• 9.421.702 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Naar het schijnt worden ze er gewoon uitgeknipt, in beide versies.

Van het concept blijft dus niks meer over.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Nog een rede waarom ik helemaal niet naar de bios ga. Die trailers zijn geniaal, dat kun je echt niet knippen. Kan niet wachten tot ik de dvd heb van de volledige versie. Neerknallen moeten ze de mensen die hiervoor hebben gezorgd. Dan onthoofden en het hoofd in een museum hangen onder het kopje "Kunstverkloters"

The One Ring

Het schijnt anders allemaal wel mee te vallen. Nu de film in tweeën geknipt zijn hebben beide films een langere speelduur en schijnen ze ook beter te zijn. Die trailers zijn jammer, maar dat is toch niet helemaal waar je voor gaat.

Maar horen beide films niet gewoon gescheiden op de site te komen nu?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

The One Ring schreef:

Maar horen beide films niet gewoon gescheiden op de site te komen nu?

Lijkt me ook beter. Al zal er wel één of andere regel bestaan hier op MM waardoor dat niet kan

Recuts (+ director's cuts) worden niet apart toegevoegd. Apocalypse Now Redux staat daarom ook niet apart vermeld.

kappeuter schreef:

Dit lijkt me een ander geval. De twee films worden gewoon apart uitgebracht en als twee verschillende films verkocht. Ook zijn de nieuwe versies uitgebreid en zo. Lijkt me ook vervelend met stemmen. Zie ik binnenkort Death Proof, moet ik vervolgens een hele tijd wachten op die andere film voordat ik mijn stem kan leveren. Je beoordeelt de films wellicht ook niet even hoog, waardoor je een nog vreemdere stem krijgt. Het is zelfs niet zeker of beide films samen op dvd komen, dus wellicht krijgen we Grindhouse zoals hij bedoelt is nooit te te zien, tenzij je hem download.

Wel vind ik de reacties wat overdreven over het boycotten van de film nu hij in tweeën is verdeelt.

JoeCabot schreef:

Ach, regels zijn er om gebroken te worden Ik vind ook dat nu de film écht opgesplist wordt het ook een beetje hypocriet om ze alsnog als één te beoordelen.

Aan de andere kant, degenen die de film wel als een geheel hebben gezien, moeten hun stem dan weer wijzigen...

avatar van stinissen

Ik had de film Death Proof toegevoegd maar werd niet goed gekeurd , zal over een paar maanden wel weer mogen alleen heb ik de film dan niet op me naam.

serpico schreef:

Hoezo? Grindhouse is toch niet echt één film. Je krijgt twee films voor je kiezen die je makkelijk apart kunt beoordelen.

The One Ring schreef:

Daar heb je wel gelijk... Maar de film was bedoeld als één film met fake trailers en weet ik wat allemaal. Dan zou je dat als geheel ook moeten kunnen beoordelen, vind ik.

LapraS

Hoe werkt 't nou met deze film..7 Juni in de bioscoop en nu al stemmen xD..Enlighten me.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

The One Ring schreef:

Jawel, want Grindhouse is niet een film, maar twee films voor de prijs van een.

Grindhouse is WEL een film. Zijn althans Tarantino's eigen woorden.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Zeer eenvoudig om de film illegaal te verkrijgen. Paar klikjes away hier achter mijn PC en ik heb hem in 6 uurtjes binnen zodat ik 191 minuten later mijn stem uit kan brengen op deze site.

Mensen die hem in Amerika gezien hebben of gedownload.

Oh, dacht international release. Anyway, hoe zit 't dan als ik naar deze film ga, krijg ik dan Death Proof en Planet Terror te zien xD?

serpico

Niet als je buiten de VS gaat, daar zullen ze apart te zien zijn. Dat is net het punt van discussie hier; hoe ga je dat beoordelen?

LapraS

Hm, wat wordt er bedoelt met 191 minuten dan?

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

LapraS schreef:

Hm, wat wordt er bedoelt met 191 minuten dan?

Dat is de speelduur van deze film.

serpico

De oorspronkelijk bedoelde versie van de film zoals die in de VS te zien is. Maar de aparte versies zullen geremonteerd worden, waardoor ze langer worden.

O RLY? Van beide films?

Wat bedoel je nou?

LapraS

Vroeg of die 191 minuten refereerde aan enkel Death Proof of Planet Terror, schijnbaar aan allebei dus.

serpico

Yep, maar dan dus wel de versie zoals in de VS. Als je de films die nu los te zien zijn achter elkaar zet krijg je een langere speelduur.

LapraS

Meh, raar. Ga wel vrijdag naar Death Proof.

avatar van killerfreak

killerfreak

of gewoon gezien in een of andere sneak

avatar van feanaro surion

feanaro surion

killerfreak schreef:

of gewoon gezien in een of andere sneak

Dan hebben ze alsnog maar 1 van de twee films gezien.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

is het dan zo moeilijk om los van deze film "Grindhouse" Planet Terror en Death Proof hier neer te zetten? dat is op IMDb ook. Planet Terror en Death Proof zijn gewoon 2 films, en Grindhouse is een Grindhouse ervaring-film waarin beide films verkort en met fake trailers worden getoont...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik geloof dat op MM altijd de originele versie wordt aangehouden.

Hoewel in dit unieke geval best een uitzondering mag worden gemaakt idd.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Interessant zou het zijn om te zien of het gemiddelde van "Grindhouse" dan hoger zou liggen dan het gemiddelde van de twee losse delen

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik ben ook niet in de laatste plaats erg benieuwd naar Rob Zombies fake-trailer!

Rob Zombie