• 9.384.855 stemmen

Night at the Museum (2006)

Komedie / Avontuur | 108 minuten

Genre: Komedie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Ben Stiller, Robin Williams en Carla Gugino

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 15 februari 2007

Plot Night at the Museum

"Where History Comes To Life"

Larry Daley gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het "Museum of Natural History". Tijdens zijn diensten beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt en de T. Rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier is uit de geschiedenis. In al deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten. Een wassen beeld van president Teddy Roosevelt dat hem moet helpen deze chaos te stoppen en zo het museum te redden.

avatar van miss_efron

miss_efron

Heb heel erg van deze komedie met Ben genoten

avatar van Laila001

Laila001

Het eerste uur, vreselijk saai. Daarna werd het wel leuk.

Het einde was eigenlijk belachelijk, maar ik hou er wel van! Al met al best een geinige film, al vind ik het wel meer een kinderfilm.

avatar van Pete_033

Pete_033

Aardig filmpje alleen wat te kinderachtig. Er zitten een paar leuke momenten in maar had er meer van verwacht net als de rest van de bioscoopgangers destijds die allemaal de zaal uitliepen.

avatar van dominion

dominion

Leuk filmpje.

Had deze film op het grote scherm gezien in een best wel volle zaal.

En heb er toch wel heel erg van genoten moet ik zeggen.

Maar ik kijk graag naar de films met Ben Stiller omdat ik ook echt zijn humor kan waarderen.

Heb dus ook bijna elke film gezien met hem erin.

Vind dit deel wel ietsjes minder dan deel 1 maar toch is dit ook een goed filmpje.

Als je een leuk familie filmpje wil zit je bij deze film goed.

Vond de monsters, levende beelden en wat het ook allemaal mocht zijn heel leuk vooral de dino.

3,5

avatar van Theunissen

Wat een tegenvaller was dit, zeer flauwe en kinderachtige humor.

avatar van nachtgekko

nachtgekko

Niet aan mij besteed deze film

Hoop flauwe grappen en zinloze dialogen waar ik niet van houd

Zonde van een avond film, laat ze dan eens een keer een echte topper als bijv. Dreamcatcher of A clockwork orange uitzenden, maar nee het gepeupel snapt dat soort films niet

bagger commerciële zenders

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Op zich nog best wel een leuk concept, zo'n museum dat tot leven komt, maar de uitwerking mag gerust inspiratieloos worden genoemd: nergens wordt ook maar een leuke grap uitgehaald met een van de museumstukken (op het niet herkennen van Columbus na misschien), sterker nog, ze kunnen gerust irritant genoemd worden - al was het maar omdat ze veelal zo overduidelijk uit ontzettend lelijke CGI bestaan. Humor is grotendeels afwezig, op twee aardige grapjes van Ricky Gervais na, en ook voor het overige weet Night At The Museum niets noemenswaardigs te bewerkstelligen. Een film voor als je absoluut geen zin hebt om iets te doen - lachen inbegrepen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Geinige komedie met fantastische effecten en leuke historische figuren/volken.

Ben Stiller is ook ideaal voor deze rol.

En die aap

avatar van Lennert

Lennert

Nergens hoogstaand en bijzonder matig geacteerd (met uitzondering van de immer amusante Robin Williams), maar uiteindelijk is het hele verhaal erg vermakelijk en de situatie aangenaam. Stiller en Wilson zullen voor mij altijd een vervelend acteer-duo blijven, er is iets aan hen wat me gewoon nooit zal aanstaan. Te gemaakt, nooit eens een positieve uitschieter in het acteerwerk of een echt ander soort rol en vooral hele vervelende koppen.

Desalniettemin als familiefilm zeer goed geslaagd, op zich wel benieuwd naar de tweede film.

avatar van guitar-rob

guitar-rob

Leuke film,

Voor kinderen erg leuk, maar ik denk voor volwassenen niet zo fantastisch..

ik vind persoonlijk ben stiller een beetje een raar mannetje en de rollen die hij heeft niet altijd even goed,

maar het is een leuke film als je zin hebt in een avondtje lol.

avatar van Courtes

Courtes

Kwamen ook nog ( verrekte )mongols in voor of zag ik dat verkeerd?

avatar van kleinepierik

kleinepierik

Night at the museum is een film met ontzettend flauwe humor. maar we; met een (redelijk) leuk verhaal.

avatar van booyo

booyo

Idee is leuk, maar sjongejonge wat een slappe film. Op misschien 1 of 2 grappen na niet kunnen lachen..

Flauwe humor + Ben Stiller = 1.5*

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1910 stemmen

wat een zouteloze film is dit zeg! Was sowieso al niet zo dol op Ben Stiller, en dat wordt er zo niet beter op.

Eigenlijk moeten ze daar een straf op zetten: met zo'n enorm budget zo'n beroerde film afleveren. foei, een kwartier met ezelsoren in de hoek!

1 1/2 ster volledig op het conto van ricky gervais.

avatar van wimaroca

wimaroca

Zeer flauw ook niet mijn ding,m'n zoon zit wel te genieten,ik kijk niet meer

avatar van DVD-T

DVD-T

Een film die niet altijd even grappig is, maar wel een leuk uitgangspunt kent.

Stiller neemt soms net even wat te veel hooi op zijn vork omtrent de humor. Daardoor werken sommige momenten niet echt zoals het zou moeten. Verder dan een kleine glimlach komt het echter nergens. De film blijft wel van begin tot eind vermakelijk, maar dat komt vooral door het museum en alles wat daar 'snachts tot leven komt die alle aandacht opeisen. Tevens zijn er wat leuke geschiedenis lesjes die erg interessant zijn. Er komen best veel effecten in de film voor en die zien er dan ook prima uit. Verhaal dient enkel als kapstok voor het laten zien van zo veel mogelijk dingen die tot leven komen en is verder dan ook niet echt boeiend.

avatar van Bruens

Bruens

Deze film staat gewoon op 8 als het gaat om 20'st century fox meest succesvolle films (qua omzet), can u believe it???

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Erg leuke film wat eigenlijk nergens over gaat

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Een van de weinige keren dat ik Ben Stiller echt leuk vind in zijn rol.

Ontzettend goed vermaakt.

avatar van ibendb

ibendb

Leuke film voor de hele familie... Totdat je familie hem al een paar keer gezien heeft. Je weet al wat er gaat gebeuren en de grapjes zijn ook niet meer helemaal grappig. Na een herziening is ie toch wel minder.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Leuk voor kinderen, ik vondt het dus ook een kinderachtig film.

avatar van Nigelwestland

Nigelwestland

Leuke film. Genoten en helemaal afgekeken. Mooie effecten

avatar van bartbart

bartbart

Grapige film.

avatar van night rider

night rider

leuke film,2e deel vond ik minder.

avatar van Herisson

Herisson

Leuk om met de kids te kijken! 3,5

Leuke film voor het hele gezin, goede acteurs, goed in elkaar gezet en een leuke verhaallijn

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens bekeken en 'k vond hem de moeite waard om te bekijken. 'k dacht eerst de het een soort kopie van Jumanji ging zijn, maar hij was gelukkig helemaal anders.

avatar van Vleermuisman

Vleermuisman

Kwalitatief slechte familiefilm met een geweldig uitgangspunt

Ik heb net de film gekeken en ik ben niet onder de indruk. Het idee is leuk: allerlei personen en dieren uit verschillende tijden die tot leven komen, maar het is zo slecht uitgewerkt. Ik had nooit het gevoel dat er een groot avontuur bezig was en ik kon geen sympathie voor de hoofdrolspeler opbrengen, zelfs niet tijdens zijn speech aan het einde van de film, toen alles in het museum echt uit de hand liep. Robin Williams was daarentegen wel erg geloofwaardig en kwam goed over als Teddy Roosevelt.
Personen en dieren uit verschillende tijden zijn aanwezig en je ziet ze overal, maar zij voelen veelal aan als figuranten. Er konden zoveel leuke grappen uit worden gehaald met hen, of een avontuur waarbij de museumstukken goed tot hun recht komen. Het is leuk om Octavianus en Jed bij elkaar in een bestuurbare auto te zien, maar dit laat niet zien waarom het zo speciaal is dat twee grote leiders uit diverse tijden bij elkaar zijn. Dit zou opgelost kunnen worden door meer, en vaker, attributen te gebruiken die echt uit de tijd kwamen. Voorbeelden zijn de revolvers van de cowboys en de strijdwagens van de Romeinen.

Al met al verdiend deze film een onvoldoende, waar nog wat extra punten bijkomen omdat het acteren van Robin Williams zo goed was, het idee geweldig is en de film toch doorgaans vermakelijk bleef.

avatar van VforVictor

VforVictor

Aardige film, al was ie voor de tweede x een stuk minder, zeker geen slechte film maar ook niet goed, 2,5 ster

avatar van Mythos

Mythos

Had de film nog nooit gezien omdat ik niet weg ben van digitale speciale effecten.

Maar ik was op zoek naar films met Ben Stilller (ik ben volgens mij 1 van de weinigen die zijn humor erg kan waarderen) en ben dan toch deze maar eens gaan kijken.

Was een aangename verrassing.