• 9.380.672 stemmen

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Komedie / Mockumentary | 84 minuten

Genre: Komedie / Mockumentary

Alternatieve titel: Borat!

Geregisseerd door: Larry Charles

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson

Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense

Releasedatum: 2 november 2006

Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

"Come to Kazakhstan, it's nice!"

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Borat Sagdiyev

Azamat Bagatov

Luenell

Zichzelf

Prime Minister of Kazakhstan

Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)

Pride Dancer (onvermeld)

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Tun-89 schreef:

Je mag me proberen voor schut te zetten, maar dat lukt toch niet. ik heb argumenten genoeg, maar ik ga mijn tijd niet hier aan verdoen. volgens mij zitten we hier niet om te discusseren over Borat zijn afkomst. ik heb eens een opmerking gemaakt en daar reageerden er meerdere mensen op. ja dat is niet mijn probleem. voor de rest moet iedereen lekker denken wat hij of zij wil. op het moment dat ik het zei bedoelde ik het anders, maar mensen gaan hier voor niets aanvallan, ja laat maar dan.

Zucht. Ik probeer je niet voor schut te zetten of je aan te vallen, ik zeg alleen dat je je niet direct zo denigrerend moet uitlaten. Laten we er maar ophouden, het is niet relevant. Zand erover

avatar van Humphrey

Humphrey

Borat is een steengoede komische film, zonder complex gedoe.

4,5

avatar van maxB

maxB

t mag dan in scene gezet zijn, het is gewoon hilarisch

avatar van jan66

jan66

Één van de slechtste prutsfilms die ik ooit heb gezien. Je mag het niet eens een film noemen, docu wellicht.

Ali G.. was leuk, niet super maar leuk...

Borat is saai en vervelend

Een 0,5*

avatar van helleke

helleke

Leuke docu om eens te bekijken,veel grappige fases.

Soms wel serieus erover maar daar is het hen dan ook om te doen,om zoveel mogelijk te shockeren.

Die scene met Pamela was iets te duidelijk gemanipuleerd.

Voor de rest,niet slecht,3 sterren.

avatar van RoOmieY

RoOmieY

lache film.. gewoon voor thuis op de bank

2.5

avatar van Hop

Hop

Bijzonder grappige film

3.5

avatar van Taatjje

Taatjje

Leuke film, Het had wel grappiger gekunt!

3.5

avatar van S04Mauro

S04Mauro

Moeilijk om hier een oordeel te geven. Ik wil het eigenlijk niet als film classificeren, ... maar vooruit, ik doe het toch.

Ik heb echt nog nooit zo hard om een film moeten lachen. Wat een volslagen idioot grappige film is dit, van het begin tot het eind. Het mooiste stukje vond ik nog wel dat hij met Azamat in dat congrescentrum aan het worstelen is haha, prachtig. Die scene in die kerk was ook mooi

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het enigste wat ik kan zeggen is 'bah wat flauw'.

Het was ook niet mijn planning om te kijken, maar mijn vriend moest hem zien, dus ik heb maar meegekeken.

Maar sorry ik kan er niet om lachen, het is denk ik ook meer mannenhumor.

Het was gewoon enorm flauw en één scene was ook enorm walgelijk vies, en ik denk dat iedereen gelijk weet over welke scene ik het heb.

0,5* voor Borat.

avatar van gotti

De leukste scene uit de film, juist daarom. Heb krom gelegen van het lachen, destijds in de bioscoopzaal...

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Film was humeurisch, maar ik vond het jammer dat ze een cultuur in de grond boren zonder dat ze daar recht op hebben.

Ik weet dat Kazakhstan best een ontwikkeld land is, maar ze laten alleen de negatieve kanten van het land zien.

Dat vond ik jammer, dat is mijn mening.

*2,0*

Zuzuu schreef:

. Je denkt toch niet dat wat je in de film ziet echt voorkomt in dat land hoop ik?

avatar van gotti

Ik ben bang dat veel mensen denken wat jij niet hoopt...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ik denk dat Borat denkt dat vooral veel amerikanen dat denken en ik denk dat ik dat dan wel weer leuk vind...

Hoop ik althans...

Ik denk het ook.

avatar van helleke

helleke

Film was humeurisch

Euh.....wat bedoel je juist met "humeurisch"???

avatar van TimD

TimD

humoristisch denk ik.

avatar van 93.9

93.9

Vermakelijk, maar geen buikpijn van ' t lachen.......

avatar van Truth

Truth

Ik heb de 1000ste stem gegeven :d

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Zuzuu schreef:

Dat vond ik jammer, dat is mijn mening.

*2,0*

De film Borat is mogelijk gemaakt door mensen zoals jou denk ik .

avatar van Jeewee

Jeewee

ik vond 'm erg grappig. ik moest altijd erg lachen om de scénes met de kip. ik vond er wat ranzige dingen tussen zaten, maar dat moet je maar voor lief nemen. het grappigste was toen hij Pamela Anderson aanviel omdat ze niet wilde trouwen. geweldig hoe hij z'n onschuld acteert aan de tafel met de echte amerikanen en hoe hij 'probeert beleefd te blijven'.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Geweldige film, de subtiele humor wordt Geniaal gebracht. Alleen jammer dat paar stukken echt geacteerd zijn, zoals dat einde, dat is toch wel duidelijk niet echt.

Maar voor de film zelf 4* wat miss nog 4,5* kan worden.

avatar van Eem

Eem

Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai

ongelooflijk hoe tenenkrommend irritant ik deze vent vond. Gadver.

avatar van Wouter

Eazyfan schreef:

Maar voor de film zelf 4* wat miss nog 4,5* kan worden.

Dat je de film hilarisch vindt, snap ik. Maar subtiel....?

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Met subtiel bedoelde ik gewoon dat hij met opzet zich dom voor deed. Gebeurt toch best veel en het is altijd erg grappig.

avatar van Wouter

Ja, maar niet subtiel.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Wat een rare film is dit? Het ene moment zit je je dood te vervelen, het andere moment zit je te kotsen van walging, het andere moment ligt je op de grond naar adem te snakken van het lachen. Ik weet niet wàt er precies van in scene gezet is maar het is wel typische pis en kak low-level humor, maar dan wel schitterend gebracht. Die mens kan acteren, no offence... maar ik zou niet graag een toevallig personage in zijn film zijn.

avatar van krisgs

krisgs

Dit is tot nog toe de slechtste film die ik gezien heb, wat een bullshit seg.