Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Dakota Fanning, Teri Hatcher en Jennifer Saunders
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 13 mei 2009
Plot Coraline
"Be careful what you wish for."
Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is...
Coraline Jones (stemrol)
Mel Jones / Other Mother (stemrol)
April Spink (stemrol)
Miriam Forcible (stemrol)
Cat (stemrol)
Mr. Sergei Alexander Bobinsky / Other Bobinsky (stemrol)
Charlie Jones / Other Father (stemrol)
Wyborne "Wybie" Lovat (stemrol)
Sweet Ghost Girl (stemrol)
Tall Ghost Girl (stemrol)
nickelson21
mooi gemaakt, het verhaal gaat wel, inderdaad niet zo voor kinderen geschikt, maar het totaal plaatje is super
Zobor
Voor 6+ zie ik helemaal geen aanleiding om deze film ongeschikt te verklaren. Het is wel eens goed om kinderen na te laten denken over hun omgeving en te wijzen op dingen die er mis kunnen gaan. Bovendien is het fictie, dat is van het begin af aan duidelijk en een gezond kind kan dat makkelijk loskoppelen van de reële wereld.
the new guy
Niet mijn soort film. Dit heeft niets met een spannende kinderfilm te maken, zoals Alice in Wonderland ook niets met een kinderfilm te maken heeft.
sanne12345
Hele mooie film, maar een erg saai verhaal. Op den duur lijkt het meer een computerspelletje (als ze de 3 bollen moet zoeken).
FairyTale
Tim Burton heeft hier toch ook mee te maken gehad? Toen ik recent in New York was zag ik posters hangen van deze film, met Burtons naam erop.
Ik dacht dat hij de regisseur was.
guuzer
Leuk als je een avondje moet oppassen bij de buren.
Leuk verhaal, mooi gemaakt, verveelde me geen moment maar toch te veel een kinderfilm om voor 4* in aanmerking te komen.
Noodless
Prachtige animatiefilm die zich langzaam ontvouwt tot een donker sprookje. Ik heb veel bewondering voor de makers van deze film.
Een vette 8/10
PEN15
De prachtigste filmplakaat (movie poster) die ik in tijden gezien heb!!!
Fryce
Grappig filmpje. Heeft op een gegeven moment wel iets akeligs, maar das dan wel weer lekker.
Orlibloompje
De eerste 45 minuten vond ik saai, het was wat langdradig. Daarna sloeg alles om, en ineens bleek het dat het toch niet geschikt was voor kinderen zonder toezicht van ouders... Sommige dingen waren wat luguber, dus zeker niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.
Gizzmann
Ik dacht dat hij de regisseur was.
Dat moet je dan verkeerd gezien hebben. Er werd wel geadverteerd met 'From the director of Nightmare Before Christmas', waardoor erg veel mensen automatisch dachten dat dit van Burton zou moeten zijn, maar hij is natuurlijk niet de regisseur. Niet van deze of van Nightmare.
guuzer
De prachtigste filmplakaat (movie poster) die ik in tijden gezien heb!!!
helemaal waar!
booyo
Ondanks dat de film rijk is aan vele vrolijke kleuren is het een behoorlijk donker sprookje, maar het beviel mij erg goed. Ik vond de muziekkeuze uitmuntend, snel maar de soundtrack zien te bemachtigen..
Mad_Merkje
ik ben vijf keer opnieuw in slaap gevallen tijdens deze film! Om de een of andere reden kon hij mij dus totaal niet boeien. Hij begint in ieder geval te traag.
Sunday
Soms toch wel heftige stukjes voor kinderen. Vond het een mooie film, maar, zoals mijn buurman hierboven ook aangeeft, iets te traag. Zodra ze met de knoopjes op tafel komen, wordt het spannend.
moverw
Wat een geweldige film.
Het is niet echt een griezelfilm te noemen, maar het idee achter de gebeurtenissen is toch zeer donker. Voor kleinere kinderen zitten er misschien wel wat angstige stukken in, zeker als ze een levendige fantasie hebben.
De film is ook fantastisch in elkaar gezet. Sowieso het beeldmateriaal zelf natuurlijk. Hier is duidelijk heel veel tijd in gestoken. Maar ook de muziek, de gebruikte stemmen, en vooral ook de uitdrukkingen op het gezicht van Coraline: verveeld, blij, verbaasd, soms ook duidelijk ondeugend, wat een mooi koppie. Alles heel goed bij elkaar passend en erg vermakelijk.
Er zit ook een duidelijke boodschap in de film verwerkt: het gras lijkt ergens anders altijd groener. In deze film letterlijk. Totdat.....
Zoals anderen ook vertellen, de opbouw is wat aan de langzame kant, maar dat vondt ik in dit geval niet echt een probleem vanwege de mooie plaatjes en de grappige gebeurtenissen.
Een echte topper!
meekmusic
Een visuele traktatie was dit op een sprookje dat qua inhoud wat mij betreft niet heel bijzonder is. Uitwerking en muziek wel!
PEN15
Ik heb de film inmiddels ook gezien, ik vond hem juist op het einde wat minder worden en niet meer zo leuk. De animatie is waanzinnig mooi en zo zat ik van de artistieke beelden te genieten.
Het is voor mijn smaak ook wel een beetje griezelig en deed me constant denken aan the return to oz. Ik kan het niet verklaren, het is misschien door het surrealisme in die film, maar ook een beetje aan de angst die ik er als kind voor had.
Ik kwam er sinds kort achter dat hier ook een stripboek/boek van is. Geen idee of dat simultaan op de markt is gebracht of dat er al veel langer een boek van bestaat.
Mr_White
- 2067 berichten
^ Het boek stamt uit 2002. Het is enkele jaren later inderdaad ook als stripboek uitgebracht.
RodneyS
Unieke sfeer, prachtig gedaan allemaal. Ook de muziek vind ik perfect bij deze film passen.
Het verhaal was ook wel aardig, alleen vond ik dat eigenlijk het minst van de hele film.
De unieke sfeer maakt gelukkig bijna alles goed.
Kijken deze!
dutchtuga
Leuk verhaaltje en interessante animatie. Sommige scènes zijn inderdaad plaatjes, daar schort het verder ook niet echt aan. Jammer is dat ik over het grootste deel van de film geen vorm van magie voelde. Het bleef me vaak te braafjes en het merendeel van de personages mistten charisma. Een scène als de laatste met het web bv had van mij vaker terug mogen komen. Leuk fantasievol stukje film. Dakota Fanning blijft trouwens zelfs met enkel een stemrol een erg irritant meisje. Hier had toch echt wat meer ingezeten. Alle ingrediënten lagen voor het oprapen, maar helaas weten de makers er geen prikkelend geheel van te maken. Gemiddeld.
Qwertary
Heb em gisteren aangeschaft op Bluray, prachtige film is het toch! Zaten ook 4 3D-brillen bij maar dat werkt niet zo lekker als in de bios hoor, kleuren worden wat doffer en kijkt alleen lekker als alle lichten uit zijn xD
merlijns sikje
Mooie en spannende kinderfilm, er lijken wat verwijzingen te zijn naar Alice maar dat valt erg mee.
Nephilim
Erg toffe animatiefilm. Laatst in 3D zitten kijken en dat is toch best wel cool
Maar zelfs in 2D is ie subliem. Lekker donker sprookje.
Lijkjuh
Eindelijk gezien ^^ Ik vind het een erg leuke film.
Fonzie
Geweldige film, ondanks een paar kleine minpuntjes. Deze komt er zeker in op blu ray (als ie iets goedkoper is

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Ma Vie de Courgette
Familie / Animatie, 2016

Les Triplettes de Belleville
Animatie / Komedie, 2003
gebaseerd op boekdroomvillaineyevriendschapstop motionstuffed animalparallel worldbutton new homesecret door female villainpost-credits sceneduringcreditsstingerhorror for children talking cat3dparallel universeneil gaiman