• 9.374.473 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.290.666)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

Macmanus schreef:

Hier staat wat meer over het interview met Lucy Lui Zwart wit als er te veel bloed komt

Wat is dat met opmerkingen van Lucy Lui en verkeerd begrijpen? Dit zegt ze namelijk helemaal niet. Ze zegt dat er 1 geweldadige scene inzit, die in het zwart wit is, waardoor het bloed net olie lijkt. Wat ze dus NIET zegt is dat, wanneer de film erg bloederig word, dat hij dan zwart/wit wordt... Da's onzin.

avatar van Macmanus

Macmanus

Foutje

magnolia_

19 november komt hij hier in de cinemazalen.

dat zijn nog zo'n slordige 3500 uren.

avatar van Da Jando

Da Jando

Als ik de trailer zie, dan denk ik van ...maar ik wacht rustig af en we zullen zien.

Jordy

Er gaat een serieus gerucht dat deze film in twee delen uitgebracht zal gaan worden...

Jordy schreef:

Lekker dan. Dus we kunnen weer, a là Matrix Reloaded, 8,50 neertellen voor een kaartje, vervolgens krijgen we een open einde en kunnen we een jaar later weer naar de bios.

Ik mag toch hopen dat dit geen rage gaat worden.

Jordy

Liever dat (als het waar is) dan dat Tarantino gedwongen zou worden erg te knippen om de tijdsduur een beetje normaal te krijgen

JoeHallenbeck

Maar wat is er mis met een lange tijdsduur?

Of hebben we het over 6 uur film in totaal?

avatar van EmDee

EmDee

Dan pas ik toch echt.

Het moet geen gewoonte worden om die films in delen te gaan brengen.

Jordy

nogmaals, het is maar een gerucht

en ik vind het juist goed nieuws, lekkere dubbele dosis Tarantino...

FisherKing

Al die geruchten geven mij toch een gevoel dat ze in de wereld gebracht worden om de leegheid van de film te maskeren. En een gerucht dat ie in tweeen geknipt gaat worden zou erg slecht nieuws zijn.

Jordy

Nouja, ik snap echt niets van dit soort reacties... het zal wel

FisherKing schreef:

Hoe weet jij nou dat de film leeg is dan? je hebt hem toch nog niet gezien? rare speculatie hoor...

Kos schreef op 26 Februari

Het schijnt dat de film iets te lang is geworden. Tarantino overweegt 'm nu in twee delen uit te brengen.

Jordy schreef op 26 Februari

dat gerucht is een paar dagen geleden al ontkracht

tsk tsk

haha oops

maar goed mijn bericht kwam naar aanleiding van een bericht op aintitcool (van vandaag of gisteren) waar het toch weer naar voren werd gebracht als "serieus" gerucht...

Sjoerd schreef:

Weet het niet hoor.

Iedereen speculeert een eind weg. Maar al die geruchten die rond worden geslingerd doen vermoeden dat de film de geruchten nodig zou hebben (film niet zo sterk als verwacht of zo)

Waar ik ook voor vrees is dat er zo'n reloaded-circus eromheen komt.

Jordy

denk het niet, Het Grote Publiek zit volgens mij niet zo op een nieuwe Tarantino te wachten

magnolia_

Ik las laatst in een krantenartikel de woorden van actrice Lucy Liu : ofwel doet het geweld de mensen hun stoel onderkotsen, ofwel lopen ze schreeuwend de zaal uit.

Als we Liu mogen geloven zal het weer een bloedbad van jewelste worden;)

Dat zal allemaal wel reuze meevallen. Het lijkt me eerder een publiciteits-praatje van Liu.

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik vraag me af of het zin heeft voor de publiciteit om te zeggen dat de film zo gruwelijk is dat je ervan gaat kotsen of dat je hem niet uit kan zien. Lijkt me eerder averechts werken...

Als we Liu mogen geloven zal het weer een bloedbad van jewelste worden;)

Ik heb dat stukje ook gelezen, zie hiervoor de vorige pagina bij deze film. Toen begon iedereen ook al hevig te sputteren bij het horen van de woorden GEWELD en KOTS. En meteen werd er geroepen dat mensen van het geweld zouden kotsen. Dit heeft Lui helemaal niet gezegd! Ze zei dat haar fans (Ally McBeal-fans voornamelijk) moesten oppassen bij deze film omdat hij voor hun wellicht te gewelddadig is, en dat ze dan misschien wel moeten kotsen. Meer heeft ze niet gezegd.

Vervolgens wordt er meteen weer geroepen dat zulke berichten expres worden losgelaten om aandacht te vestigen op de film. Dit is dus gewoon niet zo... Het was gewoon een normale opmerking van Lui die door velen wordt verdraaid.

Als je het mij vraagt valt het met die publiciteit of overdreven gewelddadigheid dus nog wel mee, maar misschien geldt in dit geval het spreekwoord: "de wens is de vader van de gedachte"?

magnolia_

waarom duiken die geruchten van de 2 delen van kill bill weer opvallend veel op op allerhande filmsites ?

avatar van Wouter

Twee delen van 90 minuten, las ik

magnolia_

De geruchten waren er al in gfebruari, aar werden toen later ontkend.

maar nu blijkt de kogel door de kerk te zijn : Tarantino deelt wel degelijk zijn film op in 2 delen. of het een zegen is of een vloek maakt u zelf maar uit

FisherKing

martial arts action-adventure film ??

Mijn nieuwsgierigheid is eigenlijk nu weg. Ook al die twee delen. Is dat ooit eerder gebeurd met een film ?

Als 'ie maar vaak genoeg naar Hidden Fortress heeft gekeken, vind ik het best John.

Ja maar dat is slechts 1 deel

Wat ik er tot nu toe van gezien heb spreekt me toch wel aan eigenlijk. Ik verwacht veel coolness en vermakelijke onzin

avatar van EmDee

EmDee

Nou, ik heb het tweede deel ook maar ff toegevoegd dan.

Is er overigens een link te leggen tussen het plot uit deze film (5 vrouwelijke killers) en de serie (pilot) waar Thurman in Pulp Fiction in had gespeeld (Foxy Five of zo..weet de naam niet meer)?