• 9.383.404 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.608)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

K.B. is voor mij zonder twijfel een van de betere Q. T. films! het was zijn streven om zijn eigen japanse B film te maken, en dat is hem perfect gelukt. Met een verhaal van niks, zoals het bij een doorsnee B film hoort, een overdosis aan ultra geweld en typische
Q.T momenten

Im buck, and im here to..... , en is het jullie opgevallen wat er op het cornflakes pak staat, waar die zwarte vrouw met haar gun op uma schiet?
KABOOOMM!!!!

Haha meesterlijk!!!!!!!
4,5 sterren

avatar van dbx

dbx

Tsja, wat moet ik nog over deze film zeggen wat al niet gezegd is. "Ik kwam, ik zag en ik gaf 5 sterren."

avatar van gandalf

gandalf

Tarantino:

"Tijdens de zoektocht door mijn eigen platenkast zoek ik het ritme, de beat van mijn film. Eigenlijk wil ik dat Mensen Kill Bill niet als film zien, maar als een grote wilde happening waarbij ze niet blijven zitten, maar gaan staan en schreeuwen: fucking yeah!"

bron: veronica magazine special

Het gevoel om te gaan staan en 'fucking yeah' te gaan schreeuwen kreeg ik ook. Maar ja dat staat zo ethousiast he...

avatar van superloef

superloef

Geweldige film! Tarantino is zonder twijfel de coolste regisseur van héééél Hollywood! Dat de film het in Amerika niet geweldig deed vind ik zelfs ook nog goed, zo blijft ie niet-commercieel bezig (voor zover dat nog kan natuurlijk in deze tijd) en ik kijk al uit naar zijn oorlogsfilm (maar eerst Deel 2 natuurlijk)

Meesterlijk => *****

avatar van Pablito

Pablito

superloef schreef:

Eigenaardige redenering.

Dit is toch wel een van de meest gepromote films van het jaar, denk ik. Coole, blitse, briljant gemaakte en hyper-gemarkete lege doos.

Pablito schreef:

Ik vind het nog wel meevallen. Ik merk dat veel mensen niet weten dat er een film met de titel Kill Bill bestaat en veel mensen hebben ook geen idee dat dit de nieuwe Tarantino is.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ik weet niet welke mensen jij kent hoor, maar...

avatar van SVanduin

SVanduin

Echt HEEL erg gaaf!! TOP film ben erg benieuwd naar Vol.2!!

Monsta Kody

Brrrr meesterlijk, toch maar 5 sterren, eindelijk weer n vernieuwende film (qua stijl) en verder erg gave actiescenes a la Ichi. Het verhaal is niet superorigineel maar daar draait het ook niet om bij deze film imo.

Monsta Kody schreef:

eindelijk weer n vernieuwende film (qua stijl)

Meen je niet ?! Ook de stijl is simpele kopie van heel wat eerdere films.

Monsta Kody

in welke film worden ook al weer animé scenes gebruikt? En die shot als Buck die kamer in het ziekenhuis binnenkomt, dat effect heb ik nog niet eerder gezien. Er zaten natuurlijk typische Tarantino effecten in, maar sommige scenes vond ik toch erg vernieuwend.

BoordAppel

Retestrakke film! Vanaf het prachtige begin blijf je geboeit kijken naar een heerlijke mix van allerlei stijlen en veel verwijzingen naar andere films. De film is grappig, prachtig geschoten en de actie is een genot om naar te kijken.

Het verhaal stelt idd geen ene zak voor maar daar hoor je bij Once Upon a Time in the West ook niemand over zaniken. Trouwens meteen in het begin al duidelijk dat deze film niet voor het verhaal gekeken dient te worden, aangezien O-Ren Ishii al doorgestreept is op haar dodenlijst.
De muziek in deze film is ook al om van te likkebaerden! Ik weet niet wat the RZA allemaal nog naast de 'oude' nummers gedaan heeft maar echt alles klinkt heel erg goed en af en toe lekker overdreven, als Elle Driver het ziekenhuis in loopt bijvoorbeeld. Don't Let me Be Misunderstood kwam ook op een wel erg mooi moment.

Ik had eigenlijk wel verwacht dat de film iets zieker zou zijn, maar wat betreft sadisme is Audition nog steeds #1. En mensen die tijdens de film zeggen: "O, wat een onzin, zoveel bloed is echt overdreven!" moeten thuis blijven! Stomme boerinnen!

Ik ga nu nog maar voor de 4,5 maar die kan zeker hoger worden. Eerst even Volume 2 afwachten.

Ps: 2 rare dingetjes: The Bride mag gewoon met haar kitana in een vliegtuig, en ze is 13 uur bezig om haar voeten weer aan de praat te krijgen en in die tijd zou er toch echt iemand naar die auto gekeken moeten hebben.

avatar van Jordy

Jordy

geweldig moment: The Bride kijkt naar de lijnen op haar handen, en weet gelijk tot op het jaar nauwkeuring hoe lang ze in coma heeft gelegen! werelds

avatar van SilverGun

SilverGun

Ps: 2 rare dingetjes: The Bride mag gewoon met haar kitana in een vliegtuig,

Net zoals iedereen in het vliegtuig en op het vliegveld met een zwaard rondloopt. Zo gaat dat nu eenmaal in de wereld die Tarantino heeft neergezet.

Daar zit wat in. Ik heb zelf vrede met het idee dat Buck een avonddienst draaide en The Bride er de hele nacht heeft gelegen en wegging vóórdat Buck dood werd gevonden door het personeel dat de patiënten 's ochtends te eten geeft.

SilverGun schreef:

Ja, zoiets dacht ik ook al. Misschien weer een verwijzing naar andere films?

Heb ik ook vrede mee!

avatar van anginaman

anginaman

Ik vond het geen top film met top dialogen. Ik vond 'm eigenlijk nogal overdreven. 2 *

Monsta Kody schreef:

in welke film worden ook al weer animé scenes gebruikt?

Niet exact hetzelfde, maar Natural Born Killer mixte nog meer stijlen door elkaar. Ook animatie.

En die shot als Buck die kamer in het ziekenhuis binnenkomt, dat effect heb ik nog niet eerder gezien. .

Wat bedoel je? Die splitscreen? Zo oud als de weg naar Rome.

Allemaal niet erg hoor, maar vernieuwend gaat me wat ver.

avatar van Wouter

Dat verhaal is dan ook geniaal.

In Lola Rennt zitten ook animatiefilmpjes.

Jordy schreef:

Geestig, idd. Heerlijke flauwekul.

Wouter schreef:

Dat verhaal is dan ook geniaal.

Wat is er zo geniaal aan het verhaal van Once upon... dan?

avatar van Wouter

Pfoe. Da's lastig uit te leggen. Het is doordrenkt van de romantiek. Gezet tegen een wereld die op het punt staat te veranderen beleven een aantal mannen een avontuur, volgens de oude codes die op het punt staan te vergeten te worden. Terwijl de nieuwe wereld er aan stormt, strijdt een ieder voor wat hij belangrijk vindt, wetende dat dit alles snel over zal zijn. Once upon a time in the west gaat over het afscheid nemen van het verleden en het verwelkomen van de toekomst. Het gaat over de dood en de geboorte.

Kill Bill hiermee vergelijken is een gotspe.

Mwoa, vind ik niet .

avatar van John Doe

John Doe

Ik heb echt ontzettend genoten van Kill Bill terwijl ik van tevoren verwachtte dat de actie mij niet zo zal boeien, deed dat mij juist wel. Jammer dat er voor mij een halve klas koters kwam te zitten die bij elk spatje bloed ' euhjl!!' begon te schreeuwen. Zelfs bij het zien van de voeten van The Bride.

BoordAppel schreef:

Mwoa, vind ik niet .

Met de beste wil van de wereld kan niemand van Kill Bill beweren dat het interessante personages kent en een goed verhaal heeft. Laat staat diepgang.

Neem het voor wat 't is. Candy for the eyes.

Wouter schreef:

Neem het voor wat 't is. Candy for the eyes.

Ik denk dat het verhaal en de personages in deel 2 wat meer uitgwerkt zullen worden. Maar al die dingen die je noemde over Once Upon... zie ik niet in die film terug (heb ik ook niet echt opgelet eigenlijk). Misschien moet ik m nog een x kijken en kan ik m hoger waarderen. Nu vind ik Kill Bill een veel betere film omdat het gewoon leuker is om dr naar te kijken.

avatar van FeZ

FeZ

Het is veel meer dan "eye-candy". En de characters in kill bill zijn juist heel goed en divers.

Laat me niet lachen.

avatar van jackie

jackie

Ik wel hoor. De pesonages zijn juist briljant en het verhaal is ook heel erg goed !

Kill Bill is de beste film van het jaar !

Wouter schreef:

Wat bedoel je? Die splitscreen? Zo oud als de weg naar Rome.

Ja hallo, anime is wat anders dan animatie en ik bedoel niet die splitscreen (ik zit niet op het vmbo). Als je wil weten wat ik WEL bedoel kijk dan de film nog eens