• 9.421.706 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

feanaro surion schreef:

Is al meerdere malen genoemd dit idee. Maar op moviemeter word (terecht) de originele versie aangehouden.

Tot IMDB verandert waarschijnlijk... :-P

avatar van jackie

jackie

Kaffeefiltjer schreef:

Tot IMDB verandert waarschijnlijk... :-P

De film staat nu ook al apart op imdb.

avatar van sju

sju

Ja, en hoe moeten we straks na 7 juni stemmen met alleen Death Proof in de bioscopen? Je kunt niet op halve films gaan stemmen vind ik.... dan moeten we wachten tot we beide delen gezien hebben, niet ?

avatar van AHWA

AHWA

Of je pindakaast de film zoals hij hoort. Ging voor mij prima. Tegen die tijd is er vast wel een betere versie.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

wie gaan hier eigenlijk naar de bioscoop om death proof te zien? Ik ben erg benieuwd

avatar van Webby

Webby

Elke filmliefhebber toch wel, die 'cut' kunnen we toch niets meer aan doen

Downloaddiscussie verwijderd.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Een nipte 3*. Geef mij maar "the real thing (old stuff)"

avatar van Fctwente-mat

Fctwente-mat

wat een top film!!

5.0!!

avatar van killerfreak

killerfreak

Ik heb maar 1 deel (Death Proof) gezien in Sneak vandaag. Ik weet niet of m'n stem dan voor de hele film meetelt, maar soit:

Tarantino's nieuwste film mag er best wel zijn; goede B-film met strakke dialogen en ouderwetse actie (en camerawerk). En met een allesbehalve verwacht einde

avatar van Gabe Walker

Gabe Walker

Marki_san schreef:

ik hou niet van Quentin Tarantinoen zeker niet van Robert Rodriguez, ik begrijp ook niet waarom mensen ze zo geweldig vinden...(als iemand het kan uitleggen graag) daarom hoef ik deze twee films niet eens te zien...

Smaak... das het enige wat ik kan antwoorden. Wat ik van hun werk vind hoeft voor jou niet te gelden.

Ik vind de mexicaanse ondertoon bij een Rodriguez film altijd leuk om te zien, ik vind zijn camera werk geweldig en hij doet zijn over the top scenes altijd nog net aanvaardbaar maken! Spy Kids vind ik minder werk van hem maarja dat was ook bedoeld voor kids...

Desperado, Sin City, From Dusk till Dawn... van zo'n films kan ik echt genieten.

Tarantino heeft geweldige dialogen in zijn film, meestal gebruikt hij coole muziek en zijn filmstijl ( met een knipoog naar de oude cinema) zorgt voor een speciaal gevoel bij zijn films.... Hij deinst niet terug voor geweld en dat heeft hem toch een paar mooie scenes opgeleverd (Bv. Mr. Blonde die een oor afsnijdt terwijl hij danst op "stuck in the middle with you" in Reservoir Dogs) En mede dankzij Kill Bill ben ik weer fan geworden van de Spagetti westerns.

Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill zijn in mijn ogen een paar van de betere films die ik ooit gezien heb. Jackie Brown vind ik daarentegen niet bepaald goed.

Maar nogmaals, het blijft smaak......

avatar van stinissen

Planet Terror 3 sterren en Death Proof 2.5 ster. , Zal wel aan mijn liggen maar ik begrijp die heisa om deze twee films niet.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

ik heb net Death Proof gezien en hij was echt geweldig . Dialogen, actie en het opeens omdraaien van de rollen. Er waren een paar dingen die ik niet begreep omdat er geen ondertiteling bij zat maar het meeste heb ik gewoon meegekregen. Het einde was echt fenomenaal en die vrouwen waren ook grappig. als Grindhouse op dvd is zal ik hem kopen zodat ik death proof en planet terror nog in volle kwaliteit kan zien.

voor Death proof 4,0 sterren.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

stinissen schreef:

Het opbrengen van genres die allang niet populair meer zijn (voor de wat serieuze filmkijkers)

Voor de filmkijkers die wat minder in gaan op de geschiedenis zal het meer gaan om Tarantino en de actie (en acteurs)

avatar van stinissen

matthijs_013 schreef:

Ik ken het genre wel maar ik vond de films niet zo boeien , alleen Planet Terror haalt bij mijn een voldoende.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Als we IMDb moeten geloven gaat Rodriguez zijn trailer ondoen van de titel: "Fale trailer".

Als hem lukt wat hij beweert word 2008 een ongeloofelijk mooi jaar voor Rodriguez en ook een druk jaar.

Het zou me wel ongeloofelijk cool lijken; "Machete" als film

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Is het trouwens geen goed plan om los van "Grindhouse" ook Planet Terror en Death Proof los toe te voegen?

Vooral als je naar de tijd kijkt moet je 't in mijn ogen gewoon als losse films zien (accepteren)

avatar van MadButcher

MadButcher

Alleen de trailer is al schitterend!

avatar van Smoking

Smoking

Raar maar heel erg lekker!!!, wat een manier weer om het oude

B-film segment weer eens in de kijker te zetten, ik heb er erg van genoten als fan zijnde van beide heren, was een lange zit want heb hem aan mekaar gezien (in de states) maar kan begrijpen dat ze de films los van elkaar uitbrengen hier....doet niet veel af aan de films zelf, wel het hele grindhouse gedoe maar dat kent men in europa toch niet.

5 * en gaat mijn top 10 in.!!!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Hoe doen ze dat trouwens met daty splitsen? Waar zitten de genilae nep-trailers dan?

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik vind het een beetje onozel dat ze de film gaan opsplitsen (wellicht om meer geld uit de mensen hun zakken te slaan), het zou de film serieus wat kwaad doen.
Onder het motto hoe slechter hoe beter scoort Grindhouse zeer hoog. In Planet Terror krijg je veel splatter en humor die moeiteloos het tempo van Sin City overstijgt en in Death Proof krijg je dan weer een volslagen onozele meisjesfilm met een barslechte geluidskwaliteit. Ik vond het enigzins wel jammer dat Death Proof stukken trager gaat dan Planet Terror, da's een hele aanpassing.
Mijn favoriete fake-trailer was die van Werewolf Women Of The SS(featuring Nicholas Cage as Fu Manchu )

Planet Terror 5* , Grindhouse 4.5* ==> Grindhouse 5*!!!

avatar van Horrordude

Horrordude

Wat een teleurstelling... Planet terror was nog wel leuk, daar zou ik 4* voor geven, maar Death Proof... wat een bagger, ging echt nergens over. Totaal geen spanning, humor, actie, en dat allemaal in tegenstelling tot Planet Terror.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Horrordude schreef:

Dat zullen wellicht velen denken. Volgens mij zit het hem in het feit dat Rodriguez een duidelijke splatter parodie brengt, en QT enkel een homage. Die laatste was minder gewelddaig, maar hij had zeker z'n charmes.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik vond Death Proof met afstand de betere film, en dan ben ik nog een groot liefhebber van het werk van Rodriguez. Planet Terror zette heerlijke pulp neer maar Tarantino zette een échte exploitation-film neer. Montage en geluid zo beperkt mogelijk en die typische opbouw van heel veel praten omdat er weinig budget is voor veel actie. Ook het einde is écht typisch exploitation. Je moet er misschien van houden maar Death Proof vind ik dus echt briljant.

avatar van gieluzz

gieluzz

Ben erg benieuwd

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Lijkt me verschrikkelijk waardeloos

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik ben benieuwd naar deze film, maar van de films die ik tot nu toe van Tarantino heb gezien vond ik alleen Kill Bill Vol. 1 een prima film.

Pulp Fiction vond ik erg slecht. Het principe van deze film is wel grappig, een enorme B-film maken. Het zou knapper zijn van Rodriguez en Tarantino wanneer ze de film zouden maken met het budget van een B-film ipv die 53 miljoen dollar die het project kostte. Rodriguez vind ik sowieso beter dan Tanrantino, Sin City en Desperado waren in ieder geval topfilms.

avatar van Wassup !

Wassup !

Deze MOET ik zien! Wat een heerlijke trailer !!!

avatar van TimD

TimD

Hier draait alleen Death Proof.. Ik had gehoopt dat ze toch samen gedraaid werden als 1 geheel.. hoe zit het nu eigenlijk met de fake trailers?

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

dat vroeg ik me ook al asf ja. weet het nog steeds niet.