• 9.381.068 stemmen

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Denzel Washington, Val Kilmer en Paula Patton

Releasedatum: 14 december 2006

Plot Deja Vu

"If you think it's just a feeling, go back... and look again."

De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt: het vreemde gevoel wanneer je ergens bent, iemand ziet of een situatie beleeft en denkt het eerder meegemaakt of gezien te hebben. Maar wat als deze gevoelens in werkelijkheid waarschuwingen zijn uit het verleden of puzzelstukjes voor de toekomst? Inspecteur Doug Carlin wordt ingeschakeld om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er een bom is ontploft op een boot in New Orleans. Hij ontdekt tijdens zijn onderzoek dat het déjà vu-gevoel, waarvan men over het algemeen denkt dat het slechts in je hoofd bestaat, in werkelijkheid een krachtig hulpmiddel kan zijn.

Let even op spoilers mensen.

Ik heb spoilertags geplaatst. In het vervolg zelf even doen.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het viel me helaas een beetje tegen.

Het was geen slechte film, maar ik had eerlijk gezegt meer verwacht.

Ik vond het allemaal erg rommelig en je werd er zo snel tussen gegooid, ik snapte er iig weinig van.

Denzel acteerde weer geweldig, en met de actie zat het ook goed, maar toch miste ik iets.

Ook jammer vond ik het dat Tony Scott niet wat meer het sfeertje van zowel Domino als Man on Fire in deze film weerbracht.

Ik kom op een matige 3,5* (jammer)

avatar van wwelover

wwelover

Het is een goede film. Verhaal is ingewikkeld maar zeker goed bedacht. Denzel speelt gewoon heel goed. Het zou wat zijn als het echt kon:). Nou ja de schrijver(s) heeft wel fantasie.

avatar van daniela-s

daniela-s

eergisteren gekeken. je moet er wel vanaf het begin bijblijven, maar een SUPER film.

avatar van bugno

bugno

Al eens gezien,dus had ik niet moeten kijken,een afrader,0,5*

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de verhaal was zeker mooi en goed bedacht het duurde even ik moest wel een paar keer terug spoelen om te begrijpen
maar was ik echt triest vond (en ik hoopte al van af het begin dat het niet zou gebeuren ) als hij vaker terug was gegaan waarom lukte het niet de andere keren en deze keer wel ik zou het eerst een 5 geven maar door die K*t happy ending blijf ik bij een 4

avatar van OT_Stijn

OT_Stijn

Bwa, het "happy end" paste in zekere zin wel bij deze film. Vooral omdat je er toch nog eens over moet nadenken of het wel degelijk een happy end is. (is het nu verleden of niet).

Een van de aangenamere films die ik het afgelopen jaar gezien heb. Tof verhaal dat goed opgebouwd werd.

avatar van otherfool

otherfool

Haha, wat een belachelijke film is dit... Suspend your disbelief maar Deja Vu vult het tijdreizen verhaal zo onnozel in dat ik haast niet meer bijkwam van het lachen... Denzel in z'n boxer die in een kluisje gaat zitten, hoe verzin je het. Slap verhaal verder (Caviezel is een standaard bad guy, 'love-interest' is saai, geen humor). Dommig, niet spannend, eigenlijk gewoon slecht.

1*.

avatar van voomzap

voomzap

geinige film, lekker absurdistisch, voortreffelijke popcornfilm. 4 daarvoor.

avatar van juztin

juztin

echt een hele goede film. alles zat er op en aan. spannend tot het einde en je moet goed je aandacht erbij blijven houden. goed acteerwerk. en een orgineel goed verhaal. echt een topfilm.

avatar van moveme

moveme

Plot zit prima in elkaar niet te ingwikkeld met tijdlijnen slechts een paar veranderingen die overtuigend overkomen. Ook weer niet eek kopbreker waar ik wel van hou.. gewoon lekker wegkijk materiaal waar je wel je aandacht bij moet houden. Denzel is vaak sterk in detective achtige rollen.

3,5- 4*

avatar van Groenie

Groenie

Onderhoudende film. Heb mij niet verveeld.

Hij was af en toe wel voorspelbaar, maar Denzel Washington maakt veel goed.

avatar van Waku

Waku

Ik heb/had echt helemaal niks met deze deja vu.

Onlogisch en vreselijk rommelig allemaal.

Een moord terugdraaien door met satelietbeelden terug te gaan naar verleden en de woonomgeving kunnen na kijken vanuit alle hoeken en standen.

Nee.......

Maar goed, smaken verschillen, helaas kom ik niet verder dan een 2*

avatar van markie1978

markie1978

Waku schreef:

Ik heb/had echt helemaal niks met deze deja vu.

Onlogisch en vreselijk rommelig allemaal.

Nee.......

Maar goed, smaken verschillen, helaas kom ik niet verder dan een 2*

Als ik je opmerking lees, geloof ik niet dat je helemaal het verhaal snapt. Het is mischien een beetje ongeloofwaardig, maar het is wel een leuke film.

Ik moet wel zeggen dat het verhaaal van de Butterfly Effect , wel beter is, dat was ook een leuke film. Het terug gaan in de tijd is op zich niks nieuws in de film denk maar aan Time Machine, Kruistocht in Spijker Broek, Back to the Future, Butterfly Effect, Ik vind het thema erg leuk, uit wetenschapelijk onderzoek zal dit ook echt kunnen. Het is dan wel alleen mogelijk om beelden (licht) te kunnen oproepen, dus niet fysiek of met massa, dus dingen terug draaien die weer betrekking hebben op de toekomst zal helaas niet mogelijk zijn. Ik zou wel een paar dingen recht willen zetten, zou ik bijvoorbeeld de geboorte van Hitler ongedaan maken, dan zou Rotterdam een mooie oude binnenstad hebben.

avatar van helleke

helleke

Ik vond het wel een goeie film(mede door mijn favoriete acteur).

Niet 'de superfilm' maar best genietbaar.

Ge moet er wel gans de film geconcentreerd bijblijven.

Hij heeft me geen moment verveeld,daardoor krijgt ie 3,5 sterren.

avatar van gondwana

gondwana

had echt snertfilm verwacht maar was aangenaam verrast, coole actie, goeie vondsten, veel te veel buulshit-uitleg wel, hadden ze evengoed kunnen weglaten, maar wel cool in het algemeen...

avatar van horrorscream

horrorscream

Ik vind déjà vu zo goed als de beste film die ik ooit heb gezien, er zijn er misschien betere, maar daar kan ik ni opkomen. Goede special effects, prachtig verhaal, héél mysterieus, je moet er bij nadenken, en volgen, goede acteurs, goed ga-acteerd,...

Voor mij alles dat zeker al in een film moet zijn, een topper dus.

Ik raad hem echt aan.

avatar van johnny11

johnny11

Ik vond het een goede film. toch eentje om over na te denken.

Krijgt van mij een 4.

avatar van wicomave

wicomave

Ik vind dit geen goede film. Want het verhaal is naar mijn smaak wat al te klinisch verfilmd. Je moet goed opletten om de draad van de verhaallijn niet kwijt te raken wat me niet meeviel omdat er nogal wat technische uitleg voorbijkwam. Wat ik mis zijn wat rustpunten in de film, bijvoorbeeld een stukje humor. En wellicht wat meer diepgang in de karakters.

Het is gewoon niet mijn type film, laten we het daar maar op houden.

avatar van Halcyon

Halcyon

Geen slechte film, maar van dit type heb ik er toch al wat te veel gezien. Alles klopte wel en de afwerking was ook tot in de puntjes verzorgd, maar daar blijft het voor mij helaas bij.

avatar van grovonion

grovonion

Alles klopte wel? naar mijn mening klopte niks. Weeral een tijdsparadox in kwadraat. Een loop-hole in een ontwikkel programma waarmee men in het verleden kan kijken? Tot daaraantoe. Maar plots ook even materialen in het verleden sturen is toch wel even een loopje nemen met serieuze technische beschouwingen.

avatar van grovonion

grovonion

markie1978 schreef:

Of de mensheid zou niks hebben bijgeleerd en vroeg of laat toch de 2de wereld-oorlog beginnen met nog fataler gevolg. Ik geloof niet dat men in het verleden kan reizen, wat ik eerder geloof is dat er parallel-werelden bestaan en dat elke beslissing een afslpitsing hiervan teweeg kan brengen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

grovonion schreef:

Binnen de logica van de film klopt dat toch gewoon?

avatar van DeDennis

DeDennis

Goede film

avatar van LoveStoned

LoveStoned

Één van de beste films die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van homerjay

homerjay

Typische Tony Scott film. Veel helicoptershots, flinke explosie en andere cameratruucjes. Begin was jammer, later werd het wel beter. Wel ga je je afvragen waar het "de eerste keer" is misgegaan.

Conclusie: een bovengemiddelde standaard actiefilm. 3*

avatar van jeronimus72

jeronimus72

laatste kwartier was wat vergezocht..3 ster

avatar van Dr. Houwie

Dr. Houwie

Goed verhaal, je moet inderdaad wel vanaf het begin goed opletten anders snap je er niks meer van. Alleen het einde vond ik jammer voor de rest een goeie film ! 4*

avatar van AlexanderB

AlexanderB

Wat een drama, 2*

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit vind ik nog eens een goede film.

Goed scenario, waar je wel je aandacht moet bijhouden, maar dat is wel meer het geval met films waarin Denzel Washington de hoofdrol speelt ('The Bone Collector', om er eentje te noemen).

De acteerprestaties zijn van Denzel zoals we van hem gewend zijn, altijd uitstekend, maar ook de andere acteurs doen hun ding naar behoren. Ook de special effects zijn prachtig.

Velen zullen het verhaal wat overdreven vinden, maar is Science-Fiction dat niet altijd ?

Ik vind dit een van de beste films die ik de laatste tijd al heb gezien, een aanrader dus !!!