Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Dakota Fanning, Teri Hatcher en Jennifer Saunders
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 13 mei 2009
Plot Coraline
"Be careful what you wish for."
Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is...
Coraline Jones (stemrol)
Mel Jones / Other Mother (stemrol)
April Spink (stemrol)
Miriam Forcible (stemrol)
Cat (stemrol)
Mr. Sergei Alexander Bobinsky / Other Bobinsky (stemrol)
Charlie Jones / Other Father (stemrol)
Wyborne "Wybie" Lovat (stemrol)
Sweet Ghost Girl (stemrol)
Tall Ghost Girl (stemrol)
Angrod_Pallanén
Idd een leuke en belovende combinatie, alleen het verhaal staat me niet aan.
Mc
- 2092 stemmen
Doet een beetje aan MirrorMask denken. Ben wel benieuwd, Fanning heeft heel wat in d'r mars, en Selick is prima.
Flipman
"Mirrormask?" Klopt Neil Gaiman was samen met Dave McKean verantwoordelijk voor die film, en Gaiman schreef het boek waarop deze film is gebaseerd.
De stijl op de poster is in ieder geval boeiender dan de hele Pixar catalogus bij elkaar gesprokkeld. Benieuwd of dit iets wordt.
Gizzmann
Neil Gaiman en Henry Selick... hier kijk ik al erg lang naar uit. Ook het verhaal klinkt interessant. Het boek wil ik al lange tijd erg graag lezen.
Maaltje
Jaaa VET een film van Coraline
dit boek was echt gaaf! Het gaf me de kriebels en toch kon ik niet stoppen met lezen. Ben benieuwd naar de film!!!
Gizzmann
Ik heb al een heel kort fragmentje van de film gezien. Ziet er geweldig uit. Ik kan echt echt echt niet meer wachten
Twilight
Ben hier ook erg benieuwd naar. Heb het boek van Gaiman nog niet gelezen, maar ben inmiddels al wel een fan van hem.
De poster ziet er in ieder geval al leuk uit.
Ik gok alvast op een 4,5 of zelfs 5 sterren
Twilight
Ik kijk hier echt naar uit!
Nog even de originele rottentomatoes link van bovenstaande filmpjes:
Norma
O wauw wat ziet dit er PRACHTIG uit zeg!! Ik heb tot nu toe weinig aandacht geschonken aan de ontwikkelingen m.b.t. deze film, maar heb zojuist eens even de diverse linkjes aangeklikt en heb met open mond zitten kijken! Al die details, wat geweldig gewoon! Moet voor die mensen ook een feest zijn om dat allemaal te bedenken en te maken..
Ik kijk hier nu enorm naar uit!
king16
- 1904 stemmen
Heel veel zin in deze film! Ben liefhebber van het boek (Ja hoor, Neil Gaiman fan hier
) En weet zeker dat dit gaat slagen
Mr_White
- 2067 berichten
Een boek van Neil Gaiman, regie van Henry Sellick, stemmen van o.a. Keith David, Ian McShane, Jennifer Saunders en Dawn French? Hoeveel briljantheid kun je bij elkaar opstapelen?
Gizzmann
Vond de vorige poster absoluut leuker, maar deze is ook nog redelijk stijlvol.
Macmanus
Niets minder dan geniaal ziet die trailer eruit, beetje lang en spoilerig alleen. Jammer dat die niet rond de kerst al uitkomt, heb rond deze tijd wel zin in zo een filmpje.
Bonifatius
Ik verheug me hier echt heel erg op! Het boek was geweldig, The Nightmare Before Christmas was geweldig. Ik heb ergens gelezen dat hij ook in het Nederlands wordt nagesynchroniseerd en dat hij vanaf 22 april in een beperkt aantal theaters in 3-d draait, de Belgen krijgen hem pas 21 oktober (!) te zien. Hier is zelfs al een Nederlandstalige teasersite over de film: http://www.film1.nl/coraline/
Ik kan niet wachten!
Qwertary
Ik kan echt niet wachten op deze film! Ik ga alvast kijken of ik kan reserveren
Ik MOET deze film echt zien, ik hou echt van de stijl en het verhaal vind ik ook erg sterk
Gizzmann
Gaaah, na een stel positieve reviews te hebben gelezen ben ik alleen maar nog enthousiaster gemaakt!
Alleen vraag ik me eigenlijk af of we hier in Nederland ook de 3-D momenten te zien krijgen. Van mij hoeft het niet zo, maar in veel reviews is gezegd dat er heel goed gebruik van is gemaakt en zelfs ergens dat je echt iets mist wanneer je het niet zo te zien krijgt.
Inland Rabbit
Persoonlijk, vind ik de 3-D rage sowieso crap. Ook al zou het hier in de bios mogelijk zijn, thuis heb je er geen flikker aan. Zonde van de film. Tot op het moment dat iedereen thuis met een brilletje opzit (ofzo?), hoeft het van mij niet.
Ik heb hier wel zin in! Het ziet er echt gaaf uit. Mooiste stop motionwereld sinds Nightmare Before Christmas?
Gizzmann
Heb nu al van een aantal mensen gehoord dat ze hem beter vinden dan Nightmare. Zal bij mij wel niet het geval zijn
maar dit is misschien wel van een gelijkwaardig niveau.
Prudh
Ik vind hem ook beter dan Nightmare. Selick heeft dit sprookje van Gaiman erg fris overgebracht naar het grote scherm. Het enthousiasme straalt van de film af. Het grote huis waarin Coraline komt te wonen, haar buren, haar ouders en natuurlijk de alle duistere varianten daarop in de wereld 'down the rabbit hole' staan garant voor één grote glimlach. Erg charmant in elkaar gezet dus.
Het is natuurlijk wel een beetje à la Alice in Wonderland allemaal, maar alle personages zijn fantasierijk tot leven gewekt met behulp van stop motion. Vooral buurman Bobinsky en de twee operazangeressen met hun Schotse terriërs zijn hilarisch. Coraline zelf kan zich bijna meten met een Miyazakimeisje.
Daarnaast is de muziek van Bruno Coulais uitermate sfeervol, zij wat overaanwezig. Ik ben blij dat er geen musical van is gemaakt, al is dat strikt persoonlijk natuurlijk. Ook qua kleuren veel te beleven, vooral het contrast met haar eigen wereld en die door het deurtje is mooi.
De film is bij vlagen zelfs griezelig, voor de allerkleinsten onder ons tenminste. Coraline heeft me bijzonder aangenaam verrast en is tot zover de leukste film van dit jaar!
Inland Rabbit
Ik mag aannemen dat je op dit moment in amerika bent ofzo? Nog geen gaatje t vinden en de release is pas in april?
Prudh
Nee hoor, ik ben nog gewoon in Nederland, waar ik met wat mazzel een vroege vertoning kon meepakken

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Ma Vie de Courgette
Animatie / Familie, 2016

Les Triplettes de Belleville
Animatie / Komedie, 2003
gebaseerd op boekdroomvillaineyevriendschapstop motionstuffed animalparallel worldbutton new homesecret door female villainpost-credits sceneduringcreditsstingerhorror for children talking cat3dparallel universeneil gaiman