Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Bekijk via NLZIET
Woensdag om 20:35 uur op VTM4
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
BlueVelvet
Je mag me proberen voor schut te zetten, maar dat lukt toch niet. ik heb argumenten genoeg, maar ik ga mijn tijd niet hier aan verdoen. volgens mij zitten we hier niet om te discusseren over Borat zijn afkomst. ik heb eens een opmerking gemaakt en daar reageerden er meerdere mensen op. ja dat is niet mijn probleem. voor de rest moet iedereen lekker denken wat hij of zij wil. op het moment dat ik het zei bedoelde ik het anders, maar mensen gaan hier voor niets aanvallan, ja laat maar dan.
Zucht. Ik probeer je niet voor schut te zetten of je aan te vallen, ik zeg alleen dat je je niet direct zo denigrerend moet uitlaten. Laten we er maar ophouden, het is niet relevant. Zand erover
jan66
Één van de slechtste prutsfilms die ik ooit heb gezien. Je mag het niet eens een film noemen, docu wellicht.
Ali G.. was leuk, niet super maar leuk...
Borat is saai en vervelend
Een 0,5*
helleke
Leuke docu om eens te bekijken,veel grappige fases.
Soms wel serieus erover maar daar is het hen dan ook om te doen,om zoveel mogelijk te shockeren.
Die scene met Pamela was iets te duidelijk gemanipuleerd.
Voor de rest,niet slecht,3 sterren.
S04Mauro
Moeilijk om hier een oordeel te geven. Ik wil het eigenlijk niet als film classificeren, ... maar vooruit, ik doe het toch.
Ik heb echt nog nooit zo hard om een film moeten lachen. Wat een volslagen idioot grappige film is dit, van het begin tot het eind. Het mooiste stukje vond ik nog wel dat hij met Azamat in dat congrescentrum aan het worstelen is haha, prachtig. Die scene in die kerk was ook mooi
Rianneke_Dan
Het enigste wat ik kan zeggen is 'bah wat flauw'.
Het was ook niet mijn planning om te kijken, maar mijn vriend moest hem zien, dus ik heb maar meegekeken.
Maar sorry ik kan er niet om lachen, het is denk ik ook meer mannenhumor.
Het was gewoon enorm flauw en één scene was ook enorm walgelijk vies, en ik denk dat iedereen gelijk weet over welke scene ik het heb.
0,5* voor Borat.
De leukste scene uit de film, juist daarom. Heb krom gelegen van het lachen, destijds in de bioscoopzaal...
Zuzuu
Film was humeurisch, maar ik vond het jammer dat ze een cultuur in de grond boren zonder dat ze daar recht op hebben.
Ik weet dat Kazakhstan best een ontwikkeld land is, maar ze laten alleen de negatieve kanten van het land zien.
Dat vond ik jammer, dat is mijn mening.
*2,0*
. Je denkt toch niet dat wat je in de film ziet echt voorkomt in dat land hoop ik?
Madecineman (moderator films)
Ik denk dat Borat denkt dat vooral veel amerikanen dat denken en ik denk dat ik dat dan wel weer leuk vind...
Hoop ik althans...
Vinokourov
Dat vond ik jammer, dat is mijn mening.
*2,0*
De film Borat is mogelijk gemaakt door mensen zoals jou denk ik
Jeewee
ik vond 'm erg grappig. ik moest altijd erg lachen om de scénes met de kip. ik vond er wat ranzige dingen tussen zaten, maar dat moet je maar voor lief nemen. het grappigste was toen hij Pamela Anderson aanviel omdat ze niet wilde trouwen.
geweldig hoe hij z'n onschuld acteert aan de tafel met de echte amerikanen en hoe hij 'probeert beleefd te blijven'.
Eazyfan
Geweldige film, de subtiele humor wordt Geniaal gebracht. Alleen jammer dat paar stukken echt geacteerd zijn, zoals dat einde, dat is toch wel duidelijk niet echt.
Maar voor de film zelf 4* wat miss nog 4,5* kan worden.
Eem
Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai
ongelooflijk hoe tenenkrommend irritant ik deze vent vond. Gadver.
Maar voor de film zelf 4* wat miss nog 4,5* kan worden.
Dat je de film hilarisch vindt, snap ik. Maar subtiel....?
Eazyfan
Met subtiel bedoelde ik gewoon dat hij met opzet zich dom voor deed. Gebeurt toch best veel en het is altijd erg grappig.
Roodkapje
Wat een rare film is dit? Het ene moment zit je je dood te vervelen, het andere moment zit je te kotsen van walging, het andere moment ligt je op de grond naar adem te snakken van het lachen. Ik weet niet wàt er precies van in scene gezet is maar het is wel typische pis en kak low-level humor, maar dan wel schitterend gebracht. Die mens kan acteren, no offence... maar ik zou niet graag een toevallig personage in zijn film zijn.
Tun-89

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger