Genre: Komedie / Roadmovie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Mr. Bean's Holiday
"Disaster is just a small step away."
Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden. Aan het einde van zijn tocht door het Franse platteland wacht het mondaine Cannes. Onderweg heeft Bean gezelschap opgescharreld: het zoontje van een Cannes-jurylid en een eerzuchtige actrice wijken niet van zijn zijde.
Mr. Bean
Pyrotechnician
Busker Violin
Busker Singer
TimD
Jazaker, alleen is het dan net zo goed mijn recht om de film een 1 te geven.
Het verschil is dat Stevy begint te gooien met teksten als: "je bent dom als je 1 stemt" en "je hebt geen verstand van films". Laat ik bij dat soort dingen nou toevoegen dat ik het als een mening beschouw. Iets wat Levy achterwege houdt en het doet voorkomen alsof het ook werkelijk zo is of zou moeten zijn.
Met de zin Sorry hoor, maar als je dit soort films een 4 geeft heb je naar mijn mening al uberhaupt geen verstand. Laat staan van films. heb je bewezen zelf even slecht te zijn in het discusseren.
DeVrouw
Ik had gehoopt dat het een topper zou zijn, maar het viel me allemaal een beetje tegen. Af en toe een beetje gelachen maar de schaterlach die ik bij de eerste Bean movie had, bleef uit. Zoals iemand anders hieronder al schreef gewoon goede propaganda voor Frankrijk!
VS60*
Dus beledig niet mensen die je gelijken zijn.
Volgens mij snap jij het niet helemaal. Lees het in zijn geheel nog eens even door. Snap je het dan nog niet, dan is mijn advies: terug naar groep 5 en begrijpend leren lezen.
Quintus
Kunnen we weer terug naar de film?
Mooizo,
Ik heb de film nog niet gezien maar ik ben beniewd wat de trouwe mr bean kijker er van vond? Films die afdoen aan voorgangers kijk ik meestal liever niet. Ik ben bang dat ik iets zal creeeren tegen de persoonlijkheid rowan atkinson, terwijl ik altijd al mr bean gek ben geweest. Bij het promotie-filmpje kreeg ik namelijk ineens al de kriebels dat mr bean "ineens" "grappig" praat enzo.
Ook dumb and dumberer heb ik om deze reden nooit gekeken..
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Kunnen we weer terug naar de film?
Mooizo,
Ook dumb and dumberer heb ik om deze reden nooit gekeken..
ik vind Rowan Atkinson nog altijd goed in zijn rol
als M. Bean, ik heb altijd om hem kunnen lachen
en welke rol hij ook speelde, zelfs de serieuze en
droge Blackadder in de blackadder serie vond ik hem grappig
Poeha
Net gekeken.
Vantevoren had ik het idee na alle recensies hier en de voorstukjes die ik had gezien dat deze enorm zou tegenvallen.
Nou ik moet zeggen, zo slecht was hij nog niet.
Toch wel een paar keer "dubbel gelegen".
Lekkere muziek zat erbij.
Ik denk dat ik hem voorlopig 3,5* geef.
Misschien als ik hem nog een keer zie dat er iets vanaf gaat, maar voorlopig geef ik hem het voordeel van de twijfel, omdat hij me eigenlijk wel meeviel.
Rocco1984
Volgens mij heeft Rowan Atkinson weer eens een van zijn Mclaren's in de prak gereden, reden genoeg voor hem om ons weer eens lastig te vallen met zijn irritante typetje.
goor
Leukste comedy ooit! Rowan Atkinson heeft de film erg goed gespeelt hij deed het erg leuk.ik geef het een 5.0 nummer 2 in mijn top 10
arma22
Er zaten wel een paar leuke stukken tussen maar er zaten ook grappen in die ook in de vorige film en een aantal keer in de serie te zien zijn geweest.
veron35
Nee tuurlijk niet, maar er zijn vele malen slechtere films dan deze. IK vond het verhaal wel goed, maargoed ieder zijn mening, maar ik denk dat iedereen die ernaar kijkt weet dat dit niet een 1* film is. Misschien gewoon om de titel "bean" dat ie dan maar 1* krijgt?
Absolut niet. Ik houd van mr. bean. Zowel de serie als de eerste film. Deze was gewoon erg saai. Niet dezelfde goede humor als de serie en de eerste film. Zeker niet meer waard dan 1,5*.
Donnie M
Ja.. Mr bean ik vond hem niet zo.
Er zaten wel een paar grappige stukjes bij!
die hard
Zonde van de tijd. Totaal geen inhoud en tevens vrijwel niks om te lachen.
Helaas worden er zeer weinig echte lachfilms gemaakt.
Colombo
wel leuk en vermakelijk, had wel meer verwacht, was ook niet al te lachen.. je had momenten waar je gwn 20 minuten gwn niet kon lachen. maaarja 3 *
tukkerstein
Dus beledig niet mensen die je gelijken zijn.
Het iemand zijn goed recht om een film 4 sterren te geven, mits onderbouwd. Dat jij tweede Jackassfilm in je top 10 zet vind ik vreemder. Raar gedoe allemaal.
tommykonijn
Dumb & Dumber achtige film vond ik het, We hebben deze film op een avond gekeken, en ik moet zeggen ik vond het geen top-komedie maar wel erg vermakelijk en leuk want af en toe kon ik best eens lachen met deze film, Rowan Atkinson vind ik goed acteren in deze film en ook het verhaal vind ik wel leuk bedacht
!!!!!!
john constantine
Hij kan het nog steeds! een leuke Bean film om met een paar vrienden te kijken. Ik heb niet strak gelegen zoals bij de serie maar heb wel vaak moeten laggen.
ondanks die al in de 50 is doet hij het altijd nog goed!!
Een leuke bean film beter dan zijn voorgaande
hij krijgt van mij een 4,0* omdat ik toch een leuke tijd heb gehad met het bekijken van deze film!!
Rancid
Inderdaad zoals al tig keer eerder is genoemd: Dit is heel anders dan de voorgaande Bean-dingen.
Toch vond ik dit best een leuk en vermakelijk filmpje. Het geheel met de zonnige, bruinige kleuren en de vaak prachtige Franse muziek, in combinatie met mooie shots van Frankrijk, kon mij wel bekoren en deed mij soms een beetje aan cultfilms als Amelie of Betty Blue denken. (Misschien is dat een rare vergelijking, maar ik ben dan ook een leek op dit Franse gebied).
Dat opzich is dus al positief, maar dan loopt er ook nog een Mr. Bean in rond en ik kan altijd nogal lachen om dat mannetje. Nu moet ik toegeven dat ik erg veel typische Bean-grappen al honderd keer eerder heb gezien en die lieten me dan ook echt niet dubbel liggen dit keer.
Maar er zaten ook genoeg vernieuwende, originele grappen in en die maakten de film redelijk grappig.
Wat me eigenlijk nu pas opviel: Bean is gewoon een zwaar psychiatrische patiënt.
Heel appart en redelijk on-Beaniaans (goede vondst Blue Judaskiss), maar toch kon dit filmpje mij best bekoren.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Heel appart en redelijk on-Beaniaans (goede vondst Blue Judaskiss)
Dank u!
Rancid
Om trouwens enige grappen te noemen die ik nogal goed vond, zonder iets te verklappen voor volgende kijkers:
Hoe Bean boven z'n treinstoeltje uitgluurt als hij een klap heeft gehad.
Als hij kwaad wordt en gaat stampvoeten (let dan vooral op zijn geluiden als hij daar bijna mee klaar is).
Als hij een garnaal gaat eten.
Wanneer hij gaat bedelen door zielig te doen.
Wanneer hij probeert een lift te krijgen en in de verte een bromfiets ziet aankomen en daar op wacht.
moviegirl2
leuke feelgood-movie.
Ik lig altijd in een deuk om Rowan Atkinson.
Roseicollis
mwaaaah viel eigelijk een beetje tegen
gooi der een 3 tegenaan
die scene waarin hij die moter denkt te jatten is het beste
Dirigent
Ik vond dit ook niet echt een super film maar ik kon er wel mee lachen en ik vond het ook wel leuk gemaakt en inderdaad die scene met die motor vond ik heel grappig, echte Bean fans moeten die scene gezien hebben!
* * *
skompie
* * *
Helemaal mee eens.
sklaverdijk
Sommige stukjes waren wel grappig, maar wat mij betreft mag Mr. Bean wel met pensioen en laat Rowan dan maar weer eens een ander type rol spelen zoals in Johny English.

Bean
1997

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Sorcerer

A Close Shave
Animatie / Komedie, 1995

Playtime
Komedie / Drama, 1967
vakantiefrankrijkfilm bedrijflanguage barrierchaosclumsy fellowto drop brick misverstandfalse accusationsfilmproductieroadmoviewanted man post-credits sceneenglishman abroad cross country triptrain travelrafflefrench womanbuffoonholiday abroadsocial misfitstranded travelerfaux pas