Deja Vu (2006)
Met onder meer: Denzel Washington, Val Kilmer en Paula Patton
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Disney+
Plot Deja Vu
"If you think it's just a feeling, go back... and look again."
De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt: het vreemde gevoel wanneer je ergens bent, iemand ziet of een situatie beleeft en denkt het eerder meegemaakt of gezien te hebben. Maar wat als deze gevoelens in werkelijkheid waarschuwingen zijn uit het verleden of puzzelstukjes voor de toekomst? Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het déjà vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.
Doug Carlin
Shanti
Jack McCready
Agent Stalhuth
Minuti
Let even op spoilers mensen.
Ik heb spoilertags geplaatst. In het vervolg zelf even doen.
Rianneke_Dan
Het viel me helaas een beetje tegen.
Het was geen slechte film, maar ik had eerlijk gezegt meer verwacht.
Ik vond het allemaal erg rommelig en je werd er zo snel tussen gegooid, ik snapte er iig weinig van.
Denzel acteerde weer geweldig, en met de actie zat het ook goed, maar toch miste ik iets.
Ook jammer vond ik het dat Tony Scott niet wat meer het sfeertje van zowel Domino als Man on Fire in deze film weerbracht.
Ik kom op een matige 3,5* (jammer)
wwelover
Het is een goede film. Verhaal is ingewikkeld maar zeker goed bedacht. Denzel speelt gewoon heel goed. Het zou wat zijn als het echt kon:). Nou ja de schrijver(s) heeft wel fantasie.
daniela-s
eergisteren gekeken. je moet er wel vanaf het begin bijblijven, maar een SUPER film.
Minority_Check
de verhaal was zeker mooi en goed bedacht het duurde even ik moest wel een paar keer terug spoelen om te begrijpen
maar was ik echt triest vond (en ik hoopte al van af het begin dat het niet zou gebeuren
) als hij vaker terug was gegaan waarom lukte het niet de andere keren en deze keer wel
ik zou het eerst een 5 geven maar door die K*t happy ending blijf ik bij een 4
OT_Stijn
Bwa, het "happy end" paste in zekere zin wel bij deze film. Vooral omdat je er toch nog eens over moet nadenken of het wel degelijk een happy end is. (is het nu verleden of niet).
Een van de aangenamere films die ik het afgelopen jaar gezien heb. Tof verhaal dat goed opgebouwd werd.
otherfool
Haha, wat een belachelijke film is dit... Suspend your disbelief maar Deja Vu vult het tijdreizen verhaal zo onnozel in dat ik haast niet meer bijkwam van het lachen... Denzel in z'n boxer die in een kluisje gaat zitten, hoe verzin je het. Slap verhaal verder (Caviezel is een standaard bad guy, 'love-interest' is saai, geen humor). Dommig, niet spannend, eigenlijk gewoon slecht.
1*.
voomzap
geinige film, lekker absurdistisch, voortreffelijke popcornfilm.
4 daarvoor.
juztin
echt een hele goede film. alles zat er op en aan. spannend tot het einde en je moet goed je aandacht erbij blijven houden. goed acteerwerk. en een orgineel goed verhaal. echt een topfilm.
moveme
Plot zit prima in elkaar niet te ingwikkeld met tijdlijnen slechts een paar veranderingen die overtuigend overkomen. Ook weer niet eek kopbreker waar ik wel van hou.. gewoon lekker wegkijk materiaal waar je wel je aandacht bij moet houden. Denzel is vaak sterk in detective achtige rollen.
3,5- 4*
Groenie
Onderhoudende film. Heb mij niet verveeld.
Hij was af en toe wel voorspelbaar, maar Denzel Washington maakt veel goed.
Waku
Ik heb/had echt helemaal niks met deze deja vu.
Onlogisch en vreselijk rommelig allemaal.
Een moord terugdraaien door met satelietbeelden terug te gaan naar verleden en de woonomgeving kunnen na kijken vanuit alle hoeken en standen.
Nee.......
Maar goed, smaken verschillen, helaas kom ik niet verder dan een 2*
markie1978
Ik heb/had echt helemaal niks met deze deja vu.
Onlogisch en vreselijk rommelig allemaal.
Nee.......
Maar goed, smaken verschillen, helaas kom ik niet verder dan een 2*
Als ik je opmerking lees, geloof ik niet dat je helemaal het verhaal snapt. Het is mischien een beetje ongeloofwaardig, maar het is wel een leuke film.
Ik moet wel zeggen dat het verhaaal van de Butterfly Effect , wel beter is, dat was ook een leuke film. Het terug gaan in de tijd is op zich niks nieuws in de film denk maar aan Time Machine, Kruistocht in Spijker Broek, Back to the Future, Butterfly Effect, Ik vind het thema erg leuk, uit wetenschapelijk onderzoek zal dit ook echt kunnen. Het is dan wel alleen mogelijk om beelden (licht) te kunnen oproepen, dus niet fysiek of met massa, dus dingen terug draaien die weer betrekking hebben op de toekomst zal helaas niet mogelijk zijn. Ik zou wel een paar dingen recht willen zetten, zou ik bijvoorbeeld de geboorte van Hitler ongedaan maken, dan zou Rotterdam een mooie oude binnenstad hebben.
helleke
Ik vond het wel een goeie film(mede door mijn favoriete acteur).
Niet 'de superfilm' maar best genietbaar.
Ge moet er wel gans de film geconcentreerd bijblijven.
Hij heeft me geen moment verveeld,daardoor krijgt ie 3,5 sterren.
gondwana
had echt snertfilm verwacht maar was aangenaam verrast, coole actie, goeie vondsten, veel te veel buulshit-uitleg wel, hadden ze evengoed kunnen weglaten, maar wel cool in het algemeen...
horrorscream
Ik vind déjà vu zo goed als de beste film die ik ooit heb gezien, er zijn er misschien betere, maar daar kan ik ni opkomen. Goede special effects, prachtig verhaal, héél mysterieus, je moet er bij nadenken, en volgen, goede acteurs, goed ga-acteerd,...
Voor mij alles dat zeker al in een film moet zijn, een topper dus.
Ik raad hem echt aan.
johnny11
Ik vond het een goede film. toch eentje om over na te denken.
Krijgt van mij een 4.
wicomave
Ik vind dit geen goede film. Want het verhaal is naar mijn smaak wat al te klinisch verfilmd. Je moet goed opletten om de draad van de verhaallijn niet kwijt te raken wat me niet meeviel omdat er nogal wat technische uitleg voorbijkwam. Wat ik mis zijn wat rustpunten in de film, bijvoorbeeld een stukje humor. En wellicht wat meer diepgang in de karakters.
Het is gewoon niet mijn type film, laten we het daar maar op houden.
Halcyon
Geen slechte film, maar van dit type heb ik er toch al wat te veel gezien. Alles klopte wel en de afwerking was ook tot in de puntjes verzorgd, maar daar blijft het voor mij helaas bij.
grovonion
Alles klopte wel? naar mijn mening klopte niks. Weeral een tijdsparadox in kwadraat. Een loop-hole in een ontwikkel programma waarmee men in het verleden kan kijken? Tot daaraantoe. Maar plots ook even materialen in het verleden sturen is toch wel even een loopje nemen met serieuze technische beschouwingen.
grovonion
BoordAppel
Binnen de logica van de film klopt dat toch gewoon?
homerjay
Typische Tony Scott film. Veel helicoptershots, flinke explosie en andere cameratruucjes. Begin was jammer, later werd het wel beter. Wel ga je je afvragen waar het "de eerste keer" is misgegaan.
Conclusie: een bovengemiddelde standaard actiefilm. 3*
Dr. Houwie
Goed verhaal, je moet inderdaad wel vanaf het begin goed opletten anders snap je er niks meer van. Alleen het einde vond ik jammer voor de rest een goeie film ! 4*
Tarkus
Dit vind ik nog eens een goede film.
Goed scenario, waar je wel je aandacht moet bijhouden, maar dat is wel meer het geval met films waarin Denzel Washington de hoofdrol speelt ('The Bone Collector', om er eentje te noemen).
De acteerprestaties zijn van Denzel zoals we van hem gewend zijn, altijd uitstekend, maar ook de andere acteurs doen hun ding naar behoren. Ook de special effects zijn prachtig.
Velen zullen het verhaal wat overdreven vinden, maar is Science-Fiction dat niet altijd ?
Ik vind dit een van de beste films die ik de laatste tijd al heb gezien, een aanrader dus !!!

Sciencefictionfilm 'Deja Vu' van Tony Scott vanavond te zien op televisie

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006