Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)
Genre: Komedie / Mockumentary
Alternatieve titel: Borat!
Geregisseerd door: Larry Charles
Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian en Pamela Anderson
Gesproken taal: Hebreeuws, Engels, Pools en Roemeense
Releasedatum: 2 november 2006
Zaterdag om 20:00 uur op SBS9
Plot Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
"Come to Kazakhstan, it's nice!"
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
Borat Sagdiyev
Azamat Bagatov
Luenell
Prime Minister of Kazakhstan
Zichzelf - Fraternity Member (onvermeld)
Pride Dancer (onvermeld)
R1992
Omg, ik neem aan dat de mensen in het rodeotoespraak gevraagd waren om te klappen bij de toespraak van Borat, of was dat serieus =(?
T.A.
Aargh, grappige gozer hoor. Maar te vaak te vunzig en te simpel.
Zelfs 82 minuten was nu te lang.
Ali G inda house vond ik wel grappig, maar toen zat ik op de middelbare school. Ik denk ook dit soort films voor die leeftijdcategorie bestemd zijn.
Is volgens mij echt grote onzin. Ik begin hier langzamerhand als een voorvechter van Amerika te klinken wat ik absoluut niet wil zijn maar in Amerika zijn ze echt niet minder tolerant dan hier. En ook qua het aantal culturen zullen ze in Amerika echt niet onderdoen voor hier.
Daarbij komt dat er hier dan wel wordt gezegd dat men hun mening niet op basis van deze film formuleert maar vervolgens wijst daar wel veel op. Er lijkt hier namelijk maar weinig onderscheidt gemaakt te worden tussen het zuiden en de rest van Amerika. Ook in Nederland kun je dergelijke quotes ophalen bij Limburgse boeren of andere specifieke stukken in Nederland
Misschien wel, misschien niet. Ik ben ook niet anti-Amerika of zo hoor, ben er ook op vakantie geweest en heb een zeer mooie tijd gehad.
Alleen ik ben zelf bijna 100% ervan zeker, als Borat hier was gekomen was er een stuk minder ophef geweest.
Denk dat Hollanders wat nuchterder zijn en minder patriotisch. Wat het spotten van Borat/Bruno e.d. gelijk minder erg maakt.
Vooral de Bruno film zou hier veel minder ophef veroorzaken omdat we in Nederland de homocultuur toch meer accepteren dan in de VS.
Maar het moet weer over Borat gaan, dus ik onthoud me verder uit deze discussie.
Ik moet je teleurstelen, ik geloof dat het serieus is haha
markie1978
Had halvewege de film al door dat "Borat" niet echt uit Kazakhstan komt, maar gewoon een acteur is. Vond het wel jammer dat ik er zo snel achterkwam, want ik dacht echt ff dat deze reporter uit Kazakhstan echt zo onnozel was.
De film geeft wel een goed beeld van de Amerikanen, zij zetten zich zelf voor schut in deze film.
Don Dijk

''al'' ook...
Minotaures
Azamat!

Ja, mee eens. Ik vond het ook erg vies. En niet te vergeten de scéne waar Borat foto's laat zien van zijn poedelnaakte zoon.
AHWA
Bij vlagen heel erg grappig, maar op sommige momenten te flauw, vooral die naakte vechtpartij in het hotel is erg flauw. Toch zijn vooral de stukken met die studenten en tijdens het dinerpartijtje erg pijnlijk. Vooral die studenten zullen zich niet populair gemaakt hebben met hun uitspraken.
Leuke mockumentary om een keer gezien te hebben, maar nog steeds is Borat niet m'n favoriete typetje van Cohen, dat blijft Ali G. Van Bruno verwacht ik al helemaal niets.
TimD
Als jou reactie serieus is dan
. Als jou reactie een grap is dan
Driello
Wel, in eerste instantie zou je dat denken, maar als ik bij mezelf in herinnering roep hoe de amerikanen compleet uit hun dak gaan bij het vreemde en onechte spektakel dat All Star Wrestling heet, dan ga ik toch twijfelen. Ik keek dat vroeger als klein mannetje graag en werd telkens weer in vertwijfeling gebracht als ik het fanatisme bj de acteurs/worstelaars zag, en het fanatisme dat dat weer opriep bij het publiek...............Die twjfel heb ik ook bij een aantal scenes uit Borat. Het kan bijna niet echt zijn, maar toch.......?
movie fan
echt grappige film , soms wel wat te grof , maar toch goed gelachen
NathanMandjes
Dit is toch wel de meeste memorabele reactie ooit op moviemeter. Er staat sowieso boven de titel op de poster zijn naam.
of was die reactie een grap?
Leviwosc
Laten we hopen dat het een grap is, anders maak ik me zorgen om Markie.
MartiN_
Er zitten een aantal leuke grappen in, maar het zijn er wel te weinig om deze film een hoog cijfer te geven. De grappen die wel leuk zijn maken gelukkig veel goed, dus toch nog een 6.
SchinkenKäse
Wel een leuke film. vooral dat begin met zijn dorp en zijn famillie, ik heb mij echt KAPOT gelachen in het begin
Er zaten nog wel voldoende leuke stukken in maar het einde was slecht. als ze dat beter hadden gemaakt een 4,0 of 4,5, maar nu krijgt ie van mij niet meer dan een 3.5 (3.75 zou ik beter vinden.
SchinkenKäse
of was die reactie een grap?
idd nathan. azamat ging dan nog wel.
amco
LOL!
Nomak
Eindelijk gekeken en Borat was toch een leukere film dan verwacht. Ik heb dan ook regelmatig moeten lachen. Al is het natuurlijk ook niet allemaal hoogstaand. Borat zelf is al grappig door zijn hoofd, uitstraling, onwetendheid en manier van doen.
Ik verbaas me wel over het feit dat er bepaalde mensen zijn die denken/dachten dat wat er in de film gebeurt allemaal echt is. Het overgrote deel is duidelijk nep.
Sommige scenes waren grappig. Zoals wanneer hij die auto gaat kopen of die scene met de rij-instructeur. En er zijn nog wel wat meer leuke scenes. Andere laag-bij-de-grondse of kwetsende grappen zijn dan weer niet mijn soort humor.
Fijn om de film eens gezien te hebben.
tommykonijn
Na lang erg goede dingen over deze film gehoord te hebben, was het dan toch mijn beurt om Borat te bekijken. De film viel me wel mee, Borat zelf is niet echt vervelend naar te kijken maar ik vond sommige gebeurtenissen in de film niet erg interessant. Ik heb om de humor in de film een paar keer wel een glimlach moeten trekken, maar echt hardop gelachen heb ik niet echt. Ach ja.. Het vermaakte opzicht wel, maar ik had er meer van verwacht.
Michaelpitt
Ik dacht echt dat 'ie heel erg grappig zou zijn, maar ik vond echt niks grappig aan deze film. Ik verveelde me gewoon. Het is ook geen smerige film of zo, dus ik snap ook niet echt dat mensen echt diep geshockeerd waren door deze film. Ik vond hem gewoon erg saai.
yeyo
Sowieso is het echt, die scène speelde zich af in een Zuiderse staat, dus ik vind het lang zo gek nog niet.
Vinokourov
Niet te geloven, de komiek Cohen vind ik niet echt denderend, maar met Boart weet hij een enorm toffe film te maken. Erg knap hoe hij tijdens die rodeo zo'n grote groep mensen kon bespelen met zijn uitspraken en dat volkslied. Daar gaat het ook allemaal om: het uitlokken van reacties op iets wat een en al verzonnen is, maar de schijn van echt heeft. Naar mijn mening is het een geslaagd experiment geworden
. Een aantal gedeeltes lijken me in scene gezet, maar dat doet niet teveel afbreuk aan de tofheid van deze film.
gukker
Ik ben het met Vinokourov eens, een erg grappige film. Zelfs de titel is grappig! (Borat: Cultural learnings for Make Benefit Glorious Nation of KazakhstanXD)
ook het volkslied bij de aftiteling is zwaar grappig.
Gister herkeken en ik moet zeggen, bij vlagen gewoon nog steeds bijzonder leuk. Zien hoe intollerant Amerikanen zijn is altijd geinig. Wel jammer dat de ene scene echt top is en de andere soms niet boeiend. Daardoor is het geen topper maar wel een bijzonder geinige film. De film duurt ook niet te lang dus je zal je ook niet gaan vervelen.
3,5* had ik en hou ik.
Timothyvdmeer
Heeft zeker zijn leuke momenten...alleen begon me op een gegeven moment te vervelen dus ff afgezet. Zal hem vanmiddag nog eens opzetten en dan ook stemmen.

Comedyklassieker 'Borat' met Sacha Baron Cohen vanavond te zien op televisie

Asa ga Kuru
Drama, 2020

Le Peuple Migrateur
Documentaire, 2001
vscaliforniëprostituerenjournalistrodeokazakhstandemeanor course chickendriving school satireantisemitismbeersociale satiremockumentaryverslaggeverpost-credits sceneduringcreditsstinger