• 9.378.696 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.292.118)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

leidsehoodie schreef:

Vind ik toch raar. Als je wegloopt uit de bios betekend dat (lijkt mij) dat de film niet is wat je ervan verwacht. Anders koop je geen kaartje.

Hoe kan je nou van deze film iets anders verwachten dan wat je te zien krijgt??

Het is echt niet alsof Kill Bill zich presenteerde als een smakelijke film voor mensen met een zwakke maag, of als een uiterst serieuze verfilming van de criminele wereld.

De vriendinnetjes die door hun vriend zijn meegesleept met het smoesje dat Tarantino altijd hartstikke grappige films maakt daargelaten, hoe kan je bij déze film nou weglopen uit de zaal??

Het is on-fakking-ge-looflijk!

De film hoeft niet per se 'anders' te zijn dan verwacht. Het kan ook gewoonweg slechter zijn dan verwacht. Ik verwachtte toentertijd trouwens helemaal niks van de film, want ik had toen nog amper interesse in films van Taraintino.

avatar van wibro

wibro

leidsehoodie schreef:

...... hoe kan je bij déze film nou weglopen uit de zaal??

Het is on-ge-looflijk!

Helemaal niet ongelooflijk. Deze film lijkt in de verste verte niet op zijn andere films zoals Pulp Fiction, Jackie Brown en zijn recente film Death Proof. Van deze films (allemaal thuis op DVD) heb ik enorm veel genoten, Kill Bill (vooral vol. 2) deed mij helemaal niks, ik vond ze zelfs oersaai en gisteren bij herziening heb ik de film niet eens afgekeken. Het deed mij opnieuw helemaal niks. Niet meer dan een kwestie van smaak dus.

avatar van maerk

maerk

Een erg bijzondere film van Tarantino. Kill Bill lijkt in de verste verte niet op een simpele vechtfilm.

De regie van Tarantino is echt een genot om naar te kijken. De wisseling van stijlen, de camerastandpunten en de vechtscènes zijn fantastisch. De vechtscènes zijn naast enorm mooi ook nog eens enorm grappig. Dat bloed, hoe dat rondspuit Maar helaas zitten er naast deze actiescènes ook een hoop mindere scènes in de film. Ik zou een hele recensie willen schrijven maar ik moet nu gaan werken dus helaas.

3,5* kan later nog een 4* worden.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik kon me er niet toe aanzetten om de film te herkijken. Maar een maat van me heeft de film op dvd, dus als ik zin heb zal ik deze film nog een kans geven.

avatar van roc12345

roc12345

ik geef hem eigenlijk EEN MIN 3 STERREN

Dit is de eerste ervaring van mij om een vrouwelijke acteur als
actie figuur te bekijken
en het viel net nog mee vooral de verhaal lijn en de actie van de film vond ik redelijk goed. en dan op het einde dan is de film afgelopen en leeft haar dochter nog dat maakt de film zo spannender en nieuwsgierig naar deel 2 ben benieuwd naar deel 2 aankomende vrijdag

maar zoals altijd mannen zijn mannen
en vrouwen zijn vrouwen

avatar van tonnyhk

tonnyhk

GinolaEHV schreef:

Dat vonden ik, mijn vrienden en de 25 mensen die halverwege de film de zaal verlieten destijds in de bios wel zat voor deze film...

Maar dat is dus alweer 5 jaar geleden. Kijken of ik de film nu wel kan waarderen, of dat ik het gewoon nog steeds verschrikkelijk vind (ik denk overigens het laatste).

Ik ben het volledig met je eens. Mijn vrouw en ik hebben de film vandaag samen gezien en vonden beide dit een van de meest walgelijke films die we ooit gezien hebben. Naast het feit dat er gemoord was dat het een lieve lust was had de film wat mij betreft niets positiefs. Het ene was nog wreder en gruwelijker dan het ander. Ik kan mij eigenlijk nauwelijks voorstellen dat mensen hier met plezier naar kijken. Te meer omdat er het bol stond van de meest belachelijke scenes. Ik snap echt niet waarom een dergelijke films zo'n hoge score krijgt.

Ramon K

Wanneer het zo over-the-top gebracht wordt niet?

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ramon K schreef:

Wanneer het zo over-the-top gebracht wordt niet?

Nee, want dan vind ik het juist irritant en overdreven.

Ramon K

Kan, maar dat is wat anders dan walgelijk, wreed of gruwelijk.

Ramon K

En je hebt Gladiator in je top 10 staan. Ook grafisch geweld. En dan zonder knipoog.

Ramon K schreef:

Kan, maar dat is wat anders dan walgelijk, wreed of gruwelijk.

Blijkbaar is de combinatie nog irritanter en meer overdreven, wat ik wel kan begrijpen van tonnyhk.

The Last schreef:

Dan moet ie het daar over hebben. En niet:

Logisch dat ik daar een opmerking over maak toch?

Gladiator is in alle geweldscenes net zo grafisch.

The Last

Maar Gladiator wordt niet met een smakelijke knipoog gebracht. Behoorlijk groot verschil imo.

Maar goed, logische opmerking inderdaad. Wellicht verkeerde woordkeuze van hem ofzo....

Ramon K

Zal best, maar daar ging zijn opmerking niet over.

The Last

Nee, daarom zeg ik ook: Wellicht verkeerde woordkeuze van hem ofzo.

avatar van Lad

Lad

Die scene tegen de 99 man vond ik er wel wat over eerlijk gezegd.

avatar van hwwtje

hwwtje

In 1 woord fantastische film. Mooie dialogen, prachtige muziek die echt perfect aansloot bij de situatie. Tuurlijk wat over de top zaken, maar ach, daarvoor kijk je zo'n film toch stiekem ook wel

avatar van sedje

sedje

badbull schreef:

hoe kan er nou zoveel bloed uit een hoofd komen? kan toch niet? klopt niet. deze film is ongeloofwaardig en wel erg overdreven vreemd... 1,5*

haha ga je nou daarop deze geweldige film afkeuren? gozer je meot echt iets beters verzinnen om deze film af te kraken.

Uma Thurman is in topvorm, een prachtvrouw die ook nog eens kan acteren. Een boeiend origineel script, tarantino natuurlijk, en veel actie. Een film die je zeker niet mag missen. Ik zou zeggen kijk nog een keer goed en beoordeel dan maar het is zeker geen 2* waard

*Trouwns ik heb daar nooit ervaring mee gehad dus ikw eet niet hoeveel bloed er uit zou komen. *

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ontzettend zwakke en overgehypte flutfilm.

Boeit geen moment en het verhaal is zo verschrikkelijk standaard, ik kon dit prul gewoon niet afkijken.

Uma Thurman ziet er inderdaad niet slecht uit, maar echt bijzonder vind ik d'r nou ook weer niet.

Maar goed over de film zelf: saai, langdradig, veels te overdreven en gewoon niet origineel.

Ik vind dit 1 van de minste films van Tarantino.

Ik snap niet dat mensen het script "origineel" noemen, en iedereen mag zelf weten hoeveel sterren hij/zij hiervoor geeft.

Ik vind het nog niet eens 2 sterren waard.

avatar van Nomak

Nomak

Origineel verhaal met goed uitgewerkte personages.
Indrukwekkendste scene vind ik persoonlijk als O-Ren Ishii (Lucy Liu) de macht overneemt in de japanse maffiawereld. Nadat ze iemand heeft onthoofd durft er gewoon niemand van die mannen ook maar een kik te geven. Als buitenlandse vrouw het hoofd van de Yakuza worden, respect.

Ook het bezoek aan Hattori Hanzo is 1 van mijn lievelingsscenes.

avatar van Gabster

Gabster

Sommige mensen noemen deze film niet origineel. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik vind het verhaal juist origineel, en de manier waarop de film zich ontwikkelt van begin tot eind vind ik ook zeer goed. Met als hoogte punt het gevecht met de Crazy 88. Natuurlijk is het allemaal een beetje over de top, maar dat is bij deze film juist op zijn plaats. Als Quentin de intentie had gehad een realistische film neer te zetten, dan had die zeker wel wat anders gemaakt. Ik geef deze film een 4.5.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Quentin taratino de meest overgewaardeerde regisseur die er is,wat maakt die een zooi zeg echt niet normaal,wat is de inhoud van zijn films behalve dat ze een overload aan geweld bevatten?.

avatar van krosnicky

krosnicky

te veel bloed het is ook wel al een tijd geleden dat ik deze film zag ik weet wel niet of ik ooit de 2de zal bekijken ik ben zo al geen tarantino fan

avatar van matthijs_013

matthijs_013

FunkStarr schreef:

Ontzettend zwakke en overgehypte flutfilm.

Ik vind dit 1 van de minste films van Tarantino.

Ik vind het nog niet eens 2 sterren waard.

Ik ben dan wel benieuwd welke film je hierop vindt lijken

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Meesterlijk.

Opnieuw uitmuntende film van QT. Genoeg humor, groot vakmanschap wat betreft camerawerk en regie, mooie afwisseling van stijlen in de verfilming. Op een moment maak je een uitstap naar de wereld van de muziekclip.

Na het verslinden van de magistrale boeken van James Clavell, Shogun en Gai-Jin, maar ook Tai-Pan en Noble House, doet het bezoek aan Japan mij veel deugd. Uiteraard met als hoogtepunt de schitterende anime.

Ik geniet mateloos van deze heerlijke film.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Zuiver staaltje Tarantino werk. Natuurlijk is het zwaar over the top, natuurlijk is het meeste wat er gebeurt, nogal absurt. Maar dat vond ik nou juist wél orgineel aan deze film. de cartooneske setting, in combinatie met mexicaanse westernmuziek (enio morricone op zijn best), maken de film tot een ware belevenis. Een nogal rare, maar een belevenis niettemin.

1 voor het verhaal, 1 voor de acteurs, 2 voor de muziek. 4*

avatar van Fingquality

Fingquality

Redelijk overgewaarde film in mijn optiek. Een van Tarantino's mindere films. Uma Thurman opzich wel overtuigend, maar ik houd sowieso niet van een vrouw als superheldin. Gele pakje vond ik ook niet echt nodig.

Camerawerk opzich wel aardig, vechtscènes zijn ook niet slecht, maar het geheel kon mij niet echt overtuigen. Het sprak me niet aan. Het overdreven bloederige en sowieso de overdreven vechtscènes vond ik weinig toegevoegde waarde hebben.

En die vechtscène met Lucy Liu, werkelijk waar tenenkrommend. Altijd weer dat standaard element: 'held lijkt te verliezen en valt neer, maar staat weer op en wint alsnog'. Zo ook al deze scène en dat was niet de eerste keer in de film.

Misschien dat ik het allemaal nog een kans moet geven en dat ik ze nog eens ga kijken, maar de eerste keer maakten de films geen indruk op mij.

Voor nu een 2.5*

avatar van Ciai

Ciai

@fingquality

Tarantino is overdadige vechtscenes.

Het is zijn kracht, zijn visitekaartje.

Het is gewoon onvoorstelbaar hoe hij speelt met realiteit en absurditeit. Het komt perfect naar voren in de vechtscenes, het gegoochel met licht of met tekenfilms, met de muziek. Het zijn verreweg de beste actiefilms die ik gezien heb.

Ik heb het idee dat QT een soort van anti-heldin die tegelijkertijd wel een heldin is, probeert te creeeren met Uma Thurman. Dat gele pakje draagt daar volledig aan bij, net als de auto.

Terugkomend op die vechtscenes, je moet opletten hoe hij de boel dirigeert, hoe hij in staat is humor, muziek, licht, camerawerk en acteurs te verwerken tot prachtige staaltjes aan filmwerk. Je merkt zo duidelijk zijn hand in het geheel, en over het algemeen is dat niet een goed iets, maar hier júist. Alles is met opzet gedaan, en het maakt niet uit dat dat er zo uitziet, het doet alleen het spel tussen absurditeit en realiteit ten goede.

avatar van Ciai

Ciai

88Fabian schreef:

Maar het draait juist om hoe geweldig die enorme overload in elkaar is gezet. Ik ben absoluut geen fan van geweld, maar Tarantino verheft geweld tot een kunst, en hij doet dat zoals geen ander dat kan.

avatar van serpico

serpico

Ciai schreef:

Want anti-heldinnen die toch heldinnen zijn hebben altijd gele pakjes en een auto?