• 9.376.236 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van Quido

Quido

Wel gehoord waarom ie zo goed is dan ?

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

zie: Magnolia-fan en daarnaast overtuigt filmvalley.

avatar van Quido

Quido

Je houdt van de humor of je houdt er niet van. Veel meer zal de film waarschijnlijk niet te bieden hebben. Of het allemaal echt zo diepzinnig gezien moet worden betwijfel ik. Zo kun je in elke film veel zoeken en vinden. Stuur Ellen van Slagmaat van Filmvalley naar deze film en je krijgt een heel andere recensie en beoordeling. Maar goed, we zullen zien. Feit blijft dat die 5,0 en 0,5 stemmers bij elke nieuwe film steeds maar weer opduiken en dat het dus niet specifiek iets bij deze film is.

avatar van magnifor

magnifor

Erg genoten van de film.

4,5 *

Deze film laat zien dat je geen super duper verhaal met super duper acteerprestaties nodig hebt wil je een goede film kunnen maken. Ik lag echt in een deuk.

avatar van Kelles

Kelles

Deze lijkt me echt fantastisch droog. Super toch!

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Fantastisch gewoon

ALI G in da house was hilarisch, maar deze zeker ook! 5*

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Ik heb deze vent bij Jensen gezien. Wat een irritante kwal is dat, zeg. Maar misschien ben ik bevooroordeeld, want ik had aan Ali G. ook altijd al zo'n typhushekel.

Ik zal dus verschrikkelijk veel zeer goeie recenties over deze film moeten lezen voordat ik die ga bekijken.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

ik verwijs u door naar ... filmvalley

avatar van speedy23

speedy23

Ik heb gisteren in een reportage gezien dat de Kazakhstanen (of Kazakhen) met Borat niet kunnen lachen.

Men is zelfs een charmecampagne over Kazakhstan begonnen in de Amerikaanse media.

Zelfs hun ambassadeur bij de Verenigde Naties in New York sprak zijn afschuw uit.

avatar van rygelken

rygelken

Wow wow wee waa!

Niet te geloven hoezeer ik gisterenavond gelachen heb, hoe vaak ik geshockeerd was, hoeveel ik genoten heb van deze prent. Qua komedie is dit gewoon de beste die ik sinds jaren gezien heb.

In vergelijking met wat Sacha Baron Cohen reeds verfilmd heeft, Ali G In Da House bv, blijft deze film met brio overeind en verveelt hij op geen enkel moment.

Vind hem wel totaal niet geschikt voor kinderen onder de 16 jaar, wie hem gezien heeft weet waarover ik het heb Jackass 'verbleekt' met wat hij in deze film presteert.

Absolute aanrader, ik zou zeggen : 'ga heen, en ga hem zien!'

avatar van jherb

jherb

als ik aan een ding een hekel heb is t wel als de politiek zich met films, kunst en literatuur gaat bemoeien. schoenmaker, blijf bij je leeeheeest.

ik wil m wel zien. ik kan wel lachen om borat

avatar van extremezz

extremezz

Liwwie schreef:

Zegt helemaal niets..... nee dan de twee-jaar-regel hier.... stel je voor dat hij hier op nummer 1 zou binnenkomen.

Ik stelde me er niets bij voor en het zou dus mee moeten vallen.... Binnengehaald, gezien en te licht bevonden, moeite van het branden niet waard...

Desalniettemin een dikke 0,5 voor het binnenslepen van het budget....

Jouw lievelingsfilms zijn al meer dan 50jaar oud,kan mij wel voorstellen dat dit niets voor jou is ,ik wil deze zeker zien

avatar van chris_

chris_

jpglaarh schreef:

Nou jongens, niet zo bot, hij is pas 28...

Ik heb het gevoel dat we hier met een komiek te maken hebben, kon mijn lach niet onderdrukken.

Misschien moet u een film maken..iets als Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious City of Goirle.

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Grappigste film ooit

avatar van somebody

somebody

borat is echt te briljant voor woorden een dik verdiende 5

avatar van TeubY

TeubY

Hij heeft de 5 sterren meer dan verdiend! Ik kwam soms niet meer bij van het lachen

avatar van Mars18

Mars18

4,5

Zo, ben terug van Borat,
Was wel grappig, in de zaal zaten veel sparta spelers, waaronder Haris Medunjanin en Rachid Bouaouzan.

De film is echt leuk, heel de tijd wel gelachen, net als bij jackass.

Alleen heb ik een groot vraagteken wat er allemaal wel en niet gespeeld is,

Zoals die boekenpresentatie van pamela anderson, moet haast wel afgesproken werk zijn geweest.

Verder een topfilm

avatar van fabbyke

fabbyke

Ik ga Borat wel zien maar vond de trailers eigenlijk alles behalve grappig in Ali G was hij wel grappig maar hier overdrijft hij echt een pak.

dr channard

Prachtige film, enorm veel gelachen, heb nog nooit een zaal met mensen zo hard horen lachen.

En in de film is er één echt zwaar goeie scene die in je kop blijft zitten en die enorm grappig is

avatar van knaricus

knaricus

In één woord geniaal!!

Amerika en vooral de ´rednecks´worden bizar op de hak genomen.

De verkrachting van the American Anthem op de plaatselijke rodeo was gewoonweg briljant!

fabbyke:

Ali G was idd grappig maar Borat is satirisch gezien veel scherper. Dat staat buiten kijf!

5* absoluut!

avatar van FillumGek

FillumGek

Maandagavond met een paar vrienden naar toe in Malden!

avatar van Facedown

Facedown

dr channard schreef:

Ik hoop dat je niet de scène bedoelt waar die dikzak naakt met z'n achterste op de smoel van Borat gaat zitten? Want die scène was echt TE goor

Facedown. jij leest gedachten

avatar van Mars18

Mars18

Alleen heb ik een groot vraagteken wat er allemaal wel en niet gespeeld is,

wat denken jullie ?

avatar van ghostman

ghostman

volgens mij was alles gespeeld. het was een mockumentaire. eerlijk gezegd vond ik de grappen nogal flauw, alleen het laatste segment met Pamela Anderson vond ik geestig.

** / *****

dr channard

Flauwe grappen, ik moest al lachen toen hij zei : the good moments and the shit moments , die zijn stem is zo grappig en zin manier van doen... Heerlijk gewoon.

avatar van Tom Savini

Tom Savini

dr channard schreef:

Ik weet welke scene je bedoelt!

avatar van Vince-O

Vince-O

Lache film was dit. Ik vond het jammer dat ik hem eerst op Jensen! gezien had, want veel grappen waren exact hetzelfde als in zijn film. Maar die ene scene, die was schitterend. 3.5*

avatar van Salto

Salto

Ace Hanlon schreef:

Ik heb de film gisteren gezien... en geloof me.... ook al wil je niet.... LACHEN ZUL JE!!!!

hahahha.... ik heb me kapot gelachen .... echt waar...die vent spoort gewoon niet!!!!

avatar van Salto

Salto

ik weet ook welke scene!!! hahaha