wel voor dat de film gericht is op entertainment, zo spreekt hij een groot publiek aan die onbewust nog iets mee krijgen over de problematiek van een bepaald onderwerp. Je hebt ook mensen die maar een kleine prikkel nodig hebben en zichzelf dan meer in een onderwerp gaan vediepen.

avatar van lordmars

lordmars

ik weet nog dat ik hem samen met mijn vrouw gekeken heb, alleen waren we samen in slaap gevallen.. dat gebeurt mij nooit eigenlijk dus was hij behoorlijk saaaai!

avatar van Q Jones

Q Jones

Of was je niet gewoon heel moe

avatar van van duijn

van duijn

Wat een ongelooflijk goede film. Zelfs na een herziening is hij nog steeds verbluffend.

avatar van Davidus

Davidus

Goeie film. Beelden van Afrika zijn mooi, dit in schril contrast met de inwoners die als harteloos, dom en wreed worden neergezet. De op geld beluste di Caprio steekt zelfs goed af tegen de barbaarse inlanders die als beesten elkaar afmaken. De problematiek van Afrika wordt goed verteld; mooi land, rijk aan bodemschatten maar incapabele mensen die er niet mee weten om te gaan. De vraag rijst natuurlijk of de schuld bij de op geld beluste westerse landen ligt of bij de afrikaanse landen zelf die innerlijk verdeeld en corrupt zijn.
En dat heb ik wel een beetje op dit soort films tegen, dat de Afrikaners wel héél eenzijdig als primitieve, harteloze, wrede en in de middeleeuwen levende wezens worden neergezet. Vergelijk: Hotel Rwanda en Black Hawk Down.
Maar verder goed verhaal, goed gespeeld, goed de chaos van de burgeroorlog neergezet en de onmacht van het westen om dit op te lossen. Einde vond ik te geregisseerd. Vond het niet in de lijn van de film liggen dat di Caprio het niet haalt, blijkbaar moest zo de moralistische boodschap dat geldzucht niet baat overgebracht worden. Ik vond dat te geforceerd

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Waw Waw Waw ! zalige film, echt knap in elkaar gestoken en zalige actie scènes, daarbij het verhaal over de bloed diamanten zeer interessant en goede geprobeerde weergave van de werkelijkheid. ( beetje toch )

avatar van platonie

platonie

Voor deze film vond ik DiCaprio een matige, kinderachtige, saaie acteur, maar na deze film is hij toch een van mijn favo acteurs geworden. Geweldige film, geweldige acteurs en Afrika, wat is dat toch een mooi land!!!!!!! Een film die ik zeker 1x per jaar kijk en hij blijft me boeien van begin tot het eind!!!