• 9.379.612 stemmen

Night at the Museum (2006)

Komedie / Avontuur | 108 minuten

Genre: Komedie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Ben Stiller, Robin Williams en Carla Gugino

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 15 februari 2007

Plot Night at the Museum

"Where History Comes To Life"

Larry Daley gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het "Museum of Natural History". Tijdens zijn diensten beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt en de T. Rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier is uit de geschiedenis. In al deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten. Een wassen beeld van president Teddy Roosevelt dat hem moet helpen deze chaos te stoppen en zo het museum te redden.

avatar van shockdog

shockdog

Bedroevend hoge score voor zo'n idioot slechte film. Ik heb geen één keer gelachen. Het enige wat de film doet is irriteren.

avatar van sporthaas

sporthaas

shockdog schreef:

Wat een zuurpruim ben je dan.

avatar van Joakiem

Joakiem

Aardig

Voorspelbaar

Summier, het verhaal houd te weinig in

Desondanks, kijkt makkelijk weg, leuk voor op een doordeweekse avond, niet meer niet minder. Ben Stiller vermaakt natuurlijk weer op ongekende manier. Had er meer van verwacht, ik zou hem niet snel nog een keer kijken, desondanks toch aardig.

avatar van schram101

schram101

Erg orgineel verhaal en soms prachtige CGI! Ook Stiller doet het vrij leuk, alleen is de komedie vrijwel nooit komisch. Iets wat ik toch wel verwacht van een komedie.

avatar van Gamma

Gamma

duurt even voor de film op gang komt, maar dan is het soms wel hilarisch. niet een super komedie, maar op de juiste momenten gebeuren dan toch de juiste dingen om je erbij te houden

avatar van Killerbert

Killerbert

erg leuke film, goed verhaal en netjes uitgewerkt

avatar van huVILEub

huVILEub

Zeer goede komedie. Ben Stiller is zeker geschikt voor deze rol.

Een mooi verhaal en de museumstukken zijn erg mooi gemaakt en gespeeld. Leuke grappen, voor (denk ik) jong en oud.

Het blijft wel een komedie/familiefilm dus het is vrij voorspelbaar, maar dit maakt niet uit voor het totaalbeeld.

Maar als je van deze (familie)films houd is dit zeker een aanrader.

avatar van tijn79

tijn79

Visueel een aardig filmpje, maar verder weer zo'n standaard Ben Stiller film

avatar van aerts007

aerts007

Leuke (glimlach) familie film.

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

Leuke film. Het heeft geen zin om hier zware commentaren op los te laten. Alles klopt gewoon.

avatar van DixieDC

DixieDC

Ontspannende film met verbluffende effecten, een flauwe verhaallijn en zeer voorspelbaar maar toch genietbaar door een prima cast met naast Ben Stiller zijn vertrouwde kompaan Owen Wilson, ook Robin Williams was genietbaar en Dick Van Dyke en Mickey Rooney...ik wist niet dat ze nog leefden laat staan acteerden ! Voor zo'n film zet je verstand op nul en laat je je meeglijden met het verhaal, hij krijgt van mij 3,5 sterren, benieuwd naar het vervolg .

avatar van ezra1971

ezra1971

ik vond deze film echt leuk. Hillarisch wordt het nooit echt, en eigenlijk weet je ook wel wat er zo ongeveer komen gaat. Desalniettemin zijn de acteurs top, en de film is met liefde voor het genre gemaakt. 3.

avatar van luuuuk

luuuuk

Geniaal einde trouwens (dan heb ik 't over de laatste 5 seconden)

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

shockdog schreef:

Ik lach ook bekan niet tijdens een film, alle wanzinnig goeie moppen of hilarische humor kunnen mij doen lachen. Ik glimlach als ik een komedie zie

en de film irriteerde niet.

Enigste keer waarbij ik mij echt bulderde van het lachen was 40 year old virgin en das voor mij de soort type humor.

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Sjaaa... heb hem afgekeken..

Beetje kinderlijk filmpje..

Al vond ik het met die neandertalers wel grappig haha

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

1 ster voor die aap

avatar van Film Pegasus

Nogal een cliché film die niet echt fris overkomt. Begint wel leuk maar valt dan in een standaard loopje. Voor het genre is het best nog wel te doen. Geen kinderachtige dubbelzinnige woordspelingen of zo. Vooral voor de kids bedoeld, maar nog net kijkbaar voor volwassenen. Al hoef ik het geen tweede keer te zien...

avatar van dalma

dalma

gewoon een leuke film met grappige momenten.

avatar van NewSoul

NewSoul

Goede film. met veel grappige momente

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Ik heb niet met deze film moeten lachen, ligt dat aan mij? Het is nochtans een komedie. Maar de belangrijkste troef bij deze film is toch de pure entertainment.

avatar van Mr_Remia

Mr_Remia

best wel een leuke film, heb hem in de bus gezien toen ik op vakantie ging, af en toe leuke stukken erin maar het is zeker geen topper

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Film Pegasus schreef:

Volkomen mee eens al is de film voor mij een halve ster meer waard dus 2,5*.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

DixieDC schreef:

Met jou eens.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

OK, ik heb hem ook gezien, wat kan ik zeggen....?

Als jeugdfilm is hij héél goed (denk ik), waarschijnlijk gaan jongeren die 8/10 geven.

Maar voor volwassenen zijn er véél te véél scènes waarbij je in jezelf mompelt :

"Oh my God, kan het NOG meliger dan dit...?"

De effecten zijn AF, bij momenten is hij écht wel goed te pruimen, maar over de hele lijn gezien geef ik hem een score van 5,5/10, juist niet gebuisd.

Komaan gasten/gastinnen, middelmatigheid is er al véél te véél, ik wil méér dan dat !!

Filmsite : http://www.nightatthemuseum...

avatar van mnrk

mnrk

Gewoon lekker naar kijken en niet te moeilijk over doen.

Mede door de acteurs en de special effects is dit nog best een leuke film.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Leuke film, niet meer en niet minder 3,0

avatar van leandra6

leandra6

heb heel getwijfeld of ik de film zou kijken, hij trok me niet echt aan. maar vandaag toch geken, en wat was dat een meevaller. was echt een leuke film, leuk verhaal, leuke special effects. heb er echt van genoten!

krijgt van mij 3 sterren

avatar van juhnzun

juhnzun

Erg Geinig

avatar van 606

Erg vermakelijke en komische film.

Leuk gemaakt en een prima verhaaltje.

3,5 ster

avatar van thunderball

thunderball

Deze tot nu toe vermeden, vanavond maar eens gekeken.

Eerlijk is eerlijk: hij is eigenlijk heel leuk.

Het hele idee, dat alle figuren in het museum 's nachts tot leven komen is origineel en leuk gevonden.

De uitvoering is ook goed, met werkelijk zeer sterke special effects en de aanwezigheid van Williams, Coogan en Wilson is hier zeker een meerwaarde.

Ben niet zo'n Stillerfan en vind hem meestal dan ook sporadisch leuk.

Echter in deze film lijkt hij erg op zijn plaats en komt hij sympathiek en bij tijd en wijlen zeer grappig over.

Een perfecte familiefilm, zeker ook voor deze tijd van het jaar.

Een acht, ofwel vier sterren.