• 9.378.629 stemmen

Met onder meer: Dakota Fanning, Teri Hatcher en Jennifer Saunders

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 13 mei 2009

Plot Coraline

"Be careful what you wish for."

Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is...

Coraline Jones (stemrol)

Mel Jones / Other Mother (stemrol)

April Spink (stemrol)

Miriam Forcible (stemrol)

Cat (stemrol)

Mr. Sergei Alexander Bobinsky / Other Bobinsky (stemrol)

Charlie Jones / Other Father (stemrol)

Wyborne "Wybie" Lovat (stemrol)

Sweet Ghost Girl (stemrol)

Tall Ghost Girl (stemrol)

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Dit is echt een hele leuke, spannende en zeker mooie film.

avatar van Jules15

Jules15

Mooi gemaakte spannende animatiefilm!

met een goed verhaal!

avatar van korenwolf

korenwolf

Leuk filmpje, heb er erg van genoten.

Fantastisch die Tim Burton stijlen!!!

3,5* van mij.

avatar van welat

welat

Niet voor kleintjes lager dan 8, ma heel leuk voor de rest van kinderen, zelf vond ik best apart, zeker waard om te zien

avatar van Bitking

Bitking

Heb hem gezien, begin was best saai. Wel apart deze film en uiteraard niet voor kleine kindjes.

avatar van Tomato

Tomato

Hele bijzondere film, prachtig gemaakt. Het verhaal is lekker duister en heeft bijzondere twists voor een kinderfilm. Niet geschikt voor de allerkleinsten denk ik zo, sommige dingen zijn best wel luguber. Ik vond hem prachtig!

avatar van JT Chinaski

JT Chinaski

Wauw! wat een visueel meesterwerk is dit, vooral in high-definition komt dit beeldschoon tot zijn recht. Goed dat er nog steeds stop-motion films worden gemaakt, erg knap en creatief. Het verhaal moet even op gang komen maar na een aantal minuten wordt je helemaal opgeslokt door de prachtige beelden. Het verhaal is voor een ‘’kinderfilm’’ verrassend luguber en bizar, maar voor volwassenen is het ook echt genieten. Tenminste als je films als The Nightmare Before Christmas en Corpse Bride kan waarderen.

avatar van queenie

queenie

Leuke kinderfilm. Eerst denk je wat raar getekend, maar dan wordt het steeds mooier. Verrassende effecten en soms een beetje eng voor de jongste kijkers onder ons.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Nu voor maar 7,zoveel bij amazon.co.uk te koop, met tweede disc met daarop de 3d versie (+ vier brilletjes) EN NL ondertiteling .

Dacht dat onthoud ik niemand, heb hem vandaag binnen gekregen, maar heb er er als Neil Gaiman fan veel zin in

avatar van Bombong

Bombong

king16 schreef:

Vreemd, op de amazon.co.uk die ik ken kost hij toch echt GBP 11,98, dus met verzendkosten erbij duurder dan hier in de winkel...

avatar van arie-lex

arie-lex

sorry ik vond er niet veel aan maar dat zal wel met persoonlijke smaak te maken hebben. toch 2,5 ster omdat het wel mooi is gemaakt allemaal, maar het blijft een kinderfilm die eingelijk voor een kind te spannend (eng) is.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot : Het jonge tienermeisje Coraline is naar het platteland verhuisd waar haar ouders in alle rust een boek kunnen schrijven over tuinaanleg. Ze kan zich geen saaiere ouders voorstellen want zowel haar vader als haar moeder zitten de hele dag achter hun tekstverwerker, ze voelt zich een beetje verwaarloosd...

Coraline krijgt de opdracht om alle deuren in het grote, oude landhuis in kaart te brengen, dan heeft ze meteen iets om handen en hebben haar ouders even rust, oef
Haar oog valt op het silhouet van een klein deurtje achter het behang, hierachter bevindt zich echter een stenen muur

Wanneer Coraline 's nachts in haar warme bedje ligt droomt ze er van dat zich achter het deurtje een gang bevindt waardoor ze in een alternatieve realiteit terecht komt, met een mooi opgeknapt huis en liefhebbende ouders die haar volop aandacht schenken.
Er is echter één ding vreemd aan deze hele situatie: iedereen heeft knopen op de plaats waar hun ogen dienen te zitten, héél vreemd !!

Coraline keert in haar dromen nog dikwijls terug naar deze "betere...?" ouders, maar begint stilaan te voelen dat er iets niet pluis is, hebben haar alternatieve ouders het wel goed met haar voor...? Wat is hun achterliggende reden dat ze haar zo in de watten leggen...?

Het magische avontuur begint !

Ik vond het een mooi en verrassend sprookje
De feërieke muziek draagt enorm bij aan de sfeerschepping.
In essentie is het een simpel verhaaltje om aan te tonen dat je ouders je (meestal...) héél graag zien, ook al worden ze opgeslorpt door hun werk en dagdagelijkse beslommeringen over het huishouden, en dus niet steeds hun volle aandacht kunnen besteden aan hun ongeduldige tiener wanneer die hierom vraagt

Het 3D-effect is verbluffend ! (in de cinema dan toch, want die heb ik toen zo gezien...)
Alles ziet eruit alsof je het zo zou kunnen vastpakken. Het veelvuldige gebruik van voorwerpen die in en uit het scherm bewegen zorgt voor een maximaal 3D-effect, erg knap gedaan

Ondanks alle visuele pracht had ik de indruk dat het ritme van het verhaal niet helemaal juist zat, sommige scènes hebben een nogal saaie overgang, het had allemaal wat sneller gemogen.

7/10.
Een mooi en sinister sprookje dat ik absoluut terug wil zien op DVD of Blu-Ray.
Spijtig genoeg zal het dan op TV zijn met normaal beeld en niet op een cinemascherm in glorieus 3D

Filmsite : Coraline Movie- Enter The World Of Henry Selick's Coraline Movie

avatar van maxo922

maxo922

Eindelijk is een keer een echt 'creepy' sprookje. Ik heb er lekker van genoten. De stemmencast was degelijk maar passend. De animatie was erg apart (maar dan op een goede manier). En het verhaal was pakkend, maf en bovenal erg spannend, vooral voor kinderen van jonge leeftijd.

Ik ben tevreden! * 3,5

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heerlijk filmpje.

Visueel is het een hoogstandje, stemmen zijn ook in orde en de creepy en andere goed gekozen geluiden droegen ook hun steentje bij

Verhaal is ook erg vermakelijk voor de verandering, en heerlijk uitgewerkt.

Zeker aan te raden voor jong en oud!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

queenie schreef:

Eerst denk je wat raar getekend,

Niet getekend.

avatar van dancingbunny

dancingbunny

Wow!

Coraline wist me echt te boeien

Een magisch sprookje met spannende momenten

Mooie verfilming van een prachtig boek

De personages zijn erg origineel, net zoals het verhaal

Het stemwerk van Dakota Fanning en Tari Hatcher was erg goed gedaan

Zonder twijfel komt deze film in mijn Top 10

Maar ik vond de film op sommige momenten best eng..

Niet erg geschikt voor kinderen onder 10 jaar, zou ik zeggen

Prachtfilm

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Sterke film met een goed "fantasie verhaal". In Coraline zit duidelijk een boodschap. Denk wel voor 12+ deze film. Kan voor kinderen een beetje eng zijn.

Kom je niet vaak tegen een beetje donkere tekenfilm, met zeer mooie graphics! Zeker gaan kijken!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuk, vermakelijk en fantasierijk verhaaltje. Vooral de stop-motion is gewoon geweldig, geeft de film een bepaalde charme, érg mooi gedaan allemaal. Lekker sfeertje daardoor en vooral eens wat anders dan de 'usual' animatiefilmpjes.

Gelukkig blijft de bijdrage van Fanning alleen bij de stemrol van Coraline. Als actrice vind ik haar helemaal niks, dit ging al wat beter. Mjah, wel leuk en aardig allemaal dus, al bleef de 'magie' uit. Veel kon het me niet boeien eigenlijk. Gelukkig kent de film een paar spannende momenten die vooral dankzij het mooie donkere randje in die scénes goed tot hun recht komen. Voor de rest is de film visueel genieten geblazen, veel grappige vondsten en leuke, vermakelijke scénes.

Veel bijpersonages zijn leuk, muziek is goed gekozen en ondanks dat de film soms wat inzakt heb ik 'm makkelijk uitgezeten. Meer stop-motion graag, ik kijk ook érg uit naar Wes Anderson's Fantastic Mr. Fox. Hopelijk gaat die me beter bevallen. Toch ook zeker een voldoende voor deze film van Selick.

avatar van Elmon

Elmon

Wonderschoon filmpje, de geest van Tim Burton was duidelijk te voelen (vergelijkbaar met zijn beste werk).

Fantasierijk verhaal met leuke droomsequenties, vooral de combinatie van stop-motion en digitale effecten (let op de expressie van Coraline) is geweldig.

Toppertje.

avatar van Pestiis

Pestiis

erg leuke mooie en leuke film...

alleen wat Near_Dark ook al zei:

ik ga em binnenkort nog 'ns bekijken bij mn vriendin en die heb er van die 3d brilletjes bij dus ik ben benieuwd.

al met al heb ik echt heilig respect voor de wijze waarop deze film is gemaakt...

en dit is toch wel een van de mooiste stopmotion-films die ik in tijden heb gezien!

tis jammer van dat minpuntje waar ik t met Near_Dark mee eens ben anders was de film doorgegaan voor een 5*

maar nu blijf ik helaas steken op de 4,5

avatar van appelsapgodin

appelsapgodin

Vergeet Tim Burton, Elmon! Die had hier weinig mee te maken. Ik was persoonlijk blij eens een dark-animation te zien waar geen spoor van Johnny Depp en Helena BC in te vinden was.

Neil Gaiman en Henry Selick, need I say more? Dit staat garant voor geniale 3-d poppen stop-motion animatie, prachtige characters en een best freaky verhaal.

Dit is absoluut een film die thuis in de DVD collectie hoort van fantasy en animatie liefhebbers.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heel mooi.

Niet alleen de look maar ook het verhaal.

Erg fantasierijk, beetje duister en goed ondersteund door de muziek. Stemmen zijn goed verzorgd.

Niet in 3D gezien maar dat maakt voor mij verder niet zo veel uit, is geen gemis geweest.

avatar van Bla

Bla

Begon deze samen met mijn broertje te kijken en zag er adembenemend mooi uit. Na een half uur zegt mijn broeder dat hij toch niet zoveel zin heeft in deze film op dat moment. Zochten we een andere, bleek dat Babylon A.D. zo'n beetje de enige binnen handbereik was die we nog niet hadden gezien. Hadden we deze maar afgekeken...

avatar van Threeohthree

Threeohthree

in één woord géweldig! Ik heb sinds kort een blue ray speler aangeschaft dus deze dvd daar maar bij gekocht. in de dvd speler gestopt en brilletje op en op mijn eigen scherm een 3d film kijken.

Leuk orgineel verhaal.. simpel wel maar daar is de doelgroep ook naar. Fantasierijk en sfeervol precies wat je op een zaterdag avond naar zoekt!

avatar van feetjemaryam

feetjemaryam

best leuke film met een goed verhaal. op een plek van de film begon ik me een beetje te vervelen. maar dat was niet heel erg.

Ik geef deze film 5 sterren. Een ster minder zou de makers van deze animatie onrecht aandoen. Oke het is geen 'up' maar een prestatie van een heel ander kaliber!

Een prachtige film. Niet geschikt voor (kleine) kinderen. Het verhaal gaat over een meisje dat maar weinig aandacht krijgt van haar ouders. Ze beloven beterschap als hun project eenmaal af is, maar dat heeft ze vaker gehoord. Dan vind ze een wereld waarin alles te mooi lijkt om waar te zijn. Ze krijgt de aandacht waar ze zo naar op zoek is maar of ze hier nu zo blij mee is...

Het verhaal is een prachtig gegeven en buitengewoon geanimeerd op het witte doek. De film bleef me boeien al zijn sommige karakters in het nederlands wat moeilijk te verstaan.

De film deed me denken aan "Ellendige Avonturen" over de weeskinderen Baudelaire. Met een zelfde soort mysterieuse setting en adembenemende decors.

Voor dit soort films kom je van de bank en ga je naar de Bioscoop. Het belooft een heerlijke kijk-ervaring op een donkere herfst en winteravond.

avatar van rupie

rupie

Vond het begin een beetje saai, naderhand wel beter.

Had een paar dagen terug Mary and Max gezien en vond deze animatiefilm veel beter, (was echt ontroerd door het prachtige verhaal). mmm niet vergelijken misschien...

avatar van Prrrauline

Prrrauline

Altijd fijn; die duistere sprookjes! En in dit geval hoort daar een hulde aan Neil Gaiman bij. Ik kan niet wachten tot zijn boek 'American Gods' op gelijksoortige wijze tot een animatiefilm wordt bewerkt. Die zal dan zeker niet geschikt voor jonge kijkertjes zijn.

Want hoewel Coraline voor jonge kijkers wellicht bijzonder spannende momenten kent, is het verhaaltechnisch een aperte kinderfilm. Maar voor jong en oud een visueel genot, ter vergelijking had ik de 3D versie graag willen zien. En behalve het spektakel, vond ik de gelaatstrekken bijzonder knap weergegeven.

avatar van ibendb

ibendb

Watch out: SLUGZILLA!

Dat deed me altijd lachen!

Ik had hem in NV gezien en daar zeggen ze niet "Coraline"

maar "Coralien"!

Ik zou hem graag nog eens zien!

het is zeker een aanrader

Misschien voor de kleintjes wat eng, maar op zich,

zéér goede film met een goede cast!

PS.: Ik heb gehoord dat er een tweede deel komt!

avatar van rosanni

rosanni

Geweldige film, met een heerlijk duistere sfeer, ik hou drvan!