Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 1
"Here comes the bride."
De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...
The Bride
Gogo Yubari
Hattori Hanzo
Johnny Mo
morpheus
Kill Bill is gewoon één van de beste films ooit gemaakt! Klaar uit.
Da's mijn mening, mag ik?!
Natuurlijk
, verhaal hierboven van mij slaat ook alleen op een flauwe generalisatie van iemand (als je daar op reageerde met "Da's mijn mening, mag ik?!"
Ja ik ben een fan van de matrix, maar absoluut geen fanaat (heb elke film 1x gezien) en vindt het gewoon goeie films Basta meer niet.
Gewoon goede films geef ik niet alledrie vijf sterren. Ik vind de conclusie van Ramon daarom bepaald niet onlogisch. Ik vond de eerste matrix ook een gewoon goede film en gaf 3.5*.
Over de gevechten heb ik verder geen oordeel, want alleen de eerste matrix gezien. Maar ik heb sterk de indruk dat jij meer op spektakel kickt en Ramon meer op schoonheid.
morpheus
Gewoon goede films geef ik niet alledrie vijf sterren. Ik vind de conclusie van Ramon darrom bepaald niet onlogisch.
Ik vindt de matrix trilogy gewoon goed, ik zat daar heel de tijd met mijn mond open van de goede mooie gevechten dat betekend bij mij 5 sterren, maar ben absoluut geen matrix worshipper. puur omdat ik kill bill gevechten vergeleek met die van the matrix trilogy wat gezien de omstandigheden niet onlogisch is kan ik ff nog niet zo aardig ook in een minderwaardig hokje gestopt worden en daar ben ik boos om. ik hoef niet door ramon k de stempel matrix worshipper op me voorhoofd gestempeld krijgen, die meneer toevallig de strot uitkomt.
Dan vond je the matrix toch niet zomaar gewoon goed? Je kijkt toch niet met op en mond naar een film die je gewoon goed vind?
morpheus
De film vond ik gewoon goed en de gevechten...wouw... laat ik het zo stellen. en dat was bij mij in dat geval 5 sterren.
Jullie vinden kill bill helemaal top, nouw geweldig. Ik hoef niet gelijk op een negatieve manier in een hokje geduwd worden voor een bepaalde niet overhypde heel normaal gebrachte mening... daar gaat het om. maar genoeg erover het gaat hiezo om Kill Bill en die geef ik voorlopig *** (pulp fiction eerst ook maar dat is inmiddels gestegen naar 4,5 dus er is nog hoop voor jullie
(heb overigens een kleine nuance in mijn orginele bericht gemaakt)
Ok dan. Ik heb overigens kill bill nog niet gezien.
Ramon K
Tja, ik verbaas me soms ook over mijn uitspraken......
Huh? Ik mag me toch wel irriteren aan die Matrixhype, aan het feit dat The Matrix er weer eens bijgesleept wordt bij de beoordeling van een totaal andere film? Net alsof The Matrix een soort richtlijn bevat voor het maken van goede films........
Tja, dat ik dan een beetje lullig overkom heeft misschien wel te maken met het feit dat ik vanmorgen met mijn verkeerde hand uit bed ben gestapt.....
morpheus
Laat ook maar, misverstand. Gaat er om dat ik puur mijn mening geef over de film daar toevallig the matrix bij haal en wordt neergesabeld, dat vond ik gewoon niet zo leuk, meer niet.
ps. Ik verwijder mijn deel van dit offtopic geouwehoer....
EmDee
Ramon K
Kun je nagaan hoe ik me vandaag voelde!
Sjoerd
Fantastisch... Idd erg anders dan we van Tarantino gewend zijn, maar daarom niet minder goed. Duidelijk een ode aan de Oosterse film, hoewel ik waarschijnlijk nog niet de helft van de knipogen heb opgemerkt.
Visueel erg sterk en ik ben nou eenmaal erg visueel ingesteld
. Vond de muziek bij tijd en wijlen ietsjes minder, maar vond de anime erdoorheen weer een gouden greep. Goede rol van Thurman... Zet hem nu op 4,5*. Grote kans op wijziging (naar boven of naar beneden) bij herziening, verwacht ik.
baldy33
Mijn beste Morpheus, 't was niet mijn bedoeling om uw mening respectloos neer te sabelen, mijn kritiek op uw bericht zat hem in het feit dat u, in choreografisch opzicht, de vechtscenes minder goed vond dan in de Matrix (waarvan ik overigens deel 1 geweldig vond, maar geen woorden vuil zal maken aan de vervolgen). In mijn ogen waren de vechtscenes in Kill Bill van een duidelijker hoger niveau dan in de Matrix, vandaar ook mijn bericht, welke voortkwam uit pure verbazing. Hierbij heb ik dan nog niet eens de begeleiding van de, u moet toegeven, wel erg originele muziek, naar voren geschoven.
Misschien dat u uw mening wat betreft de choreografie herziet na een tweede viewing, zoniet dan alsnog alle respect voor de door u gevormde mening.
Groet,
Rene
Phoenix
Het wordt hoog tijd dat ik ook Reservoir Dogs en Jackie Brown ga zien (woensdag op tv geweest, ja ik weet het, video-recorder verkeerd ingesteld
) want deze Tarantino was weer erg cool. Onwijs coole afwijkende muziek die nog eens perfect past bij de scene ook, geweldige visuele vondsten (het "silhouetten-gevecht"!) en geweldige actie. Jammer dat ik totaal niet thuis ben in de oosterse keuken... eeh films want hierdoor mis ik wellicht de belangrijkste boodschap van de film. Desalniettemin daarentegen niet tegenstaand in het feit dat geef ik hem lekker 4 sterren (edit: dat trouwens vast wel omhoog gaat als ik me wat meer in de Aziatische cinema heb verdiept).
morpheus
baldy, mijn initiele reactie was niet gericht aan jouw, dus je hele betoog is in feite niet nodig alhoewel het wel een goede nuancering is van je orginele bericht. En wat betreft de begeleidende muziek moet ik u naar mijn mening volledig gelijk geven die was perfect... (vooral openingsscene, en laatste chapter).
Rest mij eigelijk nog te zeggen dat ik hem op vcd vanavond nog een keer op breedbeeld heb gezien (aangezien heel veel mensen met mij zeer oneens waren (heel prima kwaliteit op tv zón vcd) en toch wel (
) moet toegeven dat mijn eerste mening over de vechtscenes te negatief was, na een 2e viewing komen die beter tot zijn recht. In iedergeval was de choreografie veel meer in orde dan ik eerst stelde, die was zelfs erg goed, toch vond ik de cameravoering (uitzonderingen daargelaten) net niet die finesse hebben waardoor die choreografie er minder mooi uitkwam. en vond ik de eindbattle hoewel erg stijlvol en in een prachtige setting en qua moment heel goed, te kort door de bocht met te weinig aan echte battle
Vandaar dat ik de film na een 2e viewing samen met de perfecte begeleiding ***1/2 geef. Ik ga nu slapen moet morgen vroeg weg, maar geef nog wel gedetaileerdere betoog. en ik zie de film maandagavond toch nog een keer op het witte doek, maar twijfel of de film nog hoger zal komen.
cornelis
Een extreme precisie in de regie. Aanmerkingen op de uitvoering kan ik persoonlijk niet heel serieus nemen.
Maar uiteindelijk doet het me allemaal geen moer, kan ik niet echt ontdekken waar het over gaat, en blijft dus slechts een etalage van die precisieregie over. Wie meer dan ik thuis is in de materie die Tarantino samplet dan wel persifleert, beleeft er wellicht op dat vlak nog wat meer lol aan.
2,5 *, maar met voorbehoud van wijziging, want ik ga zeker ook de rest van de film zien, al was het maar om het vermoeden bevestigd te krijgen dat het allemaal best in 1 lange film had gekund.
baldy33
Morpheus, het doet mij goed om te zien dat u bij uw tweede viewing, uw mening wat betreft de vechtscenes, in positieve zin, heeft bijgesteld. Ik ga hem binnenkort een vierde keer bekijken, en het zal mij niks verbazen als ik verrast word door details die, tijdens de voorgaande keren, aan mijn opmerkzaamheid zijn ontsnapt. Het feit dat de film vol subtiele verwijzingen zit naar andere genres en films, maakt het voor mij elke keer een genot om naar te kijken. Ik moet wel in de mening van velen delen dat de spitsvondigheid van de dialogen niet het niveau haalt van Reservoir Dogs of Pulp Fiction, maar dat dit gebrek ruimschoots gecompenseerd word door het visuele geweld. Ik verwacht dat vol2 op dat vlak echter meer te bieden heeft, dus ik kijk daar reikhalzend naar uit.
Gr,
Rene
Geinige film. Alles komt langs. Leone, Bava, Argento en nog veel meer. Maar had natuurlijk samen met deel 2 gewoon twee uur moeten duren.
Veel meer dan de Oosterse film. De film had David Lynch-trekjes, rook naar een aantal spaghettiwesterns en voelde hier en daar erg alsof Mario Bavo/Dario Argento/Lucio Fulci besloten hadden een Oosterse film te maken.
Jordy
Het idee dat de helft van deze film geknipt dan wel niet gefilmd had geworden doet mij bijna letterlijk pijn.
Melkor
dttom
Gister op het grote scherm gezien en wat is dit toch een geweldige film. De vechtscenes zijn echt prachtig en zeer pijnlijk, het realisme van de vechtscenes is werkelijk briljant. De muziek is echt fenomenaal! Ik doe het toch maar gewoon 5*
Kill your darlings...

Moet Bava zijn.
het realisme van de vechtscenes is werkelijk briljant.*
*proest*
*proest*
idd, vervelende tarantino worshippers
Goodfella
Volgens mij heeft dttom een paar pagina's terug uitgelegd wat hij daar mee bedoelt
idd, vervelende tarantino worshippers
Nee hoor, maar ze zijn blijkbaar vergeten wat realistisch is en wat niet.
BS
Ik heb net kill bill (deel 1dan he) gezien en ik moet zeggen dat ik aardig onder de indruk ben.
Ik ben erg visueel ingesteld en als daar dan ook nog een leuk verhaal bijzit dan ben ik al tevreden.
Ik Kill Bill is het verhaal niet zo dik erop gelegd.De gebeurtenissen worden door elkaar verteld, daarmee blijft het toch nog spannend.
De film is duidelijk opgezet om lekker veel oosterse actie te laten zien op de oosterse manier.Dat mag ik wel.De actie is soms lekker bot,soms wat verfijnt en op het laatst, naar mijn mening wat langzaam.
De film vond ik vooral erg entertainend en hij mag dan bijna 2 uur duren, ze waren zo voorbij.
Ik kan nu niet echt een stem geven ivm andere onstandigheden (ga ik even niet uitleggen) maar ik zal hem zeker nog een keer kijken en dan denk ik dat we ook rond de 4 zullen eindigen.
Laat deel 2 maar komen !
landrover
Ik kan niet w88 tot deel 2, ik vond dit werkelijk een topfilm...

Kill Bill: Vol. 2
2004

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Uma Thurman stelt dat 'Kill Bill 3' niet snel op komst zal zijn

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Bloederige klassieker 'Kill Bill: Vol. 1' van Quentin Tarantino morgenavond op Veronica

Pulp Fiction
Misdaad, 1994