• 9.377.091 stemmen

The Boondock Saints (1999)

Actie / Misdaad | 108 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Troy Duffy

Met onder meer: Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery en Norman Reedus

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Boondock Saints

"Thy Kingdom Come. Thy Will Be Done."

De Ierse broeders MacManus voelen dat ze een missie van God hebben om alle misdadigers in hun stad Boston te vermoorden. Al snel worden ze opgehemeld door de media, die ze The Boondock Saints noemen. Ze krijgen de FBI, onder leiding van de extravagante Paul Smecker achter zich aan.

Q Jones

Nee dat is me even ontgaan idd. maar dan gaat het nog wel snel wat omdat de broers samen een gebed oplezen weet hij dan opeens dat het zijn kinderen zijn en dan gaan ze samen maar op moordjacht.

avatar van Materny

Materny

Het is ook geen gebed afkomstig uit een religieus boek, maar eentje wat binnen de familie z'n oorsprong heeft. Dus pa Duce wist al meteen dat het z'n zoons waren. Buiten dat om heeft Duce ook alleen maar criminelen onder de zoden gestopt ( weliswaar onder de vlag van een andere criminelen; maar toch ), dus het was uiteindelijk niets meer dan een krachtenbundeling zonder concessies te doen op hun eigen principes.

Materny schreef:

Ja dat wist ik wel maar toch vond ik dat het allemaal wel heel erg snel ging en ik beschouw dat ook als een groot minpunt in de film.

avatar van shrink

shrink

Goede film met een goed moraal. Afschieten al die gangers !! Acteerwerk van bijna iedereen is erg goed. Vond alleen dat afzeiken van de andere agenten erg matig. Dat is in het verleden al te veel gedaan in andere films. Dat had niet gehoeven.

Verlaagd naar 3,5

avatar van Kersie070

Kersie070

Een absolute topper!

avatar van Xvibe

Xvibe

Toppertopper! Film die je kunt blijven zien. Ik zag hem ooit in een special-edition box? met zn metalen frame. Iemand enig idee?

chevy93

Bijzonder vermakelijke film. Gewoon een goede actiefilm. Niet veel meer, niks minder.

Heb ik me vermaakt? Ja

Ben ik teleurgesteld? Ja

Een aardige film dit, maar had verwacht dat er meer in zou zitten.

De top 250 plek deedt me vermoeden dat ik hier met een topper te maken zou krijgen.

Dit was helaas niet het geval. Er gebeurede naar mijn idee niet veel meer bijzonders dan in een fatsoenlijke B film!

Het verhaal was best aardig. Maar wat mij betreft niet spectaculair genoeg. Positief punt en redding was het acteerwerk van Willem Dafoe!

De anderen deden het aardig maar daar houdt het ook op!

Ik heb me overigens flink lopen ergeren aan de 2 broers die in het heetst van de strijd in een krappe ventilatie schacht ruzie gaan lopen maken. Waardeloze en onnodige actie natuurlijk, en tot mijn verbazing bevond zich in deel 2 een soort gelijke actie..

Maar goed, .... al met al een aardige misdaad/komedie.

Helaas niet meer dan dat!

* * *

SnakeDoc schreef:

Dat geeft alleen maar aan dat het toch amateurs blijven en allesbehalve een goed georganiseerde criminele organisatie.

SnakeDoc schreef:

Mooi toch?

SnakeDoc

Sorry chev Ik had er niks mee .....

chevy93

Kan ik me heel goed voorstellen hoor, is geen verwijt. Ik stond er zelf ook van te kijken dat ik dit een goede film vond. Ik ben niet van de hersenloze actie. Waarschijnlijk was het verhaal toch goed genoeg.

chevy93 schreef:

Doe mij dan maar Pulp Fiction of Kick-Ass,

Beetje zelfde genre

avatar van Justinw

Justinw

Vind Kick-Ass toch beduidend minder dan dit. Gewoon lekker hersenloos knallen. En alle bezwaren van"Deze film wil cool zijn, maar is het niet" gaan voor mij niet op.

avatar van ference-b

ference-b

kheb hem nu een paar x gezien en vind het jammer dat je geen bonnusster kan geven ... vooral de laatste scene met het gebed... kipppppevel...

chevy93 schreef:

Verhaal was anders heel simpel en zat boordevol cliche's en de actie was zeer matig. Daar kwam bij dat die twee broers erg irritant waren en op een super domme manier werden neergezet

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Die wc scene met die muziek eronder was anders wel geniaal.

• 2005 stemmen

"Cuddle? What a fag!" YouTube - Cuddle?

Ook geniaal stukje van Dafoe. Die sowieso briljant speelt.

Q Jones

Dafoe speelt sowieso het beste, zonder hem was deze film niks geweest

• 2005 stemmen

Zeker waar. Hoewel Rocko ook nog wel lekker overdreven uit de hoek komt. Ook wel heerlijk om naar te kijken .

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Eindelijk dan in zijn geheel gezien, en toch wel redelijk tevreden. Het is ook weer niet de topper die ik wel verwacht had, maar een bovengemiddelde actiefilm.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Gewoon grandioos film!

Dafoe heeft een ijzersterk rol neergezet in deze film. Actie was top en de twee broers waren gewoon geweldig!

Waarom komen zulke films niet meer uit?

ik vind dit een van de beste films die ik ooit heb gezien

mooi verhaal ook

dit is echt een prachtige film

avatar van Baasje

Baasje

In een woord geweldig

avatar van flipflop

flipflop

Dafoe speelt echt briljant. Erg leuk gedaan ook met die klassieke muziek. Verder een aantal fantastische scenes (Die waarin Rocco gek wordt in dat huis met die twee sletjes) en frisse actie. Ik irriteerde me alleen een beetje aan het herhaalde grapje met de bagel en de oersimpele moraal achter het moorden en het nogal gemakkelijke verhaal.

avatar van movie_king

movie_king

Xvibe schreef:

ik heb geen special edition maar wel een limited edition met een metalen frame. maar het heeft geen extra bonussen.

avatar van movie_king

movie_king

dit is echt een topfilm die je gezien moet hebben. ook het tweede deel sluit er goed op aan en ik hoorde dat er ook een 3e aan zit te komen dus dat is afwachten. maar dit is echt een van de betere actie films die je zeker gezien moet hebben.

avatar van kuk

kuk

Snap niet waar het enthousiasme voor deze puberale stoerheid vandaan komt. Natuurlijk zijn sommige grappen en grollen best vermakelijk, maar het verhaal is ontzettend rommelig en de quasi religieuze stukjes voegen ook niks toe. Daarnaast irriteerde mij de rol die Defoe speelde mateloos, met name in het eerste gedeelte. Tegenvallertje.

avatar van Pulse

Pulse

flipflop schreef:

Dafoe speelt echt briljant. Erg leuk gedaan ook met die klassieke muziek

Beter goed gejat dan......

Deed mij meteen binnen één seconde denken aan Gary Oldman in Lèon.

De rol van Dafoe is zeker niet slecht (al had ik daarbij ook een deja-vu moment: To live & die in L.A. is ook al doorspekt met homo erotische ongein), maar Oldman in Lèon vind ik stukken beter.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Hmm, zie je Oldman dansend op een crime scéne op klassieke muziek? Vond dat echt een prachtige scéne.

Enige overeenkomst met Léon is dat het twee rechercheurs zijn die van klassieke muziek houden, wauw!