• 9.383.275 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.526)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

ghostman schreef:

Maar, vind je Kill Bill echt een MEESTERWERK? Nee toch.

misschien niet aan mij gericht, maar ik antwoord toch even. WEL een meesterwerk. beste film van dit jaar tot nu toe.

een van de meest stijlvolle, een van de grappigste en een van de meest onderhoudende films die ik ooit zag. [edit] misschien niet een van de grappigste, maar wel heel leuk [/edit]

een film waarbij ik geen moment de concentratie verloor. een film die ik tientallen keren zal zien, om hem daarna nog vaker te kijken. eindelijk weer eens een origineel (in de zin van geen prequel, sequel of remake) project.

zeker 3 gedenkwaardige filmmomenten.

kortom een meesterwerk.

Webby

Helemaal mee eens! Hij moet ook veel hoger staan dan de schamele 36e plek in de top 100 nu.

Pfff...

Mik

Al die lovende verhalen hierboven, ik word er een beetje misselijk van.

Helemaal ziek word ik pas al ik QT weer eens op tv zo serieus hoor vertellen over "zijn meesterwerk". Bah, vergeleken met Reservoir Dogs en Pulp Fiction is deze film echt flinterdun.

2,5 is eigenlijk nog teveel voor een halve film. En na het zien van dit deel ben ik er nog meer van overtuigd dat het geheel gemakkelijk in 2 uurtjes verteld kon worden.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

het was in de sneeuw

Dat wat ik gezien heb ook!

avatar van Goodfella

Goodfella

Mr Blonde, je vergist je echt volgens mij... Jij bedoelt een gevecht tussen een oude Japanner en The Bride, waar die Japanner op het zwaard gaat staan en The Bride een trap verkoopt.

Webby

weer iemand die de helft van de film niet begrijpt, door heeft.

Goodfella schreef:

nou, laat ik die trailer nog maar eens op zoeken dan

ik dacht het zeker te weten, maar ben nu door al die mensen die wat anders zeggen wel een beetje in onzekerheid geraakt.

het maakt ook niet uit ook eigenlijk

Mik schreef:

Al die lovende verhalen hierboven, ik word er een beetje misselijk van.

waarom zou je daar misselijk van worden. het is toch leuk voor die mensen dat zij de film wel leuk vonden?

xgogax schreef:

Maar, vind je Kill Bill echt een MEESTERWERK? Nee toch.

Ja.

een film die ik tientallen keren zal zien, om hem daarna nog vaker te kijken.

Precies. Dat geldt ook voor mij. Ik krijg hetzelfde gevoel van Kill Bill dat ik destijds had bij Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Pure joy! Beste louter amusement wat er voor mij bestaat. Ik lieg niet als ik zeg dat ik PF en RD elk zo'n 30 keer gezien heb. Ik kan niet om die 5 sterren heen. Simpel. Deal with it.

Webby schreef:

weer iemand die de helft van de film niet begrijpt, door heeft.

avatar van De Snor

De Snor

Ik heb hem deze week al twee keer gezien,...wat een film. dikke 5 sterren.

Ik heb op deze site eens gelezen dat een film afgemeten wordt aan het aantal WOW-momenten.

wat mij betreft staat deze film daar bol van.

Een woord voor deze film: WOOOOOOOOW

Webby

Vandaag nog eens gezien in bios... ik zou graag m'n stem willen verhogen naar 6 *en

mister blonde schreef:

There's a flipside to that coin.. Jij wordt vast ook wel misselijk van dingen die andere mensen leuk vinden, ... ik heb wel een aantal voorbeelden die ik hier niet zal noemen (deels omdat ik ervan overtuigd ben dat er vast velen zijn die deze leuke bezigheid eveneens als ranzig afstempelen).

Ik kan er met mijn petje niet bij dat dit een topper is. Leuke opmerking van Webby aan het adres van Kappeuter, die het niet zou begrijpen. Nou, ik ook niet dan!

Ramon K

Ik kan er met mijn petje niet bij dat dit een topper is.

Tja Mik, overtuig ons zou ik zeggen! Ik zie nl absoluut niet in waaron dit geen topper zou zijn.

avatar van Wouter

Omdat het nergens over gaat en wat erger is; uberhaupt amper verhaal heeft?

Vermakelijk wellicht, maar toch echt te dun om een topper te noemen, mijns inziens. Er bestaat interessantere pulp.

Mik

Kan het niet méér met Wouter eens zijn. Een flinterdun verhaal met slappe dialogen.. ik ben beter gewend van Tarantino, en vind dat we ook wel wat meer mochten verwachten.

Een film die van verwijzingen aan elkaar hangt, je mag best een soort van ode brengen aan een super acteur/regisseur als je wilt, maar kom op zeg.

Wouter schreef:

Omdat het nergens over gaat en wat erger is; uberhaupt amper verhaal heeft?

Mik schreef:Een flinterdun verhaal met slappe dialogen.. ik ben beter gewend van Tarantino, en vind dat we ook wel wat meer mochten verwachten.

Nou en? Reservoir Dogs heeft ook een flinterdun plot. Mat i Syn heeft ook amper plot. Het gaat toch ook om de rush en de gevoelens die een film bij je oproept? En wat dacht je van de visuele perfectie? En de muziek?

Ik mag hopen dat er nog meer goede pulpfilms in omloop zijn. Ik ben er nog niet veel tegengekomen.

En Mik, het magere plot in RD wordt ruimschoots gecompenseerd door de klinkende dialogen die over 'niks' gaan.......

Het magere plot van Kill Bill wordt gecompenseerd door de stijlvolle actie en de talloze referenties naar andere films.

Nee, voor mij was Jackie Brown juist de 'tegenvaller' van Tarantino. Kill Bill is top imo.

mister blonde

ik snap sowieso die eeuwige zoektocht van sommige mensen (zal geen namen noemen) naar een diepgaand verhaal niet.

een verhaal kan totaal ondergeschikt aan sfeer, actie en mooie beelden. tuurlijk kan een verhaal heel belangrijk zijn en bij sommige films is dat ook het belangrijkste.

iedereen ziet toch dat dit niet zo'n film is? het verhaal is niet de sterkste schakel, maar dat hoeft ook helemaal niet. het is niet compleet belachelijk (gewoon een standaard wraak verhaal), so who cares!? tarantino pretendeert nergens een innovatief verhaal te hebben gemaakt.

als je de trailer ziet, de verhalen leest (jaren van verhalen, waar dan ook) wat verwacht je dan? als je dan toch besluit de film te gaan zien vind ik 't ook nogal raar (erg makkelijk om die open deur nog verder open te trappen) dat je de film dan aanvalt op het verhaal.

[overdrijfmodus] als dat je oordeel is (het verhaal is flinterdun) ben je met een verkeerde instelling de film gaan kijken [/overdrijfmodus]

avatar van cornelis

cornelis

mister blonde schreef:

Diepgaand.....och, een beetje verhaal, en dan liefst een beetje interessant, dat mij iets vertelt, is toch wel het minste.

iedereen ziet toch dat dit niet zo'n film is?
KB is anders behoorlijks schatplichtig aan films die dat allemaal juist wel hebben

Of gewoon teleurgesteld.

avatar van jackie

jackie

Wouter schreef:

Omdat het nergens over gaat en wat erger is; uberhaupt amper verhaal heeft?

Dus een topper heeft volgens jou een goed verhaal nodig ?

Nou dan moet je je lijst met vijf sterren nog maar eens doornemen !

avatar van Wouter

jackie schreef:

Dus een topper heeft volgens jou een goed verhaal nodig ?

Pulp heeft dat nodig, want dat moet het vaak niet hebben van de Karakters. Het liefst zie ik een goed verhaal én mooie karakters, natuurlijk.

Overigens klaag ik niet over het slechte verhaal van Kill Bill. Het heeft gewoon uberhaupt nauwelijks verhaal.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ramon K schreef:

Je zegt het perfect Ramon. Helaas geef ik de voorkeur aan klinkende dialogen die over 'niks' gaan dan aan actie en talloze referenties. Vandaar dat de film tegenviel voor mij.

Tegen alle mensen die kritiek hebben op KILL BILL:

As your leader, I encourage you from time to time, and always in a respectful manner, to question my logic. If you're unconvinced that a particular plan of action I've decided is the wisest, tell me so, but allow me to convince you and I promise you right here and now, no subject will ever be taboo.

Except, of course, the subject that was just under discussion. The price you pay for bringing up either KILL BILL as a negative is - I collect your fucking head. Just like this fucker here. Now, if any of you sons of bitches got anything else to say, now's the fucking time!!!

avatar van FeZ

FeZ

is dit niet een spoiler?

avatar van Menni

Menni

Webby schreef:

Tegen alle mensen die kritiek hebben op KILL BILL:

Tering en dat zijn er veel he?

Mik

Ik spreek over "Slappe dialogen". Dat is in mijn ogen iets heel anders dan "Dialogen die over niks gaan".

Slappe dialogen zijn dialogen die totaal niet interessant zijn. Dialogen zoals in RD zijn super interessant (hoewel ze in de ogen van sommigen wellicht ook nergens over gaan).

Over de geweldige visuele aspecten en de muziek. Nee, daar heb ik bij deze film helemaal niks mee. (wellicht dat dit nog enigzins moet groeien ofz, Jackie Brown vond ik het begin ook een stuk minder). Toch zal dit voor mij nooit zo'n topper worden als eerder genoemde films van QT

avatar van Goodfella

Goodfella

Mik schreef:

Dialogen zoals in RD zijn super interessant

Nou... interessant... Superleuk vooral

Ramon K

In mijn ogen ook hoor Mik! Ik vind de dialogen in RD en PF ook veel beter dan die in KB. Maar dat was mijn punt ook niet. Ik bedoelde juist dat RD een sterke troef in handen heeft met zijn dialogen, Kill Bill juist met andere aspecten.

Mik

Ok, dan zijn we het daar over eens. En die "andere aspecten" die je al eerder noemde, die spreken mij totaal niet aan.

Helaas voor Kill Bill, of helaas voor Mik ..