• 9.381.114 stemmen

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

Fantasy / Avontuur | 169 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Releasedatum: 23 mei 2007

Plot Pirates of the Caribbean: At World's End

"At the end of the world, the adventure begins."

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben.

Jack Sparrow

Joshamee Gibbs

Cutler Beckett

avatar van loves_horror

loves_horror

Het verhaal vond ik zeer verwarrend. Dat zal wel aan mij liggen, maar ik kon het gewoon niet volgen. Ik vond het ook niet zo boeiend en veel minder grappig dan de vorige twee films. Deze film is, zoals de meeste vervolgen, om commerciële redenen gemaakt. Nee, deze film haalde mijn verwachtingen niet.

Ben het grondig met Kiekegaard eens, alleen vind ik niet dat je mensen die 5* geven moet uitlachen: smaken verschillen!

avatar van B.Bagger

B.Bagger

Ik heb hem vorig jaar in de bios gezien, en toen vond ik hem beste leuk. Nu keek ik hem afgelopen week weer eens, en toen vond ik er eigenlijk weinig aan. Veel geklets, weinig actie en er zit geen vaart in de film. Ik vond de 1e pirates film nog super, de 2e een stuk minder en de 3e weer een stuk minder. Jammer, er had meer in gezeten denk ik

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Het minste deel maar ik heb me er wel heel dik mee vermaakt. 3,5******

loves_horror schreef:

Neuh, dat ligt zeker niet aan jou; deze film heeft zo ongeveer het verwarrendste verhaal in een dergelijke Hollywood-blockbuster ooit!

avatar van Minotaures

Minotaures

Qua humor, blijft dit de 1ste waar het vol mee zit, maar voor de rest, is dit de minste, naar mijn mening.

Angrod_Pallanén

Een jaar geleden zag ik hem in de bioscoop en was grootschalig teleurgesteld. Nu valt het al wat weer mee (vooral aangezien onbrevedigende eindes hot zijn in Hollywood), maar van die 2,0 komt 'At World's End' niet af. Waarom? Het verhaal is een ophoping van ideeën die goed hadden kunnen uitpakken, maar bagger werden uitgevoerd. Daarnaast mist de film al zijn humor en verraad het alles waar deel 1 en 2 voor stonden. Nee, dit is niet zoals ik deze geweldige reeks had willen afsluiten. En daarmee hoop ik sterk op een vierde deel, zo lang Orlando en Keira maar weer mee doen, want hun verhaal is bij lange na niet afgelopen...

avatar van Remi

Remi

Angrod_Pallanén schreef:

hun verhaal is bij lange na niet afgelopen...

Ik vond dat het bij het eerste deel al goed was afgesloten...

Angrod_Pallanén

Dat was het ook, zo had het ook kunnen eindigen, maar nu ze het tweede (dikke cliffhanger) en het derde (grote teleurstelling, doet verlangen naar meer) deel hebben gemaakt moet er toch meer te vertellen zijn? Ik bedoel, ze eindigde met het hoofd liefdespaar gescheiden door stomme regels, de vaste bijpersonages azend op iets wat het hoofdpersonage heeft wat eeuwige jeugd kan brengen terwijl hij in z'n eentje op het midden van de zee zit, dat is geen einde, dat is vragen om een vervolg.

avatar van davy jones

davy jones

Angrod_Pallanén schreef:

Ik vind dat je grotendeels ongelijk hebt, moest je de aftiteling volledig uitkijken kan je zien dat Will en Elizabeth terug samen zijn want ze heeft op hem gewacht en nu is de vloek verbroken. End of story voor will en elizabeth. Over de jacht van jack en barbasso op het levenswater, dat is gewoon dat als ze een vervolg maken de draad op dit punt weer kunnen oppikken.

Angrod_Pallanén

Uhm, sorry hoor, maar volgens mij is dat laatste stukje juist een schamele troost..want de vloek kan niet verbroken worden. Will kan slechts eens in de 10 jaar aan land komen en we zagen de eerste keer en nu zagen we de tweede keer alleen met zoon. Na deze dag gaat hij gewoon weer terug op zee. Dat is geen einde, dat is een stom excuus voor een einde. Het is gewoon een flashforward die laat zien dat ondanks dat ze 10 jaar van elkaar verwijderd zijn en dat die zoon zijn vader niet kent, Will en Liz nog steeds van elkaar houden. Freakin' ridiculous.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik hoop niet op nog een vervolg.Ik ben nu wel klaar met die hele Pirates franchise.Mocht er nog wel een vervolg komen hoop ik dat ze de kant van deel 1 weer opgaan,Gaan ze wel weer in de lijn van de laatste 2 delen verder word het gewoon weer bagger.

Angrod_Pallanén schreef:
De vloek was toch echt over hoor. Ik weer er het feine niet meer van, maar de in dat stukje zichtbare groene flits heeft daar wel aandeel in gehad.

Wat bedoel je met dat laatste? De film borduurt juist voort op de eerste 2 delen; iedereen verraadt elkaar in een bombastische setting vol special effects en flauwe humor. De mate waarin dat slaagt verschilt van deel tot deel, maar over welk verschil heb je het precies?

Angrod_Pallanén

Ik heb de film vandaag gezien en zover ik kan herinneren betekent de groene flits dat Will en The Flying Dutchman betekent dat ze uit het dodenrijk zijn gekomen, wat uiteindelijk Will's baan is. Hij moet net als Davy Jones zielen schepen tussen leven en dood. En net als Davy Jones mocht hij niet aan land komen op één keer na in de 10 jaar. En net als Davy Jones kon de vloek niet anders worden opgeheven dan dat iemand zijn hart doorboort en waardoor hij dus sterft. Iets wat hij eigenlijk al had gedaan als hij dat hart van Davy niet had doorboort. Met andere woorden (en ik voel me erg schuldig dat ik het einde nu voor je verpest), de vloek is er nog steeds, Will spendeert één dag met Elizabeth en zijn zoon en kan daarna weer tien jaar zonder.

Wat het "verraad" betreft. Denk aan het feit dat geen enkel goed personage dat enige betekenis had in deel 1 en 2 is gestorven, behalve Zoe Zeldana die plots verdween bleef iedereen altijd leven. Pats, in deel 3 zeggen we zonder al te goede reden vaarwel tegen Gouvernour Swann, James Norrington en Davy Jones (die EIC loser kan me niet schelen).
Daarnaast zijn deel 1 en 2 een achtbaanrit die de personages van avontuur in avontuur gooien in alle soorten plaatsen. In deel 3 is het Singapore en, uhm, de zee? Nee, deel 3 pakte het grootst aan, het begon zichzelf serieus te nemen en daarnaast probeerde het een grootste oorlog tussen de East Indian Trading Company en de piraten te vertellen, maar verloor daar tussen waar deel 1 en 2 wel om gingen. Personages die zonder al te veel progres, heerlijke avonturen beleven met een komische ondertoon en met spetterende actie. Deel 3 was té, in deel 1 en 2 had alles een betekenis, in deel 3 kon grote scenes zoals Singapore weg kunnen blijven. Ik vond het een grootste teleurstelling en het voelde, toen niet en nu niet, aan als een Pirates of the Caribbean film. Sorry, maar dat moet goed gemaakt worden!

Angrod_Pallanén schreef:
Argh, ik wil het niet geloven, dit vraagt om een herziening!
Maar trouwens, het getuigt wél van de min of meer eeuwige liefde tussen beide die ik heel mooi vond

Ja, ok, maar dit is 1. omdat deel 3 (zoals je al zegt) serieuzer is dan de andere 2 (daarom sterven Norrington en Swann) en 2. omdat de schurken gewoon aan hun eind moesten komen. Barbossa stierf in deel 1! Hier zijn het verder louter schurken die pas in deel 2 geïntroduceerd werden. En 3.: het al of niet doodgaan van personages staat niet rechtstreeks in verbinding met het verraad. Dus dat blijft een overeenkomst in alledrie de films. Maar je kunt je er wel aan storen, het is allemaal een klein beetje minder jolig en vrolijk dan eerst. Een klein beetje, dat wel . Dit kon ik overigens juist heel goed waarderen, het is zelfs mijn favoriete punt aan de film!

Tja, ik vind deel 3 juist wel in jouw omschrijving van deel 1 en 2 passen. Een achtbaanrit, personages zonder progress en het avontuur vond ik grandioos. Singapore, The End of the World (!), The Brethren Court, De Draaikolk, dat lapje strand; locaties te over Met meer functie dan in deel 2 overigens; dat hele kannibalen-gedoe had daar weg kunnen blijven, dat gevecht op het strand (met die sleutel en die kist) ook. In tegenstelling tot het omkiepen van een schip in deel 3.

Maar het komt erop neer dat jij meer van de joligheid en het avontuur houdt en ik meer van het serieuze gedoe (You can't keep doing this forever, Jack...), jij meer van de humor in deel 2, ik meer van die uit deel 3. Ik geef overigens toe dat de humor uit deel 3 crap was, maar dat maakte het juist hi-la-risch. Ook de romance werkte hier heel goed voor mij. En dat symbolische opblazen van die ECI gast maakte het af. Feit blijft dat alledrie de delen veel van elkaar weg hebben, deel 3 gaat slechts een beetje een andere richting uit. Over smaak valt niet te twisten he

avatar van Sasja

Sasja

Ik zie op deze pagina 2 goede punten over de vloek maarmee ik het eens en oneens ben. zoals ik ergens een keer had gelezen bleef davy jones vervloekt omdat Calypso er niet was toen hij aan land mocht komen. Dat was dan voor will ook zo alleen na 10 jaar kwam elizabeth wel en zou idd de vloeg uitgewerkt zijn. Zelfs als dat waar zou zijn dan klopt het nog niet want de flying dutchmen heeft altijd een kapitein nodig.dus zoals ik er nu overdenk is het toch wel een beetje rommelig

Angrod_Pallanén

Nope, zo blijkt ook nu weer Had overigens niet verwacht dat Pirates fans het serieuze in de films konden waarderen, het voelt zo on-Pirates-achtige aan. Want idd, ik hou meer van het vlotte oppervlakkige gedoe van de films. Pirates maakte zichzelf vele malen compleet belachelijk en deed daar verder niet moeilijk over.
En over de eeuwige liefde en schurken;
Ik hoop dat je hem opnieuw bekijkt en je visie geeft want daar ben ik toch wel benieuwd naar En idd, dat het de eeuwige liefde aangeeft tussen Will en Elizabeth is mooi, maar zeker niet bevredigend. En Barbossa kwam terug, ik vond het leuk dat hij stierf, tuurlijk hij was the bad guy, maar hij werd enigszinds goed en dus bleef hij leven, wat teruggrijpt op mijn "geen enkel GOED personage" stierf. De slechterikken maakt niet uit, maar alle hoofd- en bijpersonages aan de kant van Liz, Will of Jack bleven altijd overleven, dat maakte de grote gevechten juist zo leuk. Dat ze daar in deel 3 van af zijn gestapt is echt een vlek op de herinnering van die personages. En bovendien iets wat Elizabeth niet aan gedaan kon worden. Sorry, maar als je vader en ex-vriendje zijn gestorven en je man maar eens in de tien jaar aan wal kan komen, dan ben je toch depressief voor het leven? Nope, naar mijn mening kan het niet. En daar blijf ik bij

Edit: Ik zie de post van Sasja en denk; Davy was boos dat Calypso er niet was omdat het haar liefde voor hem verraadde, niet omdat het hem had kunnen verlossen van de vloek. Zie, die enige dag is een teken van hoop, zoals Will zei, als je daar op wacht en je geliefde is er niet, tja, dan ben je natuurlijk niet al te blij. Maar het kan idd op twee manieren worden opgevat, net zoals deel 1 (het duurde vele malen herziening tot ik werkelijk begreep hoe The Curse werkte en hoe het aapje weer kon leven (FYI ik bleef altijd wachten op de credits, iets waar ik altijd trots op ben als ik ben een Pirates fan praatte die dat niet had gedaan) dus ook hier zal het nog even duren voordat ik begrijp hoe deze Curse eigenlijk werkt.

Angrod_Pallanén schreef:
Ja ik ook. En anders pluk ik wel een verklaring van internet

Haha, zo had ik het nog niet bekeken. Point taken. Maar ik heb het geen moment zo gevoeld hoor Ik vond het gewoon ontzettend zielig voor Norrington. Als hij voor haar liegt enzo. Mede omdat ik compleet begreep dat hij als een blok voor Elizabeth viel. En doodgaan is nu eenmaal iets dat vaders doen... En ja, daar houdt ik wel van; geen smet voor mij, juist mooi!

Misschien kon Will niet eigenhandig stoppen kapitein van de Flying Dutchman te zijn, maar mocht hij nu in ieder geval zelf bepalen wanneer hij wel en niet aan land wilde komen? Niet slechts eens in de 10 jaar dus.

En anders, zoals ik al eens gezegd heb: Less is more. Die ene dag moet dan wel iedere 10 jaar weer de dag van je leven zijn. Ook romantisch

Angrod_Pallanén

Dat is het ook, en het is maar hoe tevreden je er mee bent, ik persoonlijk kan het niet hebben, maar kan wel snappen dat het genoeg is voor anderen.
Wat die vaders betreft; dat is het nou juist! Twee films lang zien we hoe Will er alles aan doet om zijn vader te redden en boem, dan mag Elizabeth's vader wél het loodje leggen?
En als Will zelf mocht bepalen hoe vaak hij aan land mocht komen, waarom wacht hij dan 10 jaar?
Nope, blijf bij mijn theorie.

serpico

Ik bedoelde dat hij na die groene flits zelf mocht bepalen hoe en wat. Die 10 jaar moest hij sowieso wachten.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

serpico schreef:
is ook niet helemaal waar.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

avatar van Bionicle

Bionicle

Ik vond het opzich een erg leuke en mooie film, maar niet zo goed als Dead man's chest

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Dit was echt bagger de helft van het verhaal was voor mij onduidelijk en dan nog zo'n dom einde waar ze waar een deel 4 uit kunnen slepen.. ik ben er wel klaar mee

avatar van matitie

matitie

Martijnnn schreef:
Will is gewoon voor de rest van zijn leven genaaid en is niet vrij.

Als Will weer herenigd wordt met zijn 'geliefde' is hij van zijn opdracht af, verklaard ook waarom Jones zo doorgedraaid is.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Martijnnn schreef:
Will is gewoon voor de rest van zijn leven genaaid en is niet vrij.

Kijk effe de scene na de aftiteling.

matitie schreef:

Whoohoooo

avatar van Martijnnn

Martijnnn

psycholamp schreef:

Kijk effe de scene na de aftiteling.

Mwah dat heb ik gekeken, maar het kon me allemaal wel een beetje gestolen worden . Het was mooi zoals het was maar er moest [spoiler perse weer een Disney einde aan
Voor alle mensen die dus niet de credits afkijken is hij dus lekker voor altijd de lul ^^

Er stond bovendien ook ergens geschreven dat Will hoe dan ook voor altijd gedoemd zou zijn

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Minder dan het 1e en 2e deel, maar nog steeds wel goed.

Wel jammer van de laatste scene!

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Over het algemeen zeer vermakelijk en indrukwekkend en lachwekkend. verhaal is best te volgen voor wie zijn kop er bij houdt. Muziek is vele malen beter dan in de vorige delen waardoor het allemaal niet zo uitgemolken klinkt. Overtreft deel één overigens niet.

avatar van erwin1122

erwin1122

een mooie film soms een beetje verwarrend maar later pik je het wel weer op wel minder humor maar ik heb me vermaakt een 4,5