Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Plot The Boondock Saints
"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."
De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.
Paul Smecker
Detective Greenly
The Chief
Macklepenny
Q Jones
Nee dat is me even ontgaan idd. maar dan gaat het nog wel snel wat omdat de broers samen een gebed oplezen weet hij dan opeens dat het zijn kinderen zijn en dan gaan ze samen maar op moordjacht.
Materny
Het is ook geen gebed afkomstig uit een religieus boek, maar eentje wat binnen de familie z'n oorsprong heeft. Dus pa Duce wist al meteen dat het z'n zoons waren. Buiten dat om heeft Duce ook alleen maar criminelen onder de zoden gestopt ( weliswaar onder de vlag van een andere criminelen; maar toch ), dus het was uiteindelijk niets meer dan een krachtenbundeling zonder concessies te doen op hun eigen principes.
Q Jones
Ja dat wist ik wel maar toch vond ik dat het allemaal wel heel erg snel ging en ik beschouw dat ook als een groot minpunt in de film.
shrink
Goede film met een goed moraal. Afschieten al die gangers !! Acteerwerk van bijna iedereen is erg goed. Vond alleen dat afzeiken van de andere agenten erg matig. Dat is in het verleden al te veel gedaan in andere films. Dat had niet gehoeven.
Xvibe
Toppertopper! Film die je kunt blijven zien. Ik zag hem ooit in een special-edition box? met zn metalen frame. Iemand enig idee?
chevy93
Bijzonder vermakelijke film. Gewoon een goede actiefilm. Niet veel meer, niks minder.
SnakeDoc
Heb ik me vermaakt? Ja
Ben ik teleurgesteld? Ja
Een aardige film dit, maar had verwacht dat er meer in zou zitten.
De top 250 plek deedt me vermoeden dat ik hier met een topper te maken zou krijgen.
Dit was helaas niet het geval. Er gebeurede naar mijn idee niet veel meer bijzonders dan in een fatsoenlijke B film!
Het verhaal was best aardig. Maar wat mij betreft niet spectaculair genoeg. Positief punt en redding was het acteerwerk van Willem Dafoe!
De anderen deden het aardig maar daar houdt het ook op!
Ik heb me overigens flink lopen ergeren aan de 2 broers die in het heetst van de strijd in een krappe ventilatie schacht ruzie gaan lopen maken. Waardeloze en onnodige actie natuurlijk, en tot mijn verbazing bevond zich in deel 2 een soort gelijke actie..
Maar goed, .... al met al een aardige misdaad/komedie.
Helaas niet meer dan dat!
* * *
chevy93
Kan ik me heel goed voorstellen hoor, is geen verwijt. Ik stond er zelf ook van te kijken dat ik dit een goede film vond. Ik ben niet van de hersenloze actie. Waarschijnlijk was het verhaal toch goed genoeg.
SnakeDoc
Doe mij dan maar Pulp Fiction of Kick-Ass,
Beetje zelfde genre
Justinw
Vind Kick-Ass toch beduidend minder dan dit. Gewoon lekker hersenloos knallen. En alle bezwaren van"Deze film wil cool zijn, maar is het niet" gaan voor mij niet op.
ference-b
kheb hem nu een paar x gezien en vind het jammer dat je geen bonnusster kan geven
... vooral de laatste scene met het gebed... kipppppevel...
Q Jones
Verhaal was anders heel simpel en zat boordevol cliche's en de actie was zeer matig. Daar kwam bij dat die twee broers erg irritant waren en op een super domme manier werden neergezet
fappie
- 2005 stemmen
"Cuddle? What a fag!" YouTube - Cuddle?
Ook geniaal stukje van Dafoe. Die sowieso briljant speelt.
Q Jones
Dafoe speelt sowieso het beste, zonder hem was deze film niks geweest
fappie
- 2005 stemmen
Zeker waar. Hoewel Rocko ook nog wel lekker overdreven uit de hoek komt. Ook wel heerlijk om naar te kijken
FunkStarr
- 1922 berichten
Eindelijk dan in zijn geheel gezien, en toch wel redelijk tevreden. Het is ook weer niet de topper die ik wel verwacht had, maar een bovengemiddelde actiefilm.
_Moonwalker
Gewoon grandioos film!
Dafoe heeft een ijzersterk rol neergezet in deze film. Actie was top en de twee broers waren gewoon geweldig!
Waarom komen zulke films niet meer uit?
robintjee1995
ik vind dit een van de beste films die ik ooit heb gezien
mooi verhaal ook
dit is echt een prachtige film
flipflop
Dafoe speelt echt briljant. Erg leuk gedaan ook met die klassieke muziek. Verder een aantal fantastische scenes (Die waarin Rocco gek wordt in dat huis met die twee sletjes) en frisse actie. Ik irriteerde me alleen een beetje aan het herhaalde grapje met de bagel en de oersimpele moraal achter het moorden en het nogal gemakkelijke verhaal.
movie_king
movie_king
dit is echt een topfilm die je gezien moet hebben. ook het tweede deel sluit er goed op aan en ik hoorde dat er ook een 3e aan zit te komen dus dat is afwachten. maar dit is echt een van de betere actie films die je zeker gezien moet hebben.
kuk
Snap niet waar het enthousiasme voor deze puberale stoerheid vandaan komt. Natuurlijk zijn sommige grappen en grollen best vermakelijk, maar het verhaal is ontzettend rommelig en de quasi religieuze stukjes voegen ook niks toe. Daarnaast irriteerde mij de rol die Defoe speelde mateloos, met name in het eerste gedeelte. Tegenvallertje.
Pulse
Dafoe speelt echt briljant. Erg leuk gedaan ook met die klassieke muziek
Beter goed gejat dan......
Deed mij meteen binnen één seconde denken aan Gary Oldman in Lèon.
De rol van Dafoe is zeker niet slecht (al had ik daarbij ook een deja-vu moment: To live & die in L.A. is ook al doorspekt met homo erotische ongein), maar Oldman in Lèon vind ik stukken beter.
MoFeDu
Hmm, zie je Oldman dansend op een crime scéne op klassieke muziek? Vond dat echt een prachtige scéne.
Enige overeenkomst met Léon is dat het twee rechercheurs zijn die van klassieke muziek houden, wauw!

Actiefilm 'The Boondock Saints' met Willem Dafoe morgenavond (12 maart) uitgezonden op televisie

Knetterharde misdaadfilm 'The Boondock Saints' met Norman Reedus en Willem Dafoe vanavond op televisie

Vijf films waarover critici en het grote publiek het maar niet eens kunnen worden

Heat
Misdaad / Thriller, 1995