• 9.378.158 stemmen

Met onder meer: Dakota Fanning, Teri Hatcher en Jennifer Saunders

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Coraline

"Be careful what you wish for."

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is...

Coraline Jones (stemrol)

Mel Jones / Other Mother (stemrol)

April Spink (stemrol)

Miriam Forcible (stemrol)

Cat (stemrol)

Mr. Sergei Alexander Bobinsky / Other Bobinsky (stemrol)

Charlie Jones / Other Father (stemrol)

Wyborne "Wybie" Lovat (stemrol)

Sweet Ghost Girl (stemrol)

Tall Ghost Girl (stemrol)

avatar van Marissa87

Marissa87

Normaal gesproken vind ik animatiefilms erg leuk. Deze vond ik echter erg tegenvallen. Het goede er aan is dat ik hem toch wel af wilde zien (bij gebrek aan beter..). Toch een pluspuntje dus. De stijl van deze animatie, de manier van 'tekenen', sprak mij niet aan. Ik ben ook eigenlijk best verbaast over alle positieve reacties.. Ik vond de film traag, een wazig verhaal en verder kan ik er niet goed m'n vinger op leggen waar het hem in zit dat hij mij niet aansprak. Misschien ook een kwestie van smaak (ongetwijfeld). Ik las in één van de reacties dat de film hem deed denken aan Alice in Wonderland. Die film sprak mij ook niet zo aan, dus het ligt vast ook aan het genre..

avatar van ibendb

ibendb

Net gezien en deze film is net ietsje te weinig duister.

Het verhaal zit goed in elkaar en de personages zijn goed uitgewerkt.

Goede film

4****

avatar van nognooit

nognooit

Een fantastische animatie film met een spannend verhaal.

Het verhaal wist mij helaas weinig te verrassen doordat ik het boek een paar jaar geleden al had gelezen.

Als nog blijft dit een leuk, tijdloos, spannend en toch voor alle leeftijden verhaal.

De animatie is indrukwekkend. Prachtige kleuren en leuke vondsten.

Bij de dvd zat ook een 3d versie van de film, die je kon bekijken met de klassieke rood/groen bril. Dat trekt alleen wel enorm veel kleur uit de film, maar de 3d effecten zijn wel enorm tof. Uiteindelijk koos ik toch voor de 2d versie, omdat de kleuren mij toch meer waard zijn dan af en toe een cool 3d effect.

avatar van hasekamp

hasekamp

Oersaaie en lege film, met een traag verhaaltje dat een slap aftreksel van het fraaie "Alice in Wonderland" is. Toen ik ernaar keek vroeg ik me af "How low can you go", na "The Nightmare before Christmas".

Laten we deze film maar zo snel mogelijk vergeten!

avatar van Djoeke

Djoeke

Wauw, wat een fijne film is dit! De animatie is erg mooi en het verhaal begint heel lief, maar wordt halverwege behoorlijk duister. In 3D komen de schrikeffecten beter tot hun recht, maar de kleuren helaas wat minder.

Ik kan iedereen deze film aanraden, als je van sprookjes/fantasy houdt tenminste.

avatar van sHone

sHone

prut, doe dan of t ene houtje touwtje of doe tekenanimatie maar niet beide

avatar van The One Ring

The One Ring

sHone schreef:

prut, doe dan of t ene houtje touwtje of doe tekenanimatie maar niet beide

Het is toch niet beide? Dit is gewoon stopmotion, met minimale CGI.

avatar van Mescaline

Mescaline

Nooit echt een animatie kijker geweest maar sinds ik me de laatste tijd er wat meer in verdiep kom ik steeds vaker leuke animatie films tegen, dit is er zeker 1 van! wat zeg ik? misschien wel de beste die ik tot nu toe heb gezien!

De film zit erg mooi in elkaar en heeft een leuke opbouw, de mysterieuze sfeer is door de hele film erg goed voelbaar en verveeld daarom ook geen minuut!

De personages zijn stuk voor stuk ook lekker vaag en overdreven wat deze film erg veel goeds doet!

Ook het einde vond ik leuk uitgewerkt en past heel goed bij de rest van de film! dit is voor mij een echte feel-good movie waar ik helemaal in kon weg dromen, 1 ding is zeker ik ga me vaker wagen aan animatie films

4,5 sterren zonder twijfel 1 van de betere!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

De eerste 30/45 minuten zijn subliem. Zat echt op 4,5* niveau. Helaas is het verhaal daarna niet interessant genoeg en niet goed genoeg uitgewerkt om die 4,5* vast te houden. Wel erg mooi gemaakt, hoewel Selick daar ook niet helemaal consistent in is.

Verder moest ik vaak aan "Alice in Wonderland" en "Pan's Labyrinth" denken. Dit is een geanimeerde mix van genoemde films.

Ruime 3,5*

avatar van Betamax

Betamax

Prachtige animaties.

Heelijk vreemd en bizar verhaal.

Ergens aan het eind dipte de film wat.

Maar zeker mooi om naar te kijken.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Zat goed in elkaar en mooie animaties.

Ik had nog geen recensie of wat hiervan gelezen en de film verastte me volledig. Knap bedacht, beetje creepy.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

dat was echt een supermooie film.met goede effects en natuurlijk ook een goed verhaal.in het 3d heb ik het maar een stukje gezien maar dat ging ook goed.

avatar van bassira

bassira

Ik ben benieuwd! Morgen bekijken!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Spetie schreef:

I. De animatie mag er zijn, evenals de kleuren en soms best bijzondere wezentjes die erin zitten. Toch is het veels te weinig. Coraline's personage is maar vervelend en ook de muziek stond mij af en toe tegen. Gelukkig is er dan nog de kat, die af en toe wel grappig is en het laatste half uur, waarin de film gelukkig wat beter wordt, maar verder is het toch een behoorlijk grote tegenvaller.

Zelfde bedenking als Spetie. Maar het feit dat zo'n films ongelooflijk moeilijk te maken zijn, overhalen mij net de helft te geven.

avatar van DeniiSe..(K)

DeniiSe..(K)

Ik vind dit een 5 sterren animatie. Hoe het in het begin nog allemaal vrolijk was zag het er al aan te komen dat het een andere wending zou krijgen. En super leuke personages in de film zoals de buren vooral mr bobinsky en de kat is heel erg leuk. Had alleen wel een gevoel dat het leuk zal zijn als je hier een videospel van had, zon sfeertje had het een beetje. Maar heb de film al een aantal keren gezien en hij verveelt me zeker niet. Topper

avatar van suisse

suisse

echt een vet coele film ik heb em al 4 keer gezien dank u

avatar van nightbreed

nightbreed

Hier verheug ik mij op. Vanavond op film1.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Leuke animatie, erg leuke figuurtjes en een lekker spookverhaal over een evil witch.. sommige dingen vond ik wel iets teveel van andere verhalen gepakt, maar al met al levert het een frisse onderhoudende film op. Zou bijna een Burton kunnen zijn trouwens..

Decec

Tja, ik heb wel uitgekeken, maar het beeld (wat ik heb HD film) was waardeloos. Het komt weer groene kleur en groene kleur weer weg en dan komt groene kleur weer terug. Voor mij is geen spannende film. Het is maar animatiefilm. Helaas geef ik geen goede sterren, dus maar 2!

avatar van Fonzie

Fonzie

Decec schreef:

10 punten voor degene die jouw bericht kan ontcijferen. Beeld waardeloos? De Blu-ray kent een waanzinnige beeldkwaliteit - meer dan waardig aan het HD formaat..

Fonzie schreef:

Blue-ray is zéér prachtig beeld... Coraline heb ik via televisie gezien, niet via Blue-ray....

avatar van Queennie

Queennie

deze wou ik graag zien, vond de trailer zo leuk..

dus ik koop hem, en toevallig zit er een 3D verse bij,,

en na deze reacties zien te hebben, verheug ik me er erg op!

ben benieuwd!

avatar van Hatchet

Hatchet

Ik vond het een mooie animatiefilm. De animaties waren dik in orde. Wordt een tof sfeertje neergezet o.a door het kleurgebruik. Verhaal vond ik op zich wel boeiend. Mocht van mij wel iets meer spanning inzitten, dan was het een dikke 4 geweest.

avatar van reentje1975

reentje1975

Marissa87 schreef:

Misschien begint het al over het feit dat je over tekenen spreekt. Het is toch echt een stop motion film.

avatar van reentje1975

reentje1975

Fonzie schreef:

Ben het helemaal met jou eens, wtf bedoelt zij nou. Als haar apparatuur net zo subliem is als haar taalgebruik en zinsopbouw, dan weet ik genoeg...tering. Ik heb zelf de normale dvd met upscale gebruikt, maar was echt prima. Vind perssoonlijk Tim Burton altijd net wat vloeiender, maar dit heeft zeker zijn charme. Mijn dochter en al haar vriendjes en vriendinnetjes zijn stapel op deze film.

avatar van snake shit

snake shit

was heel goed voor een teken film.die heks was echt griezelig voor een tekenfilm

avatar van Izella

Izella

Best apart

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Prachtige, nee fenomenale stop-motion animatie in een verder bijzonder charmant filmpje. Het verhaaltje is wellicht wat dunnetjes en al vaker vertoont in diverse variaties (Alice in Wonderland, Wizzard of Oz, Narnia) maar dat doet verder weinig af aan het staaltje kwaliteit en vakmanschap wat hier met Coraline afgeleverd wordt.

Coraline is zeker niet alleen leuk voor de kids (voor de allerkleinste lijkt deze me zelfs net wat te freaky en griezelig) maar biedt ook voor volwassenen genoeg interessants. Coraline en haar vriendje zijn verassend veelzijdig voor een stel poppen. Ik vind de puberproblematiek van, niet begrepen worden en waarom het ergens anders altijd beter is op overtuigende wijze gebracht. De wijze levensles dat niets gratis in het leven wordt prachtig verbeeld door een geweldige evil witch.

Bijzonder mooi design en sets ook in deze film. Ze zouden zo uit een koortsige nachtmerrie of een paddo, LSD trip afkomstig kunnen zijn (maar laten we dat de kids maar niet vertellen ).

Als ik ergens wel een zwak voor heb is het van dit ouderwetse vakwerk. Heerlijk dat dit soort films nog steeds gemaakt worden.

reentje1975 schreef:

alsjeblieft zeg over taalgebruik en zinsopbouw, het komt door mijn aangeboren handicap....

avatar van rox91

rox91

Erg leuke en vermakelijke film met verassend einde.