Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Bekijk via NLZIET
Woensdag om 20:35 uur op VTM4
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
Mvogio
Erg zwakke film.
Vind het jammer voor degenen die dit misbaksel kunnen smaken, na 20 minuten dan ook afgezet.
Vincent Mancini
Geweldige humor heeft die man. Saaie mensen die hier niet om kunnen lachen.
Ploppesteksel
Hoe kan je weten of het een slechte film is als je hem na 20 minuten afzet ?
Ik vind niet dat je hem zo kunt beoordelen .
wo2-Freak
Wat saai. De grapjes die hij maakte in shows zoals bij Jensen waren grappiger.
Echt zo saai.
Ik deed maar alsof ik moest lachen maar dat wou zelfs niet lukken
een 1
The Last
Wat saai. De grapjes die hij maakte in shows zoals bij Jensen waren grappiger.
Echt zo saai.
Ik deed maar alsof ik moest lachen maar dat wou zelfs niet lukken
een 1
Logisch he voor een WO II fan.
Couch Potato
Wie hier niet mee kan lachen, mankeert echt iets denk ik...
Goodfella_90
Inderdaad. Ik zal me eens laten nakijken voor het feit dat ik het niet buitengewoon grappig vind dat een of ander apart figuur wat infantiele, kinderachtige grappen uithaalt..
Ploppesteksel
Waarom is zijn humor kinderachtig ?
Ik begrijp best dat je zijn humor niet fantastisch vindt maar af en toe een glimlach moet toch wel (denk ik) ?
Bartel
Snap niet dat mensen deze film zo geweldig vinden, er zitten grappige stukjes in maar over het algemeen vind ik het maar een k*t film
1,5 *
desteven007
Ik vind het een goeie film,
maar persoonlijk kan ik er niet om lachen..
weet er iemand een goeie film waar je plat gaat van het lachen ?
tukkerstein
desteven007, dan snap ik niet hoe je het een goede film kunt vinden. Het is immers een komediefilm, verder kun je de film weinig goed vinden.
Je moet er veel meer achter zien. Borat neemt Amerika in de zeik, met heel overdreven humor probeert hij reacties uit te lokken.
@wo2 freak, bij Jensen was Borat nog het minste, daar waren het allemaal voor ingestudeerde grapjes die hij bij elke talkshow maakt.
onbekend!
DIT MOETEN JULLIE HOREN !!
Er komt in 2008 de film "bruno" (waar sacha baron cohen dat grappige homo typetje speelt)
Eerst ali-g the movie dan borat the movie en nu bruno
Ik vind as hij bruno speelt veel grappiger dan alig en borat !!
Weet iimand misschien precies waneer die uitkomt .. ??
nacht
ik heb deze gezien in de bioscoop toen die pas draaide, echt helemaal geweldig, heel veel gelachen. ik heb hem nu 8 keer gezien en verveelt mij nog steeds niet, een topfilm!
dvd-man
Geweldige humor heeft die man. Saaie mensen die hier niet om kunnen lachen.
Helemaal mee eens, deze film is zoo grappig
!
Goodfella_90
Ik zie zijn bedoelingen ook wel. Ik denk alleen niet dat wat pis- en poephumor de juiste manier is.
wo2-Freak
Ik snap ook niet echt wat hier grappig aan is. Toen ik hem in de bioscoop zag moest iedereen daar zich doodlachen toen Borat die foto van zijn zoons pik liet zien. Ik snap niet hoor, maar de jongens die dat grappig vonden, vinden het ook vast super grappig als hun naar de wc moeten. Dat is ''echte humor'' :l
Maar ja, ik zie de humor er niet echt van in, iemand die zijn familie belachelijk maakt en alleen maar grapjes maakt over pis en poep..
Dan kijk ik nog liever de teletubies!
J1981W
Vond deze film wel degelijk grappig. Snap best dat sommigen de humor niet begrijpen, kwestie van smaak denk ik. Het is voornamlijk een hoop makkelijke humor maar toch heeft deze film wel een politieke ondertoon. Het patriotisme van sommige Amerikanen wordt hier op een humoristische manier naar voren gebracht. Overigens zijn naar mijn weten alle personen echt en is er niet vaak gebruik gemaakt van acteurs.
GinolaEHV
Schitterende comedy. Ik ben sowieso al fan van Borat. Kende 'm al een paar jaar voordat deze film uit was, door de reguliere afleveringen van 'Da Ali G Show'.
Het verhaal slaat natuurlijk nergens op, maar de grappen zijn meesterlijk.
Heerlijk om te zien hoe dom sommige mensen zijn zonder dat ze het zelf door hebben. Ook heerlijk dat ineens heel de VS hem aan willen klagen, terwijl ze in de film echt zeiden wat ze vonden. Die mensen hebben simpelweg een koekje van eigen deeg gekregen.
simpelekees
Dan kijk ik nog liever de teletubies!
Omdat hij wil neerzetten dat er mensen zijn die een extreme mening hebben ergens in. Dat zet hij te kijk.
Poep en pis humor? Ik heb nog nooit gehoord van poep en pis humor. Van dale kan het ook niet voor me vinden.
"It's very good that you allow a retard to eat with you, in the same place"
Doordat hij net alsof doet dat hij 1 woordje niet goed begrijpt zet hij meteen een beeld neer van zichzelf en misschien zelfs voor heel kazachstan. Dat is komisch omdat het natuurlijk dikke onzin is.
"Why don't you call them, because they don't have a telephone, yes?"
Typisch moment waarop die lui ontzettend dronken zijn in de camper en hij zet ze te kijk met zijn onwetende opmerkingen.
De onwetendheid in zijn rol is wat zo grappig is. Tegelijk weet je dat hij het wel weet en de anderen niet. Het is een soort van te kijk zetten, dat vind ik grappig.
Jaxxx
Goeie komische film, waarbij het nooit echt saai wordt. Hoogtepunt vond ik de naaktscenes in het hotel met z'n regisseur, die waren echt hilarisch.
desteven007
Ik heb niet gezegt, dat ik het niet grappig vindt maar ik heb gezegt, dat ik er niet moet om lachen,
Eny
Geniaal !!
Wat een lef heeft die man trouwens... Volgens mij beseffen mensen hier niet dat veel beelden echt zijn...? Oke, natuurlijk zijn er ook dingen in scene gezet om er een geheel van te maken, maar Hoeveel keren is die alleen in de gevangenis beland tijdens het maken van deze film.. .
Geweldig gewoon! Briljant gemaakt heb me de ballen uit de broek gelachen!
Dikke 4.5*
My kind of humor ^^
>> helemaal mee eens
soom
Best wel gelachen, ja, hoewel scenes hier en daar wel net over een bepaalde grens gingen. Maar ja, het is een typetje van Sacha Baron Cohen, dan kun je wel zoiets verwachten denk ik. Borat is wel leuker dan Ali G.
Humphrey
Wie hier niet mee kan lachen, mankeert echt iets denk ik...
handbal2278
geweldig hoe hij de rare gewoontes van amerikanen laat zien.
voor mij 5* ik lag de hele film in een deuk
Rotsooj
heerlijk mijn humor!
Borat haalt voor mij zijn kracht uit hoe afgrijselijk lomp en weerzinwekkend hij is, maar zo dat je je lach bijna niet in kan houden. Helaas is de film te kort en helaas zo politiek incorrect, maar met verstand op 0 heb ik veel respect voor Borat!
Iz niiice
Z*RO
Wat mij betreft de beste komedie van 2006 (die ik gezien heb). De film ziet goed in elkaar, de meeste grappen zijn geslaagd en de film blijft heel de tijd grappig, zonder echte inzinkingen.
'Isn't it a problem that woman have smaller brains?' Schitterend!
Reticulated
Veel gelachen toen ik deze zag, wat een mafkees is het!
Platoon815
Ik moest me kapot lachen tijdens deze film,SUPER grappig,zoveel beter dan de gemiddelde hollywood -'komedie' 4,0!
Torsten
Ik heb me kapot moeten lachen bij deze film. Leuk acteerwerk, maar beeldkwaliteit was slecht (dit komt omdat het gewoon opgenomen was, zonder dat mensen beseften dat ze in een film zaten)
Prachtig hoe Amerika hier in beeld is gebracht.
Het is geen echte topper als je eht vergelijkt met andere films,maar omdat het een geweldige lachwekkende film is krijgt hij toch een 3,0 van mij.

Comedyklassieker 'Borat' met Sacha Baron Cohen vanavond te zien op televisie

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger