• 9.421.843 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van Reinbo

Vrees dat Tarantino idd medeschuldig is aan het geheel en op zich hebben ze gelijk als ze zeggen dat de mainstream europeese filmkijker niet bekend is met het concept Grindhouse.

Het probleem is alleen dat deze film zich niet richt op de mainstream kijker. Maar zelfs dan denken ze dat er daar meer €€€ te halen is dan bij de paar geeks die wel snappen hoe Grindhouse gezien moet worden.

Het enige dat wij (geeks) kunnen doen is genoeg negatieve geluiden laten horen dat de mainstreamers die er wel heen willen ook hun interesse verliezen...

En downloaden, vooral illegaal downloaden en verspreiden via schoolpleinen, werk, universiteiten, overal. Laat vanaf de Amerikaanse release de dubbel bill een groots illegaal succes worden in Europa. Dat zal ze leren.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Reinbo schreef:

Damn right!!!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

That's the spirit Heb er zin in

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Na het checken van dit http://www.youtube.com/watch?v=5BDPnOg2lWc

lijkt het wel alsof Rodriguez en Tarantino er niks van weten. Das natuurlijk bullshit, ze weten het donders goed, het boeit ze alleen niks: 'These are the guys that sold you 1 movie for the price of 2, kill bill'

avatar van as

as

Kwam iets tegen in AICN interview wat me heel erg verbaasde. Volgens Rodriquez wilden juist de distributeurs in de desbetreffende landen de film in twee losse delen hebben. Dat terwijl A film bij hoog en laag beweert dat het ze is opgelegd vanuit de de weinstein company. Heeft A-film nu wat uit te leggen?

MJ: I understand with the international release the films are gonna be released separately but with extra footage. So what’s going to happen with the trailers and what is that extra footage?

RR: Well our scripts, originally, the idea was to do something like 65-minute movies each, but our scripts ended up being really long so I said well let’s shoot the whole thing and then on DVD we can put out long versions when we put out the movies, we might put them out separately first on DVD. And then it turns out internationally some countries just didn’t get the grindhouse concept. The distributors just didn’t want the double feature, they wanted them in single pictures, so we thought oh well that’s a good way to include all that extra stuff we had shot cuz Quentin shot all of his missing reel and he has another half hour of his that makes everything just make even more sense, so um, we just had to cut a tighter version to do it as a double bill I cut my down to like 86 when it’s really like a probably 98 minutes, there’s probably another 15 minutes in it. I just trimmed it way down so people wouldn’t feel like they were done for the night and ready to go home so I had to cut mine tighter so all that will be in for the international so in the international release, if you go see Planet Terror there’ll be Machete and maybe one other trailer, and then my movie in its full version will play.

(Zie voor gehele interview ook http://www.aintitcool.com/node/32189)

Is A-film dan toch aan het liegen? dat zou schandalig zijn na wat ze ons vertelden.

streeter

Uitstekend - een unieke bioscoopervaring.

Een van de leukste films die ik in tijden heb gezien.

****

avatar van Metalfist

Metalfist

Jij hebt de film nu al gezien Streeter?

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Kijk eens waar hij woont Metalfist

avatar van Metalfist

Metalfist

Ow

avatar van orginaliteit

orginaliteit

avatar van neo

neo

Ik vrees dat je dan behoorlijk teleurgesteld wordt...

streeter

Oei, de film is in de VS zwaar geflopt. Jammer, ik had gehoopt dat er meer Grindhouse films gemaakt zouden worden. Helaas.

neo schreef:

Ik vrees dat je dan behoorlijk teleurgesteld wordt...

streeter schreef:

Hoezo, hebben jullie ADD?

Hoe kom je aan die info. Kan niets vinden op Boxofficemojo. Daarbij kostte de film slechts 53M, neem aan dat die op z'n sloffen wordt terug verdient. Daarbij richt GH zich natuurlijk iet op de echte massa.

Reinbo schreef:

Het is op boxofficemojo, showbizdata, boxofficeguru, enz.

De film kostte waarschijnlijk een stuk meer dan $53 miljoen, volgens deadlinehollywooddaily.com (de site van Nikki Finke van de LA Times - hoewel ik haar niet uit kan staan is ze zeer reputable). Van die site:

The Weinstein Co. has been plagued by bomb after bomb since its 2005 inception after Miramax founders Harvey and Bob couldn't come to terms with Disney. It had a lot riding on this pic in terms of reputation. (Not to mention money: I hear the real budget for Grindhouse is at $67.5 mil though Harvey and Bob were spinning it as low $50s.) But Friday's take of only $5 million from the 2,624 theaters where the Planet Terror and Death Proof combo, complete with its block of fake movie trailers, is playing was only good enough for 4th place among the Top 10 movies. Worse, the per screen average was anemic, only $1,905. This is a body blow to TWC, which had been touting its relationships with filmmakers like Tarantino and Rodriguez to attract investors.

avatar van neo

neo

streeter schreef:

Hoezo, hebben jullie ADD?

Nee maar wel een film die opgesplist wordt. Als je verwacht een leuke 3 uur te gaan zitten kijken...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Raar dat hij niet op 1 staat in de box-office van deze week. Een opbrengst van maar 11.3 miljoen.

avatar van Chr.s

Chr.s

Een opbrengst van maar 11.3 miljoen.

Wou dat ik het had.

avatar van ryanmakhanlal

ryanmakhanlal

Een geweldige film...het is echt een aanrader! Ik heb in tijden niet zo'n goede film gezien...

4*5-----5 STERREN!

avatar van sonyjh

sonyjh

vertel eens iets over beide versies? welke film was de beste? planet terror of death proof?

't is één film....

wait_here

Het schijnt met "Planet Terror" te beginnen, een film vol actie. Daarna volgt "Deathproof" die anders dan de trailer doet vermoeden veel conversaties (a la Tarantino) bevat. Daartussen door minstens drie eigengemaakte trailers door b.v. regiseurs als Rob Zombie. Tenminste dat blijkt uit de meeste commentaren op IMBD. Beetje te veel van het goede allemaal bij elkaar. Ik zou voor één film tegelijk gaan. Maar ja het is nu eenmaal gebaseerd op het "Grindhouse"-B-film principe.

orginaliteit schreef:

Zalig meer dan 3uurs in de cinema zitten echt geweldig

Lijkt me een beetje voorbarig, je hebt namelijk nog niets gezien.

avatar van as

as

orginaliteit schreef:

Zalig meer dan 3uurs in de cinema zitten echt geweldig

Dat zal helaas niet gebeuren hier in Nederland.

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Ben echt beniewd naar deze film.

Op IMDB staat ie al in de top-250.

Verwacht er dus veel van.

wait_here

"Planet Terror" kan wel leuk worden, ja. Voor "Death Proof" zou je een Tarantino-fan moeten zijn. Misschien is het voor sommige mensen wel een uitkomst als beide films apart gaan draaien. En distributeur A-Films dus dubbel vangen , ok, is wel wat onsympathiek.

avatar van gotti

Zag een stukje van die trailer van Eli Roth. Wat een duffe boel was dat zeg...

avatar van dje-em

dje-em

hehe geweldige film.

oh en tarantino wilde kill bill in een film stoppen van drie uur maar dat werd geweigerd door de filmmaatschappij.

avatar van dje-em

dje-em

oh en het is toch geweldig dat Bruce Willis als bekendste acteur meedoet en niet eens bij de credits genoemd wordt?

Ook leuk Sydney Poitier doet mee...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Het gerucht gaat dat Grindhouse nu ook in de VS wordt opgesplits ivm de tegenvallende boxoffice.

Met bovendien extra materiaal. Wat een rip-off is dit toch.