• 9.377.779 stemmen

Met onder meer: Dakota Fanning, Teri Hatcher en Jennifer Saunders

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Coraline

"Be careful what you wish for."

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is...

Coraline Jones (stemrol)

Mel Jones / Other Mother (stemrol)

April Spink (stemrol)

Miriam Forcible (stemrol)

Cat (stemrol)

Mr. Sergei Alexander Bobinsky / Other Bobinsky (stemrol)

Charlie Jones / Other Father (stemrol)

Wyborne "Wybie" Lovat (stemrol)

Sweet Ghost Girl (stemrol)

Tall Ghost Girl (stemrol)

avatar van Zobor

Zobor

ibendb schreef:

PS.: Ik heb gehoord dat er een tweede deel komt!

Ik geloof niet dat Selick erg veel zin in een sequel heeft: klik

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een betoverende film waarin ik getrakteerd werd op een hoop, apart gedetailleerde personages, minstens zo mooie achtergronden en fijne muziek! Een van de leukste scenes is de scene als het achtergronddecor helemaal weggevaagd wordt en Coraline vlug naar binnen snelt. De film speelt in op zowat alle angsten die er leven onder kinderen, de scene in het spinnenweb was fenomenaal! Coraline is op creatief vlak van ongekend niveau! Selick creëert zijn eigen unieke wereld waar zonsverduisteringen worden weergegeven aan de hand van knopen en waar een bonte stoet aan personages rondloopt, iets dat het bij mij altijd goed doet! Een dikke 4*

avatar van Halerzzz

Halerzzz

Heb 'm bekeken in de vlucht naar Saudi... op n klein schermpje met een hoofdtelefoon... was er volledig mee weg.

Voor mij de betere animatiefilm zoals ook Spirited away me verraste in den tijd.

t-i-m

verschrikkelijk goede stop-motion film waarin je een hele mooie maar ook creepy fantasiewereld betreed. ik werd vanaf de eerste minuut in de film gezogen. vond het ook heel jammer toen de film was afgelopen. ja echt een heerlijke animatie film....ben eigenlijk toch wel erg benieuwd hoe deze film zou zijn in de bioscoop in 3D, dat zou pas een beleving zijn.

avatar van otherfool

otherfool

Een soort geanimeerde versie van Pan's Labyrinth met best veel intense momenten. De tekenstijl staat me niet direct aan, maar het verhaal trok me over de streep; dat kent genoeg spannende en ontroerende momenten om te blijven kijken. Visueel is het stuk waarin de droomwereld verdwijnt een knap staaltje, zoals heel de film eigenlijk weet te overtuigen.

3,5*.

avatar van wwelover

wwelover

Ben een beetje teleurgesteld, had echt een topper verwacht maar dat is het niet geworden. Het idee was wel aardig, maar het verhaal kwam veel te laat pas op gang, en dat komt natuurlijk door de twist, maar het begin miste de humor. Maar na de twist werd het toch een aardige film. Leuk voor een keer, maar het is geen topper als The Night Before Christmas. De stemmen zijn ook leuk. Zeker Dakota Fanning, lieve stem heeft ze.

avatar van Ralf81

Ralf81

Vond de film ook wat tegenvallen.

Had verwacht dat ie wat meer op volwassenen gericht zou zijn. Het was allemaal toch wat te braaf.

De prachtige animaties, de creatieve personages en het toch wel leuke verhaal maken dat ik toch een ruime voldoende geef. 3*

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ralf81 schreef:

ik noem dat eerder een krappe voldoende..

otherfool schreef:

De tekenstijl .

stop-motion met klei, niks tekenstijl

avatar van goongumpa

goongumpa

Geinig, maar braaf. Mocht een stuk duisterder.

Een veel betere film met gelijkaardige thematiek is Time Bandits van Terry Gilliam. Die kleurt veel minder net binnen de lijntjes, maar is wel een stuk leuker. Voor het moderne publiek doet hij misschien wat rommelig aan, maar het anarchistische, minder politiek correcte van die film vind ik net erg leuk.

En Coraline is een vervelend, cliché filmkind, inclusief typische problemen en standaard zinnetjes ("MAM! Ik ben geen vijf meer!"). Dan vind ik dat joch uit Time Bandits veel leuker.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige stop-motion.

Voor een film wiens première vele jaren werd uitgesteld en daardoor mij liet wachten was het een ietwat teleurstelling. 'Coraline' is namelijk een mix tussen een grimmige kinderfilm en een leuk verhaaltje. De film is niet al te vrolijk en heeft genoeg schrikmomenten. Daardoor valt hij een beetje in een middenmoot waar het verhaal van alles doet, behalve vermaken. Het had bijvoorbeeld een stuk korter gemogen, en sommige afleidingen van het hoofdverhaal waren niet interessant genoeg om meer van te zien. Toch heeft het verhaal en zijn personages een bepaalde charme. De kat, het jongetje, zelfs de ouders zijn erg leuk. Jammer dat Fanning's Caroline dat absoluut niet is. Als helding is zo absoluut niet sympathiek en vaak erg irritant. Daar tegenover staat dat de film er goed uit ziet en mooie scènes kent.

3,0

avatar van goongumpa

goongumpa

O ja, fans van stop-motion moeten de kortfilm 'Vincent', geregisseerd door Tim Burton, zeker eens zien.

Angrod_Pallanén schreef:

hier heb je helemaal gelijk in, maar is dit niet eens voor de verrassing erg verfrissend? ik vond het heerlijk om te ze zien dat de helding eindelijk voor een keer totaal niet sympathiek was. de helden zijn altijd al leuk lief grappig en sympathiek.

avatar van otherfool

otherfool

t-i-m schreef:

stop-motion met klei, niks tekenstijl

Kleistijl dan. You get my drift.

avatar van Nelusje

Nelusje

Erg mooie en bijzondere tekenfilm, geen standaard en dat maakt het erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Hij is minder eng als uit de trailer verwacht wordt.

avatar van De Dré

De Dré

Erg leuke film.

Apart verhaal, geen standaard animatie.

avatar van Spetie

Ik sta niet direct te juichen bij deze film. De stop-motion techniek deed me gelijk erg aan the Nightmare Before Christmas denken, maar verder staat Coraline natuurlijk geheel op zichzelf. Ik weet eigenlijk niet wat ik hier van tevoren van verwachte, maar zeker niet een fantasierijk verhaaltje wat mij niet aanstond en dat was hier helaas zeker het eerste uur het geval. Het is voor mij lastig om de vinger op de zere plek van deze film te leggen, maar op de een of andere manier boeide het hele verhaaltje niet zo heel veel. De animatie mag er zijn, evenals de kleuren en soms best bijzondere wezentjes die erin zitten. Toch is het veels te weinig. Coraline's personage is maar vervelend en ook de muziek stond mij af en toe tegen. Gelukkig is er dan nog de kat, die af en toe wel grappig is en het laatste half uur, waarin de film gelukkig wat beter wordt, maar verder is het toch een behoorlijk grote tegenvaller.

avatar van boombastic

boombastic

Zelfs nog naar beneden bijgesteld. Redt het verre niet bij de klassiekers en de nieuwe toppers in het genre met een fantastisch moraal, noem een: Mary and Max.

Daarom geheel eens met je commentaar Spetie:

Spetie schreef:

Het is voor mij lastig om de vinger op de zere plek van deze film te leggen, maar op de een of andere manier boeide het hele verhaaltje niet zo heel veel. De animatie mag er zijn, evenals de kleuren en soms best bijzondere wezentjes die erin zitten. Toch is het veels te weinig. [...]

avatar van boomboompow

boomboompow

had er meer van verwacht... wel mooi gemaakt (maar dat is natuurlijk normaal want deze maker is wel tenslotte tim burton's leerling)

avatar van Diësso

Diësso

Zeer goede verfilming van het boek. Een prachtig sprookje verkleed in het galante kostuum van stop-motion! Geweldig!

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

1 Oscarnominatie

Beste Animatiefilm

avatar van Nille

Nille

Heb zonet de film gezien.

Ik vond hem goed maar jammer genoeg niet orgineel

Hij had soms teveel weg van alice in wonderland

De kat die kon praten, in dit geval de muis ipv van het konijn dat haar naar de andere wereld stuurt, het spel dat ze met de andere moeder moest spelen (hier denk ik aan het cricket spelen met de boze koningin) allemaal toch dingen die je vlug kunt linken aan alice of misschien ligt dat gewoon aan mij.

Maar dat maakt natuurlijk niet dat het een slechte film is in tegendeel zelfs. Geweldig simpel verhaal. Geweldige sfeer dit vooral door de fantasie. En perfecte stem voor een kat haha!

Nee een dikke 4* net niet die 4,5 wegens toch hier en daar wat goed gepikt. Maar goed pikken dat mag natuurlijk.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Nille schreef:

Het is maar wat je pikken noemt, het is gebaseerd op een boek dus in die zin is het niet nieuw nee..

avatar van Nille

Nille

DonOswaldo schreef:

Oke das waar!

Dan is de schuld van de schrijver van het boek dat hem net niet die 4,5 heeft gekrege haha

Maar daar heb je zeker een punt

avatar van Thomas83

Thomas83

Had eigenlijk weinig zin in deze film, en des te aangenamer was de verrassing. Een indrukwekkend staaltje animatie. Het ziet er prachtig uit, de muziek is vooral tijdens de intro prachtig en betoverend en het verhaal en de vondsten in zitten boordevol leuke fantasie. De moraal zit op een slimme manier in de film verwerkt, en voelt nooit drammerig of overbekend aan. Knap ook hoe de film meer is dan alleen mooie plaatjes of een sfeerschepping. De personages en voice-acting zijn ook goed uitgewerkt.

Af en toe is de film ook een beetje eng, maar nooit over een bepaalde grens heen, waarmee het toch een aardig sprookje is geworden wat mensen van allerlei leeftijden zal bevallen. Alleen voor de de allerjongsten zal de film wat te eng zijn.

De leukste animatie van het jaar voor mij tot nu toe, een stuk beter dan de wat teleurstellende laatste Pixar, Up. Dit is zoveel meer origineler, en de makers hebben echt hun hart en ziel hier duidelijk in gestopt, wat je van automatische piloot-film Up niet kunt zeggen helaas. Vraag is wat betreft de Oscars nu of de Academy kiest bekendheid en de grote naam van Pixar, of het aandurft een kwalitatief veel betere film als Coraline boven Up te verkiezen. Ik hoop het, maar vrees toch het ergste eigenlijk. Maar het kan dan alleen maar meevallen, net als bij het kijken van de film dus het geval was. Hulde ook voor de prachtige poster en het mooie lettertype. 4.0*.

avatar van soom

soom

I knew it was real.

Net een half puntje minder dan A Nightmare before Christmas, en toch is Coraline toch wel een mooie film, die mooi wegdromen garandeert. Beetje donker, een tikje eng. Teri Hatcher en Dakota Fanning zijn op hun plaats, de omgeving ziet er mooi uit. 4 verdiende sterren.

avatar van The Oceanic Six

Een onverwachte topper...

Eigenlijk wist ik weinig van deze film maar door het hoge gemiddelde ben ik hem gister maar eens gaan kijken. Ik verwachtte eigenlijk de zoveelste animatiefilm vol grappige sidekicks, een moralistisch verhaal en mooie beelden. Het werd toch net wat anders..

Coraline is redelijk duister en donder van opzet. Het beviel me goed weer eens een ander soort animatie te zien dan wat ik de laatste jaren allemaal zag. Dat waren toch bijna allemaal films van Pixar en Dreamworks. Ook erg goed, maar wat afwisseling is leuk. Recent zag ik ook al de duistere animatiefilm ''9''. Zoiets is soms zeker boeiend.

Coraline ziet er erg goed uit. De animaties zijn net anders dan anders. Lastig uit te leggen, maar sfeervol en mooi was het zeker. En de film bezit gelukkig ook een prima soundtrack zodat de hele aankleding van de film sowieso al erg geslaagd is. Het deed me wat aan films als Alice in Wonderland en The Nightmare before Christmas denken.

De verhaal zelf is gelukkig ook goed. Het 1e half uur was even wat inkomen maar als ze in de omgekeerde wereld is gekomen dan wordt het boeiend en later zelfs best spannend. Het blijkt toch allemaal minder mooi te zijn dan ze dacht...

De dondere sfeer maakte de film toch best spannend. Ik zou deze film ook niet aan kleine kinderen aanraden die een leuke animatiefilm verwachten te zien. Een leuke muis die dood wordt gebeten in de bek van een kat, de ''slechte'' vader die in de tuin achter Coraline aanzit etc etc. Dat soort zaken vond ik wel aardig. Uiteindelijk loopt de film wel goed af, maar dat vond ik niet zo erg. Wel vond ik dat ze wel makkelijk won van de ''slechte'' moeder.

Alles bij elkaar is het toch wel een toppertje geworden. Zo mogen er wel meer animatiefilms gemaakt worden!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Gezien op DVD met een paar van die 3-d brillen.

Bleek erg goed te zijn maar ik vond hem best tegenvallen, soms vond ik hem zelfs saai. Moet wel zeggen dat het stukje met die twee bolle vrouwen in dat theater wel grappig en goed gedaan is. 3,0 omdat het wel goed/grappig gemaakt is.

avatar van tijn79

tijn79

Een erg leuk filmpje, die je helaas wel erg aan Tim Burton doet denken.

Dat werkt naar mijn idee best in het nadeel want het is gewoon geen Tim Burton.

Desondanks weten de makers het verhaal leuk zat te houden, met allerlei maffe personages.

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18