28 Days Later... (2002)
Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 mei 2003
Plot 28 Days Later...
"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."
Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.
Jim
Jim's Mother
Private Clifton
Seargent Farrell
sju
Fijn om zo'n apocalyptische film (ik mag het geen zombie-film noemen) een echte Europese film is geworden. Het rare van de film is dat de virus-besmetten niet zo nadrukkelijk in de film aanwezig zijn als je zou verwachten, er worden in ieder geval een paar originele aspecten toegevoegd. Alleen jammer dat de hoofdpersonen een aantal onlogische handelingen uitvoeren (voornamelijk op het einde), die eigenlijk alleen maar lijken te dienen om een spannendere situatie te creeeren...
Maar originele film die in zijn geheel zeker beter is dan I Am Legend
B100!
Een absolute topfilm!!!
Idd een stuk overtuigender dan "I am Legend" Ook is het aangenaam om te zien dat je ook zonder computeranimatie en special effects een film kunt maken.
Een dikke 4*
toxauron
Zoals Humo (belgisch tijdschrift) het citeert 'horror als kunstvorm'. Dit is precies hoe ik er ook over denk. Het blijft een commerciële film weliswaar maar het is toch wel een klassiekertje. Ik had héél erg slecht voorgevoel bij deze film. Ik dacht dat hij net zo boring zou zijn als Resident Evil en dat soort meuk zombiefilms. Het verhaal verraste mij bijzonder. Echt heel veel kan ik niet zeggen maar doe de moeite hem eens te bekijken. Want dat is hij zeker waard. Hoop dat het tweede deel geen afknapper wordt...
*4.0
Roodkapje
Inderdaad een kwaliteits-zombiefilm. Prachtig filmwerk. Geluid vond ik minder. Die stiltes waren enorm irriterend en vond ik niet eng. Allé, als je door een lege stad loopt, laat dan tenminste vogels of krekels horen ofzo. Kwa verhaal lijkt het wel alsof ze er een einde aan geplakt hebben. Het dubbele einde lijkt me ook niet erg logisch.
Prudh
Krekelgeluiden in een verlaten Londen... ik denk dat ik de langzaam aanzwellende muziek die nu voor deze scène gebruikt wordt toch beter zou vinden.
Martijnnn
Ik vond die lange stille scene gevolgd door die geweldige soundtrack juist de beste scene uit de film.
Ik vind trouwens krekels wel een goeie
Owh ps, leer nou is dat het geen zombies zijn
psycholamp
- 1960 berichten
De stiltes in deze film zijn perfect. De muziek sluit er prima op aan. Ik denk niet dat de stiltes bedoeld zijn als "eng", maar meer om te laten zien hoe desolaat het allemaal is. Er is echt niemand meer. Het verlaten Londen vind ik één van de mooiste scenes uit de filmgeschiedenis.
*kelly*
Had veel meer verwacht van deze horrorfilm!
Ik dacht dat het zoiets ging zijn als dawn of the dead, maar jammer genoeg was het dat niet.
Er konden veel meer schrikeffecten in gezeten hebben en ook het Britse accent van de acteurs vond ik zeer irritant!
Ondanks alles toch nog een 2,5*
tukkerstein
Ik was blij dat dit geen film was Dawn of the dead was. Deze film is wat subtieler en veel spannender. De muziek was misschien soms iets misplaatst, maar de stitles voegden wel degelijk wat toe. 28 Days :ater... komt zelfs geloofwaardig over, daar waar Dawn of the dead totaal niet in slaagt.
Minotaures
Had veel meer verwacht van deze horrorfilm!
Ondanks alles toch nog een 2,5*
Jazeker, daar dacht ik ook een beetje aan. Van dat DotD gebeuren. Niet mis om het een keertje te checken. Maar niet echt mijn stijl van zombie-films. 2,0*
Sutherland
Het begin vind ik erg goed. De scene waar hij door verlaten Londen heenloopt vond ik vooral erg sterk. Echter, in het tweede deel kakt hij enorm in.
Muziek vond ik wel passen bij de fim en als je een beetje door de foutjes heen kijkt is dit best een vermakelijke film.
picah.q
Dit is een van de beste thrillers/horror film die ik heb gezien. Ik vind de opbouw van de spanning goed gedaan in de film. De muziek past goed bij de film. 3.5 / 4
DwarreI
De muziek Godspeed You! Black Emperor! staat niet op de soundtrack hoor.
BlueVelvet
Nee. Maar een deel van The Dead Flag Blues komt voor in de film (als de hoofdpersoon door een verlaten Londen loopt); dat bedoelt hij allicht.
K@i
Eerste gedeelte was zeer goed het tweede gedeelte vanaf het Soldatenkamp is een flink stuk minder
Matchostomos
Ik vrees dat je onmiskenbare kennis je even in de steek laat, BlueVelvet. Het desbetreffende nummer is nog steeds 'East Hastings'.
film88888
Ik had wel beetje meer ervan verwacht, eigenlijk beetje veel meer. Dit is niet geen horror, of zombie-film(zoals ik wel hoopte dat het een horror ging zijn.)
Cillian Murphy is ook niet snel 1 van mijn favoriete acteur's, en ik zou niet snel springen om een film waar hij in meedoet kijken.
Het verhaal vind ik wel leuk, en daarom dat ik mischien ook meer verwacht had(zoals I Am Legend) maar jammer genoeg was het niet naar men verwachtingen, en de monster's komen hier ook niet veel in.
3,0 sterren.
Allepinie
Vond het een zeer vermakelijke film. Past helemaal in mijn straatje. Jammer dat het verhaal zich op een gegevens moment op een klein stuk afspeelde en daarom het Impact-idee een beetje verloor. Maar desondanks 4* van mij!
DMF
Ik heb genoten. Vanaf het begin tot het einde aan toe. Prachtige shots afgewisseld met spannende scènes. Tot aan het moment dat men de legerbasis bereikte was het zéker de moeite waard. Vanaf het moment dat men bij de legerbasis aankwam werd het wat minder en ging het op een gegeven moment wellicht iets té snel, waardoor de film wat aan kwaliteit afnam. Desalniettemin zeker de moeite waard.
* * * *
tottenham89
Weer een prachtige Engelse zombiefilm productie,camerawerk was echt goed en het acteerwerk was ook wel aardig.Verder vond ik het begin van de film met het laten zien van de leegstaande London prachtig.Aan de andere kant waren sommige dingen ietsje te overdreven of wat onbegrijpelijk,maar verder was het super:).Vond 28 Weeks later toch wat beter.
MARCUS CORVUS
Leuke film en inderdaad veeeeel beter dan i am legend wat vele mij al hadden verteld. toch vond ik dat veel zaken niet klopte zoals; waarom waren de straten leeg van auto's, behalve die ene op het kruispunt en bijv. die gekantelde bus en waarom gaan ze in godsnaam met een taxi ervandoor als je even naar de dichtstbijzijnde auto dealer de beste vehikel kan uitzoeken en zo was er nog wel meer.. Zoals eerder hier gezegd, als je daar doorheen kijkt is dit een leuke film. Gewoon eentje die je gezien moet hebben.
psycholamp
- 1960 berichten
Kan je daar niet zelf wat antwoorden op bedenken? Denk je dat de film beter was geweest, als jij meer wist dan de hoofdpersoon? Of had je graag gehad, dat je wat geforceerde uitleggen kreeg, zodat de film ongeloofwaardiger zou worden?
De zaken die je opnoemt, vind ik niet echt fout te noemen. Wat denk je wat er gebeurt, als een stad moet evacueren? Winkels, dus ook autodealers, worden geplunderd. Sommige auto's kunnen niet ontsnappen aan die raged figuren. Die laten die auto vervolgens liggen en er is niemand meer om 'm weg te rijden. Dit is maar één mogelijk scenario en ik hoop dat je genoeg fantasie hebt om er meer te bedenken. Je hoeft het toch niet allemaal voorgekauwd te krijgen?
ponnem
Niet orgineel en niet in zijn geheel beter .....
i am legend/last man on earth hebben een iets ander perspectief : meer wetenschappelijk/vanuit 1 persoon gezien.
Ik geef deze film een vier vanwege de sfeer. Als een druppel bloed in je oog komt ben je niet binnen 10/20 seconden ontoerekkeningsvatbaar !
Maar goed..... de anarchie en vindingrijkheid is goed weergegeven.
Ik ga hem nog een keer zien en 28 weeks later er weer meteen achteraan, want de sequal is net zo goed.....
Pastichio Rocker
Ik geef deze film een vier vanwege de sfeer. Als een druppel bloed in je oog komt ben je niet binnen 10/20 seconden ontoerekkeningsvatbaar!
Je moet dit soort films ook niet al te serieus nemen.
K@i
had hoger gestemt
als het bij die soldatenkamp niet zo uit de hand was gelopen
Malick
Danny Boyle uitstapje naar het horrorgenre is er eentje die het (zombie)genre weer wat nieuw leven inblaast. Niet alleen een intelligent script maar ook sterk geacteerd en prachtige special effects. Dit alles zorgde voor een beklemmend sfeertje bij mij. Hier en daar wat commentaar op de consumptiemaatschappij, plus een grimmige toekomstvisie maakt van deze film niet iets wat je direct in een hokje kunt plaatsen. Is het nu een (zombie)horror of sciencefiction iets wat voor elke kijker iets anders zal zijn. Dus wat een frisse regisseur niet allemaal kan doen met het genre gebeuren.
SanderSander88
Uitzichtloze film. Als in goed. Heb deel 2 nog niet gezien, maar dat zal snel komen.
DwarreI
Het tweede deel heeft wat mij betreft geen toegevoegde waarde (zoals bij nagenoeg alle sequels) t.o.v. 28 days later.
Inhoud is bij 28 weeks later gewoonweg vervangen door de nadruk te leggen op aktie, geweld en 'spannende' achtervolgingen..

28 Years Later: The Bone Temple
2026

28 Years Later
2025

28 Weeks Later
2007

Zombiefilm '28 Days Later' met Cillian Murphy vanavond op televisie

Cillian Murphy maakt toch niet zijn opwachting in '28 Years Later': 'Hij wilde er graag bij betrokken zijn'

'28 Years Later' is in aantocht, maar de originele film met Cillian Murphy tref je nergens meer aan
Vervolg op iconische horrorfilm '28 Days Later' met Cillian Murphy cast drie grote namen voor de hoofdrol

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006