• 9.378.487 stemmen

Mr. Bean's Holiday (2007)

Komedie / Roadmovie | 90 minuten

Met onder meer: Rowan Atkinson, Emma de Caunes en Willem Dafoe

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 29 maart 2007

Plot Mr. Bean's Holiday

"Disaster is just a small step away."

Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden. Aan het einde van zijn tocht door het Franse platteland wacht het mondaine Cannes. Onderweg heeft Bean gezelschap opgescharreld: het zoontje van een Cannes-jurylid en een eerzuchtige actrice wijken niet van zijn zijde.

avatar van Snitz129

Snitz129

Waar zijn de echte Bean grappen uit de serie gebleven, ik herken deze Bean niet meer. 1.5*.

avatar van Thibbledorf

Thibbledorf

Wat een f*ck film. Waardeloze opvolger van de eerste Bean film, waar ik overigens wel dubbel bij heb gelegen. Bij deze film ontbreekt het op meerdere vlakken als je het mij vraagt. Ten eerste is het verhaal tenenkrommend slecht. Dat kon wel in een uur in elkaar gedraaid zijn. Daarnaast is het echt een kinderfilm geworden. Sommige scènes zijn gewoon te onnozel voor woorden. Disneyfilms zijn grover dan dit. Maak een waardige opvolger voor de eerste film of stop ermee. Ik kan, net als een hoop anderen hier, Bean amper nog herkennen.

avatar van tweaky

tweaky

Niets speciaal, af en toe eens gelachen. Meer niet. Verhaal is waardeloos

avatar van Peppy666

Peppy666

Ik vond hem matig. Een saai verhaal en een niet meer grappige Bean. Ik moest alleen ff lachen om de scene met het brommertje.

avatar van veron35

veron35

Wat een tegenvaller. De serie was zo geweldig en de eerste film was ook goed, maar dit... Ik heb hem op google video gezien.

avatar van Dylan 21

Dylan 21

ik vind hem wan tegenvallen vergeleken met die andere film. ik vind hem iets te saai

avatar van MrLee

MrLee

Niet afgekeken, te flauw en te saai. Nee, de serie vond ik wel leuk. 2*

avatar van Skrean

Skrean

Zomerfilm,

Heb deze film net gekeken, Omdat het zulk warm weer is en het een lekker zomers filmpje is heb ik me best vermaakt. Als je Bean kent weet je wat je te wachten staat.

Er zaten veel mooie beelden in van de trein, snelweg en dergelijke.

Veel leuke grappen.

3 sterren.

avatar van Drazenko

Drazenko

Saaie film, paar grappen en die waren ook te voorspelbaar.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Leuke Bean-film. Echt gelachen in de bioscoop.

4 sterren.

deze film valt een beetje tegen ,had er meer van verwacht

zijn vorige films vond ik toch een stuk beter

daarom 1.5 sterren

lol, wat kan hij zijn been hoog optrekken

avatar van stevy

stevy

de mensen die een 1 of 1,5 stemmen hebben geen verstand van films en weten niet waar een film om draait., of zijn gewoon zo dom als het achterwerk van een varken.

Het is geen echt meesterwerk, maar de muziek, soundtrack waren naar mijn mening zeer goed. Vermakelijke familiefilm, heb paar keer goed dubbel gelegen!

• 2017 stemmen

ik snap niet waarom iedereen deze fim zo slecht vond

ik heb me echt geamuseerd tijdens deze film

stevy schreef:

Mijn god, dat soort beledigingen naar je hoofd gesmeten te krijgen omdat je een laag cijfer geeft... Ik heb wel degelijk verstand van film, ben niet bepaald dom en weet absoluut waar dit om draait, maar Mr Beans Holiday was gewoonweg SAAI, na het overigens grappige eerste deel. Mr Bean moet gemeen zijn, iemand die kinderen pest, inplaats van ze te helpen. Het sentimentele verhaaltje en de zwaar irritante Willem Dafoe hielpen ook al niet.

avatar van Drazenko

Drazenko

stevy schreef:

Waar kijk je eerst naar als je een film beoordeelt? Soundtrack? Muziek?

Nou ik denk de meesten niet, die kijken naar het verhaal, en bij deze om de humor omdat het een comedy is.

Het verhaal was slap, ging nergens over echt. Had veel meer in moeten zitten.

Nou kijken we naar de humor. Humor was zo voorspelbaar. En gewoon niet grappig ook. Omdat je al kon raden wat er ging gebeuren. In totaal 2 keer gelachen. Maar smaken verschillen in humor.

Wat ik irritant vond was dat gefilm met die camera van hem,

echt boring.

avatar van stevy

stevy

Nee tuurlijk niet, maar er zijn vele malen slechtere films dan deze. IK vond het verhaal wel goed, maargoed ieder zijn mening, maar ik denk dat iedereen die ernaar kijkt weet dat dit niet een 1* film is. Misschien gewoon om de titel "bean" dat ie dan maar 1* krijgt?

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Nee niet om de titel Bean. Want Bean de serie is gewoon super leuk!

En de eerste film was ook echt humor. Vond ik.

Alleen deze zakt gewoon weg.

• 11917 berichten

Hiermee kan ik het alleen maar eens zijn. De eerste Bean-film was echt grappig, maar deze was dat gewoon niet. Sentimenteel en on-Beaniaans.

avatar van Martijn88

Martijn88

Hij heeft mij echt positief verast de film:D..

had totaal 3x keer niks te doen, dus dag laat ik bean is kijken.

Ik dagt dat ik hem niet leuk zou vinden, omdat 1 keer bean kijken leuk is, maar daarna weet je het wel.

Maar vond hem echt zeker niet onaardig, en heb me vermaakt die ander half uur:D

avatar van Demoniac

Demoniac

BlueJudaskiss schreef:

....on-Beaniaans.

• 11917 berichten

Wist er zo gauw geen ander woord voor...

avatar van VS60*

VS60*

stevy schreef:

Sorry hoor, maar als je dit soort films een 4 geeft heb je naar mijn mening al uberhaupt geen verstand. Laat staan van films.

Ik heb deze film een 1 gegeven met kans op een verhoging naar 1,5. De film was bizar slecht. Het hele Bean plaatje, met uitgedachte terugkomende grappen, is totaal weg gebleven. In de plaats kwamen een hoop simpele, maar vooral domme grappen in de trant van; ik-doe-maar-wat-doms-het-is-toch-wel-grappig. In tegenstelling. Ik heb niet tot nauwelijks kunnen lachen. Dan heb ik nog maar één punt aan het licht gebracht.

Het is mijn visie/idee, maar iemand die om het grotendeel van deze film heeft kunnen lachen heeft, naar mijn idee, hoogst waarschijnlijk een mentale achterstand. Kinderen van onder de 10 uitgesloten gezien dit het soort humor is voor in die categorie.

Ik zie dat je The Shawshank Redemption ook een 4 geeft. Zou je dit uit kunnen leggen; waarom jij deze films van gelijk niveau vind door ze beide een 4 te geven?

Mijn conclusie: een niet geheel hersenloze film. Die des betreffende hersenen in de kleine teen hebben nog een -fantastisch- (*kuch* ) verhaal uit weten te spugen.

VS60* schreef:

tja, als hij nu eenmaal liever van onstpannende humor houd dan van een sirieuze drama film dan is dat toch zijn keuze zeker...

avatar van the_weirdo

the_weirdo

het echt den maxs van een film.Ben der met men vriendinnen gaan kijken.En we zaten allemaal in de slappe lach ,vooral toen mr.bean aan het dansen wa da was echt de max.Ik raad jullie eens aan voor die film eens te gaan kijken op Dvd natuurlijk.

xx

xxxxx

avatar van VS60*

VS60*

JTV-kijker schreef:

Jazaker, alleen is het dan net zo goed mijn recht om de film een 1 te geven.

Het verschil is dat Stevy begint te gooien met teksten als: "je bent dom als je 1 stemt" en "je hebt geen verstand van films". Laat ik bij dat soort dingen nou toevoegen dat ik het als een mening beschouw. Iets wat Levy achterwege houdt en het doet voorkomen alsof het ook werkelijk zo is of zou moeten zijn.

avatar van Ropke79

Ropke79

Ik vond Bean's holiday een zeer vermakelijke film. Ik had er nogal wat scepsis over dus lekker kritisch begonnen met kijken. Ook niet grappig dus als hij z'n ticket wint. Later vond ik de film zeker grappig worden mede door het zeer mooi gespeelde tegenspel van Alex Baldry. Hierdoor gaat het niet enkel om Bean maar wordt de film langzaam naar een groter geheel getrokken wat voor mijn gevoel wordt bekrachtigd met de vertoning van zijn beelden in Cannes. Hier ook een dikke knipoog naar de avantgarde film die misschien(?) iets subtieler had kunnen worden weggewerkt. De komst van de frnaciase zorgde er overigens bij mij voor dat ik meer mee ging voelen met mr Bean als ik ooit tevoren heb gedaan. Mede door de fantastische muziek werd ik daardoor helemaal meegenomen in de film, net zoals Bean werd opgezogen door de franse cultuur. 3* zeker

VS60* schreef:

Jazaker, alleen is het dan net zo goed mijn recht om de film een 1 te geven.

ok, wat die stevy zegt is nu ook weer absurd

avatar van TonyM

TonyM

Vond deze film tege vallen.. had er wel wat meer van verwacht, paar leuke scenes maar heb te weinig moeten lachen om deze film 1,5*

avatar van Apster

Apster

Tegenvaller, wat ook te verwachten was. Wie zit er eigenlijk nog te wachten op een nieuwe Bean film 10 jaar na de laatste film. Ik had dan nog liever wat korte filmpjes van hem gezien, maar ik denk dat de inspiratie gewoon op is. Veel grappen zijn gewoon gerecycled: Het wegmoffelen van eten, het aan geld komen door middel van de straatartiest uit te hangen en snippers op zijn gezicht plakken, we hebben het allemaal al eens eerder gezien. Pluspunt was wel dat de film er heerlijk zonnig uitziet, Atkinson heeft daarmee onbedoeld een leuk propaganda filmpje gemaakt voor een vakantie naar Frankrijk.