Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Zaterdag om 20:00 uur op SBS9
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
TimD
Ik heb me ook hartstikke vermaakt, het is echt een hele grappige film. Knappe acteerprestatie ook van Cohen. 5,0 *. K smijt met sterren voor deze film, zo goed is hij.
Ersial
Heb me 82 minuten enorm vermaakt. Meeste grappen waren al te zien bij Jensen. Maar buiten dat heb je talloze andere goeie (grappige) momenten waarvan je buikpijn krijgt van 't lachen. Op 't einde gore momenten te zien
En de scène met Pamela Anderson was hilarisch. Tis hem toch nog gelukt haar te vinden
TimD
Ja en dan dat ding over dr kop en meenemen naar huis. Het is hem niet gelukt, het was wel lachen geweest als dat wel gelukt was
The One Ring
Het lijkt me sterk dat de gebeurtenissen in de antiekwinkel niet in scène zijn gezet. Of hoe is het mogelijk dat de studenten precies op het juiste moment sextape van Pamela laten zien aan Borat. Of die ene scène bij het Joodse gezin...
De schade in de antiekwinkel is gewoon betaald, dus hoeft niet in scène gezet te zijn. De sextape van Pamela had Borat dacht ik zelf bij, dus ook geen toeval. Waarom het joodse gezin in scène gezet moet zijn weet ik al helemaal niet.
Hoe dan ook, dit is zeker de beste film van 2006 die ik tot nu toe gezien heb. Daarnaast mag Borat zich ook nog eens een van de beste komedies ooit noemen. Doorgaans hou ik niet van die flauwe seksgrappen, maar de manier waarop Borat ze gebruikt zijn geniaal. De reacties die hij weet los te maken zijn onbetaalbaar en nauwelijks te evenaren. Borat schrijft hier wel filmgeschiedenis mee. De hele film is grappig, zonder in te zakken, maar de drie hoogtepunten zijn de rodeo, de worsteling en Pamela! Briljant!
thomzi50
- 1991 berichten
Bij vlagen heb ik flink moeten lachen om Borat, maar helaas is ook dit typetje van Sacha Baron Cohen niet gevarieerd genoeg om de volle speelduur te boeien. Daarbovenop kwam dat ik soms het idee krijg dat het deels doorgestoken kaart was. Maar, zoals ik al zei, toch soms erg moeten lachen, en dat is ook wat waard. 3 sterren
sn@ke
- 2077 berichten
Dit lijkt me gewoon puur geniaal te zijn , grappig en confronterend tegelijk van wat ik al gezien heb.
weaselweasel
Aardige film met een paar hele leuke momenten. Maar over 't algemeen overgewaardeerd.
Het is niet geniaal ofzo, daarvoor is de film simpelweg te voorspelbaar en te makkelijk.
weaselweasel
Zonder twijfel.
Dat zie je ook. Let maar es op de camera-standpunten. Die veranderen vaak, terwijl er wordt gesuggereerd dat er maar 1 cameraman bij is.
Zoals bij het joodse gezin.. Dat is niet echt.
Ook dat stuk met Pamela Anderson. Dikke kans dat dat geanceneerd is. Normaliter was hij nooit zover gekomen zonder dat security hem te grazen zou nemen.
YuriEhv
Ken het figuurtje Borat al sinds ie voor het eerst op tv kwam met zn serie (2/3 jr terug schat ik) dat ie in de 'US and A' en Engeland zogenaamd vanalles en nogwat gaat leren en ontdekken.
Ken inmiddels al die afleveringen uit mn hoofd,heerlijke humor!
Hetzelfde geldt voor deze film,uiterst vermakelijk en ga m zeker nog vaak bekijken.
Dan heb je OF nog nooit een goede comedie gezien OF je hebt wel een heeeeele rara film smaak..
Er zit totaal geen (goed) verhaal in, Bijna alle grappen zijn te verwachten en het is een goedkope manier van film maken...
Hij was opzich wel grappig maar dat je nog nooit zo'n goede comedie hebt gezien snap ik egt niet.
Ook ik heb anders zelden of nooit zo'n leuke comedie gezien als deze,een comedie is er toch voornamelijk voor om zoveel mogenlijk te kunnen lachen? Ik heb nog nooit zo hard moeten lachen om een film,en niet alleen ik,want de hele zaal lag constant in een deuk.Heb nog nooit meegemaakt dat de hele zaal zo vaak en hard moest lachen..Wat betekent dat het dus idd een prima comedie is.
Maar zoals al eerder gezegd is,je moet er wel van houden.
FisherKing
In tegenstelling tot eerdere berichten is deze film een groot succes in Amerika. Best bezochte film van het weekend.
Het aantal doeken wordt uitgebreid.
@nrc-next.
moviefreak#1
Ja niet te geloven. 837 schermen en ruim winnen van The Santa Clause 3 (3458 schermen) en Flushed Away (zelfs 3707 schermen). Maar ja, twee kinderfilms die tegelijk uitkomen is ook niet echt briljante marketing natuurlijk.
johanm3
Het begon trouwens al bij de inloop: de zaal was nog dicht omdat er nog schoongemaakt moest worden, maar daar hadden alle "boratliefhebbers" blijkbaar geen boodschap aan: beveiling werd letterlijk weggetrokken, nooduitgangen werden opengebroken
Ach ja, als er 1 schaap over de dam is... Dit gebeurd in de bios waar ik werk ook bij andere films.. of dit nou bij Babel is of bij een Jackass film. Tis maar net of er 1 iemand zo brutaal is om de deur open te trekken, poortje aan de kant te schuiven en de rest van de mensen die staan te wachten volgen rustig.
Over de film: Tis eigenlijk wat hier al vaker gezegd is. De zaal en ik hadden elke scene wel wat te lachen... en of dit nou een gemakkelijke film is of niet.. het werkt wel. En uiteraard is dit wat je toch wil als je naar een commedie gaat.. lachen! Vond het ook grappig te zien dat er allerlei soorten mensen naar die film kwamen.. en ook nog eens volle zalen.. had het eerlijk gezegd niet verwacht. Elke voorstelling ruim 450 mensen in de grootste zaal! 4*
dvdvalley
Ik heb Borat afgelopen vrijdag in de bioscoop gezien, en ik heb me echt kapot gelachen.
Borat weet zichzelf iedere keer weer in absurde situaties te brengen!
En daarmee flink uit te halen (op een leuke manier) naar zowel de amerikanen als de kazachstanen.
De gezichten van de amerikanen toen Borat het volklied ging zingen...ze waren absoluut not amused!
Ik heb zelden zoveel mensen horen lachen in de zaal als bij deze film.
4* en!
Salto
Dus jij hebt 7,50 EURO betaald voor een bioscoopkaartje met BORAT erop om een goed verhaal te zien....
Koenemans
Deze film was borat weer op zijn top. Maar met het woord "weer" geef ik al aan dat de grappen die hij maakt niet echt vernieuwend zijn als je zijn vorige shows al gezien hebt. Het mooie wel is van deze film dat hij U.S and A eens goed in beeld zet en laat zien hoe dom en asociaal die mensen daar eigenlijk wel niet zijn. Geef deze film 3,5 *
olivier
'Borat' is vulgair, smerig, stijlloos, visueel verwaarloosbaar, klasseloos en cheap. Maar toch is dit hoogst waarschijnlijk de grappigste film van het jaar en dat heeft alles te maken met het feit dat de cineasten nog eens uit een oud vertrouwd vaatje joodse anarchistische humor hebben getapt zoals gemakkelijk een decennium al niet meer gebeurd is. Jà, 'Borat' is misschien niet Fellini of Kubrick qua verfijning, maar je moet het toch maar doen om in één film de ganse wereld voor aap te zetten, er ongestraft mee weg te komen en op geen enkel moment moraliserend te worden! One way ticket to laughter. Volle 3.5*, weg naar de 4* ligt wagenwijd open. Happy times! Happy times!
IcU
Eem film hoeft niet duur te zijn, of een goed verhaal te hebben om geweldige humor te bevatten. Bijna elke grap sloeg aan, waar veel films nog wel eens de plank mis slaan. Daarbij komt nog dat de humor wel mijn soort humor is. Misschien kun je dat een rare filmsmaak noemen, ik noem het gewoon humor. Ook heb ik nog nooit zo erg gelachen in 84 minuten, dus ja, dan is dit de beste komedie (waarvan de bedoeling is dat je gaat lachen) die ik heb gezien. Daarbij hebben de kosten en het verhaal niets te maken, en vind ik het jammer dat jij elke grap aan ziet komen, Nostradamus.
10_cent
speelt Pamela Anderson nou mee of niet?
ik denk eigenlijk van wel anders is die sacha baron cohen wel erg leip bezig
jacobine_rodijk
speelt Pamela Anderson nou mee of niet?
ik denk eigenlijk van wel anders is die sacha baron cohen wel erg leip bezig
Heb gelezen dat Pamela en Sacha al jarenlang goede vrienden zijn, dus denk wel dat ze op de hoogte was, echter niet wat hij 'precies' van plan was, want die beveiligingsagenten traden wel erg hard op.
jacobine_rodijk
Om op de film te reageren, erg leuk, heb me zeer kostelijk vermaakt maar ergens vond ik het allemaal iets te nep overkomen, kon moeilijk geloven dat iedereen hem zó serieus nam, ik zou iig gelijk al op de grond liggen. Maar desondanks een dikke 3,5* waard.
FillumGek
Net terug van de bios en heb me erg vermaakt! Alles wat ik kwijt wil is eigenlijk al door andere gezegd, dus ik heb niet veel toe te voegen
Borat is geniaal. Vooral bij de worstelscene lag de hele zaal strak
Vier sterren.
Nick Theunis
Echt veel gelachen met deze film, de beruchte scene was echt goor.. en die scene waarbij hij gaat huilen als hij Pam in een pornofilm ziet is echt te hilarisch
Ravenstein
Gisteren gaan zien met enkele vrienden en ik heb me kapot gelachen.
In scene gezet of niet, het is een waanzinning grappige film. Spijtig dat hij naar het einde toe (na de hilarische naaktscenes met Azamat) wat langdradig begint te worden.
Ik ga hem morgen terug zien met een andere vriend die Borat ook persé wil zien, maar gisteren niet mee kon.
mrdig
Net zoals anderen hier vroeg ik me ook af wat nu wel en wat niet in scene is gezet. Al rondstruinend op het imdb board vond ik enkele interessante links.
Komt er op neer dat vele 'slachtoffers' in deze film onder valse voorwendselen voor de camera zijn gelokt. Enkele links: (veel spoilers in de artikelen!)
Artikel geschreven door 1 v/d 3 feministen
serieus lokaal krantenartikel mbt de rodeo scene
info over Pamela
matthijs_013
Film was niet slecht, maar dat lijkt me echt niet te doen
v2000
Ik heb de film niet gezien!
En ik moet toegeven dat ik me bij voorbaat al ergerde aan de hele publiciteit eromheen. Ik bedoel, waarom kon er geen fictief land als basis worden genomen? Amerikaanse rednecks geloven toch wel dat het bestaat. Nu krijg je weer het probleem dat een Joodse(!) acteur een land waar veel Islamieten(!) wonen belachelijk maakt. OK, na het lezen van dit forum begrijp ik wel dat dit allemaal niet de bedoeling is, maar hij strijkt wel weet ik hoeveel mensen wereldwijd tegen de haren in. Alsof de verhoudingen al niet genoeg op de spits zijn gedreven.
Dat neemt allemaal niet weg dat ik graag de film een keer wil zien. Maar ik kan me voorstellen dat mensen zich erdoor laten provoceren, misschien JUIST als ze hem niet gezien hebben. De film mag dan gemaakt zijn om vooral de Amerikanen belachelijk te maken, maar hoeveel Kazakken en Islamieten zullen zich (al dan niet terecht) beledigd voelen?
moviefreak#1
Je moet het met een korreltje zout nemen. Hij maakt de Joden ook volstrekt belachelijk terwijl de acteur zelf Joods is. Hij maakt eigenlijk alles en iedereen belachelijk. Amerikanen, Joden, Kazachstan, vrouwen, negers, presidenten, moslims, studenten, dikke mensen... eigenlijk zal iedereen zich beledigd moeten voelen maar het is en blijft (een vreemd soort) humor.

Comedyklassieker 'Borat' met Sacha Baron Cohen vanavond te zien op televisie

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger