Genre: Mystery / Drama
8,5 (1.570.261)
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot The Prestige
"Are You Watching Closely?"
Robert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beiden volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.
Robert Angier
Tesla
Alley
Judge
Gamma
deze film heeft me zeer verrast, ik werd naarmate de film vorderde steeds meer gegrepen, absoluut een top 250 waardig. voor diegene die de film nog niet hebben gezien, dit is zeker een aanrader!
4,5 *
88Fabian
Is het nu pas geleden dat deze film in de top250 is verschenen?.
B_B
- 1969 berichten
Is het nu pas geleden dat deze film in de top250 is verschenen?.
Staat er pas een weekje in geloof ik
ChristinedeBie
Deze film heeft toendertijd echt indruk op mij gemaakt. Heerlijke 'magie' en raadsels. En geweldig hoe de twee hoofdpersonen elkaar telkens maar weer in de haren vliegen. Ook een goed einde, geen onopgeloste raadsels aan het einde van de film.
Staat er pas een weekje in geloof ik
Oke Tof.
Verrassende film in allerlei opzichten!
Met The Prestige levert Christopher Nolan wat mij betreft echt een toppertje af. "Eigenlijk bestaat elke goede goocheltruc uit drie aktes. De eerste akte wordt 'The pledge': genoemd. De goochelaar laat je iets doodnormaals zien. Maar dat is het waarschijnlijk niet. De tweede akte heet 'The turn'. De goochelaar laat het normale ding iets buitengewoons doen. Zoek je nu echter naar het geheim hiervan, dan, zal je het niet vinden. Daarom is er een derde akte, die"The prestige" wordt genoemd. Dit is het gedeelte met alle verrassing en verbazing, waarin levens op het randje balanceren en je iets shockerends ziet wat je nog nooit gezien hebt." Deze woorden zijn de inleiding van de film en geven je meteen de duidelijkheid over waar The Prestige nu eigenlijk voor staat. Zowel Christian Bale als Hugh Jackman leveren puik acteerwerk af, waarbij ook Michael Caine het uitstekend doet in zijn bijrol en er bovendien nog een grappig bijrolletje is weggelegd voor David Bowie. De film is overigens voor de kijker ook een grote goocheltruc, want telkens wordt je als kijker op het verkeerde been gezet. Als je de verschrikkelijk goede wending die aan het eind van de film zit denkt door te hebben wordt je uiteindelijk alsnog verrast waardoor je verbluffend maar vol bewondering wordt achtergelaten En zoiets heet nu... juist: The Prestige!
Denveen
Film is voor mij eigenlijk evengoed als The Illusionist. Beide films hebben sterke en zwakke punten. Sterk aan deze film is uiteraard het scenario en de onverwachte plotwendingen. Minpunt hier vind ik de soundtrack en de verklarendheid. Dat Borden een tweelingbroer had was allang duidelijk, mooier was geweest om de film als 'mysterie' te laten eindigen in plaats van alles uit te kauwen, hierdoor verliest de film een groot deel van zijn magie. Toch heb ik twee uur lang geboeid zitten kijken. 4*
Denveen
Wikipedia over Nikola Tesla:
De mensen uit het nabije stadje Colorado Springs klaagden bij de autoriteiten dat hij hen uit hun slaap hield bij zijn vaak nachtelijke experimenten die met spectaculaire 'lichtshows' en oorverdovend lawaai gepaard gingen. Toen Tesla tenslotte de generator van het plaatselijke elektriciteitsbedrijf liet doorbranden was de maat vol en werd zijn vergunning ingetrokken. Tesla ging terug naar New York om zijn testresultaten uit te werken. Door deze experimenten kwam Tesla op het idee van afstandsbesturing via elektromagnetische golven en experimenteerde met een op afstand bestuurbaar model van een bootje in Central Park. Dit trok natuurlijk veel bekijks van het publiek. Daarom wordt Tesla tegenwoordig ook gezien als de oorspronkelijke uitvinder van het principe van de radio, wat na een lange rechtszaak met Marconi ook door deze werd erkend.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla
Best mooi hoe deze film de waarheid even iets verdraait
wingstone
Ijzersterke film, op het eind weet je gewoon niet meer waar je aan toe bent. Uiteindelijk begrijp je alles weer, schitterend gewoon. Kan iedereen deze film aanraden die van een beetje speling met film technieken houdt. Christian Bale vindt ik hier ijzersterk spelen, het is sinds American Psycho 1 van mijn favoriete acteurs geworden.
rkdev
Wederom een bijna perfecte film van Christopher Nolan. Die man is echt een wonderkind. Tot de laatste seconde zit je in spanning. Christian Bale speelt wederom weergaloos.
something_else
Gisteren gezien,en de film deed me op de een of andere manier aan The game denken. Terwijl The game natuurlijk een andere inhoud heeft... Maar ik denk dat het vooral ligt, aan het up-tempo verhaal van The prestige. De film zakt werkelijk nergens in met de verhaallijn en spanning. Maar doch heeft de film ook minpuntjes zoals de voorspelbaarheid bij bepaalde scenes, en zo soms forcerend overkwam. Al bij al een goede film waarvan ik genoten heb.
kootje
freekoz
Opzich wel een goede film, had jammer genoeg alleen het plot vrij snel door.
3.5
Keutul
Leuke film. Hij heeft me geen moment verveeld. Zeker de moeite waard om eens te kijken!
Jawaddedadde
Had deze film al een tijdje in mijn bezit, gisteren voor het eerst bekeken, en geen spijt van gehad. Weergaloze film. Constant word je als kijker op het verkeerde been gezet, tot op het einde toe. Sterke acteerprestaties van Jackman en vooral van Bale. Dit is een film die voorbij is voor je het weet, verveelt op geen enkel moment. Een echte aanrader!
Fran
- 1953 berichten
Ik had hele hoge verwachtingen van deze film en het is mij eigenlijk een beetje tegengevallen. Ik vond het begin best verwarrend. Veel flash forwards en dan weer terug. Sommige dingen werden ons wel getoond maar het waarom kreeg je pas veel later in de film te zien. Een voorbeeld hiervan zijn de dagboeken. Ik snapte steeds maar niet hoe het kwam dat ze elkaars dagboek in het bezit hadden. Nu hoort mysterie en magie natuurlijk bij het thema van deze film maar het begon mij te irriteren dat ik de uitleg van sommige dingen zo laat te zien kreeg.
Het plot had ik ook best snel door. Ik dacht direct al dat er vast een dubbelganger of een broer in spel moest zijn en dat dat die handlanger wel eens zou kunnen zijn. Dat maakte dat voor mij de mysterie ook iets minder werd.
Deze film wordt vaak vergeleken met The Illusionist maar ik vind deze twee films toch behoorlijk verschillend. Toch is deze film wel de moeite om naar te kijken. Vanwege de mystiek en mysterie en het goede acteerwerk. Maar helemaal gegrepen heeft deze film mij niet.
sofripa
Prima film die het in mijn ogen wel aflegt tegen die andere goochelaarsfilm 'The Illusionist'. Neemt niet weg dat de acteurs prima op dreef zijn en de film in een fraai jasje is gegoten.
raafmau
Boeiende film en ook weer geweldige acteer prestaties die geleverd worden en dan spreek ik vooral voor Christian Bale.
fappie
- 2005 stemmen
Ik had hele hoge verwachtingen van deze film en het is mij eigenlijk een beetje tegengevallen. Ik vond het begin best verwarrend. Veel flash forwards en dan weer terug. Sommige dingen werden ons wel getoond maar het waarom kreeg je pas veel later in de film te zien. t.
Jah hier heb je wel gelijk in, dit vond ik in het begin ook verwarrend. Maar dit werd me later wel duidelijk. Ik vond het echt een topfilm met een geweldige Christian Bale en ook een erg goede Hugh Jackman.
Iron Maiden
Inderdaad, als alles op het einde op zijn plaats valt word je achtergelaten met een wow-gevoel.
fappie
- 2005 stemmen
waarom heeft deze film 2 oscarnominaties en geen nominatie voor bale?:S
Iron Maiden
Omdat Bale een emotieloze acteur is die overal onderdoet voor Hugh Jackman.
istimewa
Topfilm! Na het kijken echt nog een paar uur zitten na denken, of beter gezegd, nagenoten.
sander.h
Sterke film met als een van de troeven de mooie sfeer die gedurende de hele film aanwezig blijft.
Christian Bale is (wederom) fantastisch, evenals Hugh Jackmann.
Mijn dvd heeft trouwens een andere (veel mooiere) hoes??
bobo_25
net gezien , erg goeie film !hoe de film in elkaar zit is heel knap gedaan , mooi camerawerk , mooi gemaakte decors enz enz . mijn dvd heeft weer een andere hoes echt vreemd . geef een 4
kimberlyVD
Hoe bedoel je een andere hoes?
De afbeelding van de film die hier afgebeeld is, heeft niets met de dvd hoes te maken hoor...
88Fabian
Het zou toch dezelfde afbeelding als de hoes kunnen zijn?
kimberlyVD

Dat kan inderdaad, ja. Maar het gaat volgens mij nog altijd om deze film en hier is dat dus niet het geval. Bobo_25 zegt dat hij weeral eens een andere dvd hoes heeft, waarschijnlijk omdat hij/zij denkt dat de poster die hier afgebeeld is, de dvd hoes betreft. Wat dus niet het geval is.

Mysteryfilm 'The Prestige' van Christopher Nolan wordt morgenavond uitgezonden op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Hugh Jackman (55)

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Vijf goede films die met je brein spelen

The Shawshank Redemption

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

The Usual Suspects
Thriller, 1995
londen, engelandzelfmoordcompetitiegeheimobsessiemagiedagboeksterven en doodtwistclass societyillusiontrickshostilityclasspartnerrivaliteitsteampunkcrueltyhangingjail cell19e eeuwnikola tesla goochelaartesla coilbittersweet secretdirectmind-blowing antagonisticembarrassedpretentious