Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Frens Ronde Pens
Aparte film, maar niet erg geloofwaardig allemaal. Die gekke vent die voor de mafia heeft gewerkt was echt gaaf. Die schietpartij in het begin vond ik maar stom. Wat daar gebeurde was gewoon té toevallig.
gmx
Wat een enorme tegenvaller zeg. Inhoudelijk is dit verhaal echt te STOM voor woorden: 2 arbeiders uit een vleesfabriek die alle talen spreken, nemen het recht in eigen hand en schieten een ieder af die in hun ogen slecht is, in naam van het geloof. Leuk voor in een Coen brothers, maar uiteraard TOTAAL belachelijk als het serieus bedoeld wordt.
Het is echter niet alleen de inhoudelijke kern die als een rottend beest stinkt, het zijn ook de 'details' zoals het feit dat de hoofdpersonen de gehele film door overal hun DNA achter laten, ze zich gedragen als extreme onprofessionele idioten (maar toch worden neergezet als pro's), dat belachelijke einde waarbij ze zich laten zien in de rechtbank zodat ze er nu ZEKER van zijn dat ze nooit meer over straat kunnen en noem maar op. Het rammelt inhoudelijk echt aan ALLE kanten en het verhaal zelf is niets meer dan 1 grote plothole.
Wat echter me echter minstens zo sterk stoorde was de enorm misplaatste, puberale humor. Een beetje een nerd die 'tough guy' wil zijn. Dat idee. Erg kinderlijk en vooral irritant.
De enige reden dat ik toch een punt meer geef dan de meest laag mogelijke score is dat als je langs de inhoud heenkijkt, er wel wat aardige momenten zijn. Ik vond die flashbacks met die agent in de hoofdrol bijvoorbeeld best aardig gemaakt. Dat soort dingetjes. Daarom:
1.5 *
FMHZ
Ik ben het wel een beetje met gmx eens. Het verhaal is eigenlijk te stom voor woorden. Ik heb deze film gister avond nog maar eens gekeken (eventueel als aanloop naar deel 2). In mijn herinnering was deze film 'best tof'. En op zich was de film dat ook wel. Maar het 'kijk eens hoe stoer en vet we zijn, we knallen alle bad guys neer' gehalte was mij iets te. Aan de andere kant zaten er verrassend originele dingetjes in. Inderdaad de flashbacks waarin Willem Dafoe 'mee deed' waren sterk. WD had sowieso de sterkste rol, die soms hilarisch was.
Verder vond ik het einde eigenlijk ook wel sterk. Ik had namelijk toch wel de hele tijd het gevoel dat ik naar een simpele actie/moord film zat te kijken waarin de moordende broers de hemel in geprezen werden, zelfs door de kerk. Zeker ook omdat die lui ook barkeepers, en (toevallige) bezoekers van een peepshow als bad guys bestempelen. De 'interviews' op het einde, waarin zowel voor als tegenstanders van de broers aan het woord komen zetten de film dan toch wel weer een beetje met beide benen op de grond. Verder zat er natuurlijk ook leuke humor in de film, ik had die stotterende Ierse barkeeper nog wel een paar keer terug willen zien. 2,5 ster omdat de film toch wel vermakelijk was, maar aan de andere kant ook wel een beetje een afknapper. Met toch wel een extra vermelding voor Willm Dafoe,
MC:T
(...)ook omdat die lui ook barkeepers, en (toevallige) bezoekers van een peepshow als bad guys bestempelen.
jij moet de film blijkbaar nog eens bekijken.
De moorden op kruimeldiefjes en zelfs op onschuldigen worden gepleegd door Rocco en niét door The Saints zelf.
Ook las ik dat iemand het onlogisch vind dat ze op het einde hun gezicht laten zien, wel dan moet je maar eens het vervolg zien (dat ik overigens helemaal niet goed vind maar het legt wel mooi uit waarom zoiet mogelijk is)
Deze film moet je vanuit een ander opzicht bekijken om "m te kunnen waarderen.
Je moet kijken naar de humor, zoals de scene met de kat, Rocco opzich, ...
Ook het geweldige camera-werk, dat mogelijkheden laat zien die je in bijna geen andere film ziet.
En je niet te hard vast pinnen op feiten zoals "ze spreken alle talen en werken in een slachterij" ik ken namelijk ook iemand met een advocaats diploma die tuinen onderhoud (dat zijn de dingen die in het leven gebeuren).
Ik zou zeggen bekijk hem nog een keer en denk anders na over de film, hij is een cult-klassieker die toch minstens 3,5* waard is
Matthiasc88
vuile bakkes die dafoe, maar verder een film die gemakkelijk weggkijkt
AmazingPP
Sympathieke misdaadfilm met harde actie, maar verlucht met een heleboel humor. Ik vond het een verrassing! Er wordt goed geacteerd, het script is hier en daar gewaagd te noemen en Dafoe is hilarisch in zijn rol. 4 *
MoFeDu
Wauw!
Wat een heerlijk aparte actiefilm is The Boondock Saints. Ik heb echt (bijna) twee uur lang genoten. Deze film werd mij aangeraden door mijn, jawel, geschiedenisleraar. Hij zei dat ik een leuke over the top-actiefilm kon verwachten. Met dat idee stopte ik ook de film in de dvd-speler. Ik werd echter totaal overrompeld door de heerlijk aparte stijl die Troy Duffy in zijn film gebruikt.
Zo bijvoorbeeld de scene dat Paul Smecker dansend tussen de kogels de crime scene onderzoekt, terwijl je de Saints en Il Duce, die prachtig in beeld werd gebracht trouwenselkaar besproeien met kogels De hele film ging door in zo´n stijl en wist mij dan ook prima te vermaken.
The Boondock Saints heeft een prachtige plek in mijn top 10 veroverd, ik ga wel deel 2 kijken maar verwacht er niet te veel van gezien de negatieve recensies.
Don Dijk
Niet echt.
Maar toch ook weer wel.
Een beetje.
Q Jones
Maar het is zeker een aanrader of niet want ik wou hem gister kopen maar het hoesje en het verhaaltje achterop zag er niet zo heel leuk uit eigenlijk
Qar
Niks van aantrekken, zeker als ik zie wat voor films er in jouw lijstje staan. Dan zul je hier ook wel van kunnen genieten.
Minotaures
Een aanrader is op Blu-ray. Hij kost maar 10 - 12 euro, bijna niks.
Meteen een top-film in hoogst beeld- en geluidskwaliteit.
Zandkuiken
Had deze al eens gezien een poos geleden, en het blijft een vermakelijk filmpje. Nergens écht cool en een redelijk lomp gebeuren, maar op zich best genietbaar. Voor mij een soort van mislukte boel die op de één of andere manier toch aardig wegkijkt: 3 sterretjes.
Tha-Joker
Kan niet wachten tot deel 2 wat minder kost..
14,99 vind ik toch wat veel
Douwe16
Boondock Saints 2 is iets minder dan de eerste maar het is wel zeker een leuk vervolg op deel 1. Als je deel 1 geweldig vond dan zal deel 2 ook wel in de smaak vallen! Sowieso wel de moeite waard! Ik wacht op smart op deel 3!
CrazyDavid
Tot voor de rechtbankscene vond ik de film fantastisch, maar het einde verpest voor mij zowat alles.
De twee kerels speelde het erg goed, maar worden wel wat overschaduwd door William Dafoe
Rascal Ryan
Waarom velen deze film hoog in hun favoriete lijst hebben staan blijft mij een raadsel. Deze film was belangen na niet wat ik er van verwachtten. Het verhaal over twee Ierse broers die het als hun missie zien om alle criminelen in Boston te vermoorden (en door de media worden gezien als helden) was een leuk concept alleen voelde het erg geforceerd aan. Even als de rest van de film. En dan zal ik het nog maar niet hebben over de acteerprestaties van de twee zogenaamde helden (voor mij de ergste stoorfactor). Gelukkig heb ik me nog kunnen vermaken met de hippe bijrollen van Willem Dafoe en David Della Rocco. In mijn ogen is The Boondock Saints een grappig bedoelde heroic bloodshed film die daar gewoon simpel weg niet in slaagt. Een gevalletje van “jammer, maar net niet”. Maar hierover zullen de meningen wel extreem verdeeld zijn.
fappie
- 2005 stemmen
Hmm... Sowieso wel een vette en bizarre film. Vooral de manier waarop het gebracht is, is erg vet. Zelfs een beetje cult. Willem Dafoe schittert natuurlijk in deze film. De rest doet het ook behoorlijk. De uitwerking was alleen een beetje vreemd en het einde teleurstellend. Ik twijfel tussen 3,5 en 4.
Q Jones
Na hoge verwachtingen eindelijk gekeken, en hij valt toch tegen. Ik vond hem verre van slecht want ik geef hem toch 3 sterren.
Maar mijn verwachtingen waren denk ik iets te hoog.
We beginnen met Dafoe die alleen al 2.5 sterren verdient, wat een briljante kerel is hij toch en hij zet echt een fantastische rol neer. Voor hem alleen moet je de film al kijken. De rest staat constant in zijn schaduw. Elke keer als andere cast leden in beeld zijn dacht ik ook rot op ik wil Dafoe weer zien.
Veder heeft de film een aardig verhaaltje die nergens echt boven uit springt. De actie ziet er goed uit. De flashbacks brengen de film ook veel goeds bij en zorgen voor afwisseling en daardoor behoud je de drang om te blijven kijken.
Minpuntjes. Dat zijn toch echt de twee broers, ze doen het wel aardig maar het wordt nergens echt boeiend als hun in beeld zijn en na een tijdje vind ik ze zelfs irritant worden. Vooral omdat ze telkens elkaars zinnen af maken en elkaars gebeden, toen dacht ik echt ik zit niet naar een kinder film te kijken en ik vond het dan ook zeer storend en slap
Na 1 moordpartij denken de broertjes ook dat ze helemaal de man zijn en zonder enige vorm van training worden ze steeds beter, zeer lomp gedaan want het zijn gewoon een stel klungels. Ook het einde vond ik zeer teleurstellend opeens gaan ze samen met Il Duce op moordjacht terwijl die man hun 10 seconden geleden nog wilden omleggen.
De minpuntjes wegen net iets zwaarder en maken van deze film geen top film voor mij. Toch 3 sterren voor het briljante spel van Dafoe. Ik raad de film wel aan want hij is leuk om een keer te zien maar daar blijft het helaas ook bij. Toch te hoge verwachtingen denk ik.
Ajax&Filmfreak
Duidelijk, ben het in grote delen met je eens, wat vond je van het personage Rocco?
Q Jones
Hij zorgde voor humor in de film en was een geschifte man maar wel van essentieel belang voor de broers, rocco als personage is trouwens wel goed neergezet David Della Rocco speelde echt een geflipte dude. Maar het is een beetje raar want de twee hoofdrolspelers zijn helemaal niet boeiend om naar te kijken ik keek liever naar de ontwikkelen van Rocco dan naar die van hun. Al keek ik het liefst naar Dafoe
Ajax&Filmfreak
Ja Dafoe en Rocco zorgen er voor dat er voor mij ondanks de de genoemde minpunten 4* en overblijven!
TrickySmalls
Aangename film.
Deze film heeft prima actie te bieden en is erg gaaf in beeld gebracht, bovendien gaat dit dan ook nog hand in hand met erg coole muziek. Als voobeeld noem ik de wc scene
Tevens speelt Dafoe, voor zover ik zijn films heb gezien uiteraard, hier zijn beste rol. Fantastich hoe hij 'samen' met de broers schietend de badguys te lijf gaat.
Leuke innovatie van hoe steeds eerst het moment 'after' komt met Dafoe die op de plaats crime is, gevolgd door de werkelijke scene.
Prima, maar niet denderend.
Materny
Ik vond het wel bijzonder, maar waarschijnlijk heb je het niet opgemerkt dat Duce hun vader is.

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995